Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
djordjevic ::
Mah, jaz mam non-stop težave. Včeraj so mi menjali thomsona 520 za 540. Pred tem so menjali optični razdelilec na bloku, pri meni vtičnico, merili šum na modemu, pri razdelilni postaji na bloku. Ni da ni, svašta. Nekaj časa je bil mir, nato ene tri tedne kilavo delovanje, potem pa je modem rekel lahko noč. Zdaj kao dela, ampak se mi vseeno zdi, da bo treba malo spremljat. Na čase enostavno ne odpira strani. Zdaj sem sicer zmeril in imam 925 Kb/s gor in 4,89 Mb/s dol. Se pravi, vse kot prej. Včeraj mi pri operaterju niso nič rekli o kakršnihkoli spremembah, pa sem kao moral podpisat za 12 mesecev, ker sem dobil njihov modem na reverz (prejšnjega sem prinesel s tabora).
MilanZ ::
Žalostno, da neke dvigujejo download speed, ko ga mamo že itak čez glavo; pri uploadu pa tolk, da ti ga ne skinejo čist, a je res tak problem? Evropa se nam smeji do uh, mislim eh... paket 25/2 ke si te to vido? bv...
V čem je težava sploh? Uporabniki mamo prešvoh signal nazaj do centrale al zakaj ne grejo višje hitrosti?
V čem je težava sploh? Uporabniki mamo prešvoh signal nazaj do centrale al zakaj ne grejo višje hitrosti?
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.
| _o)
Vanquish ::
cene da te srat pritisne. T-2 ma pri 32€ 5/5, triera pa 5/0,768...
oziroma pri 31€ 10/4
blah
oziroma pri 31€ 10/4
blah
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanquish ()
Tilen ::
Vanquish, popravi link.
Isto kaj meni t2 koristi v mojih rovtah [4km zračne razdalje od centrale xDSL).
Triera mi pa po coaxu glede na lokacijo nudi mmm ogromno ? :) Za druge pa ne rečem... blagor jim, kateri imajo lahko optiko in vdsl z visokimi hitrostmi ceneje kot to kar mi je na voljo.
Isto kaj meni t2 koristi v mojih rovtah [4km zračne razdalje od centrale xDSL).
Triera mi pa po coaxu glede na lokacijo nudi mmm ogromno ? :) Za druge pa ne rečem... blagor jim, kateri imajo lahko optiko in vdsl z visokimi hitrostmi ceneje kot to kar mi je na voljo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
TyKee ::
Bo hecno ja, ker 100Mbit neoš mogo dosečt, saj ti že pri 20Mbit downloada popapca 2Mbit uploada! :D
Hehe.
Hehe.
Spc ::
Ja sej to bo ravno finta..
Ker bo download pri 100mbitov porabil samo za ECC 10mbit.
Samo kot zgleda tega ISPji ne vejo.
Ker bo download pri 100mbitov porabil samo za ECC 10mbit.
Samo kot zgleda tega ISPji ne vejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
CaqKa ::
ma upam da vas bo še več...
zdaj vsaj vidim da nisem več edini ki težim po večjem uplodu, ali pa vsaj po deljenem zaračunavanju dl in ul..
tale sistem z tak mimo ratii za dl/ul je tak zgrešen... eh.. še obična linija je bla 56/33,6 pa potem prvi kks paketi so bli 64/64, zdaj se pa gre v vedno večje sranje.
zdaj vsaj vidim da nisem več edini ki težim po večjem uplodu, ali pa vsaj po deljenem zaračunavanju dl in ul..
tale sistem z tak mimo ratii za dl/ul je tak zgrešen... eh.. še obična linija je bla 56/33,6 pa potem prvi kks paketi so bli 64/64, zdaj se pa gre v vedno večje sranje.
u jebemo.. še konkurenčnost cen je čist adijo.
em.. bo treba eno ekonomično računico naredit, če se nam še sploh splača bit na trieri...
em.. bo treba eno ekonomično računico naredit, če se nam še sploh splača bit na trieri...
Spc ::
Recimo če pogledamo paket 25 / 2 .. koliko bi porabil polni 25mbit down uploada ?
Grem stavit, da celih 2mbit ali pa zelo blizu.
Grem stavit, da celih 2mbit ali pa zelo blizu.
