» »

AMD Navi - GPU

AMD Navi - GPU

Temo vidijo: vsi
««
75 / 175
»»

FlyingBee ::

Kupimo kar je takrat najboljše, ne pa zaradi značke, ki jo edino po barvi ta buggy prepozna.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

AapocalypseE ::

Točno tako.

Buggy ::

FlyingBee je izjavil:

Kupimo kar je takrat najboljše, ne pa zaradi značke, ki jo edino po barvi ta buggy prepozna.

e tocno tako. In to vam jaz cel cajt govorim. Razlika je samo, kdaj vskocis na ta vagon...takrat ko je treba se malce porinit al takrat ko se ze peljes :))

strumf666 ::

klinker je izjavil:

Buggy je izjavil:

a nisi bil ti pred casom zagrizen pristas Intla ter pljuval po AMD-jasih. Nato kupil ryzen, ko Intlu situacija ni bila vec naklonjena. Zdej se bos isto se Nvidi izneveru :))

Po vetru skratka. S tem ni nic narobe (kakor za koga). Vseeno pa, ko te okoli veter nese, ni treba poljuvat po ostalih, ki so nagnjeni k tistemu, ki ni takratni mainstram, bos boljse cez prisel v zivljenju.

cist tako...dobronameren nasvet ;)

Podcenjevanje ni nikoli dobra stvar!

Cak, what?
Ti zdaj njemu ocitas, ker kot zgleda ni zagrizen fanboj?
Majko bozja, kake se tu prebere :))

Strojna oprema je pač podforum namenjen fanboyem :))
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Upam, da bo kaj iz tega in upam, da se bo dalo zadevo vklopit ločeno od RT, kot se to lahko na Nvidiji. Baje pa bo dlss 3.0 omogočen na vseh TAA igrah. Tako da še večja konkurenca za Radeon.

AapocalypseE je izjavil:

AMD is working on AI-powered supersampling, NVIDIA DLSS alternative

https://videocardz.com/newz/amd-is-work...

Buggy je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Uuuu, le kako je amdju uspelo brez tvoje naklonjenosti?

kamen na kamen palaca :))

sam si se premlad, da bi to razumel. Bo bolje cez kaksno desetletje!

Ne hiti, pod 20% market share ne gredo več.
New Sphincter Kvartet:

Ce sem cist posten, mi dol visi kaj in kako bo z AMD. Nimam delnic (zal). Kar mi je vazno je zgolj to, da so kot podcenjen player na CPU/GPU podrocju pokazali kaj lahko naredijo in nekako koncali ero nekih namisljenih fantazij konkurence, da se lahko kiti s svojimi dosezki in nabija cene v visave in vlece denar od potrosnikov, zgolj zato ker imajo ime in ker masa ljudi stoji za njimi.

To kar so pri AMD naredili sedaj res cenim, zato bi jim z veseljem dal svoj denar. Za firmo z relativno malo budgeta uklescenega na dveh frontah je to velik napredek in zelim, da se to vsaj malo prepozna.
Isto kot Kraljem ulice dam evro, ves da si naredil nekaj dobrega za skupnost, resil pa pac nisi nic.
Lahko pa vseeno poleg tega, ko das tist evro, vprasas cloveka se po pocutju in mu das vedeti, da je tebi enak clovek...simpl as that!

Moci v svetu se spreminjajo in to mi je vsec zgolj zato, ker na dolgi rok od tega dobimo vsi samo vec. Fanboyizem in navijastvo pa prepuscam drugim!

Res je.
New Sphincter Kvartet:

si zgolj zaspan al si celo malce razmislil? Vprasam, lahko je pa sam energy drink popustil. Sej verjetno si cist cute decko, sam ni treba skakat na vsak trnek v Soci, ker ni recen, da te bojo nazaj v vodo spustil. No hard feelings ;)

Kot sam ves, je trenutni zmagovalec v tem GPU-waru tisti, ki bo prej zalozil stacune. Ta trenutek lahko zgolj sanjamo kaj se bo zgodilo. Ce mene vprasas pred prazniki nekaj vsekakor bo, bolj pa racunajmo na drugo leto...jaz recem raje marca...to je pol leta po Nvidini oznanitvi nove serije!?!

