Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
SasoS ::
Mi smo tudi imeli težave s sixom (ponudnik softnet, dostop do proklika). Zna bit da je siol kaj zamučkal
PaJo ::
Danes ima siol(telekom) prebavne motnje, bili blemi tudi iz amis in t2 omrežja.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
miteq ::
A misli Triera v bližnji prihodnosti ponudit tudi kakšne dodatne pakete za internet? Rahlo sem že naveličan gama paketa. Delta paket pa ima še vedno prenizek upload.
Mogoče te razveseli tale novička
Danes sem pri enem kolegu rihtal mašino, doma je na Taboru v bloku nasproti vojšnice R. Maistra in tak začne da zdaj pa ima on dirket kabel v računalnik, pa malo gledam zadevo in glej ga zlomka ima doma kar Trierim FTTH in sicer cele 3 dni
Zadeva deluje super imajo pa te tri pakete:
FTTH 100 - 4 Mbps / 512 kbps - 21€
FTTH 300 - 10 Mbps / 2 Mbps - 30€
FTTH 500 - 10 Mbps / 10 Mbps - 35€
Priključnina pa 99€, če pa vzameš vezavo za 12 mesecev pa samo 1€.
Zanimivo še samo to, da cenik velja od 26.3.2007 ampak ga na spletu nikjer ni za videt
Imajo pa tisti vmesnik ko optiko pretvori v koaks kabel in ethernet, tako da ostane mala škatlica na steni in optika za njo skrita.
Tako da lepo počasi bo ftth v Sloveniji skoraj povsod
Danes sem pri enem kolegu rihtal mašino, doma je na Taboru v bloku nasproti vojšnice R. Maistra in tak začne da zdaj pa ima on dirket kabel v računalnik, pa malo gledam zadevo in glej ga zlomka ima doma kar Trierim FTTH in sicer cele 3 dni
Zadeva deluje super imajo pa te tri pakete:
FTTH 100 - 4 Mbps / 512 kbps - 21€
FTTH 300 - 10 Mbps / 2 Mbps - 30€
Priključnina pa 99€, če pa vzameš vezavo za 12 mesecev pa samo 1€.
Zanimivo še samo to, da cenik velja od 26.3.2007 ampak ga na spletu nikjer ni za videt
Imajo pa tisti vmesnik ko optiko pretvori v koaks kabel in ethernet, tako da ostane mala škatlica na steni in optika za njo skrita.
Tako da lepo počasi bo ftth v Sloveniji skoraj povsod
Tilen ::
Si mogoče preveril tudi ping?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Kami ::
Uff to je lame, optika pa prodajajo asimetrične povezave. Sramota. To lahko vidiš samo pri Trieri.
Lahko bi si omislili še 1 / 1, 4 / 4, 5 /5 ... ne pa neke bedne asimetrične povezave.
Lahko bi si omislili še 1 / 1, 4 / 4, 5 /5 ... ne pa neke bedne asimetrične povezave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
miteq ::
@ PaJo: Zanimivo, zanimivo... Vendar kaj mora storit navaden smrtnik, da se dokoplje do informacij o FTTH-ju? Bo očitno treba poklicat na Triero in povprašat kako je s temi paketi. Ker jaz bi to mel... zelo
Tero ::
Kaj paje z blokiranimi porti? So ti še vedno?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
CaqKa ::
verjetno standardno po trierasto še vedno ;)
meni še kr ni jasno zakaj se ne ponudi zadeva tako da bi uplod ločeno izbiral od dowloada, glede na svoje potrebe in bi si na njih tudi paket naročil.
meni še kr ni jasno zakaj se ne ponudi zadeva tako da bi uplod ločeno izbiral od dowloada, glede na svoje potrebe in bi si na njih tudi paket naročil.
Spc ::
Mi smo tudi imeli težave s sixom (ponudnik softnet, dostop do proklika). Zna bit da je siol kaj zamučkal
aha.
Potem pa je res siol zajebal.