Yossarian ::
Sam sem že nekaj let na trieri, samo ko pa zdaj vidim ponudbe drugih ISP-jev, pa bom počasi res moral razmislit o čem drugem.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
zerox ::
Docsis ima razmerje max. DL/UL 1:4 oz 1:2 odvisno katero različico se uporablja, tako da simetrike res verjetno ne bo (ali pa bo pri nižjih hitrostih). Ne vem pa zakaj bi isp-ja upload sploh dodatno stal (razen če misliš na nivoju lokalnega kabelskega omrežja zaradi opreme). V kolikor gledamo na nivoju linije, ki jo ima ISP zakupljeno pa...kolikor vem, ISP zakupi port pri IX providerju & se plačuje mesečno glede na zmogljivost porta.
Tisti, ki bomo ostali na coaxu lahko upamo na čimprejšnji docsis 3.0 in lahko teoretično (v idealnem svetu ;]) zdajšnje pakete množimo s ~4 ali 8 kar se tiče downloada. Pri uploadu bi pa najraje videl faktor 8 ali 16 :), saj zaenkrat ponujajo pakete bolj v razmerju 1:8 oz 1:10.
Upam vsaj, da so se začeli kabelski operaterji prebujati, saj so storitve in tudi kvaliteta storitev (na nekaterih koncih) katastrofalne. Rešuje jih le to, da na tistem področju ne obstaja pametna alternativa...
Tisti, ki bomo ostali na coaxu lahko upamo na čimprejšnji docsis 3.0 in lahko teoretično (v idealnem svetu ;]) zdajšnje pakete množimo s ~4 ali 8 kar se tiče downloada. Pri uploadu bi pa najraje videl faktor 8 ali 16 :), saj zaenkrat ponujajo pakete bolj v razmerju 1:8 oz 1:10.
Upam vsaj, da so se začeli kabelski operaterji prebujati, saj so storitve in tudi kvaliteta storitev (na nekaterih koncih) katastrofalne. Rešuje jih le to, da na tistem področju ne obstaja pametna alternativa...
danielka84 ::
TyKee in Spc??? zakaj bi pokuril 2Mbita pri 25Mbit downloadu.?
Sm naredu čist en trotl test.. Sprostil sem linijo... torej 0KB/s dol in 0KB/s gor.. Imam linijo 10/1.5Mbit.. potegnil fajl iz siol serverja... in spremljal graf na monowall routerju.. pri polnem DL je UL narastu samo na 180kbit/s oz nekje 24kbyt/s!
Sm naredu čist en trotl test.. Sprostil sem linijo... torej 0KB/s dol in 0KB/s gor.. Imam linijo 10/1.5Mbit.. potegnil fajl iz siol serverja... in spremljal graf na monowall routerju.. pri polnem DL je UL narastu samo na 180kbit/s oz nekje 24kbyt/s!
ni-da-ni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
16.06.2008 in 23.6 2008 med 2.00h in 7.00h so napovedani izpadi tako da vrjetno/zagotovo takrat kak upgrade.
Zgodovina sprememb…
Odkje tebi te podatki? Kaksni izpadi?
Zakaj bi izpadi bli potrebni za upgrade paketov? Kaj to je spet kaksna modna muha? :)
Zakaj bi izpadi bli potrebni za upgrade paketov? Kaj to je spet kaksna modna muha? :)
V tem primeru bo izpad dejansko koristen :p
Zgodovina sprememb…
Še zmeraj pa ne vem, kje si ti prebral to obvestilo.
Jaz nisem nič dobil, na Triera.si pa tudi nič ne piše.
lp.
Jaz nisem nič dobil, na Triera.si pa tudi nič ne piše.
lp.
zerox ::
Seveda, če cmts-e menjajo za docsis 3.0 (ali pa optiko vlačijo med vozlišči, kjer še ni) ... mislim d000h ;-) (wishful thinking?)
Lahko kdo prilepi smokeping info za zadnjo uro? Hvala.
Zakaj pri Trieri ne "predstavijo" novih paketov???
Zgleda so nas spet žejne peljali čez vodo...
Zgleda so nas spet žejne peljali čez vodo...
Cosmo ::
12. 6. sem dobil odgovor od supporta:
Tista informacija o nadgradnjah opreme 16. 6. in 23. 6. pa velja le za druge kabelske sisteme v sklopu UPC-ja, ne pa za Triero.
Pozdravljeni,
sprememba paketov je v pripravi, takoj ko bo prišlo do spremembe, bo ta tudi objavljena na naših spletnih straneh.
--
Lep pozdrav,
Tista informacija o nadgradnjah opreme 16. 6. in 23. 6. pa velja le za druge kabelske sisteme v sklopu UPC-ja, ne pa za Triero.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Glede info. okrog nadgradnje opreme mi je bilo vse jasno že zdavnaj, saj sem opazil to opozorilo na UPC.SI, kjer so omenjeni kablski sistemi, kjer zadeva velja.
