Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
MisterR ::
Smo nabavli philips PFL 3007 in nam ne delujejo podnapisi... v čem bi lahko bila težava?
Država je nastavljena na finsko. Na slovenijo ne najde kanalov.
Država je nastavljena na finsko. Na slovenijo ne najde kanalov.
Veron ::
Spc ::
Pop non stop nam javi - "ni signala"
Na novo preskeniraj 634MHz, symobol rate: 6875.
probal ročno iskanje, pa mi sploh ne pusti spremeniti frekvence :/ sprejemnik je tale telemachov SD (siv) je označena samo prva frekvenca, okol 4xx
Meni jih takoj najde:
TV setupbox handan al kaj že, mi ne pusti ročno skeniranje frekvence, samo avtomatsko, sam pol vse kanale zmeša :/
DIGITel ::
SBB in TM sta se združila
http://www.mideuropa.com/media/news/201...
Se pravi še več srpskih programof™ ?
RuskiSnajper ::
Zakaj sploh uporabljate decoderje če mate telemach, SmartCard je edina stvar zakaj mam jas telemach.
RuskiSnajper je izjavil:
Zakaj sploh uporabljate decoderje če mate telemach, SmartCard je edina stvar zakaj mam jas telemach.
Decoderje ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
PARTyZAN ::
Set top box.
Jaz ga uporabljam zaradi snemalnika, recimo. Se ga bom pa znebil ob prvi priložnosti, ker je katastrofalen.
Jaz ga uporabljam zaradi snemalnika, recimo. Se ga bom pa znebil ob prvi priložnosti, ker je katastrofalen.
Set top box.
Aja.
Ja sej jaz sem tudi to uporabljal pa je non-stop zgubljal informacije o moji naročnini.
Potem pa sem prešaltal na DVB-C kartico + DVB Viewer.
Verjamem. To žal ni alternativa za namensko napravo, ki jo z lahkoto uporabljaš iz naslonjača.
Verjamem. To žal ni alternativa za namensko napravo, ki jo z lahkoto uporabljaš iz naslonjača.
Dobiš vse zraven, tudi pilota skoraj pri vsaki dvb-c/s/t kartici.
Tako, da na koncu si lahko narediš en tih pc oz. prenosnik, ki je povezan na 30'' monitor in lepo z daljinskim programe prestavljaš.
Seveda. Net topi so dragi. HTPC ni alternativa, ker je zadeva draga in potencialno glasna.
Seveda. Net topi so dragi. HTPC ni alternativa, ker je zadeva draga in potencialno glasna.
Vzameš nek star dvojederni notebook na bolhi za 100€ pa kupiš kartico in to je to.
p|X| ::
Kako preko tipk na CISCO 4682 DVB tovarniško resetirati napravo. Kar ne najdem podatka na spletu ,
naprava se namreč obesi na Checking for updates, ki lahko traja uro in več ...
DIGITel ::
Kako preko tipk na CISCO 4682 DVB tovarniško resetirati napravo. Kar ne najdem podatka na spletu ,
Preklopiš zadnje stikalo na 0 pritisneš VOL-, CH- in CH+, preklopiš zadnje stikalo na I in držiš dokler na display-u ne izpiše clr – cca. 25 sekund, nato počakaš, da se izpiše done in po tem pritisneš POWER tipko, da se začne download software-a in počakaš,da se sprejemnik postavi. Pozor, če ti izpiše AULd, si slabo držal tipke! Ponovi!
MrStein ::
Katere hitrosti interneta so na voljo (dejansko) v Mariboru (center) ?
A dela vse do 120 Mbit/s (ali kaj imajo maksimalno ponujeno) ?
Ali se ve le po konkretni meritvi na kablu?
PS: So kake zanimivosti oz. razlike (razen fizičnega kabla) napram T-2 (VDSL) ?
Koliko IP naslovov podelijo eni stranki recimo (po defoltu)?
A dela vse do 120 Mbit/s (ali kaj imajo maksimalno ponujeno) ?
Ali se ve le po konkretni meritvi na kablu?
