Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
seminal ::
Meni jo odpira tako dolgo da se mi ne ljubi čakat.. TAk da ne odpre jo.. In ja danes ni delal net za eno uro
TyKee ::
Osebno nisem zaznal nic tezav z delovanjem omrezja, razen ko ni bilo kabelske vceraj nekaj casa. Ampak to tako ali tako ni kriva Triera, temvec moj lokalni kablski operater Selnica-Ruse.
Glede tistega foruma, pa res ne odpre. Vendar dvomim da je za to kriva Triera?
Glede tistega foruma, pa res ne odpre. Vendar dvomim da je za to kriva Triera?
BendeR ::
Zaradi poškodbe na optičnem kablu med Slo. Bistrico in Mariborom je moteno delovanje kabelskega sistema v Slo. Bistrici (v bistvu je tema). Govorim za TV, net mam itak prek T-2.
:=)
Vsaj dosti cevi so not dali, da ne rabijo za vsako bedarijo razkopavat jovo-na-novo :)
No, drugače mi doma delamo škarpo, pa sem tudi dal noter alkaten cev premera 4cm, za optične kable (primarno) in mogoče kaj druga, saj kabli vodijo v CATV omarco, ki je v škarpi :) :)
No, drugače mi doma delamo škarpo, pa sem tudi dal noter alkaten cev premera 4cm, za optične kable (primarno) in mogoče kaj druga, saj kabli vodijo v CATV omarco, ki je v škarpi :) :)
To nikoli ni in ne bo 1m siroko in globoko. Zame je to cca pol metra globine, in mogoce kak centimeter vec sirine. Se motim ?:)
SmeskoSnezak ::
In kaj ma zdaj globina veze? A bi radi povedli, da globlje bodo optiko zakopali, bolše bo delovala?
@ Pusti soncu v srce... @
b4ngbr0 ::
tudi v novi vasi 2 so že kopali in tudi zakopali:) od oka je bil jarek globok dobrega pol metra. kdaj se lahko zdaj nadejamo starta optike pri trieri?!
StratOS ::
Hm, kako dobiti od serverja konfiguracijsko datoteko za modem ?
SNMP je blockan (modem ruter), no vseeno se pred bootom (zagonom) modema da dobiti zunanja konfiguracija TFTP serverja in zunanji IP-ji.
Vse sem že sprobal,ne vem, kaj bi mu poleg ip-ja rangea in gatewaya tako smrdi ?
Je to že kateremo uspelo ?
Ali gre za poseben protokol/dodatek pri vzpostavitvi oz. klicanju za firware download ?
Govorim predvsem za motorolin sb5100, lahko pa kateri koli drug pošlje svojo konf. datoteko, upam da ni md5 checka, čeprav bi po končnici conf. datoteke rekel, da je. govorim pa za 3ero.
SNMP je blockan (modem ruter), no vseeno se pred bootom (zagonom) modema da dobiti zunanja konfiguracija TFTP serverja in zunanji IP-ji.
Vse sem že sprobal,ne vem, kaj bi mu poleg ip-ja rangea in gatewaya tako smrdi ?
Je to že kateremo uspelo ?
Ali gre za poseben protokol/dodatek pri vzpostavitvi oz. klicanju za firware download ?
Govorim predvsem za motorolin sb5100, lahko pa kateri koli drug pošlje svojo konf. datoteko, upam da ni md5 checka, čeprav bi po končnici conf. datoteke rekel, da je. govorim pa za 3ero.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Soprano ::
20.8. je promet do Amerike delal zelo počasi zaradi tega, ker so s puškami prestrelili optiko v lasti Level3 (od katerih jo ima v najemu tudi precej velikih ISPjev) =)
Link do novice
@StratOS: žal imajo MD5, smo se že igrali s tem..
Link do novice
@StratOS: žal imajo MD5, smo se že igrali s tem..
torej int. cert ?
Je pa res, da bomo konec meseca avgusta oziroma v začetku septembra, pričeli akcijo s priklopi digitalne IP telefonije in s tem zaoktožili našo ponudbo na TV, digitalno TV, internet in IP telefonijo.
