» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
64 / 363
»»

TyKee ::

acer771: Kolikor jaz vem, spletni vmesnik ni nikdar nastal. Vsaj ko sem jaz imel domeno (ko se je .SI domena sprostila, sem jo reg. - preko podjetja), pa ni blo ne duha ne sluha o DNS Panelu. Reklamirali so zadevo; verjetno pa niso bili zadovoljni z kaksnim varnostnim sistemom, tako da do publisha omenjenega panela ni prislo.

Imas dve opciji. Pises jim na podporo, kaj zelis vnesti za tvojo domeno v DNS, v kolikor pa iz tega nic ne bo, pa zahtevaj da ti za domeno vpisejo druge DNS naslove, kjer bos lahko komot vpisoval/brisal/editiral vnose.

Pa lep pozdrav, v pricakovanju IPTelefonije.
Ty.

Update: @Soprano: Sicer nisi mene vprašal, bom pa ti vseeno odgovoril. IP Telefonijo oziroma stacionarno telefonijo potrebujem. Razlog je zgolj samo eden: Tukaj, kjer živim je zelo slabo pokrit GSM signal od SiMOBIL-a. Mobitel še nekako lovi ampak tudi včasih kaj šteka. Ker pa nekako ni pametno biti DOMA nedosegljiv, je potreba po stacionarni telefoniji velika :) In tukaj potem tudi pride potreba po IPTelefoniji, da bodo stroški čim manjši, ker se kliče relativno malo, ampak da takrat ko pa moraš poklicati pa da je na voljo. (Ne pa da moram it ven iz bajte, na sred parcele da lahko kličem hehe).

Pa še enkrat lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

NoBody- ::

TyKee: Res je. Spletni vmesnik ne obstaja. V e-mailu so zapisali sledeče:

Pozdravljeni,

spletni vmesnik je trenutno v fazi nadgradnje in prenosa na nov sistem, zato vas prosimo, da nam javite zeljene vnose v DNS, ki jih bomo zacasno za vas opravili mi.

Lep pozdrav,
Triera Helpdesk

oz.

Pozdravljeni,

domenski DNS vmesnik trenutno ni na voljo širšemu krogu uporabnikov (zaradi varnostnih razlogov), zato prosimo, da zahtevke za vpis oziroma spremembe posredujete na ta naslov.

--
Lep pozdrav,

Triera Internet Helpdesk
Cankarjeva ul. 6, 2000 Maribor, Slovenija
Tel: (02) 228 14 90, Fax: (02) 228 14 93

Sem pa zahtevo za spremembo poslal po mailu.

lp

Hehe, še prav sem imel zakaj DNS vmesnika ni na voljo. :)

Bravo jas™ :)

danielka84 ::

No danes sem dobil arrisov modem, vendar so neke tezave s signalom in s tehnikoma nismo mogli spravit da bi delalo.. oz je sam je signal slab.
No js sem se malo zajebaval in mi je uspelo na net, v statusu na modemu pise:

RF Parameters
Downstream
Freq/Power: 458.000 MHz -16 dBmV
Signal to Noise Ratio: 28 dB
Modulation: QAM256
Upstream
Freq/Power: 34.000 MHz 38 dBmV
Channel Type: DOCSIS 1.x (TDMA)
Symbol Rate: 2560 kSym/sec
Modulation: QPSK

Povezava je 8M/1M tako kot sem narocil.

Ne spoznam se tolko na ta ojacanja, decibele in moci signala, mi lahko kdo pove kaj pravijo tile zgornji parametri?

hvala

Zgodovina sprememb…

Spc ::

Signal to Noise Ratio: 28 dB

To maš zelo malo vsaj 35dB je priporočljivo.
:)

Soprano ::

Signal ti bodo morali poštimat, Signal to Noise razmerje mora bit vsaj 30dB ali več =)

wishmaster ::

.... al pa modem zamenjat, z kaj bolj kvalitetnim.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

no danes so nekaj ustimali v omarici in zadeva deluje. Prenosi so malenkost vecji od deklariranih 8M/1M.

.Downstream
Freq/Power: 458.000 MHz -13 dBmV
Signal to Noise Ratio: 31 dB
Modulation: QAM256
Upstream
Freq/Power: 34.000 MHz 52 dBmV
Channel Type: DOCSIS 1.x (TDMA)
Symbol Rate: 2560 kSym/sec
Modulation: QPSK

Kot zanimivost, kako to da ce grem v omrezna mesta, da vidim kar nekaj pcjev v MSHOME skupini, ce malo spreminjam v standardna imena kot naprimer DOMA, DELO... jih je se vec, po nekaterih se da celo brkljat..8-) . To pomeni da je modem samo bridge v tem subnetu, je to normalno ali so pustili eno varnostno luknjo. IMO tole ni OK da lahko brskas po sosedovem pcju ki ima isto kablski net in nekaj shera.

Ceprav je zanimivo, vidis kdo na vasi ma net.

