» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
79 / 363
»»

TyKee ::

Pozdravljeni.

Zanima me, ali se še kdo srečuje s težavami, ki slonijo na počasnem delovanju oz. packet lossu in sicer na območju KRS Selnica Ruše?

Iz 28.3. na 29.3. je bil izpad zaradi poškodovanega 'optičnega' jaška, za kar je bila tudi objava na TRIERA.SI. Izpad je trajal od 00:05 do 02:10. Dobro, se zgodi zadeva, nimaš kaj.

Vendar je včeraj in sicer med 12:10 in 13:05 bil opažen velik packet loss, celo takšen da je v bistvu prekinlo internet, saj je smokeping zaznal 19 izgubljenih paketkov na 20 poslanih. Seveda je bil lahko rečemo popoln timeout. Sem mislil dobro se tudi zgodi. Slab dan.
Ampak danes spet. Ura 12:55 in še traja. (Update: Trajalo do 14:10).

Dobro, znano je da na mojem področju (Bistrica ob Dravi, Log) prihaja do preobremenitve povezav, kar je bilo že rečeno da bodo usposobili pred slabim mesecem ampak saj vsi vemo kako stojijo te stvari. Vendar, kar se mene tiče imam raje povečan ping (~60ms) kot pa, da je ping normaln internet pa dela nikamor. Ter se pojavi t.i. packetloss.

Zato se tudi sprašujem, ali je včerajšnji in današnji packet loss globalni problem v KRSju ali zgolj za moje področje?

Edina svetla točka je ta, da sem imel brez težav IDLE na irc.triera.si natanko 83dni.

PS: V času tega pisanja opažam, da je ob 13:28 prišlo do popolnega packetlossa, torej bo v smokepingu spet vse rdečo :) Jaz pa spet čakam, da bo ta post seveda naložilo v slo-tech bazo podatkov :)

PPS: No, niti ni hotelo naložit, tako da sem sele sedaj prišel do PCja.

Hardstyle ::

Glede na tvoje težave pri trieri me zanima zakaj še kr vstrajaš pri takem ISPju?

Mogoče zato, ker je internet deloval nemoteno od 6.11., ko je bil 5 min timeout, če pa pogledamo še nazaj pa 29.9.2007, ko je bil opažen malo večji timeout.
In če ti na pol leta se pojavi da imaš dva zaporedna dni med 12 in 13h slabo delovanje... pa ja ne greš menjat ISPja???

Drugače pa, ko sem omenil preobremenitve povezav... pojavijo se predvsem ob nedeljah oziroma praznikih, pa še to ne vsako nedeljo. Med tednom pa tudi ni moč zaznat povišanega pinga, povezava pa pravtako deluje stabilno 8/1 cel teden!

Mene je bolj kot vprašanja zakaj ne menjam ISPja, zanima, če je še kdo opazo takšno stvar v območju KRS Selnica Ruše, torej 29.3. med 12. in 13h ter 30.3. med 13h in 14h!

Hardstyle ::

ne morem si pomagat:

Dober argument zakaj menjat ISPja je cena ki jo plačuješ za storitve. Seveda, če imaš možnost alternative (amis,t-2).

Alternative ni, pa tudi ce bi bila dvomim da bi menjal.

Ping statistics for 213.161.13.1:
Packets: Sent = 2263, Received = 2263, Lost = 0 (0% loss)

Dovolj tehten razlog.

Seveda pa, so tudi crne tocke ampak, jutri ko bo ura 14h in če bo delovalo bp. bo že vse pozabljeno (kar se tiče današnjega in včerajšnjega izpada).

zerox ::

Ah ja...eni jamrate zaradi malenkosti >:D.
Sem doma malo bolj zahodno po dravi gor...kraj se rima na Selnica, če oba kraja enako naglasiš :]

S pomočjo ISP-ja pa rišem takšne lepe grafe KLIK (predvsem 2. vrstica "Loss" je zelo razgibana :\ ).

ISP je Triera oz. gre za lokalnega ponudnika, ki ponuja internet preko Triere. Pametne alternative pa ni razen preselitev...vendar internet ni zadosten razlog :).