Nice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Pingov in vseg ostalega nisem probal, ker ni bilo časa, hitrost pa je mel ta kolega 4mbit in za njega več kakor preveč. Da ponujajo nesimetrične pakete jaz ne vidim nekega problema, na voljo še zmeraj imate 10/10 za po moje pojme zelo ugodno ceno. Kako pa se dokopat do informacij o njihovem ftth omrežju pa ne vem, vem samo to da v tem primeru so celoten blok posodobili in ljudem dali storitev na voljo. Sem pa klical na njihov helpdesku, ker sem imel neke bleme na linux-u in so bili prijazni in vedeli vse o njihovi ftth storitvi, tako da zadevo morajo že nekaj časa tržit, samo prav po tiho
Spc: tudi meni se dopade ta paket, samo kaj ko sam nimam niti kabelskega omrežja v naši vasi, kaj šele optike, kaj pa vemo, mogoče 1x pride oboje hkrati
Spc: tudi meni se dopade ta paket, samo kaj ko sam nimam niti kabelskega omrežja v naši vasi, kaj šele optike, kaj pa vemo, mogoče 1x pride oboje hkrati
AngelOfDeath ::
Triera ima optiko že lep čas samo mislim da so zelo zaspali na lovorikah...
v MB-ju trenutno optiko dela Triera, T2, Telekom in pa mislim da Amis ?
v MB-ju trenutno optiko dela Triera, T2, Telekom in pa mislim da Amis ?
edit: Slovnica
Res je.
Optiko polaga triera v Mariboru in sicer so trenutno zelo blizu mene (Tabor 2) upam, da bo prišla optika čez kaki dve leti.
Ta paket 10/10 se mi zdi zelo zelo ugoden kajti 35€ pa res ni neki hudi denar (8400 sit) še sedaj za 12/2 več plačujem.
Meni se gre za upload ker imam gor postavljeno vremensko postajo in to mi ravno najbolj žere bandwidth (seveda imam slike na trierinem strežniku) tako, da se iz mojega serverja prenesejo samo grafi in HTML kot text ampak ker vedno več ljudi zanima vreme sploh pa ob teh extremih mi tu pa tam nabije upload do konca (seveda spet samo za nekaj sekund).
Tisti ki še ne veste: http://www.vremenskapostaja.com mi kar fajn odžira od teh 2Mbit/s kaj jih imam.
Drugi problem je ko pošiljam RAW slike foto studiju kajti ena slika zasede 9MB in če imam 20 slik za sprintat to traja celo večnost (180MB).
Ko bo prišla optika si bomo vsi malo odahnili tako, da komaj čakam na optiko.
Optika bo verjetno tudi zelo zmajnšala ping do same triere in tako posledično do sveta kar je zelo dobro.
Upam samo, da se ta 10GbE link ne bo preobremenil do česar pomoje lahko komot pride če bodo vsi imeli 10/10 paket.
Optiko polaga triera v Mariboru in sicer so trenutno zelo blizu mene (Tabor 2) upam, da bo prišla optika čez kaki dve leti.
Ta paket 10/10 se mi zdi zelo zelo ugoden kajti 35€ pa res ni neki hudi denar (8400 sit) še sedaj za 12/2 več plačujem.
Meni se gre za upload ker imam gor postavljeno vremensko postajo in to mi ravno najbolj žere bandwidth (seveda imam slike na trierinem strežniku) tako, da se iz mojega serverja prenesejo samo grafi in HTML kot text ampak ker vedno več ljudi zanima vreme sploh pa ob teh extremih mi tu pa tam nabije upload do konca (seveda spet samo za nekaj sekund).
Tisti ki še ne veste: http://www.vremenskapostaja.com mi kar fajn odžira od teh 2Mbit/s kaj jih imam.
Drugi problem je ko pošiljam RAW slike foto studiju kajti ena slika zasede 9MB in če imam 20 slik za sprintat to traja celo večnost (180MB).
Ko bo prišla optika si bomo vsi malo odahnili tako, da komaj čakam na optiko.
Optika bo verjetno tudi zelo zmajnšala ping do same triere in tako posledično do sveta kar je zelo dobro.
