» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
80 / 363
»»

lithium ::

Pa ne cenik kabelske, Turnškova OPTIKA me zanima!!! :)
Na spletni strani pomeni digitalna televizija DVB-C preko koaksa.. cenika optike (ki me zanima) pa ni nikjer...

Lithium
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lithium ()

chucki ::

Ka ma še kdo problem, da ne mora dati GMT +1 , ker mi auto,da na +2 tako, da sem mogu dat ime države NOBENA :D potem pa ročno na +1 .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

Spc ::

Ja sej pa smo UTC+2 sedaj..
CEST = UTC+2 (GMT+2)

:)

plavko61 ::

Meni ni jasno zakaj sploh prevajajo ta EPG za tuje programe. Tisti programi ki imajo originalni EPG (to so predsem ZDF, RAI, ORF) delajo pravilno. Nič ne pomaga prestavljanje GMT, ker ti v vsakem primeru polovica programov narobe kaže. Telius ne uspe v 3 tednih urediti ene GMT nastavitve. Torej se sprašujem a še firma obstaja ali pa so res tako zelo nesposobni?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

fl0w ::

A je še kdo malo prej doživel konkreten izpad? :(
Woop-woop! That's the sound of da police!

Yaqwsx ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

mit3k ::

A je še kdo malo prej doživel konkreten izpad? :(

Nisi edini.

Kaj pa to ko je celotna triera ven padla ?
Še od zunaj nisem mogel na www.triera.si

8-O :)

djordjevic ::

Slovenska Bistrica in Rače takisto kompletni izpad.

Sej pravim, da je celoten sistem šel.

bond007 ::

Men kake pol ure net v Celju ni delu, skype je delu bp.

AngelOfDeath ::

TV glejte ne pa samo na netu visite
edit: Slovnica

AndrejS ::

@AngelOfDeath : Kaj pa mi reveži, ki uporabljamo digitalno TV.. kak te naj gledamo ?

AngelOfDeath ::

@AngelOfDeath : Kaj pa mi reveži, ki uporabljamo digitalno TV.. kak te naj gledamo ?

Nisem poizkuso če digitalna dela, navadna je ;)
edit: Slovnica

miteq ::

Kdo še dandanes sploh TV gleda?:|

fl0w ::

Jaz, ker me zanimajo športni prenosi v dobri kvaliteti.
Woop-woop! That's the sound of da police!

din ::

jaz gledam TV ob tem ko sem na netu :D

Kami ::

Še komu dela internet ZELO počasi?

...

flipflop ::

Jap.|O

Tilen ::

Triera ga serje zadnje čase. Zdaj je spet bilo down za ene 5 min.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

TyKee ::

Še kdo opazil velik packet loss do AMS-IX med 04:50 in 05:20, in sicer danes - 2008-05-02?

AMS-IX (ge-0-0-0.br1.ams.ip.triera.net) down.

Že od 15:00 naprej mi SmokePing riše malce povečan latency do AMS-IXa,
nato pa ob 18:30 timeout, kateri traja še sedaj.

Pravtako je SmokePing narisal ob 18:25 do 18:35 povišan latency (iz 4ms na 18-28) do VIX-a (vix.triera.net).

DDoS?

ERGY ::

Tega si verjetno ne morejo privoscit :) Mislim, da so bolj kake tehnicne tezave v omrezju ;)

Nedosegljivost AMS-IXa je bila še cel dan danes in sicer do 14:55.
Od takrat naprej, pa je do omenjenega IPja 10ms večji ping kot drugače.

V vednost: Nikar ne pozabite, Triero je kupilo podjetje UPC Telemach, zato se moramo pripraviti na vse, kar bo prišlo.

Pa prijetno surfanje :)

chucki ::

Misliš rečt, da se moramo pripraviti na menjavo isp ponudnika :D. Jst grem na T-2 takoj ,ko bo na voljo v mojem kraju. Komi čakam ta dan pa čeprav sem na trieri od leta 2000. Kje so časi ko je bil ping v CS 1.5 12ms ter izpad mogoče na 1 mesec.

Meni še vedno dela presenetljivo dobro. Telefonske ponudnike lahko tukaj v rovtah kar pozabim pri 4 km zračne. Optike pa še tudi lep čas ne bo. Edina sreča, da sem še na Trieri v tisti špici, ki še spada pod KRS Rotovž. Do zdaj sem imel kabelsko posebej pa internet - mislim, da 14+30€. Zdaj pa sem vzel tisti trojček za 44€ ko majo pa mam pol lahk še v svoji sobi stacionarca ;) . Menjava paketa urejena v 30 minutah. Ko sem modem priklopil je hitrost ze bila iz 5 na 8Mbit in telefonija je ze delovala. Pohvalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ZeRo_X ::

Hmmm
še komu to uro dela internet uber počasi?
Lp!

misko_p ::

NO, mene pa zanima, če je kje objavljen kak pameten "guide" za konfiguracijo routerja če imaš Trierin internet. Imam TP-Link router, ampak ne vem točno kateri, ker sem trenutno na šihtu

Dobil sem namreč nek prenosnik, tako da sem si vmislali kompinirani router, za stacionarnega in pa potem po potrebi že za prenosnik. Ampak zaenkrat mi še stacionarnega ni uspelo spraviti do neta.

Zaenkrat sem dal zadevo na Dynamic IP in kolikor sem gledal v WAN statusu je dobil pravi IP naslov od modema, ampak LAN mi pa ne dela... vstrajno piše razrešujem naslov www....

