» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
70 / 363
»»

PaJo ::

Točno tako, kablaši si lahko kaj svojega izmislijo, čeprav malo dvomim da si bodo, ker si s tem dodajo le še več dodatnih stroškov, no bomo videli in preverili v katero smer ciljajo:p
Kar se pa tiče poimenovanja FTTH, pa je tako poimenovana samo tehnika polaganje optike in ne tehnologija, ki po tej optiki prenaša vsebino. To je pač toliko, da se ve na kaki način se optika polaga. Trenutno večina kabelskih operaterjev in telekomov po svetu dela po principu FTTC, kjer fiber pripeljejo samo do omare naprej pa po koaksu ali parici. Zgleda pa, da se že splača vlakno pripeljat direkt do uporabnika in je tako zagotovljena kakovostna linija na celotni poti in je možnost izpadov in motenj veliko veliko manjši naprem bakrenim vodnikom. Sam menim, da se optiko v vsakem primeru močno splača prepeljat v hišo, ker če že ne dobiš hitrosti, pa pridobiš zanesljivo in kakovostno linijo, katere prepustnost je zelo preprosto povečati, pač odvisno od tega kaj uporabnik želi in potrebuje.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Spc ::

Tudi njim se splača če mi optiko direktno pripeljejo do doma.
To pa zato, ker v bistvu vtaknem optiko v moj hardware (kks tabor mi ne rabi nobenega hardware-a dajat) in tako so potem stroški res minimalni.

:))

Tolko o optiki:

Pozdravljeni,

direkten priklop na optiko ni mogoč. Pri naročniku se montira "škatla", ki vsebuje Ethernet (RJ-45), telefonijo (RJ-11) in TV (Coax RF) priključek.

--
Lep pozdrav,

Triera Internet Helpdesk
Cankarjeva ul. 6, 2000 Maribor, Slovenija
Tel: (02) 228 14 90, Fax: (02) 228 14 93

Torej kolko sem sedaj zasledil bojo oni imeli RF to fibre in nazaj.

RF > fibre > RF

To za mene ni ravno optika oz FTTH in je FTTH samo marketinška fora potem takem.
Tehnologija je razložena tukaj:
http://www.glimmerglass.com/demos/glimmerglass3.swf

*Seveda nebojo uporabljali glimmerglass-a ampak to je samo demonstracija topologije kako RF signal preusmerit preko optike.

Sicer je boljše kot coax ampak je še vedno coax na koncu tako, da to ni optika.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Matko ::

>To za mene ni ravno optika oz FTTH in je FTTH samo marketinška fora potem takem.
>Sicer je boljše kot coax ampak je še vedno coax na koncu tako, da to ni optika.

Kaj pa potem to je?

Optično vlakno imaš direktno do hiše, kar pomeni, da imaš lahko občutno hitrejšo povezavo.
Ne mešaj z IPTV.
Osebno se mi zdi to mnogo boljše, kot Siol ali T-2 optika.
In še vse možnosti naprej so odprte.

Sicer pa že zdaj signal del poti potuje preko optike. ;)

IPTV ?
Če pa sem rekel, da gre RF signal preko optike tukaj nima IPTV nič zraven.
Vglavnem "Fibre To The HOME" za mene pomeni optika v dom in ne RF v dom.

Preko RFja pa bo tako in tako šel RF signal oz. DVB in ne IPTV.

Matko ::

>Vglavnem "Fibre To The HOME" za mene pomeni optika v dom in ne RF v dom.

???
Razloži bolj detajlno.

Glej jaz sem prvo razumel, da bomo vsi dobili optiko domov v sam dom (ali pa vsaj tisti ki tako želijo).
To bi pomenilo zelo nizek ping zelo veliko stabilnost in dosegljivost.
Sedaj pa se bo optika uporabljala samo kot medij za prenašanje RF signala (Radio Frequency).
Za vse drugo bo skrbel modem, ki bo razdelil DVB RF v coax, Internet v RJ45, VoIP v RJ-11.

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

ja sej pa je to FTTH, spc.
Nevem kaj ni jasno, fiber pride do doma, na fiber pride modem ki razdeli signale v coax RF(analogna in digitalna TV), ethernet, ter Voip.