No, upajmo, da bodo pripravljeni čimprej. Verjetno bodo s 1.7.2008!
Spet bom moral fehtat za takojšen vklop!!! :(
No, upajmo, da bodo pripravljeni čimprej. Verjetno bodo s 1.7.2008!
Spet bom moral fehtat za takojšen vklop!!! :(
Sem ravno zadnjic razmisljal kaj je boljse. Idladnje z 8Mbit ali idlanje z 12 ;)
Mene bo oni stric na lokalni kabelski ubil, če spet pridem tja, da bi rad zamenjal paket :)
Je že pred časom rekel, da me ima poln kovček, če spet pridem zamenjat hitrost, lol
Mam že cel pok aneksov, jap... se nabere papirjev v 8 letih :)
Je že pred časom rekel, da me ima poln kovček, če spet pridem zamenjat hitrost, lol
Mam že cel pok aneksov, jap... se nabere papirjev v 8 letih :)
| _o)
| _o)
O.K., ne razumem zakaj bi te ubil. Lahko je srečen, da boš jim zmeraj več denarja pustil. Polek vsega pa je že večino aneksov ti tak poteklo, tako da ne vidim težav.
Jaz sem tudi do zdaj zmeraj naredo spremembo, saj se je zmeraj splačalo. Edino nazadnje ko so bli lansirani te XS, S, L, XL,... paketi nisem storil tega. Bom pa sedaj, ko jih pohitrijo! :)
Pa še IPTelefonijo bom vzel ter verjetno digitalno TV.
Lp :)
Jaz sem tudi do zdaj zmeraj naredo spremembo, saj se je zmeraj splačalo. Edino nazadnje ko so bli lansirani te XS, S, L, XL,... paketi nisem storil tega. Bom pa sedaj, ko jih pohitrijo! :)
Pa še IPTelefonijo bom vzel ter verjetno digitalno TV.
Lp :)
Hehe ne sej malo heca, bi moral napisati v " " :)
Pač vedno je potem sitn, da ima samo delo s papirji zaradi mene (tu ga sploh ne zastopim zakaj je to slabo, namesto da bi bil veseli, da nisem šel kam drugam... :)), ker sem zgleda bolj kot ne edini tu v kraju, ko redno spremljam spremembe pa menjujem pakete na hitrejše/ugodnejše >:)
Pač vedno je potem sitn, da ima samo delo s papirji zaradi mene (tu ga sploh ne zastopim zakaj je to slabo, namesto da bi bil veseli, da nisem šel kam drugam... :)), ker sem zgleda bolj kot ne edini tu v kraju, ko redno spremljam spremembe pa menjujem pakete na hitrejše/ugodnejše >:)
| _o)
| _o)
SmeskoSnezak ::
Mogoče te je sit pa ravno zato, ker si edini. Mal še okol ljudem povej, naj pohitrijo povezave, pa te bo tisti stric mel prec bolj rad. :D
@ Pusti soncu v srce... @
te pa naj stric službo menja.
namesto da bi bil srečn da te vsaj enkrat na dve leti vidi :>
namesto da bi bil srečn da te vsaj enkrat na dve leti vidi :>
DejaVu ::
jutri mi pridejo priklopit kabl (siol bye bye).
zdaj pa me zanima:
- a so kaksne omejitve kaksno hitrost lahko imas (tako kot pri dslu, glede na razdaljo itd). btw: v nasem kraju je kabelski internet razmeroma nova zadeva, so pred kratkim zgradili komaj in pa ko je foter klical za kabl so mu prek telefona ponudli samo 2 najpocasnejsi hitrosti (ce ma to kako vezo?)
- pravite da ima triera v pripravi nove pakete. ce zdaj vzamem paket 20/2 in ce recimo 1.7.2008 pridejo novi paketi, lahko zamenjam, kljub 12 mesecni pogodbi?
- a je mozno kako, da se ne vezem in modem kupim?
- kako je z preizkusno dobo 30 dni? to pomeni, da ce v roku 30 dni nisem zadovoljen lahko preprosto vse odjavim brez da bi karkoli placal? ima 12 mesecna pogodba kaksno vezo?
hvala za odgovore :)
zdaj pa me zanima:
- a so kaksne omejitve kaksno hitrost lahko imas (tako kot pri dslu, glede na razdaljo itd). btw: v nasem kraju je kabelski internet razmeroma nova zadeva, so pred kratkim zgradili komaj in pa ko je foter klical za kabl so mu prek telefona ponudli samo 2 najpocasnejsi hitrosti (ce ma to kako vezo?)