PS: So kake zanimivosti oz. razlike (razen fizičnega kabla) napram T-2 (VDSL) ?
Koliko IP naslovov podelijo eni stranki recimo (po defoltu)?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
A nimajo DHCP ?
Motiti se je človeško.
M.B. ::
Glede interneta dosegam hitrosti, ki jih plačujem to je 8/1.
Razlike se bolj poznajo pri TV IMHO.
Če ne vzameš ravno Ciscota (ker je od njih settop box zanič) lahko spreminjaš jezik zvočne sledi vklaplaš/izklaplaš podnapise kanalom. Pa kvaliteta je boljša ker je manj stisnjen signal.
Pa mislim da se na kablski vsi kanali broadcastajo ne pa unicastajo. In ni omejitev pasovna širina, da jih več hkrati gledaš. Lahko pa se seveda tudi motim.
Razlike se bolj poznajo pri TV IMHO.
Če ne vzameš ravno Ciscota (ker je od njih settop box zanič) lahko spreminjaš jezik zvočne sledi vklaplaš/izklaplaš podnapise kanalom. Pa kvaliteta je boljša ker je manj stisnjen signal.
Pa mislim da se na kablski vsi kanali broadcastajo ne pa unicastajo. In ni omejitev pasovna širina, da jih več hkrati gledaš. Lahko pa se seveda tudi motim.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Cisco DVR podpira izbiro audio in subtitle tracka. Je pa še vedno crap in ga odsvetujem.
zuz3k ::
tisti k imate Telemach D3GO oz. kablsko digitalno TV
bolj neumnega daljinca pa še ne, vse tipke nametane, ponoči nemogoče gledat tv
zmeraj se zmotim za + - program in volume stisnem tisti Fav ali Radio in čakam ko ena mona
zmeraj se zmotim za + - program in volume stisnem tisti Fav ali Radio in čakam ko ena mona
Life is a psychological game.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zuz3k ()
mtosev ::
tu porabljaš telemachov settop box?
mi mamo lepo svoj sprejemnik (technisat)
mi mamo lepo svoj sprejemnik (technisat)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: SmeskoSnezak ()
KruceFix ::
Čemu izpadi Telemacha, sploh v večernih urah? Ob večkratnem klicanju mi zabrusijo, da naj samo modem resetiram. Počasi me spravljajo ob živce. Je kriv modem (Arris), namreč zelo dolgo se vzpostavlja?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...
BorutK-73 ::
Čemu izpadi Telemacha, sploh v večernih urah? Ob večkratnem klicanju mi zabrusijo, da naj samo modem resetiram. Počasi me spravljajo ob živce. Je kriv modem (Arris), namreč zelo dolgo se vzpostavlja?
Imam isti modem in imam podobne težave kot ti. Všasih pade upload hitrost na nič in se ne pobere par minut, z downloadom pa nimam preveč problemov. In res, modem je potrebno kdaj pa kdaj resetirati (električni kabel). Jaz ga približno enkrat na mesec čez noč izklopim iz elektrike in kabelske in imam koliko toliko mir (nok, nok, nok).
Imam pa 6/1 linijo, mislim da je trojček M+ (razširjen paket za TV)
zuz3k ::
meni pa dela telemach BP, tudi pred leti ko sem ga imel, nonstop brezhibno delovanje
Life is a psychological game.
francek1 ::
Edini način za odpravo te težave je prehod na Amis...jaz sem jih tudi imel poln ku... z izgovori.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
CaqKa ::
KuntaKinte je izjavil:
že 5 dni nobenega odgovora na mail poslan tehnični pomoči,skrajno neresno
Če pa je lunarno novo leto.
če ima kdo željo po setupboxu TT-micro C320, ga prodam ugodno, ker sem odjavil kabelsko, pri siolu mi ne koristi več :)
Je pa delal bistveno bolje kot original jajc
Je pa delal bistveno bolje kot original jajc
Blue3D ::
Enak problem, se po 3 mesecih komaj navadiš
tisti k imate Telemach D3GO oz. kablsko digitalno TV
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER
I5 14600K 4080SUPER
kocbek ::
Lep pozdrav.