Me pa res zanima, kdaj bo nastopil ta začetek septembra, saj je konec avgusta že tukaj, pa še ne duha in sluha!
Jaz še štejem 15. september kot začetek septembra (vsaj tako je pri kablski), tako da še imajo nekaj dni časa... Žalostno je, da od Marca do Septembra rabijo, da zrihtajo neko IPTelefonijo, katera neuradno že povsem lepo deluje. Par podpisov na A4 list traja pol leta... žalostno.
Zmeraj je bila KRS Selnica-Ruše že na začetku pri vsaki novosti polek, s to IP Telefonijo pa ga tak lomijo, da je kr joj.
Zmeraj je bila KRS Selnica-Ruše že na začetku pri vsaki novosti polek, s to IP Telefonijo pa ga tak lomijo, da je kr joj.
StruudL ::
Slucajno kdo ve kaksne so kaj norme za signal? Jaz imam namrec SNR pod 30 pa mi pri Trieri pravijo, da je stvar se v rangu normalnega. Mi je pa en od Triere signal izmeril pa obljubil da bo meritve poslal pa se ni zgodilo nic... Drugace pa slika na tv zelo slaba in internet redno pada dol...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: jvolk ()
ne_kdo ::
a pri trieru tudi mislijo kaj znizat ceno paketov? se so sploh konkurencni v cenah ter v povezavi z ostalimi ponudniki ( amis, t-2, siol,..)?
lp
lp
Posebej upload je zelo šibak ... torej ni paketov za simetrični prenos.
fl0w ::
ma triera je postala en velik šit! lahko rečete kar hočte tisti redki, ki jo še zagovarjate tukaj, samo konkurenca jih je že zdavnaj prehitela
ko ni bilo telemacha so se zadeve vsaj premikale, sedaj pa je vse zamzrnilo glede interneta. stabilnost v ku***, upload premajhen, cene previsoke,...
ajde!
ko ni bilo telemacha so se zadeve vsaj premikale, sedaj pa je vse zamzrnilo glede interneta. stabilnost v ku***, upload premajhen, cene previsoke,...
ajde!
Woop-woop! That's the sound of da police!
flipflop ::
Ja bi blo lepo če bi kakšna sprememba prišla, ponavad so nas enkrat letno presenetli s kakim povišanjem hitrosti, zdaj pa bolj stoji pri miru vse skupaj, simetričih paketov pa sploh ni. Kaj češ, eni smo še prisiljeni uporabljat kabl.
Jaz sem kar se tiče stabilnosti zelo zadovoljen.
Res je, da so paketi zelo nekonkurenčni, pa čeprav so pred kratkim prišli ven nekakšni FACELIFT-i paketov, ki pa so bolj ali manj se povzpeli tudi cenovno, ne samo s pasovno širino. Ob tej FaceLift osvežitvi paketov, je bilo govora (ta topic), da bo Triera pripravla svoje lastne pakete s 1.10., v kar pa jaz nekoliko dvomim, saj ne vem v čem je potem poanta poenotenja paketov s TMjem, par mesecev prej.
Jaz pravim, pustimo se presenetit. Je pa res, da je konkurenca DALEČ spredaj, sploh ko pogledamo prihajajočo (1.10) ponudbo T-2 dostopa - FTTH. No, da ne bo kdo rekel da to niti v osnovi ni mogoče na štajerskem, pa lahko za primer vzamemo njihov VDSL dostop, ki bi naj v grobem deloval 2.5km od centrale, pa lahko ugotovimo, da:
- za 15€ pri Trieri dobiš 512kbps/128kbps, za 1€ manj pri T-2 1Mbps/256kbps,
- za 20€ pri Trieri dobiš 1,5Mbps/384kbps, za 4€ manj pri T-2 1Mbps/1Mbps oz. 2€ več 4Mbps / 512kbps,
- za 30€ pri Trieri dobiš 5Mbps / 768kbps, za 1€ manj pri T-2 5Mbps/5Mbps oz. 1€ več 10Mbps / 1Mbps,
- za 40€ pri Trieri dobiš 10Mbps / 1,5Mbps, za 5€ manj pri T-2 10Mbps / 2Mbps oz. 3€ več 10Mbps / 4Mbps ali 20Mbps / 1Mbps,
- za 50€ pri Trieri dobiš 20Mbps / 2Mbps, za 7€ manj pri T-2 10Mbps / 4Mbps ali 20Mbps / 1Mbps oz. 2€ več 10Mbps/10Mbps.
