Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Sade ::
če sem jst prav informiran je pri ipvt mogoc tako MPEG-2 , kot tudi MPEG-4, siol recimo ma trenutno MPEG-2 , bo pa zacel uvajat MPEG-4 , ne vem kako je s tem pri DVB-C , a je tut mozn MPEG-4 al ne, sicer pa ni glih potrebe, ker jih ne omejuje pasovna sirina tko kot na IPTv!
upam pa, da nam triera kmal ponudi v DVB-C- ju se kake dodatne programe!
Lp!
upam pa, da nam triera kmal ponudi v DVB-C- ju se kake dodatne programe!
Lp!
Matko ::
kablaši imajo svoj "ISDN + ADSL", le da se tu imenuje "TV + INTERNET"
Tehničnih ovir, da bi ti ponudili samo INTERNET brez TV, namreč NI.
Tehničnih ovir, da bi ti ponudili samo INTERNET brez TV, namreč NI.
Soprano ::
@matko: ni čisto tako. Ko sem jaz znanca serviserja spraševal, zakaj ne morem imet samo interneta, je povedal, da ni za naročnika tehnično sprejemljivih možnosti - operater namreč ne more preprečiti, da ti ne bi mogel gledat kabelske TV, če ti ponudijo samo internet. Po drugi strani pa je Telekom lahko že pred leti onemogočil klicanje, četudi si imel njihov internetni dostop.
Sicer je rekel, da je opcija, da vgradijo aktivni filter, ampak se cenovno naročniku ne splača. Bo pa definitivno možno naročit karkoli brez TVja takrat, ko bo samo digitalni signal, ker bo vse kodirano in brez kartice ne bo možno gledat.
Kolega, ki pa ima doma optično povezavo od Triere (ja, v Dupleku(!) so zgradili novo optično omrežje =) pa bi lahko vzel samo internet, če bi hotel, ker ti lahko na opremi onemogočijo sprejem TV signala.
Sicer je rekel, da je opcija, da vgradijo aktivni filter, ampak se cenovno naročniku ne splača. Bo pa definitivno možno naročit karkoli brez TVja takrat, ko bo samo digitalni signal, ker bo vse kodirano in brez kartice ne bo možno gledat.
Kolega, ki pa ima doma optično povezavo od Triere (ja, v Dupleku(!) so zgradili novo optično omrežje =) pa bi lahko vzel samo internet, če bi hotel, ker ti lahko na opremi onemogočijo sprejem TV signala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Soprano ()
Matko ::
Sicer je rekel, da je opcija, da vgradijo aktivni filter, ampak se cenovno naročniku ne splača.
To NI TEHNIČNA ovira !
Npr. Telemach LJ (cene po spominu, ker na njihovi spletni strani NISO objavljene)
* sprememba internet paketa na manjšega ~7.000 SIT
* ponovni priklop kabelske televizije (inštalacija je že narejena, kabelski TV je že bil, potrebno je zgolj vtaknit konektor v razvodni omarici) ~70.000 SIT
Cene so prav gotovo posledica skrajne zahtevnosti potrebnih postopkov
Spc ::
Ko se že pogovarjamo o DVBju sem za novo leto posnel koncerte iz 3sata in še dodatno izboljšal sliko z raznimi filtri.
Vidite jo lahko tukaj:
http://www.radiocity.si/forum/viewtopic.php?p=50993#50993
Kot vidite je to navaden PAL Widescreen format ampak izgleda pa ubitačno dobro.
Torej zakaj bi rabli IPTV ko pa nam DVB nudi vse ?
To kar vidite je čisti MPEG-2.
Preko DVB standarda je možnen prenos bilo katerih podatkov, saj je to neke vrste data receiver (tudi internet).
Finta je samo v tem, da mora receiver imeti MPEG-4 dekoder kar sem bral na astri, da mislijo v bodoče uporabljat vedno več MPEG-4 formata ker prišparajo na transpoderjih (majn bandwidtha) in posledično več kanalov.
Kar me moti pri MPEG-4 je to, da je slika preveč kockasta tudi pri visokem bandwidth-u se malo vidi.
MPEG-4 tudi nima tiste prave ostrine, ki jo ima MPEG-2
MPEG-2 pa je čisto čisti nad 7mbit/s.
Jaz ko kaj snemam z kamero ali iz televizije vedno delam samo in izključno z MPEG-2.
Vidite jo lahko tukaj:
http://www.radiocity.si/forum/viewtopic.php?p=50993#50993
Kot vidite je to navaden PAL Widescreen format ampak izgleda pa ubitačno dobro.
To kar vidite je čisti MPEG-2.
Preko DVB standarda je možnen prenos bilo katerih podatkov, saj je to neke vrste data receiver (tudi internet).
Finta je samo v tem, da mora receiver imeti MPEG-4 dekoder kar sem bral na astri, da mislijo v bodoče uporabljat vedno več MPEG-4 formata ker prišparajo na transpoderjih (majn bandwidtha) in posledično več kanalov.
Kar me moti pri MPEG-4 je to, da je slika preveč kockasta tudi pri visokem bandwidth-u se malo vidi.
MPEG-4 tudi nima tiste prave ostrine, ki jo ima MPEG-2
MPEG-2 pa je čisto čisti nad 7mbit/s.