Upam samo, da se ta 10GbE link ne bo preobremenil do česar pomoje lahko komot pride če bodo vsi imeli 10/10 paket.
Zgodovina sprememb…
wishmaster ::
AngelOfDeath, Triera nima nikdar in nikoli optike. Prej jo položijo kabelski ponudniki. Triera samo ponuja storitve in diktira kaj lahko ponudniki ponudi in kaj ne. Ko bo Triera ratala pravi ISP bo še preteklo nekaj let(se vidi njihov kretenizem - zaprti porti). Še najhujše je pa to, da ima nekdo 1 leto optiko speljano v stanovanje od Turnška. Potem mu pa tehnik reče, da ne smejo ponujati interneta preko optike, ker jim to prepoveduje neka pogodba z Triero. Triera pač hoče imeti monopol na Štajerskem.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wishmaster ()
AngelOfDeath ::
maš prav ja; Triera tudi nima serviserjev razen onih na help desku ;)
Tako da bi bilo res težko da bi jo Triera polagala ;)
Tako da bi bilo res težko da bi jo Triera polagala ;)
edit: Slovnica
Men se zdi da vse do 1024.
Zato ker imajo eni računalnike, ki jih dobijo na birmi in nimajo pojma o računalnikih in se na takih računalnikih nabere full navlake in spama.
Posledično lahko nek virus postavi mail strežnik in začne pošiljat spam.
Posledično lahko nek virus postavi mail strežnik in začne pošiljat spam.
Kami ::
To je dobro, da blokirajo (zaradi varnosti) ampak samo v primeru, da si lahko sami izberemo varnosti paket (nekako tako, kot ima T-2).
Drugače pa je lame.
Drugače pa je lame.
Seveda je lame. Zato pa mene ne bodo videli nikdar na Trieri, raje Telekomu plačujem, ki mi nič ne omejuje. Potem ti še pa baje prepovedujejo postavitev strežnika, zato so porti blokirani, ne zaradi virusov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wishmaster ()
TyKee ::
Na domacem kablu met streznik je tak lame :) ker leti nikamor.
Drugace sem pa osebno prav srecn, da mamo zaprte porte :) Fantje, le spomnite se, kak internet deloval ne ko je tisti virus se razsiril po siolovem in ostalih omrezjih, mi na trieri pa niti vedli nismo kaj je to :D hehe
Drugace sem pa osebno prav srecn, da mamo zaprte porte :) Fantje, le spomnite se, kak internet deloval ne ko je tisti virus se razsiril po siolovem in ostalih omrezjih, mi na trieri pa niti vedli nismo kaj je to :D hehe
Tomay ::
Zame so bili zaprti porti velika omejitev. SSH, FTP, HTTP nič od naštetega ni delalo na native portih. Če te stvari potrebuješ so zaprti porti nočna mora. Hvala bogu sem zdaj na amis adsl.
Voodoo 4Ever
Danes sem se slučajno pogovarjal z enim tipom iz UK glede te "FTTH" - coax variante, ki bi jo naj ponujala Triera.
Virgin Media radio advertising 'fibre optic' broadband confuses users
Glede na to, kakšne pakete je par postov više omenil PaJo, zadeva kar drži.
Virgin Media radio advertising 'fibre optic' broadband confuses users
Glede na to, kakšne pakete je par postov više omenil PaJo, zadeva kar drži.
Zgodovina sprememb…
Temu se reče RF over Fiber.
Mislim, da so podjetja dobila to idejo na glimmerglass-ovi strani.
RF to fiber / Fiber to RF switching..
http://www.glimmerglass.com/demos/glimmerglass3.swf
Mislim, da so podjetja dobila to idejo na glimmerglass-ovi strani.
RF to fiber / Fiber to RF switching..
http://www.glimmerglass.com/demos/glimmerglass3.swf
Zgodovina sprememb…
seminal ::
Komaj čakam da osvežijo ponudbo ker tale Delta P mi je že malce prepočasen..
upam da pride 1.9 spet nekaj novega ven... Da o malce višji download in upload...
