» »

Micro SD kartica z ustvarjeno NE OK. PARTICIJO

Micro SD kartica z ustvarjeno NE OK. PARTICIJO

WinXP ::

Danes sem z nekim programom formatiral MicroSD kartico katera ima datotečni sistem FAT32. Natačneje povedano to ni bil "navaden" format ampak sem dal "Kill Disk",da program uniči totalno vse podatke na kartici,potem pa sem moral kreirati NOVO particijo (FAT32).
Do tu je bilo vse lepo in prav. Vendar,ko sem vstavil MicroSD kartico po novem v telefon je
ta ni in ni hotel zaznati,pisalo je da je kartica Unavailable. Računalnik pa jo JE zaznal in prikazal v My Computer. Pa sem šel celo vrsto vsega probati.Najprej sem opazil da particiji ne piše da je Active,torej sem dal SET AS ACTIVE,in Apply. Potem sem opazil da ne piše
da je PRIMARY ampak da je GPT. Torej sem šel particijo zbrisat in kreirat ponovno in mi je uspelo da piše da je Primary. Vendar telefon še kar noče zaznati kartice in piše da je Unavailable.

Pa naredim še zadnjo varijanto: Formatiram (fizično) kartico v samem telefonu in -
telefon sedaj kartico ZAZNA. VENDAR sedaj je pa ravno obratno - zdaj pa računalnik v My Computer noče zaznati kartice... tako da do nje in njenih podatkov lahko dostopam le preko povezave prek USB kabla z kakšnim programom za telefon... (kopiranje datotek pa je na ta način zelo počasno)

Ne vem več kaj naj naredim...vse finte,kar sem jih vedel sem sprobal... mogoče kdo kaj več ve? Prilagam slike...

NA SLIKI 1 je razvidno da je V PRIMERJAVI Micro SD kartica imenovana KAMERA 8GB V REDU
in je prepoznana tako na telefonu kot v My Computer na računalniku - to sem označil z OK.
Spodnja ANDROID 8GB pa ni v redu
ker je datotečni sistem GPT in NI Primary in Active,čeprav sem to zdaj popravil - SLIKA 2,vendar sedaj kot rečeno telefon prepozna kartico,računalnik pa ne - pred tem pa je bilo obratno....

SLIKA 1 PRIMERJAVA KAMERA 8GB OK    Vs.   ANDROID 8GB Ni OK !

SLIKA 1 PRIMERJAVA KAMERA 8GB OK Vs. ANDROID 8GB Ni OK !

SLIKA 2 - PO FIZIČNEM FORMATIRANJU V TELEFONU NA NOVO USTVARJENA PRIMARY particija

SLIKA 2 - PO FIZIČNEM FORMATIRANJU V TELEFONU NA NOVO USTVARJENA PRIMARY particija

Ne vem kaj bi še spremenil,ker ne vem kaj mi je huje,ali da telefon prepozna pa računalnik ne,ali pa da računalnik prepozna pa telefon ne... Na začetku je bilo vse okej,dokler nisem uporabil programa Kill Disk in ustvaril nove particije...očitno sem jo nekako narobe ustvaril...(default allocattion unit size mogoče ali kaj podobnega) Čudi me pa to,ker sem program Kill disk uporabil tudi na MicroSD KAMERA 8GB,pa sem potem ustvaril particijo,le-ta pa je prepoznana IN na telefonu IN na računalniku...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

formatiraj z sdformatterjem
#brezpodpisa

Ok bom probal.

Še nekaj: Micro SD kartice imajo default FAT32 datotečni sistem.

Zanima me,če spremenim kartici pri formatiranju njen FAT32 v NTFS ALI BO potem ŠE "uporabna" oziroma "berljiva" na telefonih ali več ne?
Ker imam na tej FAT32 MicroSD podatke gor, pa mislim da ne bi telefon hotel brati podatkov,če kartici spremenim datotečni sistem v NTFS?

boogie_xlr ::

Ne, telefon ne bo bral NTFS, obstaja pa možnost, da bo pa bral exFAT. Pa preden boš karkoli delal, si kopiraj podatke s kartice.
Lahko pa kartico kasneje vsekakor formatiraš nazaj v FAT32.

hojnikb je izjavil:

formatiraj z sdformatterjem

Formatiranje z SD Formatterjem ne bo šlo,ker ko vstavim to Micro SD ANDROID 8GB kartico v USB čitalec kartic,ikona (Removable disk E:/) iz My Computer kar IZGINE,ravno zaradi zgoraj opisanih zadev,ki sem jih zgoraj opisal.
 SLIKA Removable disk E (ko gre vanj Micro SD kartica) ikona ZGINE - PARTICIJA od Micro SD je vidna le z kakim programom za kreiranje in format particij

SLIKA Removable disk E (ko gre vanj Micro SD kartica) ikona ZGINE - PARTICIJA od Micro SD je vidna le z kakim programom za kreiranje in format particij

Tako tudi SD Formatter ne najde kartice,da bi jo formatiral. Možnost je samo spet s kakim Paragon Partition Manager programom ali EasyUS. Samo kot sem že zgoraj opisal:
Problem je da če formatiram v telefonu,telefon prepozna kartico,računalnik pa NE.Če pa formatiram v Partition Managerju ali katerem drugem programu,pa je ravno obratno: PC prepozna kartico,telefon pa ne.

Poskusil sem že 100 varijant,od default allocation unit size 4098 in 2048,pa nič... Ne vem kaj naj več naredim saj particija JE zdaj Primary in ni več GPT,a spet noče.Zgoraj je na sliki primerjava dveh Micro SD :
KAMERA 8GB ki je OK in ANDROID 8GB ki ni ok.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19237673 (12729) LuIK
»

Micro SD 64 formatirana sedaj samo 32

Oddelek: Pomoč in nasveti
212718 (2125) floyd1
»

USB ključ 2GB, čim manjši - kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
315890 (4998) Tac20
»

Ne gre formatirat micro SDHC 32GB kartice