Ce gres prebrat moje poste, bos videl da sem tocno to napovedal in da je to kar so dali sedaj ven prakticno decoy, ki jim ni znesel. Imajo marsikaj za pokazat se na stalazi to verjamem. AMD je zgolj rekel da morajo posect po zgornji, ne pa spodnji polici, ce zelijo konkurirat :))

Po drugi strani pa mi je vsec, da bojo scalperji cez kaksen mesec dva popusili s svojimi overpriced 3080/3090 in 3070, ko se bojo naznanile ali prodajale za isti denar super/ti/karkoli grafe ..karma je pac picka :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

FireSnake ::

AapocalypseE je izjavil:

Gledam Death Stranding na 4K z 2060S in je avg. fps, native 44, dlss quality 61, dlss perf. 78

Igra pride iz unplayable na playable fps.

Če bi še kaj takšnega nudil Radeon, bi bilo super.

Se je težko odločit po tem ali rdeče ali zeleno.

Buggy, imaš pač probleme. Si nisi sam kriv, da ne vidiš celotne slike.

Kakšna pa je večja slika?
Da iz fanatičnega zagovarjanja ene strani zdaj glumiš nekaj drugega?

In zdaj v tem hočeš prikazati nek globlji pomen?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Daj ne gnjavi še ti, če ne veste za kaj se gre in hočete bit pametni.

3570K sem imel od 2012 do 2020. Bomo videli kako dolgo bo 3600 zdržal.

Za 185€ CPU in 100€ plata, moraš bit res Intel fanboy, da tega ne bi vzel. CPU in plata ceneje od enega 10600K.

Nam pa razloži (zato pa imao forum). Nihče ne ve vsega.

Tega pomena, ki ga omenjaš, ni: to je vsa zgodba. Samo ti nekaj bluziš.

Saj si pa bil Intel fanboy (pa tega je na tone):

AapocalypseE je izjavil:

Če hočeš, da dela out-of-the box tako kot treba se kupi Intel + Nvidia.

Če hočeš špileraj pa AMD + Radeon.

in kasneje:

AapocalypseE je izjavil:

Ti leaki so zelo fishy, ker, da bi nov top ryzen boostal glih na 5.1GHz ( na toliko se da z normalno voltažo navit all core 9900K ), je zelo vprašljivo, če se ne dela res nekdo norca.

Če je res pa je seveda TOP zadeva, sploh za takšno ceno.

Kupim takoj 3700X ali 3850X, odvisno od razlike v ceni.

No, nič od tega se ni zgodilo.

Kako to?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Spet samo sprašuješ? 2018 vemo kakšen šrot je imel amd, grafične namreč, cpuji so že postajali konkurečni od low do high. Konec 2020 bo verjetno radeon na vrhu, ni pa še nič dokončnega. Saj, ko bo intel spet vse boljši, bomo pa za njih tako kot zdaj za amd. Vse se ponavlja, le imena se menjajo na vrhu.
New Sphincter Kvartet:

Z Intel + Nvidia, nisem imel nobenega problema.

First gen Ryzen se je vedlo, da so problemi z ramom. Tako da spet za geeke, ki se jim da ubadat s tem.

Ryzen 3000 nima problema glede rama in mi 3600 CL16 dela BP. Moti me bolj, ker cpu nastavim na določeno frekvenco in mi v idle ne zniža frekvence. Imam nastavljeno vse, da bi moral znižat frekvenco. Še voltaža ni redno znižana.

Ne da mi pač takšnega občutka dodelanega izdelka kot pri Intelu, kjer zadeva deluje v vseh pogledih.

FlyingBee je izjavil:

Spet samo sprašuješ?

Ko bo to prepovedano me opomni.

Počakmo na proper teste pa bomo videli kaj je res in kaj ne.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Silici ::

AapocalypseE je izjavil:

First gen Ryzen se je vedlo, da so problemi z ramom. Tako da spet za geeke, ki se jim da ubadat s tem.

Ryzen 3000 nima problema glede rama in mi 3600 CL16 dela BP. Moti me bolj, ker cpu nastavim na določeno frekvenco in mi v idle ne zniža frekvence. Imam nastavljeno vse, da bi moral znižat frekvenco. Še voltaža ni redno znižana.

Ne da mi pač takšnega občutka dodelanega izdelka kot pri Intelu, kjer zadeva deluje v vseh pogledih.