Aja pa da bi porte odblokirali..
upam da pride 1.9 spet nekaj novega ven... Da o malce višji download in upload...
Aja pa da bi porte odblokirali..
Soprano ::
@Tilen: to ni isto. Pri Virginu imaš v stanovanje coax, pri Trieri pa dejansko optiko. 1 optični par ti potegnejo *direktno* v tvoje stanovanje.
To uporablja Triera: http://www.genexis.eu/fiberxport
@SPC: sej tisto niso vsi paketi, ki so na voljo =) Tisti zgoraj so pocenski, kolega ima 20/20, ampak je dražje (okoli €60, če se prav spomnim). Dobit pa se da tudi 100/100, ki pa je verjetno še predrag, da bi se ga splačalo imet za doma.
Ajd,
Soprano
To uporablja Triera: http://www.genexis.eu/fiberxport
@SPC: sej tisto niso vsi paketi, ki so na voljo =) Tisti zgoraj so pocenski, kolega ima 20/20, ampak je dražje (okoli €60, če se prav spomnim). Dobit pa se da tudi 100/100, ki pa je verjetno še predrag, da bi se ga splačalo imet za doma.
Ajd,
Soprano
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Soprano ()
SmeskoSnezak ::
Verjetno so testeri... ko bo vse lušno delalo, pa bo prišlo v javno uporabo.
I hardly wait.
I hardly wait.
@ Pusti soncu v srce... @
Trenutno imam Delta P in za to plačujem €49.62 (50€)
Če bodo ponudili 20/20 FTTH bom to sigurno vzel saj je samo 10€ dražje.
Če bodo ponudili 20/20 FTTH bom to sigurno vzel saj je samo 10€ dražje.
Tujina down? [MB - KRS Rotovž]
Zgodovina sprememb…
Tujina je šla majo ajat ja.
Tracing route to 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.218]
over a maximum of 30 hops:
1 0ms 0ms 0 ms SERVER [192.168.0.1]
2 5 ms 6 ms 8 ms cnet-102.ac.triera.net [213.161.8.1]
3 * * * Request timed out.
10ka je šla po gobe zgleda ali pa kaj delajo.
Tracing route to 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.218]
over a maximum of 30 hops:
1 0ms 0ms 0 ms SERVER [192.168.0.1]
2 5 ms 6 ms 8 ms cnet-102.ac.triera.net [213.161.8.1]
3 * * * Request timed out.
10ka je šla po gobe zgleda ali pa kaj delajo.
Zgodovina sprememb…
http://www.triera.si/storitve-doma-g2.p...
No ja... sem pricakoval da bodo cene ostale enake, pa bodo zvisali DL/UL... ne pa da so cene se podrazle, DL/UL pa tudi nekaj malega.
ALFA TF se je povečal na "S" ter pridobil 128kbps uploada, ter zvisano ceno za: 1,68€
BETA TF se je povečal na "M" ter pridobil 1Mbps downloada ter 128kbps uploada, ter zvišano ceno za: 3,75€
GAMA TF se je povečal na "L" ter pridobil 2Mbps downloada ter 512kbps uploada, ter zvišano ceno za: 5,41€
DELTA TF se je povečal na "XL" ter pridobil 8Mbps downloada, ter zvišano ceno za: 2,47€
Ni mi baš všeč tole, ker 1.300SIT dat za tista 2M downloada pa 512kbps uploada... je malo žalostna.
In če malo primerjamo z T2, cenovno... torej kaj dobis pri trieri za ceno tega paketa in kaki paket potem dobiš pri T2!