Pomoje bo tole najboljsa varjanta, ker potem dalje na coaxu je cel spekter frekvenc prost za TV. torej prostora za velik HDTV kanalov. IPTVju so steti dnevi, vam pravim.

Telekom pri svojem ftthju ponuja enako modem z coax izhodom za tv>:D

Soprano ::

@Spc: na Rotovžu eni to že imajo (tudi kolega) in dejansko dobiš optiko v stanovanje. Vlakna se potem terminirajo na FTTH škatlici, ki ima ethernet (4 porti), telefon (2 porta) in RF izhode. 4 ethernet porti seveda omogočajo tudi IPTV, če ga bodo kdaj ponudili, RF izhod pa je zato, da lahko priklopiš TV direktno brez IP set-top-boxa =)

Fizično pa zadeva poteka direktno "OPTIKA OPERATER" -> "OPTIKA NAROČNIK", RF medija NI zraven, ampak tista škatla dela konverzijo iz optike na RF (samo za TV). Uporabljeni sta 2 vlakni, po enem gre DATA+VoIP, po drugem pa TV.

Kar se mene tiče ne bi mogla bit boljša tehnična rešitev. Je pa nekdo pred časom na Mobisux dal tudi slike te FTTH škatle.

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Tilen ::

@Spc: na Rotovžu eni to že imajo (tudi kolega) in dejansko dobiš optiko v stanovanje. Vlakna se potem terminirajo na FTTH škatlici, ki ima ethernet (4 porti), telefon (2 porta) in RF izhode. 4 ethernet porti seveda omogočajo tudi IPTV, če ga bodo kdaj ponudili, RF izhod pa je zato, da lahko priklopiš TV direktno brez IP set-top-boxa =)

A ti to resno? Jaz sem prek Rotovža torej lahk ze dobim optiko? >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Temu jaz pravim fiber to RF in ne FTTH.

Torej tako:

Zdaj:
CMTS > coax > Modem
FTTH:
CMTS > RF to optical Converter > -- --- FIBER -- -- - > Optical to RF Converter > Modem

Z tem pridobijo:
1. Samo en kabel za vse medije informacij (IP, DVB, Analogna TV)
2. Majnši stroški
3. Hitreje locirajo napako na optiki kot coax-u

Z tem zgubijo napram pravi (IP traffic optiki):
1. Večji pingi
2. Nižje hitrosti
3. MTU je limitiran

Če bi pa furali IP Traffic po optiki pa bi še verjetno rabili dodatni optični kabel za RF signale.

Zgodovina sprememb…

Sem tudi malo danes primerjal razliko med 1080p MPEG-4 in MPEG-2.
MPEG-2 poseka MPEG-4 in h264 po celi črti.
Če kdo rabi sample mu ga sendam.
Tilenu sem že in lahko potrdi glede kvalitete in ostrine slike.

Zgodovina sprememb…

eto, tole je dobil uporabnik na mobisuxu, optika pride pod skatlo, zato se ne vidi na sliki..: Genexis

Tukaj pa datasheet proizvajalca: klik

fletno tole:))

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

če jaz spcja prav razumem... pa tudi to kar meni pri tej stvari ne špila je to, da bi bilo fajn če imel v računalniku direktno optično mrežno. ne pa da je vmes še nek modem ali pa rf converter, ki ti vnaša latenco.

ampak še vedno.. a je tisti internet preko optike kaj hitrejši? (razen pinga)
namreč če ti bo operater ponudil 10/10 paket, boš imel še vedno le 10/10 paket ne glede na to ali je na coaxu ali pa na optiki.

SasoS ::

fantje....optika != optika. Bržkone je največ odvisno od topologije omrežja :D
za triero ni noben rekel da bodo furali ethernet po fibru...

sasos, kaj bodo pa furali? pppoe?

In daj nam mal razlozi zakaj optika ni optika, zame je vsak fiber ki pride do doma optika oz ftth.