Menjava R5 1600 za R7 3700x je nabilo porabo v idle za 15W, s 45w na 60w. CPU spušča frekvenco samo do 3.2Ghz. Nekaj je na tem, samo pred frišnimi winsi ne morem rečt zagotovo za kaj gre.

sirotka ::

Silici je izjavil:

Menjava R5 1600 za R7 3700x je nabilo porabo v idle za 15W, s 45w na 60w. CPU spušča frekvenco samo do 3.2Ghz. Nekaj je na tem, samo pred frišnimi winsi ne morem rečt zagotovo za kaj gre.

Poglej si power profile.

Jarno ::

AapocalypseE je izjavil:

Moti me bolj, ker cpu nastavim na določeno frekvenco in mi v idle ne zniža frekvence. Imam nastavljeno vse, da bi moral znižat frekvenco.

Prvič slišim za ryzne. :))

If you alter the multiplier, the CPU goes into OC mode and disables all power states except for P0. I can't speak for voltages, but touching the multiplier locks your frequency.

Tvoja najboljša opcija je AutoOC, PBO, dobro hlajenje in zračenje ter kak negativen V-offset. Seveda ti ukvarjanje s kakšnimi pomnilniškimi timingi na malo boljših ramih prinese več, kot pa če bi imel (navito) XT različico.
#65W!

Bwaze6 ::

AMD je objavil dodatne benchmarke Big Navi kartic (postano tule sicer že včeraj, dajem še enkrat zaradi cele strani off topic debat o Ryzen procesorjih):

AMD Graphics Gaming Benchmarks

AMD discloses more Radeon RX 6900XT, RX 6800XT and RX 6800 gaming benchmarks

Tule so rezultati zloženi skupaj:

4K:

1440p:

Sicer gre seveda za AMDjeve benchmarke, na Ryzen 9 5900X z vklopljenim AMD Smart Access Memory (kar bodo seveda lahko vklopili le kupci novih AMD procesorjev in novih grafičnih kartic). A rezultati v nekaterih igrah so vseeno kar brutalni. AMD RX 6800 XT, grafična kartica za $650, v kar nekaj igrah (Battlefield V, Borderlands 3, Forza Horizon 4, Gears 5) konkurura ali celo prehiti $1500 Nvidia RTX 3090? In to tako v 4K kot v 1440p. Grafična kartica z le GDDR6 spominom na 256 bitnem vodilu (512 GB/s) poseka grafično kartico z GDDR6X na 384 bitnem vodilu (936.2 GB/s)? Še kup drugih specifikacij daje veliko prednost Nvidii, ali pa niso ravno enostavno primerljive zaradi AMDjeve uporabe Infinity Cache. :O

AMD RX 6800 XT:

Transistors 26,800 million
Die Size 536 mm2
Memory Bus 256 bit
Bandwidth 512.0 GB/s
Pixel Rate 288.0 GPixel/s
Texture Rate 648.0 GTexel/s
FP16 (half) performance 41.47 TFLOPS (2:1)
FP32 (float) performance 20.74 TFLOPS
FP64 (double) performance 1,296 GFLOPS (1:16)

NVIDIA GeForce RTX 3090:

Transistors 28,300 million
Die Size 628 mm2
Memory Bus 384 bit
Bandwidth 936.2 GB/s
Pixel Rate 189.8 GPixel/s
Texture Rate 556.0 GTexel/s
FP16 (half) performance 35.58 TFLOPS (1:1)
FP32 (float) performance 35.58 TFLOPS
FP64 (double) performance 556.0 GFLOPS (1:64)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bwaze6 ()

Samo, da še drugo leto dajo šibkejše modele ven.

Senior Dev ::

Vprašanje samo kaj bo z zalogami. Dobro vemo da prihaja črni petek in v kolikor bo 6800 XT padla tam na 499€ bo to pravo mesarsko klanje za dobit karto.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Boš lahko srečen, če boš dobil 6800XT za 700€.

Črni petek? Če bo za božično - novoletne prodaje moč dobiti kartice blizu MSRP bom srečen, ne pa čez tri tedne, ko bodo AMDjeve kartice ravno izšle... Celoten tech sektor ima težave z dobavo robe, ne samo Nvidia.