Novi paketi pri Trieri:
TRIERA Paket XS (512/128), pri T2 dobiš za 1€ manj 1M/256
TRIERA Paket S (1.5M/384), pri T2 dobiš za 4€ manj 1M/1M oz. za 2€ več 4M/512
TRIERA Paket M (5M/768), pri T2 dobiš za 1€ manj 5M/5M oz. za 1€ več 10M/1M
TRIERA Paket L (10M/1.5M), pri T2 dobiš za 5€ manj 10M/2M oz. za 3€ več 10M/4M
TRIERA Paket XL (20M/2M), pri T2 dobiš za 7€ manj 20M/1M oz. za 6€ več 20M/4M
Stari paketi pri Trieri:
TRIERA Paket ALFA TF (1.5M/256), pri T2 dobiš za 2,32€ manj 1M/1M oz. za 3,68€ več 4M/512
TRIERA Paket BETA TF (4M/512), pri T2 dobiš za 1,25€ manj 4M/1M oz. za 0,75€ več 8M / 1M
TRIERA Paket GAMA TF (8M/1M), pri T2 dobiš za 3,59€ manj 10M/1M oz. za 0,41€ več 10M/2M
TRIERA Paket DELTA TF (12M/2M), pri T2 dobiš za 4,53€ manj 20M/1M oz. za 4,47€ več 10M/10M
No, če zaključimo... niso prav nič konkurenčni s temi novimi paketi!
Če dodam: Kljub zelo dobri stabilnosti in zelo majhnim izpadom, še vseeno menim, da se te cenovne razlike ne pokrijejo :)
No ja... sem pricakoval da bodo cene ostale enake, pa bodo zvisali DL/UL... ne pa da so cene se podrazle, DL/UL pa tudi nekaj malega.
ALFA TF se je povečal na "S" ter pridobil 128kbps uploada, ter zvisano ceno za: 1,68€
BETA TF se je povečal na "M" ter pridobil 1Mbps downloada ter 128kbps uploada, ter zvišano ceno za: 3,75€
GAMA TF se je povečal na "L" ter pridobil 2Mbps downloada ter 512kbps uploada, ter zvišano ceno za: 5,41€
DELTA TF se je povečal na "XL" ter pridobil 8Mbps downloada, ter zvišano ceno za: 2,47€
Ni mi baš všeč tole, ker 1.300SIT dat za tista 2M downloada pa 512kbps uploada... je malo žalostna.
In če malo primerjamo z T2, cenovno... torej kaj dobis pri trieri za ceno tega paketa in kaki paket potem dobiš pri T2!
Novi paketi pri Trieri:
TRIERA Paket XS (512/128), pri T2 dobiš za 1€ manj 1M/256
TRIERA Paket S (1.5M/384), pri T2 dobiš za 4€ manj 1M/1M oz. za 2€ več 4M/512
TRIERA Paket M (5M/768), pri T2 dobiš za 1€ manj 5M/5M oz. za 1€ več 10M/1M
TRIERA Paket L (10M/1.5M), pri T2 dobiš za 5€ manj 10M/2M oz. za 3€ več 10M/4M
TRIERA Paket XL (20M/2M), pri T2 dobiš za 7€ manj 20M/1M oz. za 6€ več 20M/4M
Stari paketi pri Trieri:
TRIERA Paket ALFA TF (1.5M/256), pri T2 dobiš za 2,32€ manj 1M/1M oz. za 3,68€ več 4M/512
TRIERA Paket BETA TF (4M/512), pri T2 dobiš za 1,25€ manj 4M/1M oz. za 0,75€ več 8M / 1M
TRIERA Paket GAMA TF (8M/1M), pri T2 dobiš za 3,59€ manj 10M/1M oz. za 0,41€ več 10M/2M
TRIERA Paket DELTA TF (12M/2M), pri T2 dobiš za 4,53€ manj 20M/1M oz. za 4,47€ več 10M/10M
No, če zaključimo... niso prav nič konkurenčni s temi novimi paketi!
Če dodam: Kljub zelo dobri stabilnosti in zelo majhnim izpadom, še vseeno menim, da se te cenovne razlike ne pokrijejo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
Ce mene kaj vprasas, bi jaz pustil cene enake, pa bi dal:
ALFA TF bi dal v 1.5M/512
BETA TF bi dal v 4M/1M
GAMA TF bi dal v 8M/2M
DELTA TF pa v 12M/4M
Bolj konkurencni bi vsekakor bili, kot pa z temi novimi paketi :(
ALFA TF bi dal v 1.5M/512
BETA TF bi dal v 4M/1M
GAMA TF bi dal v 8M/2M
DELTA TF pa v 12M/4M
Bolj konkurencni bi vsekakor bili, kot pa z temi novimi paketi :(
Ma bi bilo fajn če bi bilo 20/4 pa magari bi dal 55€... Ali pamalo več...
