Forum » Strojna oprema » AMD Navi - GPU
AMD Navi - GPU
Temo vidijo: vsi
FlyingBee ::
Tokrat se pa ne moreš nestrinjati s Tikijem.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
klinker ::
Tiki...ti imas itak vedno neko zgodbo, ki je drugacna od vseh ostalih.
Tebe brez skrbi, pri takih zadevah popolnoma ignoriram, ker objektivnosti pa nimas niti 0,001 promil.
Subjektiven si ti. Podpri svoje trditve. Vem, da jih nimas s cem. Tolk o objektivnosti.
Nimam jst tebi kaj dokazovat....je ponavadi tvoj odgovor, ko kdo zahteva kak link od tebe
Jaz ne postavljam butastih trditev, da ima 50% AMD uporabnikov tezave. Za tako velike trditve, bos rabil velike dokaze.
Res je, imas se hujse izpade
Tipicen tvoj odgovor...zgooglaj si sam, meni se ne da
S 50/50 sem sicer ciljal na to da kupis in pol upas da zadeva dela brez kakrsnih koli tezav, ali pa ne...kapis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Bwaze6 ::
Premalo radeonk si imel.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
FireSnake ::
Firesnake, nikogar tudi ne zanima tvoje nesmisleno zapravljanje za RAM in druge nelogicne odloctive. Ce ti placas 2-3x vec za RAm...
1) Nikogar, razen tebe, ker se vseskozi ob to spotikaš (ponavadi si očital drugim, zdaj si se obregnil še ob mene).
2) Sem že povedal, da sem zadevo dobil za pameten denar. Še več: kasneje sem potegnil še poteze, da imam danes RAM praktično zastonj.
Moje čurunalo ni nič posebnega. Nimam potrebe, želje ali kaj tretjega, da bi se s tem postavljal. Meni je čurunalo orodje. Enako, kot avto za vožnjo.
Ti vseskozi cviliš, kak ljudje denar stran mečejo. Saj je njihov!
Eni tudi dajo za grafično 1200EUR. Kar se pa meni zdi noro! A to sem samo jaz (kdo sem jaz, da bom ljudem govoril za kaj naj zapravijo svoj denar?).
Odrasti že enkrat!
Whatever. Bomo veseli, k bos prenehal forsirati drag RAM, ki ni v nobenem omembe vrednem testu upravicil visoke cene. Pa ne delaj se, da sem edini uporabnik, ki je izpostavil absolutno nesmiselnost tovrstnega pocetja.
Ce mas prevec dnarja, pa ne biti tako egocentricen in pomagaj slovenskim otrokom, ki nimajo niti enga toplega obroka na dan.
Sam nekateri mislite, da so vase razvajene in priviligirane riti nekaj posebnega.
Jaz vsiljujem drag RAM?
Malo se sprehodi po temi "kaj kupiti" pa boš videl kaj priporočam.
Nadalje: ti si kupil na način, da si nekaj prišparal: koliko tega si daroval?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
S 50/50 sem sicer ciljal na to da kupis in pol upas da zadeva dela brez kakrsnih koli tezav, ali pa ne...kapis.
Verjetnost da ta večer umreš je torej točno 50%, ker boš bodisi preživel ali umrl?
Bravo, odlicna primerjava
Premalo radeonk si imel.
Tak nekak, pa tudi bolj malo AMD chipsetov zgleda
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
Situacija res ni tako težka za razumet, no. Bolj konkurenčne in prodajane produkte imaš na trgu, več časa si lahko vzameš za testiranje in odpravljanje napak pri novi seriji.
Spet, bolj kot je nova generacija zgolj nadgradnja stare, manj dela je s testiranjem in odpravljanjem napak.
AMD je manjše podjetje od nVidie in Intela in je zdaj, v 2020 kar pošteno izzvalo oba tekmeca.
Seveda so morali delati na novih - konkurenčnih dizajnih, ker so bili v tehnološkem zaostanku, kar pomeni pohitreno plasiranje izdelkov in tudi naknadno patchanje pomanjkljivosti.
Plehkim potrošnikom je sicer malo mar za dolgoročno situacijo, neodvisni kupci pa imamo moč glasovati z denarnico, čeprav se v skladu s tempom dogaja tudi finewine efekt. Načeloma se dobro izzide, razen, če res nabaviš kak drag "contraption".
Saj to niso spodnjice, sam moram potrkat, da mi stara radeonka in phenom ii x4 odlično delata še po n-letih, stabilno ko šus.
Nova B550 plošča pa je tudi močno vzvišena nad baba-čula-baba-rekla efektom.
Edina težava, ki sem jo imel, je bila ta, da sem si pred posodobitvijo BIOS-a pozabil shraniti profil, potem mi seveda nastavitve zresetira, not pa je par čudnih zadevščin, npr. da je NVMe privzeto onemogočen. Eni bi že jokcali po forumih, potem pa drugi to pobirajo in šimfajo brez lastnih izkušenj.