.... ah te primerjave, brezveze.
Še dobro, da jih ima večina široko paleto za izbiranje ponudnikov internetnega dostopa.
Res je, da so paketi zelo nekonkurenčni, pa čeprav so pred kratkim prišli ven nekakšni FACELIFT-i paketov, ki pa so bolj ali manj se povzpeli tudi cenovno, ne samo s pasovno širino. Ob tej FaceLift osvežitvi paketov, je bilo govora (ta topic), da bo Triera pripravla svoje lastne pakete s 1.10., v kar pa jaz nekoliko dvomim, saj ne vem v čem je potem poanta poenotenja paketov s TMjem, par mesecev prej.
Jaz pravim, pustimo se presenetit. Je pa res, da je konkurenca DALEČ spredaj, sploh ko pogledamo prihajajočo (1.10) ponudbo T-2 dostopa - FTTH. No, da ne bo kdo rekel da to niti v osnovi ni mogoče na štajerskem, pa lahko za primer vzamemo njihov VDSL dostop, ki bi naj v grobem deloval 2.5km od centrale, pa lahko ugotovimo, da:
- za 15€ pri Trieri dobiš 512kbps/128kbps, za 1€ manj pri T-2 1Mbps/256kbps,
- za 20€ pri Trieri dobiš 1,5Mbps/384kbps, za 4€ manj pri T-2 1Mbps/1Mbps oz. 2€ več 4Mbps / 512kbps,
- za 30€ pri Trieri dobiš 5Mbps / 768kbps, za 1€ manj pri T-2 5Mbps/5Mbps oz. 1€ več 10Mbps / 1Mbps,
- za 40€ pri Trieri dobiš 10Mbps / 1,5Mbps, za 5€ manj pri T-2 10Mbps / 2Mbps oz. 3€ več 10Mbps / 4Mbps ali 20Mbps / 1Mbps,
- za 50€ pri Trieri dobiš 20Mbps / 2Mbps, za 7€ manj pri T-2 10Mbps / 4Mbps ali 20Mbps / 1Mbps oz. 2€ več 10Mbps/10Mbps.
.... ah te primerjave, brezveze.
Še dobro, da jih ima večina široko paleto za izbiranje ponudnikov internetnega dostopa.
... se mi je dalo ob enih vjutro vceraj pisat ja...
am glede IP telefonije v KRS SelnicaRuše. Na uho mi je prišlo, da bi naj bilo zdaj ta mesec, samo mi vse skupaj smrdi, ker ni nikjer nič objavljeno :(
Upam da bo v ponedeljek, glede na to, da je 15. prileto na soboto. Pustimo se presenetit... Morda bo le konec bivših 3kSIT za naročnino in telekoma!
am glede IP telefonije v KRS SelnicaRuše. Na uho mi je prišlo, da bi naj bilo zdaj ta mesec, samo mi vse skupaj smrdi, ker ni nikjer nič objavljeno :(
Upam da bo v ponedeljek, glede na to, da je 15. prileto na soboto. Pustimo se presenetit... Morda bo le konec bivših 3kSIT za naročnino in telekoma!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
fl0w ::
Mene pa nekaj zanima... na programu ORF1 opažam ves čas napis, da bojo kmalu začeli uporabljati samo digitalni signal. A to pomeni, da bom moral nabavit digitalno kabelsko, če želim še naprej spremljat ta program?
Woop-woop! That's the sound of da police!
