» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
72 / 363
»»

SmeskoSnezak ::

Soprano, saj to jaz pravim. Bunijo se itak tisti, ki niso z ničemer zadovolni. :D
@ Pusti soncu v srce... @

Tilen ::

Ostajam na BetaTF, seveda. Edino kar bi potreboval [če že] je upload. Tistih dodatnih 128 kbp/s za jurja? :\
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

seminal ::

Sem poklical tja in je rekel, da naj pridem samo nadgradit paket... Soprano, se ne rabiš nič vezat za 1 leto... Boš lahko kljub vsemu nadgradil konc leta...LP
Vsaj jaz upam da je tako..

Spc ::

Če gledam jaz iz mojega stališča je 8.2Mb/s meni šenkano če grem na XL poslovni paket:

Delta P:
Hitrost: do 12288 / 2048 kbps
Naročnina: €49,62 (11.890,00 SIT)

XL:
Hitrost: do 20480 / 2048 kbps
Naročnina: €50,00 (11.982,00 SIT)

Razlika: 0.38€

Ampak bom ostal na Delta P zato ker 20mbit downloada pošilja preveč ack paketkov in se 2mbit prehitro zafila.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

chucki ::

V glavnem nateg ;(( . Dans sm hotu it iz 12/2 na 8/1 paket in ocitno ne morem.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

Zakaj ne moreš?
8-O

Spc povej več... A se ne splača upgradet na XL paket..?? A bo uploada teprel.. Ker sem tudi sam sem mislil it na 20mb pa vidim da nivse tako rožnato..
No anyway Spc tell us more

Longinus ::

in kdaj bomo uporabniki dobili kakšno obvestilo da so se spremenii paketi/cene ?

chucki:
V glavnem nateg . Dans sm hotu it iz 12/2 na 8/1 paket in ocitno ne morem.

Te noben uporabnik ne more it na nižji paket ?

Lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Ko sem jaz zviševal paket so mi povedali, da v kolikor greš iz nižjega na višji paket je to brezplačno. V primeru prehoda na nižji paket pa več ne.

Z tem sem mislil to povedat, da pri TCP protokolu rabiš ECC in za vsak byte prenešenega se tudi pošlje vprašanje nazaj (senda) če je ta paketek oz byte res pravilen (da ni prišlo do napake pri prenosu) in to potem vzame par % uploada.
Torej večji je download več paketkov se sendava nazaj in pri 20mbit je že to kar dosti (seveda mora bit TCP , pri UDPju tega ni)
ACK porabi nekje 3.50% senda kar bi pomenilo na 20mbit 0.7mbit samo ACK paketkov.

Več:
TCP ACK

Zgodovina sprememb…

Aha to pomeni da bi pri polnem downloadu uplaodal samo še 1.3MB??
Huh8-O to mi smrdi po nategu..
A to pomeni da potem če recimo veliko downloadam in neposredno uploadam s polno paro... Da mi upload ne bo šel preko 1,3
A to je pri vseh tehnologijah.. Spc a to je potem tudi pri VDSL tehnologiji??

Mislim, da je to povsod razen pri optiki. Not sure.

Zgodovina sprememb…

SasoS ::

To je TCP/IP protokol. Da, to je tudi pri optiki. Načeloma se za vsak poslan paket (1500 bytov) pošlje nazaj potrditev (46 bytov), kar res znese tam nekje 3%. Drugače so pa te potrditve inkluzivne (al kako se reče :D), kar pomeni da potrditev za paket X velja tudi za vse pakete ki so bili poslani pred njemu. V praksi to pomeni, da računalnik pošilja potrditve samo na toliko in toliko prejetih paketov, kar drastično zmanjša potrebno število potrditev. Da stvari špilajo optimalno, morajo obvezno biti pravilno nastavljene TCP/IP vrednosti, predvsem window size (ki ga je treba precej povečati) in da je vklopljen sack (selective ack). Pri meni na polno obremenjeni 10Mbit liniji, znese potrditev za 23KB/s (malo manj kot 2%).

To je pri VSEH medijih za TCP / IP protocol.
Tako je pač sestavljen TCP.
Tudi pri optiki.

Transmission Control Protocol (Control)
Control ravno pomeni, da on kontrolira če se paketki ujemajo in če se ne potem pošlje zahtevo nazaj, da naj web server še enkrat pošlje tisti del, ki vsebuje napake.
In tem zahtevam se reče ACK.

To bi pa že res lahko vedli kaj je ACK.
23KB je nekje okoli 200kbit/s tako, da to tudi je nekaj (ni dosti ampak je).

