» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
191 / 362
»»

ttommy ::

BorutK-73 je izjavil:

ttommy je izjavil:

Kako bi lahko z eno naročnino na kabelski spremljal digitalno televizijo na šestih televizorjih?

Kupiš dodatne dekoderje/conux module in kartice. Drugače ne gre.

Kako pa naj kupim module in kartice?
Ponudnik ponuja največ 3 sprejemnike/ kartice na naročnino. V kolikor bi pa želeli spremljati digitalno TV še na četrtem TV, je treba zanj skleniti dodatno naročnino.
Če nam zdaj za 15€ (Elektro Turnšek) na mesec lepo deluje signal na vseh TV v hiši (3 digitalno in 3 analogno), potem bi za isti sprejem pri novem ponudniku (Telemach) morali plačevati 53€, če bi hoteli imeti enako programsko shemo.
Gamer

Gladi ::

Sej lahko spremljaš analogno še naprej. Kje je težava?

V analogni shemi je bore malo programov.
Gamer

BorutK-73 ::

ttommy je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

ttommy je izjavil:

Kako bi lahko z eno naročnino na kabelski spremljal digitalno televizijo na šestih televizorjih?

Kupiš dodatne dekoderje/conux module in kartice. Drugače ne gre.

Kako pa naj kupim module in kartice?
Ponudnik ponuja največ 3 sprejemnike/ kartice na naročnino. V kolikor bi pa želeli spremljati digitalno TV še na četrtem TV, je treba zanj skleniti dodatno naročnino.
Če nam zdaj za 15EUR (Elektro Turnšek) na mesec lepo deluje signal na vseh TV v hiši (3 digitalno in 3 analogno), potem bi za isti sprejem pri novem ponudniku (Telemach) morali plačevati 53EUR, če bi hoteli imeti enako programsko shemo.

To pa nisem vedel, my bad. Imam tudi 3 TV-je na digitalni in eden TV kjer se gleda samo analogni signal 30 min na dan pa še to nacionalko in ni bilo potrebe po 4 dekoderju.

Zgodovina sprememb…

Ali ima kdo Telemachov paket Mix? Zanima me kako se obnese D3 GO- gledanje Telemachovih TV programov na računalnikih, tablicah in telefonih?
Potem bi lahko prenosnika priklopil na TV in gledal tako kakšen program?
Gamer

delfinus ::

Mi lahko kdo prosim pove frekvencni range programov Telemacha od - do, symbol rate je verjetno 6875? Qam 64? Na netu zal ne najdem te informacije. Ce obstaja ta info bi prosil za link. lp, d.

Alexius Heristalski ::

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

GucciSLO ::

Jaz imam D3GO.
Prej sem imel T-2 in mi je bila zadeva precej bolj prijazna. Za kaj gre?
Na T-2 si imel lahko nameščeno programsko opremo na kolikor naprav si želel, a si lahko gledal na treh največ hkrati.
Pri Telemachu je pa omejeno na tri naprave. Konec. Sicer jih lahko spreminjaš, a moraš klicati na 080, kar je ponavadi najmanj pol ure. Najmanj!! Bukovo do konca. Pol se ti pa zgodi, da na iPadu nekaj app zablokira in si misliš, da bi bilo dobro app pobrisat in ponovno namestiti. Kaj se zgodi? Piše: "presegli ste dovoljeno število naprav!" V soboto zvečer ob 22:20. Seveda na nikjer nikogar...

Če ga primerjam z njihovo TV na optiki pa deluje D3GO bolje. Lahko dam pavzo, podrsam po oddaji nazaj itd. Njihov TV na optiki je pa... druga zgodba. Pofl. Oddaja v živo se ne da ustavit, v Time shiftu je samo 29 programov... Na T-2 se imel na XL paketu v Time shiftu vse. Žena popizdeva. Prej na T-2 na bakru so stvari delovale bolje in bolj gladko in hitreje.

Tero ::

Še komu nekaj šteka internet?

C:\Users\tero>ping 213.161.0.10 -t

Pinging 213.161.0.10 with 32 bytes of data:
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=22ms TTL=60
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=6ms TTL=60
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=20ms TTL=60
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=5ms TTL=60
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=7ms TTL=60
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=11ms TTL=60
Request timed out.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

hojnikb ::

tisti ko mate d3go, kaka je sploh kvaliteta programov ?
a so vsi programi, ko jih maš zakupljene na tvju al kako je s tem ?
#brezpodpisa

Na D3GO spletni strani, pod zavihkom programski vodič piše tole:
Programski vodič vključuje več programov, kot so na voljo v shemi D3 GO. Ogledate si lahko spored za večino programov, ki so del digitalne programske sheme. Ob naročilu storitve D3 GO boste spremljali izbrane programe iz programske sheme, za katero imate sklenjeno naročniško razmerje.