Spet, bolj kot je nova generacija zgolj nadgradnja stare, manj dela je s testiranjem in odpravljanjem napak.
AMD je manjše podjetje od nVidie in Intela in je zdaj, v 2020 kar pošteno izzvalo oba tekmeca.
Seveda so morali delati na novih - konkurenčnih dizajnih, ker so bili v tehnološkem zaostanku, kar pomeni pohitreno plasiranje izdelkov in tudi naknadno patchanje pomanjkljivosti.
Plehkim potrošnikom je sicer malo mar za dolgoročno situacijo, neodvisni kupci pa imamo moč glasovati z denarnico, čeprav se v skladu s tempom dogaja tudi finewine efekt. Načeloma se dobro izzide, razen, če res nabaviš kak drag "contraption".
Saj to niso spodnjice, sam moram potrkat, da mi stara radeonka in phenom ii x4 odlično delata še po n-letih, stabilno ko šus.
Edina težava, ki sem jo imel, je bila ta, da sem si pred posodobitvijo BIOS-a pozabil shraniti profil, potem mi seveda nastavitve zresetira, not pa je par čudnih zadevščin, npr. da je NVMe privzeto onemogočen. Eni bi že jokcali po forumih, potem pa drugi to pobirajo in šimfajo brez lastnih izkušenj.
#65W!
Vidiš, če malo pomisliš, se najde kakšna težava, lahko pa ti je vse ravno in je vse ok, bolje zate.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
tikitoki ::
Ce, si ze nacel. Nazadnje sem prispeval za lacne v Jemnu, prej v Afriki, pa se kaksen laptop sem jim zrihtal. Tudi cas sem namenil otrokom v stiski. Povej, kaj si ti naredil za koga drugega, medtem, k si po nepotrebnem menjaval CPUje in iskal nesmisleno drag RAM:)?
Vidiš, če malo pomisliš, se najde kakšna težava, lahko pa ti je vse ravno in je vse ok, bolje zate.
Ne moreš iz svoje kože, al?
Na delu je npr. naveza cpu/mobo/os+driver/app/uporabnik in če vse ne štima, potem je kriv cpu manufacturer.
Sicer pa je dobra stvar za Big Navi ta, da so morali izpiliti driverje za konzole, kar je lahko zelo koristno tudi v Windows okolju.
In pa še nekaj dni, pa bo spet obilo dobre volje v sesterski temi.
#65W!
Preveč predalčkaš, veselje bo v tej temi, komaj čakam, da radeonke spet povedejo, če pa bo sw pod nivojem pa gre v anale.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
Ce, si ze nacel. Nazadnje sem prispeval za lacne v Jemnu, prej v Afriki, pa se kaksen laptop sem jim zrihtal. Tudi cas sem namenil otrokom v stiski. Povej, kaj si ti naredil za koga drugega, medtem, k si po nepotrebnem menjaval CPUje in iskal nesmisleno drag RAM:)?
Jaz dam denar za naše otroke. Žal jih je preveč pomoči potrebnih pri nas.
Seveda delajo, saj je blo ze zdavnaj vse popatchano.
Pac, v startu so skoraj vedno kaki glitchi, ki jih kasneje res postimajo, ampak je pri AMDju to ze skoraj pravilo ob splavitvi novih zadev, kar za konkurenco ne mores rect, ker za razliko imajo bolj kot ne obcasno kako tezavo. Res pa je tudi, da ko ima konkurenca tezavo, je ta praviloma malo hujsa. AMD jih ima vec, a so to kake manjse pizdarije v 99% primerih, nic pretirano drasticnega.
Zato pa jst nikoli nic ne kupim takoj ob izidu, ampak vedno pocakam nekaj mesecev, da se vidijo morebitni glitchi in se kaj se postima, vmes pa se zaloga in cene uredijo.
globoko grlo ::
Pizda admini, vosli leni, pobrište ta off topic šit.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Th0mas ()
Seveda delajo, saj je blo ze zdavnaj vse popatchano.
Pac, v startu so skoraj vedno kaki glitchi, ki jih kasneje res postimajo, ampak je pri AMDju to ze skoraj pravilo ob splavitvi novih zadev, kar za konkurenco ne mores rect, ker za razliko imajo bolj kot ne obcasno kako tezavo. Res pa je tudi, da ko ima konkurenca tezavo, je ta praviloma malo hujsa. AMD jih ima vec, a so to kake manjse pizdarije v 99% primerih, nic pretirano drasticnega.
Zato pa jst nikoli nic ne kupim takoj ob izidu, ampak vedno pocakam nekaj mesecev, da se vidijo morebitni glitchi in se kaj se postima, vmes pa se zaloga in cene uredijo.