Ne pa še vedno 2mb upload.. A zaj bom životaril spet eno leto na 2mb uploadu.. 20mb downloada pa mi kar paše
Ne pa še vedno 2mb upload.. A zaj bom životaril spet eno leto na 2mb uploadu.. 20mb downloada pa mi kar paše
Zakaj pa nebi obstoječim uporabnikom zastonj "povečali" paket? So ga men tud enkrat nadgradili zastojn.
Snezak: Zato ker CENE niso iste :) ZATO ne bodo povecali avtomatsko :)
Ce bos dal tiste eure vec, pa bos mel nov paket ;)
Ce bos dal tiste eure vec, pa bos mel nov paket ;)
dejanslo ::
te cene so pa čisto mimo. še dobro, da se nisem vezal s telefonijo..
aja, pa btw, pri arnesu ni niti cent nižja cena..
dam dosti na kvaliteto, ampak tolko pa spet ne.. gremo drugam..
aja, pa btw, pri arnesu ni niti cent nižja cena..
dam dosti na kvaliteto, ampak tolko pa spet ne.. gremo drugam..
There`s More Than One Way To Do It
Cosmo ::
Zanimivo, da so tudi novi Arnes paketi cenovno izenačeni z G2. Pa za prenešene podatke ne plačajo niti centa...
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Eh, počakte par mescov. Bodo ostali le še ti "novi" paketi, stare pa bodo zastonj nadgradili. Teh par evrov pač daš več ali pa nabaviš slabši paket.
Tudi meni so se zasralil...
Sem klical na t-2 in se pozanimal koliko sem oddaljen od centarel.. In to je samo 312m , pa še dokaj nova infrastruktura je... Tako da na t-2 pa pičim 20/10 paket
Sem klical na t-2 in se pozanimal koliko sem oddaljen od centarel.. In to je samo 312m , pa še dokaj nova infrastruktura je... Tako da na t-2 pa pičim 20/10 paket
No ja, zdaj sem opazil da vse skupaj zaje*** Telemach.
Ker so isti paketi in iste cene.
Sem mislil, da bo boljse z prihodom TMja (vec dnara, boljse ponudbe)... pa ni glih temu tako... bedarija!
PS: Osebno imam 8M/1M dovolj, ce ne ze za isto ceno vecje hitrosti pa bi imel isto hitrost za nizjo ceno :)
Ker so isti paketi in iste cene.
Sem mislil, da bo boljse z prihodom TMja (vec dnara, boljse ponudbe)... pa ni glih temu tako... bedarija!
PS: Osebno imam 8M/1M dovolj, ce ne ze za isto ceno vecje hitrosti pa bi imel isto hitrost za nizjo ceno :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
Jaz menim tako: Kdor ima možnost T-2ja, je že tak šel k T-2ju. Kdor pa nima bo pač mogo bit na Trieri. Pač vedo pri Trieri, da 90% folka ne more imet VDSLa in se jim ni treba nič bati. Jaz sem raje na Telekomu, kot pri Trieri, kjer mi noben nič ne omejuje.
Cosmo ::
No, potrebno pa je priznati da je novi multiplay - Trojček L kar ugoden.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Soprano ::
Res je, praktično ni neke spremembe. Sem poklical kolega, ki dela na servisu (Rotovž) in pravi, da to NI upgrade ponudbe, ampak samo poenotenje ponudbe s Telemachom.
Prava nadgradnja oz. prenova paketov naj bi bila šele konec leta. Na srečo gre torej zdaj le za facelift, tako da bom do prave prenove lepo ostal na Gama paketu =)
Prava nadgradnja oz. prenova paketov naj bi bila šele konec leta. Na srečo gre torej zdaj le za facelift, tako da bom do prave prenove lepo ostal na Gama paketu =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Soprano ()