Pomaga?

psychoshorty ::

@hojnikb

Ne, ni vseh programov. Okoli 75 jih je. Sam gledam kanale z 2,5MB/s streamom, tako da je kvaliteta kar ok.

GucciSLO je izjavil:

http://www.d3go.si/ShemaD3GO.pdf

thx za tole..

No upam, da kdaj zrihtajo te debilne omejitve za naprave in še bolj pomembno, da skenclajo to debilno omejitev na njihovo omrežje.
#brezpodpisa

Glede D3GO- a če bi imel kabelski signal na treh TV, a potem ne morem še recimo na računalniku gledat?
Gamer

tist je ločeno afaik.
#brezpodpisa

misek ::

Mimogrede: D3GO deluje tudi v drugih omrežjih. Amisova Mobia tudi.

zakaj se pa potem folk pritožuje, da ne ?
#brezpodpisa

Spc ::

Tero je izjavil:

Še komu nekaj šteka internet?

C:\Users\tero>ping 213.161.0.10 -t

Pinging 213.161.0.10 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=11ms TTL=60
Request timed out.

Ja, isti problemi vsaki dan.
Danes je bilo to ob 12. uri (isto kot pri tebi) drugače pa od 18 ure naprej se isto dogaja.

Anney ::

Telemach priklaplja Turnškove naročnike, mogoče jih kaj heca ker je velik naval, naročniki Turnška so včeraj zgubili celo programsho shemo, ne vem ali je danes že urejeno.

jap, programska shema je ok (pač tisti kanali brez kartice delajo), res pa je da so zdej na čisto drugih mestih ;(;(
cela panika pr tastarih
#brezpodpisa

Včeraj smo morali na novo poiskat kanale. Pa slika je slabša kot je bila prej preko Turnška (pa ne, nimam analognih). Se včasih (večinoma pri tujih) kar kvadratki pojavijo, pa imam Jakost 75% in kvaliteto 95%. Res so pravo sranje naredili s tem. Zdaj bi pa radi še kasirali mastno, kvaliteta pa kolikor vidim bo slabša.
Kolikor razumem Turnšek s kabelsko ni posloval negativno, torej bo Telemach nenormalno služil s svojim načinom poslovanja.
Gamer

edini +, ki ga vidim pri telemachovcih je več kanalov in ta d3 app..

upam, da bojo spet kdaj ti paketi ko so bli v času košarke, ko si dobu 2x download za staro ceno...
sicer bo pač ostal na 12M..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

ttommy je izjavil:

Včeraj smo morali na novo poiskat kanale. Pa slika je slabša kot je bila prej preko Turnška (pa ne, nimam analognih). Se včasih (večinoma pri tujih) kar kvadratki pojavijo, pa imam Jakost 75% in kvaliteto 95%. Res so pravo sranje naredili s tem. Zdaj bi pa radi še kasirali mastno, kvaliteta pa kolikor vidim bo slabša.
Kolikor razumem Turnšek s kabelsko ni posloval negativno, torej bo Telemach nenormalno služil s svojim načinom poslovanja.

Isto se je zgodilo z triero, imeli smo hudo SD DVB-C ko se je vseskupaj prodalo telemachu je šlo samo dol.
Recimo 3sat je bil v najbolj osnovnem paketu v trieri in ga je lahko vsak gledal plus niti zakodiran ni bil.
Ko je prišel telemach so 3sat prestavili v razširjen paket, ki ga je trebalo 10€ doplačat.

To je ponavadi s prevzemi- vse slabo in dražje za uporabnike. Ne bi se čudil, če niso oni stali za propadom drugih Turnškovih podjetij, da je bil potem primoran prodati KRS.
Pa še enkrat- delovalo je super zadnjih nekaj let, pač na začetku so bile včasih težave. Sedaj so pa prišli ti krvosesi- daj, daj, daj!!!!
Gamer

ttommy je izjavil:

Sedaj so pa prišli ti krvosesi- daj, daj, daj!!!!

Hočeš reči: Srbi, Srbarija™

kak dolg pa traja, da pridejo telemachovci na dom ?
včer sn poslal tisto naročilnco za paket, dons dobil klic da bojo enkrat prišli.. Sam kdaj ?

Ko je bil še ET, so prišli še isti dan, neglede na vse (nazadnje, ko je bil fuč modem, je tehnik pršu ob 18h na starga leta zamenjat :D)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Jaz nikoli nisem menjal modema razen ob menjavi na DOCSIS 2.0 / 3.0 .
Je pa res, da so vsi modemi katere sem imel bili externo hlajeni.