Mislim, da je to kar realistično stališče. Problematični znajo biti tudi monitorji, moja starina je npr. imela konkretne težave pri prebujanju iz spanja z novo grafično, zadeve (monitorji) pa načeloma ne dobivajo popravkov.
Navi 1.0 ima npr. prav tovrstne zaplete, večini pa dela BP in je lahko odvisno predvsem od monitorja.
Da so nekateri monitorji težavni, je tudi uradno stališče nVidie, ki ima objavljen seznam freesync monitorjev, ki na geforcih BP furajo VRR.
Kot sem omenil, je pri Navi 2.0 vzpodbudno ekstenzivno testiranje s Sonyjem in Microsoftom, pa tudi xbox series x operacijski sistem je praktično Windows 10. Prvo generacijo so morda kar hitro poslali na trg, verjetno se isti hrošči ne bodo ponavljali.
#65W!
Jaz dam denar za naše otroke. Žal jih je preveč pomoči potrebnih pri nas.
No, drugic ne meci dnarja proc, pa bos lahko se vecim pomagal.
AapocalypseE ::
AMD Frank Azor promises more details on Radeon RX 6000 ray tracing and super sampling tech before launch
https://videocardz.com/newz/amd-frank-a...
https://videocardz.com/newz/amd-frank-a...
Že vse vedo, al kako;
https://www.notebookcheck.net/AMD-s-Sma...
https://www.notebookcheck.net/AMD-s-Sma...
Špekulacije kar dežujejo:
https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800...
Sedaj smo videli ze vse, od 20% pocasnejsi, do obcutno hitrejsi. Cakamo na teste:).
Ce je to res, super! Bomo imeli zdravo konkurenco.
Ce je to res, super! Bomo imeli zdravo konkurenco.
Že postano. Slabo spremljaš forum.
AapocalypseE je izjavil:
Alleged AMD Radeon RX 6800 Time Spy and Tomb Raider (with DXR) performance leaks out
https://videocardz.com/newz/alleged-amd...
AMD Releases Even More RX 6900 XT and RX 6800 XT Benchmarks Tested on Ryzen 9 5900X
https://www.techpowerup.com/274127/amd-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
Hmm, na tem linku mi nekaj ni jasno glede omenjanja porabe...
PJ also posted the first result of the Radeon RX 6800 running in 3DMark TimeSpy. Here, the chip delivers a graphics score of 16,775 points and an overall score of 12,704 points. The GPU is said to feature a TGP of 250-280W which puts it up to 60W higher than the GeForce RTX 3070.
Medtem ko na sliki pa omenjajo total board power 250W, medtem ko Nvidia 3070 ima deklariran TGP 220W
Zgodovina sprememb…
Disclaimer: wait for proper reviews!
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Pri HU/Techspot zna bit, da bodo testirali z novimi zen3 procesorji + SAM, že RTX 3070/3080 so bili primarno z R9 3950X.
GamersNexus je bolj tradicionalno fan navitih Intel procesorjev, prav tako TPU.
Marsikdo bi znal okoli tega sprožiti polemiko v navezi z DLSS.
Če pri AMD-ju niso zavajali s slajdi oz. cherrypickali iger, potem bo še zabavno.
GamersNexus je bolj tradicionalno fan navitih Intel procesorjev, prav tako TPU.
Marsikdo bi znal okoli tega sprožiti polemiko v navezi z DLSS.
Če pri AMD-ju niso zavajali s slajdi oz. cherrypickali iger, potem bo še zabavno.
#65W!
Ni dvoma, da so cherrypickali kot ni dvoma, da so pri nvidiji. Proper review pa bo zaenkrat edino s SAM izklopljeno v main testih, smiselno pa bo na 5000 seriji, ker bo najhitrejša v igrah. V bistvu niso fani Intela, ampak morajo cpu bottleneck izločiti, zaenkrat je bil v igrah Intel najhitrejši, zato ni bilo polemike. Bo pa sigurno dodaten test s SAM vklopljeno, ob strani, kot so sedaj z DLSS in RT posebej.
Razčistimo že glede fanboyev, amd gpuji jih imajo neprimerno več, le kupcev je zaenkrat manj
Razčistimo že glede fanboyev, amd gpuji jih imajo neprimerno več, le kupcev je zaenkrat manj
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Polemike sprožajo fanboyi in YT klovni, resne review strani pa ti vse servirajo kot je treba, le interpretirati si moraš znat.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
BT52 ::
Polemike sprožajo fanboyi in YT klovni, resne review strani pa ti vse servirajo kot je treba, le interpretirati si moraš znat.
