» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
186 / 362
»»

Tilen ::

Na kak način? Pri meni zgleda ok.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spc ::

Tero je izjavil:

Še komu nekak malo nagaja internet?

Ja, hudi packet loss do lokalnega gateway-a, DOCSIS signal v dreku:

http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smo...

Download deluje zdaj vredu, uploada pa skoraj nimam (0.16Mbit/s) namesto 10mbit/s kot bi moralo bit.

Evo zadeva spet deluje normalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

mepa ::

Ali ima kdo težave z modemom cisco epc3925. Po zamenjavi starega thomsona s tem modemom in prehodom na docis 3 moram modem dnevno resetirati, saj mi prekinja Internetno povezavo. Prekine mi samo povezavo preko wi-fija, med tem ko računalnik, ki je priklopljen direktno na router (asus rtn 66u) ima povezavo z internetom. Na samem modemu imam izklopljen wifi. V Conection mode ima modem samo dve opciji DHCP in static IP. Nastavljen je na DHCP in na routerju na avtomatsko pridobivanje IP (nastavil telemach). Pred tem je Thomson deloval v bridge mode in v routerju nastavljen statični IP in ni bilo nobenih problemov z internetom. Kot kaže je problem z DHCP - jem, saj sta sedaj omogočena tako v modemu, kot routerju, saj imam na router priključenih več računalnikov v lokalni mreži. V internet statusu v nastavitvah routerja sedaj določi modem routerju WAN IP 192.168.10. V kolikor nastavim na statični IP internet ne deluje. Ima kdo kakšno rešitev problema.
mepa

MrStein ::

Naj ti modem preklopijo v bridge način in vse nastavitve pusti na "avtomatsko".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kaj se dogaja na frekvenci 466MHZ ( DVB-C):

Kot vidite majnkajo stream-i.

Na 366MHz pa ni nič, samo null-packets:

Vbistvu so vse frekvence zgubile stream-e, ostajajo samo null-packets in PMT/PAT/ECM.

kljukec87 ::

trenutno nič ne deluje kot bi moglo ( mb-rotovž )
celo na hd sport tv 1 kaze da je hd espn ipd. dela pa ne noben program...

Zgodovina sprememb…

kljukec87 je izjavil:

trenutno nič ne deluje kot bi moglo ( mb-rotovž )
celo na hd sport tv 1 kaze da je hd espn ipd. dela pa ne noben program...

Ja PIDi so čisto zmešani.

BorutK-73 ::

Pri meni so vsi kanali zakodirani, še tisti ki so normalno odklenjeni.

Niso zakodirani, sploh ni MPEG-2 videja in audia:

522MHz:

Analogna pa dela, internet tudi.:)

BorutK-73 je izjavil:

Nimam več analognega tunerja na pcju.
;((

Spc je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Nimam več analognega tunerja na pcju.
;((

Pomemnbo je da internet dela, za tv mi je vseeno, opazil sem zdaj ker se spravljam spat in malo gledam tv preden me zmanjka (timer na 30min). Sem pozabil kako slaba slika je na analogni.;((

Ja jaz sem ravno gledal discovery science prvi poskusi raket za satelite...
Pa mi naenkrat PID zmajnka.

dejc25 ::

Ja ne vem kaj se dogaja tudi internet ne dela tako kot more! A vam dela internet ok ?

floyd1 ::

Nam je včeraj med 22-23.00 ven vrglo TV signal. Potem so počasi prihajali kanali nazaj, a sem se že spravljal spat. MB Rotovž.

floyd1 je izjavil:

Nam je včeraj med 22-23.00 ven vrglo TV signal. Potem so počasi prihajali kanali nazaj, a sem se že spravljal spat. MB Rotovž.

Signal ravno ne, signal je bil super, le PIDov in streamov ni bilo.

floyd1 ::

Ja, sem se malo preveč po domače izrazil ;).

Na wikipediji je lepo razloženo kako deluje transport stream:

MPEG transport stream @ Wikipedia

In če imaš v frekvenci samo null-packets ni čudno, da zadeva ne deluje.

Aksi ::

Internet pa tak zanič. Ne vem ali je vsakič tak, ampak za zdaj nism preveč zadovoljen. 10x boljšo konekcijo imam pri sosedu, ki je oddaljen 20 metrov in ima Amis internet.

Vsem tistim, ki ne deluje FOX.

Telemach je zaradi lepega spremenil Video PID in Audio PID.

PIDi so bili spremenjeni iz:
Video PID: 1901
Audoi PID: 1902

Novi PID:
Video PID: 36
Audio PID: 37

Tako da bo potrebno na novo skenirat frekvenco 546MHz ali pa če sami dodate PID-e.

Madmax_ ::

Pozdravljeni!

Imam vprašnje glede digitalne kabelske TV. Pri nas imamo sedaj analogno kabelsko in 3 televizorje priklopljene in sedaj bi prešli na digitalno.
Zanima me zakaj je potrebno pri digitalni tv(Telemach) plačati Dodatno za dodatne televizorje na priključek 2€ za 2 TV, kar pri analogni ni treba??
Ali je to praksa tudi pri ostalih kabelskih operaterjih??

hvala in lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Madmax_ ()

techfreak :) ::

Ker placas izposojo opreme, dodatni DVB-C sprejemnik ali dekodirni PCMCIA modul.

hojnikb ::

če maš dvb-c v tvjih, potem nebi smel bit problema
#brezpodpisa

Madmax_ ::

v malem tisku piše:
Za spremljanje programov na dodatnih televizorjih je potreben najem dodatnega sprejemnika. Mesečna naročnina zanj se zaračunava po veljavnem ceniku.