Ob "dobrih" dnevih je loss samo okrog 20h za kakšnih 20 minut...in kdaj ponoči, ko spim. Zato sem se navadil ne biti za računalnikom ob takšnih urah :].

Elektro-Turnsek al kaj je ? T-1.si ? Ali koga imas to?

CaqKa ::

tyke jaz sem iz tezna, pa je v preteklih dnveih spet nalagalo strani zelo počasi.. ni bil kak partikular time ampak kar čez celo popoldne.. včeraj vem da je štrajkalo še... danes pa mi vsse spet normalno dela..

ni mi jasno, namreč strani je nalagalo v nedogled, upload in download pa sta pičla v normalnih max vrednostih.. pa ni važno ali tujina ali pa slovenija...

Kami ::

Jaz sem imel v petek zvečer v Maribor, Tabor enake težave - velik packet loss.

@CaqKa: Tudi jaz ze opazil kaj taksnega, vendar par minut pred tem packetlossom vceraj in v soboto :)

@Kami: Hehe, tudi Tabor (in Pobrežje) sta bila nedosegljiva zaradi poškodbe optičnega jaška, tako da je možno, da je prišlo do slabšega delovanja že v petek zvečer, saj ne vemo kdaj se je poškodba zgodila.

Bomo videli, ce se bo v Selnici spet isto dogajalo ob 13h :)

kronik ::

ethelred: jaz sem narocil to kartico za DVB-C. Trenutno se cakam na dostavo.

ZeRo_X ::

Meni pa je včeraj zjutraj začel net delat ultra počasi... ne vem zakaj, ampak nalaga mi spletne strani zeloo dolgo, al pa jih sploh ne odpre...
na ventrilu mam 2000+ pinga, v msn mi ne gre...skos se pojavljajo neki errorji, emule ne vleče nič, utorrent tut ne, pred tem pa nisem meu nevem kak dougo nobenega problema.
Lp!

Mam pa preko routerja povezan tut laptop na kterem so isti problemi.:'( :'(
ve kdo kaj bi to blo?
Lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZeRo_X ()

plavko61 ::

@kronik:
ta kartica ima HW MPEG2 dekoder, kar pomeni da neboš mogel gledati HD kanalov.
Je pa zelo dobra kartica.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Tilen ::

Mam pa preko routerja povezan tut laptop na kterem so isti problemi.:'( :'(
Priklopi direkt na modem in testiraj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tilen ::

kronik, že dolgo časa iščem nekaj podobnega. Prosim, če sporočiš koliko te bo stalo vse skupaj ko dobiš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

@TyKee - KKS Vuzenica d.o.o. & problemi so prišli z docsis 2.0.

Zadeve pri praktični uporabi niso tako katastrofalne kot izgleda na prvi pogled. So pa zelo nadležni trenutki, če nujno potrebuješ brezhibno delujočo povezavo & se pojavi loss. Posledično pade VPN do podjetja ali pa se obesi RDP.

EuroDocSIS 2.0 je dosti bolj občutljiv na motnje kot 1.0, zato se tudi to dogaja :)

Glede DVB-C kartic. Sam imam že nekaj časa TOLE kartico. Zadeva s priloženim SW deluje solidno. Če želim uporabiti drug SW pa je potrebno naložiti BDA driver iz KNC strani (priložen je buggy). S primernim SW omogoča tudi gledanje vseh programov enega transponderja hkrati & deluje na Visti 64bit. Aja pa 3rd parity sw deluje včasih nestabilno :) ali pa ne najde vseh programov. HDTV programov pa mi ni uspelo usposobiti...delal je kvečjemu samo zvok.