Yup Amd RTX in Dlssa pa itak ne more naredit v dveh letih. Kdo je pričakoval kaj drugega je milorečeno munjen. Že to kar kažejo je impresivni skok. +/- 5% gor dol
A sedaj so polemike slabe? V njih pa kar rad sodeluješ. Že od daleč pa se vidi, kam pes taco moli. nVidia ima delujoč DLSS 2.0 oz. pregovorno boljše gonilnike in software. AMD pa lahko gre v anale. Tudi tako se je že brenčalo po forumu.
#65W!
Če se bo dalo dobit 6800XT za 700€ in bo na nivoju 3080 in se še bodo 3080ke kar naprej prodajale za 900€+, ni sploh vprašanje kaj se vzame.
Bolj me zanima razlika v ceni in hitrosti med 6800 in 6800XT.
Dvomim, da se splača vzet 6800XT za 100€+ več, če ne bo bistvene razlike med njima.
Že 6800 bi naj bila med 3070 in 3080. 6800XT pa točno na nivoju 3080.
Bomo videli teste in se je potem lažje odločit.
Bolj me zanima razlika v ceni in hitrosti med 6800 in 6800XT.
Dvomim, da se splača vzet 6800XT za 100€+ več, če ne bo bistvene razlike med njima.
Že 6800 bi naj bila med 3070 in 3080. 6800XT pa točno na nivoju 3080.
Bomo videli teste in se je potem lažje odločit.
Marsikaj bo odvisno od tega, koliko CU-jev bo imel top model manjše Navi. S 40-timi CU-ji verjetno ne bi bili konkurenčni kakšni RTX 3060(Ti). 48 CU-jev (+20% perf glede 5700XT) in 10% višja frekvenca skupno znese skoraj 30% oz. večji boost nad staro 5700xt.
Glede na to, da bo binning za manjše čipe potekal na ločeni seriji (navadna 6800 ima čipe najslabše kvalitete), bi to lahko pomenilo RTX 2080Ti performans za 200W.
Kar pa sploh ne bi bilo tako napačno, če pa bi kartico izdali za 450$, pa bi tudi bilo dokaj OK.
Splošno gledano sem tudi realistično pričakoval, da bo RTX 20x0 serija sicer performančno premagana, ampak bo Ampere pretrd oreh.
Sedaj pa bo Navi 2.0 kar dobrodošla popestritev.
Glede na to, da bo binning za manjše čipe potekal na ločeni seriji (navadna 6800 ima čipe najslabše kvalitete), bi to lahko pomenilo RTX 2080Ti performans za 200W.
Kar pa sploh ne bi bilo tako napačno, če pa bi kartico izdali za 450$, pa bi tudi bilo dokaj OK.
Splošno gledano sem tudi realistično pričakoval, da bo RTX 20x0 serija sicer performančno premagana, ampak bo Ampere pretrd oreh.
Sedaj pa bo Navi 2.0 kar dobrodošla popestritev.
#65W!
Release date: unknown
Navi 22
RX 6700 XT: 40 Compute Units / 2560 cores
RX 6700: 36 CU, 2304 cores
Very similar to Navi 10, could be rebranded Navi 10 chip with minor improvements
12 GB 192-bit GDDR6 memory
7 nanometer production process
RDNA2 architecture
Codename "Navy Flounder"
Below $250
Price gap je preveliki med 6700XT in 6800.
Navi 22
Very similar to Navi 10, could be rebranded Navi 10 chip with minor improvements
RDNA2 architecture
Codename "Navy Flounder"
Below $250
Price gap je preveliki med 6700XT in 6800.
D3m ::
Super.
Pol boš imel malo boljšo 6700 pod $250 za RDNA2.
Pol boš imel malo boljšo 6700 pod $250 za RDNA2.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Hja, Microsoftu so razvili 52 CU različico. Če res ne bodo imeli kaj na nivoju 2080Ti in po ugodni ceni za ponudit, bo to kar zamujena priložnost.
#65W!
AMD Radeon RX 6000 series to support games with Microsoft DXR and Vulcan ray tracing APIs
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-...
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-...
AapocalypseE je izjavil:
6700XT bo 5700XT z 12GB ramom.
"Težko".
RDNA2 je le hitrejši od RDNA1
Pa če bo imel IC = Infinity cache bo povozil 5700XT.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Govori se, da bo 6700 rebrand navi1.0.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
O rly?
In zakaj bi rezali tole:
Navi 22
RDNA2 architecture
Codename "Navy Flounder"
Below $250
5700XT ima 256-bit
In zakaj bi rezali tole:
Navi 22
RDNA2 architecture
Codename "Navy Flounder"
Below $250
5700XT ima 256-bit
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Predator X ::
Kakšna bo dejanska cena in razlika?
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
A ne bi bilo dobro imeti pojutrišnjem test Ryzen 5000 in RX 6000, da vidimo SAM v akciji.
|HP EliteBook|R5 6650U|