Jarno, imaš na netu polno tem o tem kako ne spusti frekvence in voltaže v idle.

Če pustim zadevo na stock, deluje normalno. Kako pa vpišem določeno frekvenco, se ta frekvenca ne spušča več.

S tem, da mi vsiljuje 1.4V na stock....

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Buggy je izjavil:

a po novem je G-sync ze obsodba, al ste sam mal fous..odlocte se :))
Desetletja ti delaj, prej poskrbi se za stalco, pol bos pa mogoce tudi ti lahko nabavil Gsync monitor, srcek!

Men se zdi pateticno preplacati monitor in imam v mislih miljon pametnejsih nacinov porabe denarja. Sicer pa ma vsako tele svoje veselje.

Spock83 ::

Senior Dev je izjavil:

Vprašanje samo kaj bo z zalogami. Dobro vemo da prihaja črni petek in v kolikor bo 6800 XT padla tam na 499€ bo to pravo mesarsko klanje za dobit karto.

LOL. Črni petek je samo pospeševalnik prodaje za robo, ki jo je preveč in na zalogi. Nova in vroča roba pa nikakor ne bo pod ceno. Še ko si omenil 499€ si me izredno nasmejal (Na žalost).

Vuli ::

AapocalypseE je izjavil:

meni isto dela na x570. Sem pa sestavil en PC z x470 in R5 3600x pa lepo niža clocke in V dol.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

uf, kaj bom doživel šele na b450 in 5600 januarja, bo to varna kombinacija?
New Sphincter Kvartet:

Bwaze6, vse specifikacije, ki si jih navedel, razen bandwidth, so v prid radeonk, poglej kakšna razlika v pixelfillrate.

Infinity cache bo na voljo promilu gamerjev, skoraj vsi drugi bodo morali gledati teste na intel in ryzen 3000 platformi. Hecno pa je kako nvidiji uspeva, če pa imajo radeonke vedno višjo teoretično zmogljivost.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

Bodo tokrat Nvidiine kartice bolj primerne za rudarjenje? To izkorišča bolj Floating Point zmogljivost in hitrost pomnilnika, ne pixel, texture rate, ne?

In Infinity Cache naj bi pomagal povsod, verjetno si mislil AMD Smart Access Memory, povezava Ryzen 5000 procesorjev z Ryzen RX 6000.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Vuli je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

meni isto dela na x570. Sem pa sestavil en PC z x470 in R5 3600x pa lepo niža clocke in V dol.

Najverjetneje je povezano s tem:

When people say Ryzen “isn’t clocking down,” what they’re actually seeing is Windows’ inability to know the true clockspeed of the sleeping core(s). Because Windows does not know any better, the OS instead reports the last power state it saw before the core entered into a CC sleep state. And since the Ryzen Balanced plan dictates p0 for active use, then that’s the only power state Windows (and other tools) will ever report to you.

Saj nismo kraljične na zrnu graha. ;)

@Bee:
Infinity cache (je mišljen Smart Access Memory?) bo na voljo promilu gamerjev, skoraj vsi drugi bodo morali gledati teste na intel in ryzen 3000 platformi. Hecno pa je kako nvidiji uspeva, če pa imajo radeonke vedno višjo teoretično zmogljivost.

V pipelinu praviloma nastajajo zastoji, pretakanje bitov povzroča višanje porabe itd.
Pri nVidii so se pač ukvarjali z manjšanjem "zastojev" oz. bolj tekočem delovanju gpu-ja.
Je pa compute del (shader procesorji) postal močnejši, čeprav pri 1080p precej lenarijo.
Sedaj se bomo lahko spraševali, kako npr. RX 6900XT premaga RTX 3080, če pa ima slednja več TFLOPS. ;)
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

:))

Zgodovina sprememb…

Alleged AMD Radeon RX 6800 Time Spy and Tomb Raider (with DXR) performance leaks out

https://videocardz.com/newz/alleged-amd...

klinker ::

FireSnake je izjavil:

Nam pa razloži (zato pa imao forum). Nihče ne ve vsega.

Tega pomena, ki ga omenjaš, ni: to je vsa zgodba. Samo ti nekaj bluziš.