- pravite da ima triera v pripravi nove pakete. ce zdaj vzamem paket 20/2 in ce recimo 1.7.2008 pridejo novi paketi, lahko zamenjam, kljub 12 mesecni pogodbi?
- kako je z preizkusno dobo 30 dni? to pomeni, da ce v roku 30 dni nisem zadovoljen lahko preprosto vse odjavim brez da bi karkoli placal? ima 12 mesecna pogodba kaksno vezo?
hvala za odgovore :)
Glede na izkusnje:
Odvisno kateri sistem se uporablja. EuroDOCSIS 1.x ali 2.x. Za 3.x še ne vem, da bi kdo v SLO imel. še nekaj več o tem. Se pa tole glede na razdaljo ne more primerjati z xDSL tehnologijami. Hitrost po coaxu je lahko veliko večja kot si ti misliš, da je lahko. Samo operaterji škrtarijo.
Najslabše kar se ti lahko zgodi je, da boš mogel podaljšat za 24 mesecev.
Najbolje da jih poklices glede tega. Afaik ne gre, ker se morjo nekak zazihrat, da ostanes pri njih.
Prvic slisim kaj takega. Sem pa ever since na kablu že tako da bo tole kdo drug moral pojasnit, ki je bolj nov. Najboljše da pokličeš kar njih.
Odvisno kateri sistem se uporablja. EuroDOCSIS 1.x ali 2.x. Za 3.x še ne vem, da bi kdo v SLO imel. še nekaj več o tem. Se pa tole glede na razdaljo ne more primerjati z xDSL tehnologijami. Hitrost po coaxu je lahko veliko večja kot si ti misliš, da je lahko. Samo operaterji škrtarijo.
Najslabše kar se ti lahko zgodi je, da boš mogel podaljšat za 24 mesecev.
Najbolje da jih poklices glede tega. Afaik ne gre, ker se morjo nekak zazihrat, da ostanes pri njih.
Prvic slisim kaj takega. Sem pa ever since na kablu že tako da bo tole kdo drug moral pojasnit, ki je bolj nov. Najboljše da pokličeš kar njih.
z strani triera.si:
Internetni dostop Akcijski priključitveni paket v ceni vključuje: * uporabo kabelskega modema EURODOCSIS 2.0 s priključkoma Ethernet in USB; * standardno nadgradnjo obstoječe kabelske vtičnice (po potrebi menjava vtičnice, namestitev delilnika in do 10 m koaksialne priključne vrvice brez posebnih zahtev glede izvedbe instalacije); * konfiguracijo vašega računalnika za delo z internetom; * priključnino; * prvih 6 mesecev znižano mesečno naročnino** (velja za G2 pakete TF in P); * 30 dnevno poskusno dobo*. Akcijski priključitveni paket je za enkratno plačilo €1,- (239,64 tolarjev) na voljo naročnikom, ki pogodbeno razmerje sklenejo za 12 mesecev. * 30 dnevno poskusno dobo lahko uveljavite tako, da v 30 dneh od dneva, ko je bila izvedena priključitev, v originalni embalaži in v brezhibnem stanju vrnete celotno opremo, ki jo je kabelski operater namestil ob priključitvi. Naročnik ob odpovedi znotraj poskusne dobe ni dolžan poravnati prvega računa, ki mu ga pošlje kabelski operater, oziroma bo kabelski operater račun storniral. ** Popust 6 mesecev velja v vseh sistemih z izjemo CATV Tezno, Radlje ob Dravi in Vuzenica. Dodatne informacije in pojasnila na brezplačni tel. številki 080 1 151, elektronski pošti info@triera.net ali pri vašemu lokalnemu kabelskemu operaterju.
Saintek ::
Malo off topic:
** Popust 6 mesecev velja v vseh sistemih z izjemo CATV Tezno....
CATV tezno ja to je tako kot, da bi bil doma nekje v rovtah. V polovici Tezna ne moreš met kabl neta, ker je vse preslabo z instalirano :)
** Popust 6 mesecev velja v vseh sistemih z izjemo CATV Tezno....
CATV tezno ja to je tako kot, da bi bil doma nekje v rovtah. V polovici Tezna ne moreš met kabl neta, ker je vse preslabo z instalirano :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
30 dnevna poskusna doba
Priključnina te pride 1€ in se moraš vezat za 12 mesecev.