Dodatni digitalni sprejemnik

Dodatni digitalni sprejemnik vam omogoča spremljanje digitalne televizije na večih TV sprejemnikih.
Zagotavljamo vam kakovost signala za do 2 dodatna digitalna sprejemnika na kabelski priključek, kar pomeni, da imate lahko v gospodinjstvu priklopljene 3 televizije na digitalno TV.

Zgleda da to velja ne glede ali imaš nove LCD z dvb-c ali stare analogne TV ali kako?
Pri analogni si lahko priključim 10 tv, če hočem :) - ok slika bo slaba, kaj tukaj pri digitalni pa ti zakodirajo sprejem na 1 televizor ali kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Madmax_ ()

techfreak :) ::

Navadni digitalni programi so na voljo za vse televizije, za premium programe pa potrebujes dekodirno kartico.

Ce imajo omejitev na stevilo dekodirnih kartic si lahko omislis card splitter (nekaj taksnega http://www.satboy.com/index.php?a=126).

Za vsako televizijo ki nima vgrajenega DVB-C MPEG-2/MPEG-4 modula, bos potreboval zunanji DVB-C sprejemnik, za tiste ki pa imajo to podporo ter priklop za PCMCIA modul pa dekodirni modul.

techfreak :) je izjavil:

Navadni digitalni programi so na voljo za vse televizije, za premium programe pa potrebujes dekodirno kartico.

To so že dolgo nazaj spremenili, tako da so zakodirani vsi kanali razen RTVSLO.

Za prvi TV je brezplačno, za vsak naslednji je pa 2EUR+2EUR (dekoder ali conax modul+kartica). Je pa digitalna vredna višje cene!

Zgodovina sprememb…

Telemach ima spet izpad PIDov, trenutno samo null-packets.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

alesp56 ::

Danes so mi menjali modem, Arrisa za Ciscota in takoj se pojavi problem... Zadeve ne morem spravit v bridge mode. Na Telemachu pa zatrjujejo, da se to na teh modelih sploh ne da.
Je to res? Kaj se da sploh naredit?
Zaradi določenih storitev bi pač rad uporabljal svoj router in Ciscota.

Hvala za namige!
in to je to...

Naj ti menjajo modem. Jaz imam sedaj Cisco EPC3212.

alesp56 ::

Težka bo. Meni so dali Cisco EPC3925, ki jih dajejo zraven Košarkar paketov...
in to je to...

kronik ::

Izklopi DHCP na modemu in uporabi svoj router...

kljukec87 ::

v bridge se ga da spravit, samo oni majo to onemogoceno v firmware-u, sploh ne vem kaj majo od tega :)

to bi ti znalo pomagat:
http://www.boards.ie/vbulletin/showthre...

alesp56 je izjavil:

Težka bo. Meni so dali Cisco EPC3925, ki jih dajejo zraven Košarkar paketov...

Tudi jaz sem šel na nov paket. Me je pa serviser ob priklopu vprašal, če imam router, ker bojda so s tem tvojim težave, če uporabljaš zraven še svoj router.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Aksi ::

Kak je kaj s totimi update-i? Meni se pojavljajo vsak dan in čakam po pol ure, pa nič. Na koncu edina rešitev je resetiranje.

mijav7 ::

Še komu prekinja internet? Televizija dela.

košarkar 50/50, okolica MB

mijav7 je izjavil:

Še komu prekinja internet? Televizija dela.

košarkar 50/50, okolica MB

zaenkrat dela (knock knock knock)

Zgodovina sprememb…

Možno da prekinja zaradi routerja (TL-WR741N)? Trenutno imam priklopljen wrt54gl, pa zaenkrat dela brez problema, edino speedtest je nižji.

WRT54GL

WRT54GL

MrStein ::

Obvezno OpenWRT (ali kar ti je ljubše) na TL-WR741N.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bom jutri flashal na ddwrt. Kateri router se danes smatra kot naslednjik wrt54gl?

mijav7 je izjavil:

Bom jutri flashal na ddwrt. Kateri router se danes smatra kot naslednjik wrt54gl?

TP-LINK TL-WDR3600
www.tplink.com/en/products/details/?cat...

psychoshorty ::

A se res ne more tega modema (v Kosarkar paketih) nikakor postavit v bridge mode? Razmisljam o nadgradnji paketa, wendar routerja ne mislim menjati za nic na svetu. Sem nabavil Asus RT-AT66U in bi vsekakor rad, da on opravlja delo routerja.

Edit: typos.

Zgodovina sprememb…

Gladi ::

Na kater paket bi šel in kater modem maš zdej? Sicer pa pač ob menjavi omeni da bi želel imeti svoj router in naj ti ne menjajo z novim Ciscom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

Imam MIX M. Router -> Asus RT-AT66U. Sel bi pa na Kosarkar MIX XXL.

Gladi ::

V tem primeru bo res potrebna menjava modema, če maš Thomson/Arris modem. Ko boš menjal modem pač omeni da želiš prejšni model Ciscota, kater ni router+modem in je to to.

Okie, jutri poklicem in se pozanimam glede modema. Hvala.

harvey ::

Modem/router Cisco EPC3925 ima butast bug in se sam od sebe resetira 8-O
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

psychoshorty je izjavil:

Imam MIX M. Router -> Asus RT-AT66U. Sel bi pa na Kosarkar MIX XXL.

Ob priklopu samo povej, da rabis Cisco EPC3212.

asm ::

harvey je izjavil:

Modem/router Cisco EPC3925 ima butast bug in se sam od sebe resetira 8-O

Jp. Ampak se mi zdi da odkar sem izklopil wireless in imam svoj router da zdrži ene 2 dni, prej se je pa resetiral 2x na dan
««
186 / 362
»»