Moj je bil star cca 7 let, predn je krepnu. Nič hlajen, samo spucan odznotraj vsake tolk cajta.

zdej mam pa to ciscotovo jajce, ki sicer dela ok in ma telefon pa vse, ampak web diagnostika je pa v kurcu. Pr thomsonu si iz diagnostike takoj vedu, kje tiči zajc, zdaj pa prst v r*t.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ja ti novi DOCSIS 3.0 cisco modemi se full segrevajo če jih imaš nehlajene v sobi, ki ima recimo 23°C hitro freezne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

nwm no kaj ti počneš, ampak v sobi, kjer mam modem je konstantno vsaj 26C+ in še nikol v 7 letih, kar imamo kabl net, ni blo težav z pregrevanjem niti zmrzovanjem. In niso nič prisilno hlajeni.

You doin' somethin' wrong, brotha :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Kak je pa kaj Telemach internet preko kabelske? Imam T2 ADSL že skoraj 6 let in še nisem imel izpada. Dočim je prej pri Siolu (2 leti) bilo konstantno izpadanje omrežja.
Gamer

Gladi ::

Spc je izjavil:

ttommy je izjavil:

Sedaj so pa prišli ti krvosesi- daj, daj, daj!!!!

Hočeš reči: Srbi, Srbarija™

Tko čist mim grede, a to veš da je SBB v lasti angleškega investiciskega sklada? Ah ja, cvetka.

MrStein ::

hojnikb je izjavil:

Moj je bil star cca 7 let, predn je krepnu. Nič hlajen, samo spucan odznotraj vsake tolk cajta.

zdej mam pa to ciscotovo jajce, ki sicer dela ok in ma telefon pa vse, ampak web diagnostika je pa v kurcu. Pr thomsonu si iz diagnostike takoj vedu, kje tiči zajc, zdaj pa prst v r*t.

Imam T-2 VDSL2 modem. Ne vem, kje in kaka je diagnostika, ker še nikoli v 5 letih nisem potreboval.
Hlajeno tudi ni.

"Vrženo" prvi dan v svoj kot in od takrat deluje "kot namazan".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb je izjavil:

zakaj se pa potem folk pritožuje, da ne ?

Dela dela! Imam Nexus 4 na Simobilovem omrežju in lepo dela. Tudi, če imam vklopljen hotspot za wifi iPad mi dela. Tudi ženin iPhone na Simobilu dela.

Redman ::

Na D3GO drugih omrežjih delajo samo tisti programi, ki jih imajo tudi drugi ponudniki.

Npr. Sportklubi vam pa ne bodo delali, pa še nekaj programov ne dela.

Sem s celjske regije in sem tudi dozivel prestavitev vseh teh kanalov it Turnska na Telemach. Ugotovljam, da je sprememb kar dosti. Glede kvalitete signala pa sem opazil, da so frekvence 322 in 330 MHz in QAM256 ful obcutljive na tip antenskega kabla (kabel, ki povezuje vticnico do TV) ali na antensko zascito ali antenski filter. Sranje je ker je ravno HD SLO 1 locirana na 330 MHz in sem moral iz verige pometat vse zascitne filtre in antenske razdelilce in na enem DVB-C tunerju zamenjati celo kabel, da sedaj deluje brez trzanja. Z enim kablom sem imel kvaliteto na komaj 50%. Jakost in kvaliteto signala sem z drugim originalno konfekcioniranim kablom spravil nazaj na 98%, kot je bila prej na Turnsku. Na Turnsku teh problemov prej ni bilo, res pa je da Elektro Turnsek ni imel programe nikoli postavljene na tako nizkih frekvencah. Zgleda da motnje sosednjih naprav, razne zascite in razdelilci ful vplivajo ravno v tej nesrecni regiji (322-333Mhz).

Morda nasvet, ce imate problem s kvaliteto signala in ste bili prej na Turnsku poskusite odstranit vse razdelilne clene, filtre in cunga lunga kable. Morda bo pomagal.

Rabim nasvet se za en soliden povezovalni antenski kabel, dolzine max. 2m, ki je dobro oklopljen in ne sprejema niti ne oddaja nic. Kak nasvet? Rabim se za eno TV napravco.

lp, d.