Če boš vzel IP Telefonijo, je priključnina v primeru 12 mesecev vezave BREZPLAČNA.
Verjetno imajo tudi možnost, da kupiš modem ter se s tem izogneš 12 mesecev vezave vendar dvomim da se ti bo le-to cenovno izplačalo.
Glede spremembe paketov sem že malce pozabil, saj sem nazadnje urejal to ob prihodu G2 paketov, kar pa je že kar nekaj časa nazaj! Mislim pa, da ni potrebno nove vezave? Dopuščam možnost, da se motim!!!
V najslabšem primeru boš primoran podaljšat vezavo za dodatnih 12 mesecev.
In kateri je le-ta kraj? Da je CATV internet novost?
KKS Slivnica? KRS Lenart?
PS: Ste ugotovili, da KKS Pobrežje (www.kks.si) spada pod UPC oziroma Triero?
http://www.triera.si/kontakti.php#pobre...
Lp.
* 30 dnevno poskusno dobo lahko uveljavite tako, da v 30 dneh od dneva, ko je bila izvedena priključitev, v originalni embalaži in v brezhibnem stanju vrnete celotno opremo, ki jo je kabelski operater namestil ob priključitvi. Naročnik ob odpovedi znotraj poskusne dobe ni dolžan poravnati prvega računa, ki mu ga pošlje kabelski operater, oziroma bo kabelski operater račun storniral.
Če boš vzel IP Telefonijo, je priključnina v primeru 12 mesecev vezave BREZPLAČNA.
Verjetno imajo tudi možnost, da kupiš modem ter se s tem izogneš 12 mesecev vezave vendar dvomim da se ti bo le-to cenovno izplačalo.
Glede spremembe paketov sem že malce pozabil, saj sem nazadnje urejal to ob prihodu G2 paketov, kar pa je že kar nekaj časa nazaj! Mislim pa, da ni potrebno nove vezave? Dopuščam možnost, da se motim!!!
http://www.triera.si/kontakti.php#pobre...
Lp.
Da. Že nekaj časa nazaj.
Da. Že nekaj časa nazaj.
markk1 ::
od januarja je uradno pod kks-tabor in s tem trži tudi storitve triere oz. upc. Pogodbo pa so podpisali že oktobra lani.
30 dnevna poskusna doba
* 30 dnevno poskusno dobo lahko uveljavite tako, da v 30 dneh od dneva, ko je bila izvedena priključitev, v originalni embalaži in v brezhibnem stanju vrnete celotno opremo, ki jo je kabelski operater namestil ob priključitvi. Naročnik ob odpovedi znotraj poskusne dobe ni dolžan poravnati prvega računa, ki mu ga pošlje kabelski operater, oziroma bo kabelski operater račun storniral.
Lp.
KKS slivnica ja. vbistvu je precej "f.cked up" vse skupaj, ker sem se prijavil za kabl ze vec kot 3 leta nazaj (ko so masovno zbirali prijave), potem pa so tak pred kakim letom nekje prisli neke kable menjavat, opazil sem tudi da se je v nasi blizini pojavila taka velika KKS skatla (ki je prej ni blo) in potem spet tema - nada. sem cakal da me obvestijo da je internet mogoc. no pol mi je siol do koncno dok.rcil ker je vcasih samo 80kb prenosa pa se 30 pinga do siol serverjev, poleg tega ze 5 let placujem isto ceno za ISTO hitrost (pra.ice grde). in sem poslal mail na triera in vprasal ce je v slivnici mozno in so mi rekli da ja in da naj poklicem. in sem pred kakim 1 mescom ze poklical (vbistvu foter, ker je kablski TV vezan na njega) in predvcerajsnim me komaj klice en stric in rece da bojo prisli zmontirat danes ob 3h. ura je zdaj ze pol 4h, tak da bomo vidli, ce bo sploh kaj s tega :| odnos majo res bolj bogi. in upam, da bo net pol vsaj delal tak kot treba (10ms pinga do triera in upam da ma triera se vedno najboljse routinge v tujino).
dejanslo ::
krs lenart ima net že od 64/64 paketov, zadeve pa so stale dobro do prevzema telemacha. potem sem pa imel redno težave in sem prešaltal na amis dsl 10mega za 20e.
There`s More Than One Way To Do It
SmeskoSnezak ::
V Slivnici se masovno dela že kako leto, kolko jaz vem od kolegov od tam. Počasi bo že napredovalo. Važno, da se gradi in izbolšuje! ;)
@ Pusti soncu v srce... @