SasoS ::

ppp over ethernet sigurno ne :D
To je tisto s čimer zavaja folk večina operaterjev...v reklamah napišejo optika, folk pa takoj misli da to avtomatično pomeni 10 gigabitov direkt v žilo. Glavna poanta je KAJ pride po tej optiki. Kot je že Spc pogruntal, če imaš converter na RF in potem običen docsis kabelski modem, nisi s tem pridobil popolnoma nič (razen nekaj 10m coaxa manj in da je RF konverter pri tebi v stanovanju, namesto v omarici na ulici). Kabelska omrežja imajo drevesno topologijo, kaj drugega kot kabelski modemi brez BISTVENIH reogranizacij omrežja gor sploh ne špila. Je pa to super za televizijo (precej bolje kot iptv, da) :P. Ne bom pa rekel da ni možno spravit zraven še posebnega data kanala, ampak ta ima smisel le če ima vsak naročnik svojo (in ne skupne) linijo direktno v centralo...zato je po mojem mnenju bistveno da je čimveč operaterjev s svojim omrežjem. Takrat se bo šele vidlo kdo kaj dejansko ponuja...

edit: da ne bom kar nekaj u prazno bluzil: http://en.wikipedia.org/wiki/APON
Takole ima to rešeno recimo Verizon. Da, hitrosti so večje kot pri kabelskih modemih (622/155 Mbit), a vseeno je to SKUPEN bandwidth okoliša na istem optičnem segmentu, daleč od tega kar bi recimo dobil če bi fural ethernet (1G/1G do vsake bajte).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

@SasoS: Kakšen kabelski modem? :D

Prava optična vlakna dobiš direkt v stanovanje =) Še enkrat: NI nobenega RFa, kabelskega modema in nobenega CMTSa vmes, kot tudi ni vmes obstoječega koaksialnega omrežja. RF je zgolj v smislu TV signala na outputu FTTH škatle, da lahko uporabiš svojo domačo CATV inštalacijo in priklopiš TV direktno gor. Za TV se uporablja tudi ločeno vlakno, ki z internetom in telefonom nima veze.

@Spc: kot sem že prej napisal, je za DATA uporabljen ethernet preko optike. Isto za telefon. Zadeva je praktično enaka kot rešitev od Gratela/T2, s tem, da ima Triera eno FTTH škatlico za vse 3 storitve, T2 pa ti da posebej switch, itd.

Ping do gatewaya je pri kolegu manjši od 1ms.

Aja, še to: kolega ima paket 10/10 Mbps.

Zgodovina sprememb…

sasos, kaj bodo pa furali? pppoe?

Ne. Ampak RF (Spekter frekvenc)

Še enkrat: NI nobenega RFa

Če res ni nobenega RFja... potem mora bit optika in če je samo optika je ethernet over fiber.
Če to drži potem bi lahko jaz komot vtaknil optiko direktno v mrežno kartico ampak kot je že krevh napisal to ni možno.
To pa zato ker nebojo furali etherheta (IP Traffica) preko optike.

To za mene zgleda kot Coax v škatlo lahko pa da se motim.

Sej ta zadeva je fantastična ampak ni pa to tisto pravi FIBER.
Ker elektronika iz fiber v RJ45 ima delay in se pri tem poveča odziv tako kot je že CaqKa napisal se latenca poveča.
Pa čeprav je mogoče res 1ms ali majn ni pa 0.040ms recimo oz. 40uS.
Jaz imam latenco v mojem lokalnem 1GbE omrežju od 0.040ms do 0.060ms tako, da bi morala optika imet še majn okoli 20uS če bi bila prava optika.
Kolko vidim ima ta škatla tudi 4 portni switch gor obešen tako, da bi se mogoče dal naredit link aggregation.
Moj switch podpira oboje Ethernet trunk in link aggregation:

Tako za optiko kot za navadni ethernet.

Zgodovina sprememb…

ManiManta ::

Zdravo,

to sem jaz slikal in ti lahko razložim zakaj se gre!

Kot prvo v hišo ti pride optično vlakno in iz te škatle gre ven coax (beli kabel), mrežni ethernet na mrežno kartico v računalnik in sedaj še telefonski kabel za telefonijo. Ostalo je še napajanje.

Coax gre nazaj v vtičnico in do stanovanjskega razdelilca (za več sob), ker je pač po celem stanovanju coax in ne rabiš po celem stanovanju vlečt nove napeljave z optičnimi vlakni. Tako imaš do škatle optiko vse ostalo po stanovanju pa imaš coax.

Če to ni idealna rešitev potem pa res ne vem kaj bi bila!
Internet dela fantastično pravtako telefonija brez kakršnihkoli težav in z odlično kvaliteto zvoka!

Če te še kaj zanima ti kar vprašaj.