Sn meu podobne težave, ko mi je three way razdelilc za tv zbiju SNR internetu. Sn ga vrgu stran, nabavo 2-way in za TV2 in TV3 (TV3 praktično nikol uporabljen) naredu kr lepo homemade razdelilc :) Od takrat naprej nobenih težav z signalom od neta.
#brezpodpisa

Kaksen je splitter, ki ga daje poleg Telemach? Mislim na splitter, ki razdeli signal na TV in na internet. Ce ima kdo slikco tega ali podobnega naj prosim prilepi. Ima kdo probleme s kakovostjo signala na TVju tudi zaradi tega splitterja ali je to profi rec? Zanima me zato, ker nameravam vzet pri Telemachu sedaj tudi internet in ne zelim trpet morebitno slabso kakovost na TVju zaradi raznoraznih splitterjev.

lp, d.

ti spliterji so afaik narejeni tako, da ima internet izhod drugačn filter kot tv izhod. Kako kakovostne ima telemach, nebi vedu. Prej pri turnšku niso bli pretirano vzdržljivi, ampak SNR je bil ok; nekajkrat so ga prišli uni sami zamenjat, potem sn pa lepo najdu sam nadomestek, ki pravtako deluje in ko crkne (zdaj je že 2 leti ok :)), lepo zamenjam sam :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Hoj hojnik, tnx za info. Tezava s crkovanjem splitterja? Me malci cudi, ali ni to bolj ali manj pasivna komponenta? Me cudi, da lahko kaj sploh crkne ko enkrat plugnes in seveda, da uporabnik pusti pri miru migat. :)

Kaj je tvoj nadomestek? Kaj takega morda?

Sorry za ta vprasanja, ampak kabelskega neta se nisem imel dosedaj prilike uporabljat in ne vem kako zgleda ta splitter, ki pride po dafaultu zraven, ce imas kabelsko TV in internet.

lp, d.

tale zadevca za glavni splitter

in nekaj podobnega kot imaš ti za tvje naprej.

kar se tiče crkovanja; zadeva je kr precej izpostavljena vremenskim razmeram (sicer v eni homemade omarci), ampak vlaga in vročina naredta svoje..
#brezpodpisa

Anney ::

A se je programska shema že uredila za TV, ali je še vedno vse pomešano, tašča in mama od nje me že 2 dni kličeta, da ni TVja in kanalov. Vem, da so raztreščeni povsod, vendar čakam, da se to uredi, če se sploh bo?

Markokoz ::

Prehod iz Turnšeka na Telemach je moja televizija opravila samodejno. 20ga je sicer ob enih zjutraj zmanjkalo signala, ko pa sem se zbudil ob sedmih pa mi je javila, da so se programi posodobili in to je to, enako imam naprej 120 kanalov ali kolikor jih pač je (vrstni red pa je res drugačen). Ima pa tv dvb-c.
Medtem ko druga TV nima dvb-c in se je tudi sama posodobila, vendar je slika zrnata 20x bolj kot prej na ET, prej je bila slaba proti digitalni, samo zdaj pa vse trese itd, tako da smo primorani na digitalno tv da dobimo njihov digitalni sprejemnik, jaz pa kartico v tv.
Sam šit je ta Telemach, digitalna tv je dražja kot prej pri ET, sprejemnik je še itak 2eur na mesec itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Markokoz ()

hojnikb je izjavil:

kar se tiče crkovanja; zadeva je kr precej izpostavljena vremenskim razmeram (sicer v eni homemade omarci), ampak vlaga in vročina naredta svoje..

Hoj, tenks. Torej skrajni levi in srednji output sta TV, desni je Internet? Tole bo pri meni splitano v stanovanju. Verjetno si ti v hisi in je posledicno izpostavljeno to zunanjim vplivom?

lp, d.

Redman je izjavil:

Na D3GO drugih omrežjih delajo samo tisti programi, ki jih imajo tudi drugi ponudniki.

Preizkusil na programih, ki jih imajo samo oni. SK Golf in Comedy Central. Tudi na SK1 dela... torej dela.

bond007 ::

A se je programska shema že uredila za TV, ali je še vedno vse pomešano, tašča in mama od nje me že 2 dni kličeta, da ni TVja in kanalov. Vem, da so raztreščeni povsod, vendar čakam, da se to uredi, če se sploh bo?

Shema ni pomešana in se ne bo "uredila", pač shema je sedaj nova in prejšnje ne bo nazaj, tako da bo treba kar lepo do tašče in ji na novo poiskat in razvrstit programe...Na tehnično pomoč (turnška oz. telemacha) pa ne bi računal, ker sedaj so zasuti s klici...

delfinus je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Hoj, tenks. Torej skrajni levi in srednji output sta TV, desni je Internet? Tole bo pri meni splitano v stanovanju. Verjetno si ti v hisi in je posledicno izpostavljeno to zunanjim vplivom?

lp, d.

jap..

Ja v hiši sem in je tisti splitter zunaj...
#brezpodpisa

Še komu danes prekinja tujino ?

Redman ::

GucciSLO je izjavil:

Redman je izjavil:

Preizkusil na programih, ki jih imajo samo oni. SK Golf in Comedy Central. Tudi na SK1 dela... torej dela.

Če ni skrivnost na katerem omrežju si probal?

Sam sem probal na simobil mobitel omrežju in t2 pa ne dela...Piše predvajanje tega programa ni mogoče na tem omrežju.
««
191 / 362
»»