Eagle ::

to maš malo mali Signal to Noise Ratio, jaz ga mam pri thomsonu SNR: 41.6 dB

A lahko pove kdo kaki je IP od modema, ker 192.168.1.1 ne prime.

lp

Cosmo ::

192.168.100.1
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

marjanX ::

danielka84: ej, to sem jest tud ful poskušal, pa mi ni ratalo... poskusil sem že vse mogoče, pa nikakor nikoli ne najdem nič v svojem Windows networku. Kakšnega soseda, na primer. Pri katerem operaterju si ti? Na Rotovžu tega nikak ne spravim skup.
Ajd, Marjan

pumaxx ::

Danes peljal otroka v šolo in vidim še vedno jumbo plakat "MULTIPLAY". Tako dolgo že visi da je že čisto zdelan. In potem se zamislim: upam da moj otrok ne bo prej končal osnovne šole, predno bomo mi dočakali ta "MULTIPLAY"

Ip imam staticni je pa v istem rangu kot gateway torej js mam xx.xx.xx.103 , gateway pa ima xx.xx.xx.1
DNSi so siolovi, sem pa na KRS turnsek.

Ce hoces da ti bo internet delal normalno, si daj hitro DNSje od Triere (213.161.0.10 in 213.161.0.20) ker drugace bos samo pizdil kak ne dela.

In ja, pri trieri je tako da je gateway xxx.xxx.y.1, ti pa mas xxx.xxx.y.z,
imas pa tudi nekatere ponudnike ki pa se tega nacela ne drzijo,
saj v bistvu je vseeno kaksen je IP od GateWay-a :) Samo da je.

Zgodovina sprememb…

@danielka84: pa si ziher, da imaš Trierin IP oz. da si sploh pri Trieri? Da te ni dal Elektro Turnšek na Siolov sistem, ki ga je imel včasih?

Ma IP 192.168.100.1 ne dela oz. se ne konekta na modem! Kakšna ideja?

lp

192.168.1.100, 192.168.100.1, 192.168.1.1, ponavadi je en od teh.

Stihler ::

ip 192.168.100.1 je taprav vendar se kdaj noče konekttat... pomaga ce modem resetiras potem dela.. :)

Na Turnskovi strani je za internet link do trierine strani, tako da nevem, je pa tako da smo v zrečah dobili kabelski net nedolgo nazaj - pred cirka 3 meseci... Omrezje je tud dokaj novo, menda okoli 6 let...

86.61.91.89 je to trierin ip ?

Kaksna je pa razlika med trierinimi oz. Siolovimi DNSji? Je kaj narobe ce vpisem trierine?

Zgodovina sprememb…

Resetiro modem in ne dela. Čudno pa se mi zdi pa mi je pred časom delalo normalno, zdaj pa ne dela!

lp

@danielke84: Zgoraj si napisal, da imaš ip x.x.x.103, sedaj pa si omenil nekaj na x.x.x.89.

V glavnem, če imaš ta ip, ki si ga napisal drugega, potem imaš internet od SiOL-a.
Potem kar pusti SiOL-ove DNSje. (Mislil sem, da imaš internet od Triere).

V glavnem, najbolje bo da preveriš pogodbo, kjer ti natanko piše s kom si sklenil pogodbo in kdo ti zagotavlja internet.

Tomay ::

Načeoma bi vsi dns strežniki morali delovat. Jaz skoraj vedno uporabljam arnesovega. Lahko pa pogledaš kateri ti je bližje

Moj gateway
Reply from 89.212.84.1: bytes=32 time=12ms TTL=63

Arnes
Reply from 193.2.1.66: bytes=32 time=34ms TTL=57

T-2
Reply from 84.255.209.77: bytes=32 time=18ms TTL=59

Siol
Reply from 193.189.160.13: bytes=32 time=26ms TTL=249

Torej pogledaš zadnjo vrstico kjer vidiš ttl (time to live). Večji je boljše je. Pri tem moraš uportevat, da lahko začne z 64, 128, 256 lahko tudi kaj vmes. wiki

Seveda ne pozabi pogledat tudi kakšen je ping, ampak načeloma bi moral biti boljši na dns-jih z višjim ttl.
Voodoo 4Ever

Buffy ::

kmalu bo konec meseca a informacij o Ip telefoniji še kar ni:\

A res še kdo vrjame da bo ponuda zunaj konec meseca oz. v naslednjih dveh mescih??:O

amigo_no1 ::

@danielka84
http://www.dnsstuff.com/tools/whois.ch?...

Elektro Turnsek d.o.o.

markk1 ::

bo treba spet malo povprasat na triero kako in kaj glede na to da je res ze konec meseca tukaj :) lp jure

Obvestilo na LJ-Kabel glede IPTelefonije: http://www.lj-kabel.si/telefonija.php
Triera in Telemach pa še tavata v tišini :)

Ne prehitro puške v koruzo vrečt :) Ko bo bo, pa bo zato takrat toliko boljše :) hihi

Popravek/dodatek: Ponudbo pričakujem s ponedeljkom, 29.1.07, ali pa potem s 5.2.07. Drugače pa zdaj res več ne vem kaj čakajo.