LP
ManiManta

Sej jaz nisem nikoli trdil, da zadeva ni idealna celo fantastična je.
Samo pravim, da to ni tisti pravi fiber oz "Optical to optical switching".

Če lahko poslikaj optični kabel (ven ga vzami in ga poslikaj noter v konektor).

ManiManta ::

Zdravo,

brez skrbi Trierovci spremljajo forume.

Ko sem dal sliko na interent, mi je čaz en teden crknil napajalni kabel od škatle. In glej ga zlomka, serviser je prišel zelo hitro in takoj je na škatlo padla plomba, ker je škatla od Triere. Rade volje bi ti pokazal optiko amapak, kot vidiš škatle ne morem odpret, ker je plobirana! :(

Tako da lahko mi samo verjameš, da je noter optika, ker sem bil prisoten ko je varil in priklapljal.

LP
ManiManta

wishmaster ::

ManiManta, si pa naj tisti "poznavalci" kupijo mrežno ki ima optični vhod. Drugi bodo pač imeli tistih par metrov bakra. Pa ne bo nobene razlike. Bolje je imeti en media converter, ki je dosti cenejši, kot pa mrežna z optičnim vhodom. To je pametna poteza kabelskih operaterjev. Upajmo da jo bodo znali izkoristiti.
Že več kot zadovoljen bi bil z tem da imam vsaj do omarice optiko. Pri 30 metrih coaxa se bo pa glih kaj poznalo.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Vem, da spremljajo in to je tudi super, da gledamo na tehnologijo vsi in ne samo uporabniki.

Evo dobil obrazložitev:
Pozdravljeni,

po optiki "šiba" tako Ethernet kot RF signal, vsak na svojem ločenem vlaknu. Tehnično je mogoča tudi varianta uporabe le enega vlakna, kjer se posamezni "kanali" odajajo po ločenih valovnih dolžinah, pri čemer so na obeh straneh (operater in naročnik) potrebni dodatni optični filtri, ki različne "vsebine" (Ethernet, RF signal) ločujejo na vhodu/izhodu.

Tukaj ni "RF switchinga", le konverzija električnih impulzov v optične in nato nazaj v električne. RF vmesniki na teh napravah niso namenjeni novim storitvam ampak nudijo neboleč prehod na nove tehnologije, saj se na ta vmesnik praviloma priklopi obstoječe koaksialno omrežje posameznega uporabnika.

"RF switching" (kot ga imenujete) uporabljate že danes (kabelski internet), kjer je večina primarnega in sekundarnega HFC omrežja optičnega, zadnjih nekaj 10 (ali 100) metrov pa v koaksu.

--
Lep pozdrav,

Triera Internet Helpdesk
Cankarjeva ul. 6, 2000 Maribor, Slovenija
Tel: (02) 228 14 90, Fax: (02) 228 14 93

Točno tako sem si predstavljal .. rabiš dodatne filtre, da ločiš kanale in potem imaš pravi ethernet.
Optike pa direktno ne moreš priklopit na mrežno ker je "mixed mode" oz. več signalov hkrati gre preko te optike.

Zgodovina sprememb…

@Spc: optične konektorje lahko priklopiš direktno na svojo opremo, samo delalo ti ne bo nič (fizično bo link online, ne boš pa dobil nastavitev, ker imajo tako nastavljeno, da ne more uporabnik direktno prčkat po njihovem omrežju), kar je tudi prav, ker bi jim sicer lahko uporabniki vplivali na delovanje omrežja =)

Točno tako sem si predstavljal .. rabiš dodatne filtre, da ločiš kanale in potem imaš pravi ethernet.

Si sploh prebral, kaj so ti napisali? Tam piše, da ti TV (torej RF) in Internet pošiljajo po fizično ločenih vlaknih. Ni nobenega mixed mode-a =)
Daj no preberi datasheet od Genexis škatlice (link par postov višje), kjer ti točno piše kako in kaj =)

Zgodovina sprememb…

flisko ::

Mal testiru s speedtestom in dobil odlične rezultate,mi je kr mal sumljivo link krs Žalec

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flisko ()

Cokolesnik ::

Izvoz podatkov za uporabnike telefonije je precej mučen, če si s copy/paste želim posamezne klice izvoziti v svoj dokument. Aplikacija mi namreč izpisuje le po nekaj klicev na stran in če je klicev veliko, lahko to delam precej časa, vsak mesec. Pri IP telefoniji bi si namreč želel sproti shranjevati vse opravljene in dohodne klice. Pogrešam kakšen celovit izvoz podatkov v TXT, Excel ali nemara PDF.

