Forum » Strojna oprema » ABIT NF7 Dual RAM
ABIT NF7 Dual RAM
pozzo ::
Se že vnaprej opravičujem, ker se mi ne da okrog iskat odgovora.
Torej... zanima me, kako deluje dual RAM zadeva. Je treba met 2 ploščici, da delata v navezi al je pač sama arhitektura čipovja hitrejša in je ram zarad tega hitrejši (naj bi bil do 50%) - yea right!!
Hvala
Torej... zanima me, kako deluje dual RAM zadeva. Je treba met 2 ploščici, da delata v navezi al je pač sama arhitektura čipovja hitrejša in je ram zarad tega hitrejši (naj bi bil do 50%) - yea right!!
Hvala
Ne znam tipkat brez tipkovnice...
OwcA ::
Treba je imeti 2 ploščici. Ne gre toliko za drugačno arhitekturo, kot za prisotnost še drugega spominskega kontrolerja, tako lahko prenesemo več podatkov naenkrat.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
sash ::
in hitrost je praktično pa tam do 10 % hitrejša
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
rap3r ::
DrDick treba je dat v slo 1 in drugo palčko v slot 2 ali 3, ker se numerirajo sloti iz desne proti levei-ne me uprašat zakaj
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
sash ::
črtica mož, kaj mam jaz z postavitvijo ram palčk , vem pa da morta vit v 2 in 3 reži
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Clemento ::
Jst mam ze skoz 1&3 in ne vidim nobenga razloga zakaj bi blo 2&3 boljse...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
OwcA ::
Čim bliže spominskemu kontrolerju (torej SPPju) je RAM, tem bolje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
TESKAn ::
Mene pa zanima kolk se kaj v praksi pozna dual ram...v sintetičnih testih praktično ni pospešitve. Torej ali se sploh splača met dve ploščici v dual načinu ali je bolje kupit eno dvakrat večjo in jo furat na par MHz več?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med Dual channel in single channelOddelek: Strojna oprema | 1990 (1663) | bmandl |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2288 (1716) | CheapShit |
» | SiSoft Sandra 2004 Memory Bandwith Benchmark rezultati (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 11107 (7016) | GaS |
» | Dual chanel s 3x 256 MB rama na NF7 Rev 1.2Oddelek: Navijanje | 1674 (1319) | MEDENA |
» | Dual channel hitrostOddelek: Navijanje | 1587 (1097) | sash |