Saj si pa bil Intel fanboy (pa tega je na tone):

AapocalypseE je izjavil:

Če hočeš, da dela out-of-the box tako kot treba se kupi Intel + Nvidia.

Če hočeš špileraj pa AMD + Radeon.

Pa sej to je imel cisto prav. AMD je od vedno jebal SW in kaki glitchi.
Ne vem kaj vas moti ko folk menja znamko. Ocitno ni zategnjen fanboy kot ste vi. Jst sem tudi simfal AMD, dokler so ven metali smeti. Ryzeni so popravli CPU situacijo in zdaj simfam Intel, pravtako bom Nidijo, ce bodo Radeoni res tako dobri.
Temu se rece objektivnost drugace, cesar ti zadnje cajte, kot opazam, nikakor ne premores vec in samo neko svojo greznico tu zlivas.

Mene ne moti.
Zbode pa to, ko zagrižen pripadnik enega tabora zasmehuje drugo znamko: čez "pol leta" pa glumi p/p kupca in se dela "neodvisnega".

Če bi si vzel malo časa sem prepričan, da bi našel še bolj sočne citate.

Jaz odkrito povem, da Intel (samo za CPU, ker delajo še manjše čipe, ki so na matični) od mene ne bo dobil denarja. Četudi bo AMD počasnejši.
S svojo nadutostjo, nepripravljenostjo za krpanje lukenj so me odgnali.
Pa sem bil leta zadovoljen uporabnik.
Zakaj:
- ko veš za luknje, a jih ne zakrpaš. Pa čeprav si brez konkurence,
- ko se enkrat spustiš tako nizko, da skušaš podkupiti raziskovalce, da so tiho,
- zlorabljaš monopol za diskreditacijo "konkurence" (ko to še sploh ni, a vidiš, da bo postala),
- podkupuješ industrijo, da "igra" tebi v prid.

In čez "štirinajst dni" ne bom govoril drugače.

Pa "čisto prav" tudi ni imel, ker je zasmehoval produkt, ki je imel svoje dobre lastnosti. Ni vse črno-belo. Tokom let se je to lepo pokazalo.

Zgodovina sprememb…

Kako pa veš, da sem ali sem bil zagrižen pripadnik Intela?

Prva generacija Ryzna me ni ganila. Tudi druga ne. Vmes sem še kar bil na 4/4 3570K in je procesor zelo zaviral igranje.

Kolikor sem gledal rezultate Ryzen 3000 serije, se mi je zdel 3600 dober nakup glede na ceno in hitrost, ki jo ponuja.

Zadeva deluje in jo bom tudi uporabljal dokler bo delala ok.

Nisem razvajen človek, kot si ti snake, ki rabi vsako leto nov procesor.

FireSnake je izjavil:

Mene ne moti.
Zbode pa to, ko zagrižen pripadnik enega tabora zasmehuje drugo znamko: čez "pol leta" pa glumi p/p kupca in se dela "neodvisnega".

Če bi si vzel malo časa sem prepričan, da bi našel še bolj sočne citate.

Jaz odkrito povem, da Intel (samo za CPU, ker delajo še manjše čipe, ki so na matični) od mene ne bo dobil denarja. Četudi bo AMD počasnejši.
S svojo nadutostjo, nepripravljenostjo za krpanje lukenj so me odgnali.
Pa sem bil leta zadovoljen uporabnik.
Zakaj:
- ko veš za luknje, a jih ne zakrpaš. Pa čeprav si brez konkurence,
- ko se enkrat spustiš tako nizko, da skušaš podkupiti raziskovalce, da so tiho,
- zlorabljaš monopol za diskreditacijo "konkurence" (ko to še sploh ni, a vidiš, da bo postala),
- podkupuješ industrijo, da "igra" tebi v prid.

In čez "štirinajst dni" ne bom govoril drugače.

Pa "čisto prav" tudi ni imel, ker je zasmehoval produkt, ki je imel svoje dobre lastnosti. Ni vse črno-belo. Tokom let se je to lepo pokazalo.