Bi lahko kako rešil težavo ali moramo počakati na opcijo z njihove strani?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Marc` ::

Kaj se dogaja s triero zadnja 2 dni (krs selnica-ruše)? Internet dela za 15min...pol ne dela 20min...pa spet mogoče dela za par min..in tako že 2 dni zdaj cel čas, to znoriš. Pa nikjer nič ne piše, da bi kaj delali al pa kaj. Pa to dela tudi mojim prijateljem, tako da nisem edin primer..:O

pajanko ::

Sem tud jaz na KRS Selnica-Ruše pa mi dela normalno že od zadnjega deževja (torek?), ko se je resetiral modem za 2min. Tako, da nevem...

dejanslo ::

si mogoče na arnesu? jaz sem na arnesu in je pri nas tud blo tak; danes je že ok.. sem pa iz lenarta
There`s More Than One Way To Do It

TyKee ::

Marc_ Kje pa se nahajas? Ker KRS Selnica-Ruse pokriva dokaj veliko okolico.

Najbolje bo, da v ponedeljek poklices podporo, ter se pozanimas kaj se dogaja.

Danes sem naredil preizkus klica iz Triere na svojo mobilno številko (Mobitel) v času, ko je izključena. Ugotovil sem, da se mi sploh ne javi odzivnik "Številka trenutno ni dosegljiva..." ampak je tišina, se nič ne zgodi. Na mobilniku imam sicer nastavljeno, da dobim SMS s številkami, ki so me klicale v času nedosegljivosti in tudi za omenjen klic s Trierine številke dobim SMS o klicu v času nedosegljivosti.

Le zakaj ne slišim odzivnika o nedosegljivosti mobilnika? Lahko kdo napravi podoben preizkus?

Cosmo ::

Tudi pri meni je isti problem. Najprej se ne zgodi nič, potem enkrat zazvoni, nato spet tišina, potem pa neko čudno piskanje (po 1 minuti).
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Marc` ::

Zanimivo, včeraj malo po pisanju tistega posta je potem začelo vse delati normalno...mogoče so zaključili z delom ali kaj podobnega.:8)
Tako da je zdaj vredu, hvala vsem.

jack10 ::

V petek so mi priklopili internet G2 4Mbps / 512 kbps nekje ob 12.00. Sprva je vse delovalo speedtest.si pokazal download 4.40Mbps upload nekje 505Kbps. 3 ure po tem je strani odpiralo vse počasneje. Speedtest mi je pokazal nekje 3.80Mbps in 20 kbps uploada! Kasneje se niti povezalo ni več na net. Danes zadeva poteka popolnoma enako. Čez vikend me ni bilo tak da ne vem kak je bilo. Moram povedati da so pred kratkim potegnili kable po bloku.
Lokacija so bloki v Slovenski Bistrici.

Na triero sem že poklical. Takoj niso vedeli kaj bi bilo poslali pa bodo serviserja.

Morda ve kdo kaj bi bilo?

Že pred časom sem s sporočilom na Triero opozoril na določene probleme v zvezi z uporabo IP telefonije, denimo:

- kdaj bo omogočen izvoz podatkov sprejetih/opravljenih klicev v formatih PDF, Excel ipd. - izvoz ste pred časom že obljubili?
- kdaj nameravajo mobilni operaterji (po vašem mnenju naj bi bili namreč krivi prav operaterji) odpraviti težavo pri klicih na mobilne številke, ki niso dosegljive in uporabljajo storitev Zgrešeni klic - kot rečeno v preteklosti, se pri klicih na omenjene številke ne zgodi ničesar, ni tona?
- kdaj bomo naročniki, ki smo to želeli, dejansko objavljeni v TIS - kot sem uspel izvedeti so se pri Teledatu, ki je založnik TIS že dogovorili s Telemachom in njegovimi naročniki 0591?