Ker se bomo doma počasi priklopili na Telemachovo optično omrežje, me zanima, če mi lahko kdo opiše oz prilepi kakšne slike ali skice, kako približno izgleda takšna hišna inštalacija.Naj povem da bo prišel optični kabel do same hiše, kjer bo tudi omarica in od tu dalje me zanima, kako gredo dalje povezave, predvsem kam gredo kakšni kabli, kakšna stikala in kakšen modem.
Naročen je trojček, prav tako pa bodo priklopljeni 3-je TV-ji.
Sem že klical na Telemach pa mi tehnična pomoč ni znala kaj dosti pojasniti, tehnika pa žal tudi ni mogel dobiti.
Za odgovore in pojasnila se vam že v naprej zahvaljujem.
Ker se bomo doma počasi priklopili na Telemachovo optično omrežje, me zanima, če mi lahko kdo opiše oz prilepi kakšne slike ali skice, kako približno izgleda takšna hišna inštalacija.Naj povem da bo prišel optični kabel do same hiše, kjer bo tudi omarica in od tu dalje me zanima, kako gredo dalje povezave, predvsem kam gredo kakšni kabli, kakšna stikala in kakšen modem.
Naročen je trojček, prav tako pa bodo priklopljeni 3-je TV-ji.
Sem že klical na Telemach pa mi tehnična pomoč ni znala kaj dosti pojasniti, tehnika pa žal tudi ni mogel dobiti.
Za odgovore in pojasnila se vam že v naprej zahvaljujem.
?????
kocbek ::
Gladi najlepša hvala.
Sedaj vidim da lahko imam modem kar v sobi in ni potrebnega dodatnega "štemanja" in polaganja požirk.
Kaj pa razdelilec za TV mi da Telemach ali si ga moram piskrbeti sam?
Sedaj vidim da lahko imam modem kar v sobi in ni potrebnega dodatnega "štemanja" in polaganja požirk.
Kaj pa razdelilec za TV mi da Telemach ali si ga moram piskrbeti sam?
?????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kocbek ()
Gladi ::
Za priklop je potreben kabeljski priključek na objektu (hiša ali blok) ali izgradnja priključka samega. Napeljava znotraj objekta poteka do TV sprejemnika ter lokacije kjer bo nameščen kabelski modem. Za priklop dveh ali treh TV sprejemnikov se je potrebno dogovoriti z našimi izvajalci, vendar doplačilo je lahko le porabljeni materijal za dodatno notranjo napeljavo. (Kabel, razdelilnik, ...)
Alexius Heristalski ::
kabeljski, materijal, vejice manjkajo
classy Telemach
classy Telemach
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Nagi Bator ::
Đizskrajst jaz sploh ne vem kaj sem prebral. Kaj to je tekst z njihovega sajta?
Edit:
Nevermind... Nasel. Sram jih je lahko.
Edit:
Nevermind... Nasel. Sram jih je lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
Je možno pri Telemach-u (kabel) dobit več kot en IP naslov?
Ne mislim nekih psednih dogovorov, ampak podobno kot ima T-2. Priklopiš napravo in dobi svoj naslov. Do meje 3.
Ne mislim nekih psednih dogovorov, ampak podobno kot ima T-2. Priklopiš napravo in dobi svoj naslov. Do meje 3.
Motiti se je človeško.
psednih
uf, to je hotelo biti : posebnih
Ne.
Škoda. Imam občutek, da se mi bo še kolcalo po T-2.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
crniangeo ::
Je mrbit okoli 22:45 še komu ckrnu Telemach v okolici Ljubljane - točneje Dobrova? :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Ima še kdo velik packet loss zvečer okoli 20 ure ?
Včeraj je bila cela ulica brez interneta za kakšno uro.
Včeraj je bila cela ulica brez interneta za kakšno uro.
Tero ::
heh ja.
Sem mislil da je bilo kaj pri meni narobe.
Sem mislil da je bilo kaj pri meni narobe.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.