Vsak je zagrizen pripadnik enega tabora, dokler ga drugi ne sisne.
Mene znamka ne zanima ama nic. Zanima me samo kje dobim vec.
In ja, je imel prav, ker Intel/Nvidija kombinacija je v 99% glitch free, pri konkurenci pa si imel, ce karikiram, 50/50 da bo kaj zezalo ali pa delalo u nulo.
Malo vec objektivnosti dej od sebe v prihodnosti, ker zdaj se kaze kdo je res zagrizen fanboy tu. Modrim&zelenim ocitno ni panike preit na rdeco, vecni rdeci jih pa se tu jebete, ko so presli na vaso stran.

Pa se en link pustim tu....

Alleged AMD Radeon RX 6800 Time Spy and Tomb Raider (with DXR) performance leaks out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Klinker te se muci fanbojizem? S kombinacijo INTEL & nVidia, sem imel veliko vec tezav, kot s kombinacijo INTEL % AMD. Te številke očitno vlečeš iz riti in jih nisi sposoben podpreti z ničemer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Tiki...ti imas itak vedno neko zgodbo, ki je drugacna od vseh ostalih.
Tebe brez skrbi, pri takih zadevah popolnoma ignoriram, ker objektivnosti pa nimas niti 0,001 promil.

Horas ::

komi čakam da pride 6700/6700xt. to bi znalo bi dokaj cenovno dosegljivo in fajn za 1440p.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

klinker je izjavil:

Tebe brez skrbi, pri takih zadevah popolnoma ignoriram, ker objektivnosti pa nimas niti 0,001 promil.

Subjektiven si ti. Podpri svoje trditve. Vem, da jih nimas s cem. Tolk o objektivnosti.

Bomo videli, če bo spoliran sw s strani amdja, kaj vse gre lahko narobe imamo na obeh straneh, ampak odvisno kako in kdaj se spolira. 5700xt nek procent še vedno ni ozdravljen in kdor ima to nesrečo bo itak po netu gnojil.
New Sphincter Kvartet:

tikitoki je izjavil:

klinker je izjavil:

Subjektiven si ti. Podpri svoje trditve. Vem, da jih nimas s cem. Tolk o objektivnosti.

Nimam jst tebi kaj dokazovat....je ponavadi tvoj odgovor, ko kdo zahteva kak link od tebe :))

tikitoki je izjavil:

Buggy je izjavil:

Desetletja ti delaj, prej poskrbi se za stalco, pol bos pa mogoce tudi ti lahko nabavil Gsync monitor, srcek!

Men se zdi pateticno preplacati monitor in imam v mislih miljon pametnejsih nacinov porabe denarja. Sicer pa ma vsako tele svoje veselje.

Nikogar ne briga kaj ti misliš kako drugi porabljajo svoj denar.
Si jim kaj zraven dal? Ne? Torej?
Vsi pač niso na socialki. Sprijazni se že enkrat s tem.

FlyingBee je izjavil:

Pričakuj težave.
Saj si sam rekel: zeleni + plavi = prava kombinacija.

AapocalypseE je izjavil:

Spet navdušen, ko pa ne bo tako bo pa AMD kriv (nazadnje si krivil AMD, ko je AdoreTV kvasil neumnosti).

Zgodovina sprememb…

klinker je izjavil:

In ja, je imel prav, ker Intel/Nvidija kombinacija je v 99% glitch free, pri konkurenci pa si imel, ce karikiram, 50/50 da bo kaj zezalo ali pa delalo u nulo.

Jaz sem preizkusil že vse kombinacije pa meni je vedno vse delalo.
Hudiča, ker sem včasih len niti nisem vedno posodabljal gonilnikov.

Ko se menjajo šoferji se to naredi temeljito, da se stara šara popolnoma odstrani.

Zdaj, ali sem imel srečo, ali kaj tretjega pa ne vem.
Modri, rdeči, zeleni, oranžni ... nikoli resnih problemov.

Edino, kar ja bilo: ko sem vzel 3700X takoj, ko je prišel ven mi RAM 3200 CL14 enih 14 dni ni hotel delati na nazivni frekvenci. Potem je prišel nov BIOS in se je uredilo.

klinker je izjavil:

tikitoki je izjavil:

klinker je izjavil:

Nimam jst tebi kaj dokazovat....je ponavadi tvoj odgovor, ko kdo zahteva kak link od tebe :))

Jaz ne postavljam butastih trditev, da ima 50% AMD uporabnikov tezave. Za tako velike trditve, bos rabil velike dokaze.