To ni noben nateg ampak tako deluje TCP/IP protokol tako so ga spisali.
Večje je razmerje upload/download več uploada ti papa download in slabše deluje zadeva (upload).

Ko bo 20/20 ali 10/10 bom pa takoj prešaltal.

Zgodovina sprememb…

Kami ::

Naj rajši dajo 12 / 5 ali pa kaj podobnega in odprejo porte ne pa, da ponujajo bedne pakete kot so 20 / 2.

Nič ne bi imel proti 20 / 10 ampak 20 / 2 je po mojem mnenju bedarija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

Seveda je bedarija če ti skoraj 1mbit uploada požerejo ACK paketki.
Sej pravim, da mora bit razmerje bolj enakomerno razdeljeno... download upload.. vsaj na 1:5 .. več kot 1:5 pa je že brezveze.
|O

Torej za tiste, ki ne razumete še po domače:
(Prvi PC: Server, Drugi PC: Klient)

- Se dva računalnika pogovarjata.
- Drugi bi rad imel sliko katera se nahaja na prvem
- Vpraša prvega če ima to sliko
- Odgovori mu, da ja
- Potem mu drugi pc reče, da mu jo naj pošlje
- Prvi pc začne pošiljat po pikicah
- Drugi pc dobi prvo piko, ki bi naj bila rdeča
- Za ziher vpraša drugi pc če je res rdeča
- Prvi pc mu odgovori, da ja je res rdeča
- Drugi pc dobi drugo piko, ki bi naj bila plava .. vpraša.... itd itd..

Torej tako to deluje potem pa si predstavljajte to za vse pikice pri hitrostih 20mbit .....

Zgodovina sprememb…

Ni čisto tako :)). Nič ne vpraša za ziher, samo pošlje nazaj ok! Če pa prvi pc ne dobi ok, pa reče - ti, a si me slišal, rekel sm rdeča! :D
Drugače pa, tako ali tako ne moreš izkoristiti polnega uploada in downloada hkrati, če nimaš poštimanega QoS. Če ok-ji ne hodijo zadosti hitro nazaj, misli prvi pc da govori prehitro in ti zato zmanjša download. Pa ACKjev je daleč od 1Mbit...če bi prepostavil da jih bo še enkrat več kot pri 10Mbit potem znese to šele 384kbit...

Razumemo razumemo, amapk potem vsi ki ponujajo to nategujejo na suho??
Mislim, naj naredijo racionalni paket ne pa takšno asimetirjo

Soprano a si ti rekel, da imaš kolega na rotovžu.. Daj pobaraj ga malo , glede portov in če bomo mogoče že ugledali Docis 30:)

Kami ::

Ja taki pač so šparajo ...

SasoS točno tako.
Jaz sem pač tak čisto po domače hotel to prikazati.

Docsis 3.0 ni ravno najbolj zaželjen ker potem takem bo ziher RF over fiber.
Zatotorej si rajši želimo pravi fiber.

Na 8/1 ne moreš iti, ker mi je rekla, da te paketi več ne obstajajo po novem.....tudi ko sem dobil aneks za spremembo paketa so gor samo XS,S,M,L,XL

KuntaKinte ::

ker sem se itak vezal za eno leto z telefonijo,bom vzel trojček L,itak pa je samo 20 eur al nekaj
takega če prekineš pogodbo,upam pa da res pridejo novi paketi konec leta,to škrtarjenje z uploadom je že dolgočasno

TyKee ::

Glede starih paketov (... TF) ... na spletni strani piše, da je priključnina GRATIS, in to jaz razberem da se na paket ŠE DA naročiti. To trditev pa potrdi napis nad paketi "Še veljavni naročniški paketi".

Še dodatno, pa to trditev potrdi stavek, ki se nahaja pod paketoma Easysurf ter Galileo F, ki sta označena kot "Še veljavni naročniški paketi" in to pri paketih G1, stavek pa se glasi: "Novega naročniškega razmerja za paket Easysurf in Galileo F ni možno skleniti".

Tako da, če res ne gre spremenit po 15.7. na stare G2 ... TF pakete, potem pa je to res luzersko, in ne gre za "facelift" paketov, kot je to nekdo nekaj postov nazaj napisal, ampak dobesedno TM zajebava z njihovo politiko.

... se že sprašujem kaj bo septembra oz. konec leta... še dražje?