Alexius Heristalski ::

Če je delal samo zvok, potem nimaš pravega kodeka za video. HD programi so najbrž v formatu MPEG-4 AVC (t.i. H.264). Poskusi npr. s CoreAVC.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

seminal ::

Pozdrav
Minilo je že več kot 1 leto, pa še nič sprememb v paketih, predvsem ni uploda?? A bo šlo kaj nabolje mogoče že tegale aprila, al e treba vse poslat pa it na drugega ne preveč zasotalega operaterja....

pa v zadnjem letu je Triera le še bleda senca prejšnih let

tilen če prklopim direkt na modem pa mi piše da mam neko omejeno povezavo al wtf... v glaunem doli je ikonca klicajem v rumenem trikotniku polek tistih dveh monitorckou ki kazeta povezavo...
btw zaj mi je uspelo v msn prit po enem dnevu... ne vem več kaj naj nardim... na trieri pa se mi noben ne javi ko kličem8-O

edit: evo, kak sn omeno msn mi je ven vrglo xD mrš
Lp!

Zgodovina sprememb…

Ne preveč sanjarit okrog paketov, škoda živcev...

Telemach je dal dnar, ki pa je bog ve kam šel. Smo v bistvu na istem (pardon, novost: IP Telefonija po več kot letu dni tudi v Rušah/Selnici), kot smo bili, ko je bila triera za sebe :)

kronik ::

Tilen: 15 EUR je postnine + 2 EUR provizija na NKBM za nakazilo v nemcijo.
Ta kartica je za DVB-C in ne podpira HD.
Najde mi 50 analognih kanalov, 116 digitalnih in okrog 50 radijskih.

Saintek ::

Tykee poglej msg.

A gre kak pogledat v cmd al pa kje kak latency maš?
Pa kak bi lahko vedo če je z modemom kaj narobe?... mogoče je modem kriu da mi že 3 dni dela net ultra počasi ?
Lp!

MilanZ ::

Poglej na spletno stran od modema v lokalni mreži, jaz imam thomsona in lahko vidim vse podatke na http://192.168.100.1/
Pa lahko skopiraš sem podatke o SNR, Power level, Signal strength ... recimo pa ti ostali povemo kakšne mamo :)
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MilanZ ()

Mam router ASUS-WL520G
In modem Motorola SurfBoard - SB5100E

glede SNR, Power level, Signal strength, pa če lahko malo bol po domače ? :D pa kje se to vidi :\
_______________________________________________________________________________________________________________________

edit:
OMG, če je to to na http://192.168.100.1/ za mene... mislim da je ja, mam pod logs celo stran critical priority vsega boga...
bom kr SS dau, da bo bol razvidno s kakimi težavami se bavim oO

sem dau samo prvo stran pa zadno stran errorjeu ker jih je preveč da bi jih sploh printau, pa še iz tega se pomoje vidi da je nekaj hudo narobe, vsaj po moji presoji :D pa iz msnja me skos izpisuje pa vpisuje vsake 2 minuti, pa errorje ven meče, zaj sn čakau ene 5minut da mi je te 2 sliki na shrani.si gor naložlo ;( ;( 8-O 8-O :'( :'( :O :O

ko sem klicau na triero so rekli da pr njih kaže da nam vse lepo dela... sej sosed ma isti net pa nima nobenega problema

aja pa še to:
Downstream Value
Frequency 450000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 17 dB
Power Level 10 dB
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

Upstream Value
Channel ID 5
Frequency 50000000 Hz Ranged
Power Level 37 dBmV
Lp!

Zgodovina sprememb…

seminal ::

Spet serje tale triera mam je pun****

A mi lahko kdo pove če imam zakupljno pri njim domeno? in bi šel zdaj recimo k T-2.net bi si lahko prenesel vso pošto??

@ZeRo_X : SNR (Signal to Noise Ratio) imaš malo nizek. Sem začuden, da ti sploh dela. Mislim da bi moral biti 30 ali več za normalno delovanje. Ostale stvari zgledajo IMO OK.

Ok... so zrihtali :D
sem včeraj klicau pa so rekli da bojo dans poslali enga da malo pogleda, ampak me ni blo doma, na koncu pa so ugotovili da je v naši ulici blo neke z linijo narobe in so pol porihtali :)
Lp!

Modem: Motorola SB5100
KRS: KRS Selnica-Ruse

SNR: 32dB
Upstream: 33dBmV

:o

PS: Status: Laggy @ cca 45-55ms. Pred par minutami pa je se blo vrei - ping @ normal :P

Spc ::

tilen če prklopim direkt na modem pa mi piše da mam neko omejeno povezavo al wtf... v glaunem doli je ikonca klicajem v rumenem trikotniku polek tistih dveh monitorckou ki kazeta povezavo...