FireSnake je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Buggy je izjavil:

Nikogar ne briga kaj ti misliš kako drugi porabljajo svoj denar.
Si jim kaj zraven dal? Ne? Torej?
Vsi pač niso na socialki. Sprijazni se že enkrat s tem.

FlyingBee je izjavil:

Pričakuj težave.
Saj si sam rekel: zeleni + plavi = prava kombinacija.

AapocalypseE je izjavil:

Spet navdušen, ko pa ne bo tako bo pa AMD kriv (nazadnje si krivil AMD, ko je AdoreTV kvasil neumnosti).

Firesnake, nikogar tudi ne zanima tvoje nesmisleno zapravljanje za RAM in druge nelogicne odloctive. Ce ti placas 2-3x vec za RAm, ki v najboljsem primeru pripomore, k par procentov hitrejsmeu izvajanju dolocnih programov, go for it. Sam ne cudi se, ce ti bo kdo rekel, da je butasto.
Tak, tudi nikogar ne briga, da je nekdo naredil butasto odlocitev in kupil monitor, ki podpira standard, ki je izgubil bitko. Pac, se ena nesmiselna odlocitev. Sam ja, meci proc denar. Ne cudi se pa, da bo kdo rekel bobu bob.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Konec koncev, ne moremo pomagati, da svoje komplekse zdravite s tem, da razlagate kaksne drage in nesmiselne nakupe ste opravili. Kaj pricakujes, da bomo dol padli? O wow, spraskal si skupaj par stotakov za RAM. Kaksen dosezek. To lahko vsak na socilaki naredi, ko si ze to omenil. Sam bo verjetno raje kupil Appla, k je bolj priznan statusni simbolj za reveze:).

tikitoki je izjavil:

Firesnake, nikogar tudi ne zanima tvoje nesmisleno zapravljanje za RAM in druge nelogicne odloctive. Ce ti placas 2-3x vec za RAm...

1) Nikogar, razen tebe, ker se vseskozi ob to spotikaš (ponavadi si očital drugim, zdaj si se obregnil še ob mene).

2) Sem že povedal, da sem zadevo dobil za pameten denar. Še več: kasneje sem potegnil še poteze, da imam danes RAM praktično zastonj.

Moje čurunalo ni nič posebnega. Nimam potrebe, želje ali kaj tretjega, da bi se s tem postavljal. Meni je čurunalo orodje. Enako, kot avto za vožnjo.

Ti vseskozi cviliš, kak ljudje denar stran mečejo. Saj je njihov!
Eni tudi dajo za grafično 1200EUR. Kar se pa meni zdi noro! A to sem samo jaz (kdo sem jaz, da bom ljudem govoril za kaj naj zapravijo svoj denar?).
Odrasti že enkrat!

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Firesnake, nikogar tudi ne zanima tvoje nesmisleno zapravljanje za RAM in druge nelogicne odloctive. Ce ti placas 2-3x vec za RAm...

1) Nikogar, razen tebe, ker se vseskozi ob to spotikaš (ponavadi si očital drugim, zdaj si se obregnil še ob mene).

2) Sem že povedal, da sem zadevo dobil za pameten denar. Še več: kasneje sem potegnil še poteze, da imam danes RAM praktično zastonj.

Moje čurunalo ni nič posebnega. Nimam potrebe, želje ali kaj tretjega, da bi se s tem postavljal. Meni je čurunalo orodje. Enako, kot avto za vožnjo.

Ti vseskozi cviliš, kak ljudje denar stran mečejo. Saj je njihov!
Eni tudi dajo za grafično 1200EUR. Kar se pa meni zdi noro! A to sem samo jaz (kdo sem jaz, da bom ljudem govoril za kaj naj zapravijo svoj denar?).
Odrasti že enkrat!

Whatever. Bomo veseli, k bos prenehal forsirati drag RAM, ki ni v nobenem omembe vrednem testu upravicil visoke cene. Pa ne delaj se, da sem edini uporabnik, ki je izpostavil absolutno nesmiselnost tovrstnega pocetja.

Ce mas prevec dnarja, pa ne biti tako egocentricen in pomagaj slovenskim otrokom, ki nimajo niti enga toplega obroka na dan.
Sam nekateri mislite, da so vase razvajene in priviligirane riti nekaj posebnega.
««
75 / 175
»»