PS: Ne narobe razumet, jaz sem zelo zadovoljen z storitvijo od Triere, internet dela v nulo dobro, hitrosti so tako kot so predpisane za moj paket (GAMA TF)... ampak malo me motijo nove ponudbe, ki so po neki metido še dražje oz. nekje iste.

Naj še nekdo vpraša,če je možno prešaltat na stare G2 pakete.....

bakki ::

Piše:

Naročniškega paketa ni več mogoče na novo skleniti.

Klikni na INFO ...

bakki: To so sedaj spremenili!!!! Ker vem da namest tega je pisalo kao prikljucnina GRATIS :)

Saintek ::

Kaj pa to ko ti na selnica-ruše reče ženska da bodo oni meli svojo ponudbo in ni hotela slišat o teh novih paketih :)

Socketmaster: Hehe, tale je pa konkretno funny :D No, pa pocakajmo, da vidimo njihove pakete :P

Mogoce je mislila za tisti MultiPlay (??? nevem, na pamet neke govorim ???), vendar za to, morajo prej se IPTelefonijo usposobit (podpisat pogodbo)!

Update: Aja socketmaster, in kaj si pol zrihtal? Domov te je poslala, ces da ni nic novosti se? Je kaj se druga rekla? Al kak?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Kokretno sem ji mislo pamet nasolit kak lahko o nekih svojih paketih za internet sanjajo če pa je triera internet in ne njihov, pa se mi ni dalo ker itak nebi vedla zakaj se gre pa še prevroče je blo. :) Pač počakal bom pa itak poznam predsednika kks selnica ruše pa bom zvedo kdaj bo kaj na voljo :)

Pod nos mi je potisnila te stare TF pakete in nix druga to pa tak uporabljam :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

pajanko ::

Kdaj pa bo kaj IP Telefonija mogoča v selnica-ruše?

Sao ti paketi so pa totalno glupi, vedno manjši upload, ki mi je najbolj pomeben!

Pa še nekaj: je delo danes zjutraj internet v Selnica-Ruše? Meni namreč ni.

Spoštovani!

Glede na vaše vprašanje in povpraševanje po novih internet paketih v našem
sistemu CATV Selnica - Ruše vam lahko v tem trenutku odgovorimo slednje:
1.) Ponudba, katero ste zasledili v ceniku TRIERE se trenutno nanaša samo na
družbo UPC TRIERA in se še trenutno ne trži v našem sistemu.
V našem sistemu so v tem trenutku na razpolago vsi paketi G2 kot sledi:

ALFA TF
Hitrost: do 1536 / 256 kbps
Naročnina: €18,32 (4.390,00 SIT)

ITD vsi znani paketi...

V teku so dogovori glede razširitve novih internet paketov tudi v naš sistem
in boste o novih možnostih v najkrajšem času tudi obveščeni. V tem trenutku še
ne razmišljamo o uvedbi svojih lastnih paketov zato bomo našo ponudbo
razširjali v koraku s paketi Triera. Je
pa res, da bomo konec meseca avgusta oziroma v začetku septembra, pričeli
akcijo s priklopi digitalne IP telefonije in s tem zaoktožili našo ponudbo na
TV, digitalno TV, internet in IP telefonijo.

Za vaše povpraševanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

Darko Dolinšek,
direktor CATV Selnica - Ruše d.o.o.

No, zanimivo. :)

To IP Telefonijo bi naj marca ze zaceli ponujat :P haha!

Glede paketov pa, hmm bomo videli. Pomojem bodo isti paketi na voljo (XS, S, M, L, XL), vendar se nimajo pogodbe z UPCjem in verjetno ne smejo trzit teh paketov? No, enako verjetno velja tudi za ip telefonijo, da se ni pogodbe s strani DeTel-a oz. UPCja al kak pac majo!

flipflop ::

Mah, vse skupaj je že prav komično. Tud če vzamem najhitrejši paket, še vedno imam samo 2mbit UL. Sej DL je lepo da ga je toliko, samo nekako nima smisla, že zdaj imam film dol v 15minutah, pa mam 8mbit paket. :| Raje bi malo pohitrili UL, recimo 10/10 bi bil super paketek, al pa 20/10 če že po vsej sili hočejo met asimetrično.:D

SmeskoSnezak ::

No, mogoče nekaterim ni jasno, da Triera ponuja svojo ponudbo kjer hoče oz. kjer se z njo strinjajo KRS-i. Namreč ravno o tem je zadnič blo govora na televiziji. Če hočejo "kablaši" oz. krs-i preživeti hudo konkurenco, se bodo morali vsi v Sloveniji (al pa vsaj večina) sku spravit in ponudit zelo dobro ponudbo. In edino pametno je , da to res storijo, s tem pa povečajo obseg Triere oz. njene ponudbe. Bodo vsi profitirali in bodo lahk infrastukturo hitreje posodobili, etc.