CaqKa ::
to da bo orf presedlal na digatlno nima veze s triero.
ima pa to veze da nam triera to pošilja v kabelsko. zakaj ne potegne digitalnega signala in nam digitlnega servira, ki je brez te pasice? (ne mi zdaj o tehničnih ovirah, ker jih ni)
ima pa to veze da nam triera to pošilja v kabelsko. zakaj ne potegne digitalnega signala in nam digitlnega servira, ki je brez te pasice? (ne mi zdaj o tehničnih ovirah, ker jih ni)
Spc ::
Mogoče pa triera nima ustrezne DVB-T/S opreme, da bi lahko broadcastala iz novega digitalnega signala v analognega..
Samo vseeno bi to morali že uredit ne pa da uporablniki nevejo kaj to pomeni...
Samo vseeno bi to morali že uredit ne pa da uporablniki nevejo kaj to pomeni...
No, kot sem predvideval. Danes smo ze 17.9., in ne duha ne sluha o IP Telefoniji v Selnici / Rušah.
Bilo je obljubljeno, no, bilo je že večkrat obljubljeno... pa še nič.
Še kopija emaila je na tem forumu, kjer zatrjuje g. Dolinšek, da bodo z IP Telefonijo pričeli konec avgusta oz. začetek septembra... počasi bo že konec septembra .... :(
Bilo je obljubljeno, no, bilo je že večkrat obljubljeno... pa še nič.
Še kopija emaila je na tem forumu, kjer zatrjuje g. Dolinšek, da bodo z IP Telefonijo pričeli konec avgusta oz. začetek septembra... počasi bo že konec septembra .... :(
CaqKa ::
>>> Mogoče pa triera nima ustrezne DVB-T/S opreme, da bi lahko broadcastala iz novega digitalnega signala v analognega..
glej že zgoraj sem povedal, da tehničnih ovir ni. če so ponudnik nekih storitev jih naj tudi izvajajo kot je treba, to pomeni da naj kot podjetje pač kupijo tisto kar nucajo da bo zadeva špilala. mislim sej nea za brezveze plačuješ CATV.
glej že zgoraj sem povedal, da tehničnih ovir ni. če so ponudnik nekih storitev jih naj tudi izvajajo kot je treba, to pomeni da naj kot podjetje pač kupijo tisto kar nucajo da bo zadeva špilala. mislim sej nea za brezveze plačuješ CATV.
Saintek ::
TyKee, danes sem bil v Selnici in povprašal za IP telefonijo in mi je rekla mogoče 1.10, nove triera pakete XL itd... pa je že možno imet.
Sade ::
Normalno, da jih ni, ker se jemlje digitalni signal iz satelita, mnogo kablskih sistemov, ki so pod triero pa tut v svojo analgno shemo daje glih ta signal, ocitno pa v mb-ju gre prek zemeljske antene....
Pa je probu ze kdo poklicat svojga operaterja, namesto, da tu jamrate...
Pa je probu ze kdo poklicat svojga operaterja, namesto, da tu jamrate...
sidd ::
@Socketmaster: kakšne nove pakete? Če bo kaj novega, te še mogoče ostanem, drugače pa direkt a T-2, pa še z arnesom se ne bom rabil matrat....
lp
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
@sidd: Te nove pakete: http://www.triera.si/storitve-doma-g2.p...
V bistvu gre ze za stare-nove pakete, vendar KRS Selnica se ni imela pogodbe, tako da so se nekaj casa trzili stare ALFA,BETA,GAMA,DELTA.
V bistvu gre ze za stare-nove pakete, vendar KRS Selnica se ni imela pogodbe, tako da so se nekaj casa trzili stare ALFA,BETA,GAMA,DELTA.
sidd ::
aja, škoda...Ma nevem kaj imajo v glavi tile kablaši, kot da so nekoga za jajca zgrabli. Še ostali ponudniki imajo boljšo ponudbo tv programov, kaj šele ostalih storitev. Grem še ta tedn poslat pogodbo - se še valja nekje doma od t-2. Lani so lepo zvišali hitrosti(triera), tako kot konkurenca, tako da sem še ostal pri njih. Zdaj pa dvomim, da bom še ostal. Zgleda da bo treba po ene 6-ih letih menjati ponudnika.
no idea for signature
signed
I
signed
I