Ja ip boš mogel nastavit .. ti maš verjetno na Automatic nastavljeno.
:)

Mitja200 ::

Ne preveč sanjarit okrog paketov, škoda živcev...

Telemach je dal dnar, ki pa je bog ve kam šel. Smo v bistvu na istem (pardon, novost: IP Telefonija po več kot letu dni tudi v Rušah/Selnici), kot smo bili, ko je bila triera za sebe :)

če bo kakšna nova informacija glede paketov kr povejte

StratOS ::

Pri tem ne gre za renewIP klienta ampak za reinicializacijo DHCP modema, potreben je torej restart modema
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Pri tem ne gre za renewIP klienta ampak za reinicializacijo DHCP modema, potreben je torej restart modema

okok hvala obema za pomoč :D ampak sej so že porihtal net tak da dela vse lepo preko routerja :D ty anyway
Lp!

Spc ::

Zakaj pa uporabit DHCP ?
Če pravim, da naj sam manualno napiše noter ip pa bo delalo 100%.

xxxmas ::

Ali ima še kdo danes ves dan težave (non stop prekinjanje) v Celju?

Hja, že kar nekaj časa. 10/1,5 mi gre download slabše kot na prejšnjem 8/1, uploadi so fiksni, downloadi pa zelo različni.

Meni tudi skače download v uTorrentu ;).

RAROG ::

no, tudi jaz imam puni k... te preklete krs-tabor v MB ali kako se jim ze rece. 1,5 leta sem ze pr njih pa nikoli ni delovalo, kot bi moralo, pa se cene paketov so neverjetno "neoptimizirane". aja, da o njihovih delovnih navadah, uradnih urah (se na obcini jih imajo na teden vec), prijaznosti, ustrezljivosti, ..., sploh ne govorim, ker mi samo pritisk naraste.
prejsnji teden sem preklopil na Siol trojcek optiko z 20/20 linijo in ZAENKRAT se ni tezav. se kak mesec pocakam, potem pa dam odpoved na krs, placam pogodbeno kazen in upam, da jih nikol vec ne vidim.
aja saj res, ko sem ravno pogodbeno kazen omenil ... ste opazili v pogodbi, da je pogodbena kazen ista, ce das odpoved PRVI dan sklenitve pogodbe ali pa ZADNJI, torej 730. dan. zmeraj te olupijo za 120 EUR. saj bi se pisal ... pa me ze glava boli.;((

AngelOfDeath ::

Pogodbena kazen pada iz dneva v dan ;)
edit: Slovnica

danielka84 ::

Ja bi blo fajn, če bi.. ampak v pogodbi katero imam js od Elektro turnšek ni nikjer zapisano o kakem sorazmernem deležu kot je to pri siolu. Tukaj piše "pogodbena kazen 80eur"..

Verjetno bi se dalo kaj izpodbijat če bi prekinil v 20-tem mesecu od 24. ? kaj rečete?
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

Yup,da se vse.

plavko61 ::

Že 14 dni ima EPG na Trieri eno urno zamudo pri polovici programov. Kličem Triero, mojega ponudnika itd. Pa to živce zgubiš, pol jih niti neve kaj je EPG. Ta ponudnik programov TELIUS pa je tak navidezna firma ali kaj? Ker ni nogene kontaktne številke itd...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

pumaxx ::

So pozabili kazalce premaknit na poletni čas :D

markk1 ::

http://www.apek.si/sl/operaterji_regist... evo tukaj podatki za Telius.

lp

Ima kdo kakšne informacije z prve roke o optiki (Turnšek) v CE ?
V Novi vasi naj bi že delovalo, na Lavi baje da pobirajo podpise za optiko, ne vem kako je kje drugje v CE?

lithium ::

Tudi jaz nikjer ne zvem, kaj sploh Turnšek nudi preko optike... tudi če jih pokličeš, še nič ne vedo :-|
Kakšne ima cene za internet, katere TV programe ponuja...?!

Lithium
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

««
79 / 363
»»