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Pr hudiču ste nestrpni...
@ Pusti soncu v srce... @

dejanslo ::

kak to misliš nestrpni? čakamo že skoraj pol leta..
There`s More Than One Way To Do It

Že za jesesn 2006 je bilo rečeno, da bi naj ponudili IP Telefonijo.

Govorit se je potihem zacelo ze marca 2006 :)

Drugace pa, verjetno se @SmeskoSnezak ne obremenjuje z drazjimi storitvami Telekoma, mogoce ima prevec denarja? Kaj ce mu posljemo nase poloznice?

wow zdle sm pa mel kake 3 ure prekinitve ;((

Celje, Ostrožno...

Mam pa Arnesov paket...

CaqKa ::

smeško mislim da pa ga tokrat res kar dolgo mučkajo...
do sedaj vsaj se še ni zgodilo da bi toliko časa prej začeli z reklamo...
to je zame zavajanje.
dokler ni neke uradne izjave.. kar je pri vseh pocenitvah večinoma ni bilo do tik pred zdajci, se ni kaj za bunit.. ampak tole multiplay reklamo pa sedaj že kar dolgo vlečejo pa še kr ni nič od nje.

Slabo zgleda to vse skupaj... IP Telefonijo bomo dobilo s 1.3.2007 (vsaj tako kaže), seveda če bo do zadnjega februarja objavljena ponudba...

Zgodovina sprememb…

markk1 ::

bo treba malo po vezah spet povprasat kje se je ustavilo

lp jure

Ahahahahahah,

na LJ-Kabel so ze spremenili vsebino podstrani za telefonijo, na Trieri pa še nič...

AJA, BTW da ne bo kdo narobe razumel, spremenili so samo teks, sedaj piše:
<b>Nove strani in vsebina bodo kmalu na voljo</b>
In kaj je to za njih kmalu?

Verjetno nič prej kot Telemach in Triera, to pa bo pomojem tam okoli konec meseca! :)

dejanslo ::

to pa bo pomojem tam okoli konec meseca! :)

po mojem pa ne :/ :)
There`s More Than One Way To Do It

AngelOfDeath ::

Triera o tej IP telefoniji govori že več let do danes še ni nič prišlo...
edit: Slovnica

CaqKa ::

tyke ti si kar na pamet neke datzme izmišljueš al kak je to? :D :\

Ne samo na pamet, ampak ČISTO na pamet :)

Ali bo v ponedeljek (s 5. februarjem), kot je bilo lani objava za G2,
ali pa s koncem meseca.... v vsakem primeru torej z marcem :)

... če ...

Aja, PS: možni so tudi kasnejši datumi, napr. 5. marec ali konec marca ter začetek trženja z aprilom...

Aja pa še nekaj, zaenkrat še nisem obupal :) upam samo, da ne bo tako kot z DNS Panelom (kot smo malo višje omenli).

Zgodovina sprememb…

san sm dobu račun za kablsko in internet skupaj... Kablska se je povišala za 200SIT...IP telefonijo pa obljublajo za ta mesec... tko da zna bit kmalu kej na vidiku :D

Skrajni čas je, da objavijo ponudbo.

Upam da bodo kak dan ali dva pred 1. objavili ponudbo, da letim na TeleKomShit, pa odjavim zadevo.
Ter ubodem ip telefonijo...

3jurje bom pol mel celi račun (pri ip telefoniji), pr TeleKomShitu pa mam zdaj 3jurje sam narocnine ;)

Gamez0r ::

TyKee kaj ti sam tle zadne cajte visiš, pejt mal na DCH kaj pogledat :P

P.S: Če Triera misli svojo telefonijo uvest je to najboljša rešitev da se rešite telekoma.
WTF!

Tudi jaz sem na računu od Turnška prebral, da bo Telefonija ponujena v mesecu februarju v Celju in Štorah. Jim že počas čisto nič ne verjamem.

maribor113 ::

ProSieben Austria :))

najverjetneje je to bil razlog zakaj nekaj casa ni bilo ttx-a na pro7

chucki ::

V noči iz petka, 16.2. na soboto, 17.2. ter v noči iz sobote, 17.2. na nedeljo 18.2., bo zaradi nadgradnje aktivne opreme med 0:00 in 6:00 prihajalo do občasnih kratkotrajnih motenj v delovanju mednarodnih internetnih povezav.

:\
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

chucki in kaj je narobe ?:)

Aja, Hehe :) napovedana dela so bila tudi izvršena :) tak da nič bat.
Pač če znaš zadevo naret, gre tudi brez izpadov :) Čeprav na čase se je par paketkov zgubilo...

10GE-e1-1.vie.ip.triera.net [213.161.2.218] :)

10GE do VIX :)
1GE do AMS-IX :)
1GE do SIX/LIX

QL ane ?:)

Spc ::

Yeah baby.
8-)

maribor113 ::

res je blo lepo opravljeno :)

sam se Multipray more postat Multiplay pa bo vse ok :))
««
64 / 363
»»