Tak da če ma kdo izkušnje, bi prosil za pomoč, ali pa za kak guide kjerkoli.

A se komu sanja kaj bi lahko blo narobe...
Že 2 tedna mi vsak dan ob isti uri (od okoli 20:00ure pa nekje do 22:30ure) internet dela ZELO počasi ali pa sploh ne dela... Nisem še sicer klical na triero, ampak če noben ne ve kaj povzroča ta problem, bom jutri poklical. Pa mimogrede... kolega, ki stanuje kakih 300m naprej od mene ma tudi isti problem.
Lp!

Sedaj bi lahko imel problem že rešen. Probaj uganit kako.

Sedaj bi lahko imel problem že rešen. Probaj uganit kako.

Da bi že prej poklical? =) bom ju3 ja
Lp!

Buffy ::

da mal "oživim" temo :/

se komu kej sanja če se bodo kej zadeve premaknle??? kr sm že mislu it pred časom na AMIS sam majo ljudje tu pa tam še težave, tale turnšek mi pa še zaenkrat zagotavlja konstantno povezavo :S

v pm nej gre vse skupi...

zerox ::

Bo počasi čas za DOCSIS 3.0 ja :)

Pri nas v Slovenski Bistrici tudi nonstop nekaj šteka. Modem pada dol, linija je 5 Mbit, dela pa kot 1 Mbit. Kuj nekaj. Me mika, da bi prekinil pogodbo, plačal pogodbeno kazen, pa šel k t-2 na optiko, samo kaj, ko se centrala menda še gradi.

Telemach zvišuje pakete. Klik

Moj trojček L pa zdaj iz 8/768 na 12/768. Kul.

Zgodovina sprememb…

Cosmo ::

Pohvalno glede zviševanja, ampak da upload ostaja na 768 kbps sredi leta 2008? 8-O
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Prvo se še mora tole pri Trieri uveljavit, samo mislim, da ne bi smelo trajati dolgo. >:D

Naj rajši upload zvišajo downloda mamo tak že tolko, da nam pri uhah vun gleda.
:)

pumaxx ::

Uplaod-a boste na kablu ostali zavedno lačni.;)

CaqKa ::

ja na ASDL (ASYMETRICAL digital subscriber line) pa vam bo šlo kaj boljše al kaj?

Hja, nekaj pa le je.

Upam, da bo tudi pri Trieri sprememba, čeprav mi malce čudno vse skupaj, ko je to itaq eno in isto, pa imajo eni že objavljeno drugi pa ne...

XS: 512kbps/128kbps | 512kbps/128kbps (Ostaja enak)
S: 1.5Mbps/384kbps | 2Mbps/384kbps (Download višji za 0.5Mbps)
M: 5Mbps/768kbps | 10Mbps/768kbps (Download višji za 5Mbps)
L: 10Mbps/1.5Mbps | 15Mbps/1.5Mbps (Download višji za 5Mbps)
XL: 20MBps/2Mbps | 25Mbps/2Mbps (Download višji za 5Mbps)

Kar solidne pohitritve. Sedaj se bo mi splačalo z mojim Gama TF in 34,59€ vrednim paketom preit na paket L, kjer bom doplačal mesečno 5,41€ ter tako imel kar 7Mbps večji download ter 512kbps večji upload. Hja, za dobrih 5€ imeti skoraj 2x hitrešji download pa ni slabo.

No ja, prvo počakajmo, da to objavi tudi Triera!

Za isto ceno 4Mbit več pa še boljše. :8)

Trojček L ----> Trojček L

Trojček L

Za zahtevnejše uporabnike je na voljo telefonija »Prosti čas«, internet s hitrostjo 12Mb/768kbps in kabelska televizija.

Zdaj samo 8/768.

Zgodovina sprememb…

pumaxx ::

ja na ASDL (ASYMETRICAL digital subscriber line) pa vam bo šlo kaj boljše al kaj?

Za druge ne vem, jaz imam na VDSL sinhronizacijo modema 52/18, tako da imam še kar prostora (10/4=25€)

SmeskoSnezak ::

Jaz ne vem, zakaj si sam ne moreš narediti paketa. Rad bi mel tolko downloada, pa tolko uploada. Glede na navadne "pakete" pa se pol tem "own paketu" ustrezno spremeni cena. =)
@ Pusti soncu v srce... @

Jaz ne vem, zakaj si sam ne moreš narediti paketa. Rad bi mel tolko downloada, pa tolko uploada. Glede na navadne "pakete" pa se pol tem "own paketu" ustrezno spremeni cena. =)

Verjetno zato, ker bi potem vsi hoteli imeti simetrične pakete, in bi se jim zadeva podrla pri tehničnih omejitvah - CMTS / Headend,...

Če pa ne bi ponudili vsaj malo konkurenčnih cen za samostojno izbrane pakete, potem pa tak noben ne bi vzel tistega. :)

Moje mišlenje :D

Popravek: Še zmeraj čakam na posodobitev @Triera.Si.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Tudi jaz.

Po njihovi ažurnosti sodeč bosta čakala še lep čas. Mimogrede, meni bi tudi sedlo 5->10.

lp

djordjevic: Ti si že spremenil paket in imaš trenutno M paket?

Si že testiral kaj hitrost? So že dvignili?

Lp.

Kami ::

Triera je že dolgo eno veliko sranje.

Jaz imam paket 20 / 2 od kar ga ponujajo pa je realni prenos dol maksimalno 13-14 Mb/s pa še to ob idealnih pogojih.
««
80 / 363
»»