Zaenkrat najverjetneje nič novega o tem ali ima kdo vendarle drugačne informacije? :\

Zgodovina sprememb…

taurennn ::

a kdo ve kje v sloveniji se da kupit dvb-c reciver? na koanu mi je crknil spdif in je zadeva na pol neuporabna...

pumaxx ::

Imam en DB500c nov na zalogi. Če te zanima ZS.

Kakor vem, dobis DVB-C sprejemnik (Kaon K-200) pri Elektro Turnsek Celje, če imaš koga v Celju, ki je njihov naročnik in plačaš v njegovem imenu okoli 80 EUR za sprejemnik, brez da bi imel on dodatne stroške ali naročnino za dig. kabelsko.

Zgodovina sprememb…

taurennn ::

to vem. zanima me pa, ce se ga da kupit v trgvini a la big bang in podobno.

Kami ::

Še komu danes v mbju internet zajebaval med 15:35 - 16:05?

Zgleda, da vsem.
Gatewayi so bli moteni.

Mojemu gatewayu je TTL padel iz 255 na 64 pa veliki packet loss sem imel...

smokeping

http://www.xi-networks.net/networkstatus/

Zgodovina sprememb…

Zgleda, da bomo s 15.7. dobili prve trio pakete. Link.

Ja, in če grem na enega od Telemachovih paketov, mi bodo namesto prejšnjih 1000 Mb (vsi Trierini paketi) za e-predal po novem zagotavljali le 25 Mb na zahodni strani Trojan. Vsebinska ponudba hitrosti je tudi bolj siromašna - če že omenjajajo paket za, citiram: "BOLJ zahtevne uporabnike", to zagotovo ni 8 Mbit DL ali še večja neumnost - borih 768 kbits za UL, da o nesprejemljivih 25 Mb niti ne govorim.

Klinc pa Telemach in njihova primerjava s Štajerci! Ne morem drugega reči.

Včasih bi si želel, da bi se uporabniki bolje povezali in sami kupili svojega ponudnika - v tem primeru KRS Rotovž, ki se je prodal Telemachu.

Če bodo Trierovci in vsi operaterji na lokalni ravni počasi opustili dosedanji nivo ponudbe in prešli na Ljubljanski marketing, potem bodo morali bolj pljuniti v roke, če želijo zadovoljne uporabnike.

Zgodovina sprememb…

44€ za trio ni veliko. Za praktično enako vsoto bo sedaj DL 2x, UL pa 1,5x hitrejši (imam Beta TF) + nadgradnja na paket telefonije Prosti čas. OK, UL bi lahko bil 1 Mbit/s.

Bolj me zanima, kaj pomeni:"Kabelska TV - pester izbor TV programov, možnost spremljanja na 3 TV sprejemnikih". Se pravi da dobimo v uporabo 3 set top boxe?

Stihler ::

Kabelska tv je kukr vem analogna tko da ne rabs nobenga setop boxa. Sicer pa je ponudba sranje, sm klicou pa so rekli da se moraš obvezno vezati za 12mesecev.

Če ste mogoče opazili na trieri, da od 1:22 je zelo velik packet loss do six-a:

SmokePing

1 Server (192.168.0.1) 0.069 ms 0.075 ms 0.072 ms
2 cnet-102.ac.triera.net (213.161.8.1) 5.910 ms 7.817 ms 6.812 ms
3 cartman-ve-1.ip.triera.net (213.161.2.3) 8.587 ms 7.707 ms 6.227 ms
4 cartman.ip.triera.net (213.161.2.1) 9.522 ms 8.241 ms 7.345 ms
5 tenshi.ip.triera.net (213.161.2.234) 230.609 ms 227.239 ms 225.241 ms
6 six.siol.net (193.2.141.38) 232.486 ms 234.937 ms 236.525 ms
7 siol-ii.siol.net (193.189.161.206) 241.410 ms 245.060 ms 243.744 ms

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

jaz sem jih vido da so nekaj ob avtocesti na ptujski delali.
so potem porihtali pa je blo ok.

Spet je six šel (iz triere).
Sedaj pa niti dosegljiv ni več tako, da vsaka stran na siolovih strežnikih ne deluje (24ur.com .. itd) oz. vse kaj gre preko six-a.

Smokeping

:|

Zgleda, da ima triera samo en link do six-a in če ta pade nimamo povezave do nekaterih podjetij, ki so za six-om.

Zgodovina sprememb…

««
70 / 363
»»