(maybe i'm just dreaming) :8)
@ Pusti soncu v srce... @

Puzo ::

Že od samega začetka sem na Trieri in morem rečt, da je res 1A ponudnik. Razkuri me pa to, da se selimo 3 bloke naprej proti Borštnikovi v Mariboru in NE morem imet Triere zaradi tega, ker KRS Radvanje nima podpisane pogodbe z njo!

Za popizdit! :D
ASUS M2N-e | AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual-Core
Crucial Ballistix DDR2-1000 | nVidia 8800GTS

Imaš Amis :P

CaqKa ::

>>> To je pri VSEH medijih za TCP / IP protocol.
>>> Tako je pač sestavljen TCP.
>>> Tudi pri optiki.

tale overhead pa ACK paketki... tole je tak.. kolkor se jaz spomnim, se samo kablaši tega držijo in samo na kablu plačaš to 'slabost' tcpja. siol kolikor mi je znano namreč za teh par procentov navije hitrosti, da potem pride tak kot piše in da blesavi uporabniki zadeve lahko enostavno z 10 delijo.
tak vsaj vem da je bila situacija pred par leti.
kak je danes nevem.

okrog asimetričnih linij bom pa spet povedal moje mnenje. namreč tistemu ekonomistu, ki v času broadbanda še vedno ponuja TOTALNO in vedno bolj asimetrične pakete (well figure out kakšna je razlika med 56k/33k proti 20M/2M) bi zavil vrat, zlomil nogo, v usnjene zice ferarija (turkiznega peugeota) bi mu pa namalal barvo pa prek polil beton.
ZABOGA DAJMO ŽE UVEST ZAKUP DLJA IN ULJA POSEBEJ. pa si vsak na svojo kožo paket kupi.

aja.. pa glede na to da niso porti odprti pod 1024 bi mu pa še klimo odšraufal in okna dol zalepil. čist iz 'varnostnih' razlogov ;)

Delijo z 8 in ne 10...če bi z 10 bi dobili boljši približek (oz. vsaj manjšo številko in večje zadovoljstvo ker bi šlo čez :D)
Drugače je pa to tko tko. Ja, mogoče si zračunaš da več prihraniš če vsakemu malce naviješ linijo kot pa da folk nonstop kliče na support zaradi tistih par KB (roko na srce, se danes pri 10Mbit linijah sploh pozna 50KB/s razlike? Tudi ethernet nese daleč od oglaševanih 100Mbit, 12.5MB/s :P), ni pa ti treba. Ti sadjar da več sadja ker ga boš olupil ali pa mesar tehta kotlete brez kosti? Kila škampov stane ojoj, za pojest je pa manj kot ena poštena pleska.

flisko ::

Sepravi da če imaš adsl 20mbit/s z 768kbit uploda,ko maš download poln,sploh ne moriš nič uplodat.Looool

seveda.
Pri adslu je še huje se mi zdi.
Tam sploh nevem če lahko dosežeš 20Mbit/s z 768kbit/s
|O

Uros!no ::

Tujina je znova down. Super :\

Tujina :\.

Zgodovina sprememb…

Mogoče je bila, samo sedaj že dela vsaj meni

Sade ::

jah vceri je trajal sam kakih 10 minut , medtem ko danes je pa tujina down ze vsaj 1 uro in pol!!!!!!!!!!!

Groza!

Hair_Y ::

Je mogoče že kdo dobil informacijo kaj je s povezavami v tujino.
Na telefonsko številko se sploh ne javljajo.
Tujina ne deluje na teznem !

Sade ::

po dobrih 2 urah je tujina spet ok

Tudi na taboru včeraj ni bilo tujine za 15min.
:D

Aha danes zjutraj tudi ni bilo.. sem se sedaj komaj zbudil.. |O
link

http://www.xi-networks.net/networkstatus

Zgodovina sprememb…

In danes?... večino strani preko luže odpira zeloooooo dolgo :\ Je še pri komu tak problem?

taurennnn ::

smtp.triera.net nedosegljiv?

Ne samo smtp.triera.net ampak tudi njihova telefonska. Mi kdo približno pove kako dolgo mu nalaga http://forums.digitalpoint.com/ da ne bom delal panike po nepotrebnem :)

Hvala
««
72 / 363
»»