Jaz ko kaj snemam z kamero ali iz televizije vedno delam samo in izključno z MPEG-2.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
SasoS ::
Saj v tem je poanta...gre za isto tehnologijo prirejeno različnemu omrežju. Kabel je zaradi svoje drevesne napeljave praktično neuporaben za IPTV in hkrati idealen za DVB in obratno. V končni fazi pa uporabnik gleda isto sliko ne glede na to kako je do njega prišla.
Saj v tem je poanta...gre za isto tehnologijo prirejeno različnemu omrežju. Kabel je zaradi svoje drevesne napeljave praktično neuporaben za IPTV in hkrati idealen za DVB in obratno. V končni fazi pa uporabnik gleda isto sliko ne glede na to kako je do njega prišla.
Cokolesnik ::
Oglas za storitev Multiplay (digitalna tv, internet, telefonija) na spletni strani Triere: povezava s klikom nanj ne deluje. Spet (zaenkrat) obljubljajo, kot so že obljubljali tudi telefonijo (september 2006). Počakajmo (kaj pa sploh lahko, četudi nas rajcajo), čeprav me res zanima, ali bodo "vročo" ponudbo treh dimenzij (če bo seveda res vroča) ponudili vsi kabelski operaterji v Trieri glede na to, da so po obstoječih pogojih nekateri precej neprivlačni.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
@Čokolešnik: sej pod Multiplay manjka samo še telefonija. Ostalo itak je =) Kolikor jaz razumem je Multiplay samo ime za vse tri storitve in nič drugega.
Seveda je, kot je tudi optika že v vsaki slovenski vasi, le denar potrebuješ za izvedbo.:) Ali drugače... Digitalna TV je res povsod, le plačati jo je potrebno. S to razliko, da operaterji želijo veliko denarja glede na trg.
pumaxx ::
@Cokolesnik povej kaj ti ni jasno. Digitalni signal je po večini vsepovsot tam kjer je analogni. (razen tam kjer nimajo pošlihtanega omrežja) in je BREZPLAČEN. To pomeni da manjka samo telefonija.
Meni se digitalna TV ne zdi nič kaj draga v primerjavi s konkurenco:
1. za digitalno TV ne doplačam nič k osnovni naročnini
2. STB sem dobil za 1k SIT, ker
3. sem naročil HBO, ki pa ga T2 in SIOL itak nimata.
V mojem primeru je bila računica zelo enostavna =)
@pumaxx: Čokolešnika nekaj žuli, na vsak način nas hoče prepričat, da je njegov novi ISP boljši =) Če ga je njegov operater Kabel TV razočaral, še ne pomeni, da je v MB tudi tako in da je za to kriva Triera. No, kriva je mogoče toliko, da ponuja storitve tudi v nekaterih omrežjih, ki očitno niso na nivoju oz. ustrezno posodobljena.
1. za digitalno TV ne doplačam nič k osnovni naročnini
2. STB sem dobil za 1k SIT, ker
3. sem naročil HBO, ki pa ga T2 in SIOL itak nimata.
V mojem primeru je bila računica zelo enostavna =)
@pumaxx: Čokolešnika nekaj žuli, na vsak način nas hoče prepričat, da je njegov novi ISP boljši =) Če ga je njegov operater Kabel TV razočaral, še ne pomeni, da je v MB tudi tako in da je za to kriva Triera. No, kriva je mogoče toliko, da ponuja storitve tudi v nekaterih omrežjih, ki očitno niso na nivoju oz. ustrezno posodobljena.
Zgodovina sprememb…
Jasno je vse! Ni pa jasno vsem ponudnikom sodobnih storitev (tudi Trierinih, saj zagotovo sledijo potrebam uporabnikov) - predvsem kabelskim operaterjem tipa Kabel TV Žalec, da bi ponudili nove tehnologije - kot je denimo digitalna TV, po konkurenčnih pogojih. Se vam zdi konkurenčno plačati 60 000 SIT za družino s 3 TV sprejemniki, če želite spremljati kabelsko TV v digitalni obliki? Meni vsekakor ne. Zakaj ne ponudijo opreme "za 1 SIT" pod določenimi pogoji in na ta račun obdržijo vitalnost svojega obstoja, pa vedo tako ali tako sami.
In mimogrede. Danes so mi starši sporočili, da se je zaradi odjave kabelske TV pri Kabel TV Žalec oglasil njihov monter (njegova točnost je brez primere sodeč po njihovi reakciji sicer v preteklosti), da bi prekinil povezavo z njihovim omrežjem. Vse lepo in prav, če ne bi omenjen monter ustrezen kabel lepo odvil (nameščeni so F konektorji) in pustil tako ločeno. Kaj je napravil - vzel je ščipalke in po kmečki logiki tudi zaključil svoje delo.
Človeku da misliti.
In še... Kritično sem in bom tudi v prihodnje mnenje/predloge/prednosti/slabosti opredelil tako sebi, sosedu kot marsikomu tukaj, pa naj gre za uporabo katerekoli tehnologije, kateregakoli ponudnika. Nisem gledal skozi prste Trieri, še manj T-2.
In mimogrede. Danes so mi starši sporočili, da se je zaradi odjave kabelske TV pri Kabel TV Žalec oglasil njihov monter (njegova točnost je brez primere sodeč po njihovi reakciji sicer v preteklosti), da bi prekinil povezavo z njihovim omrežjem. Vse lepo in prav, če ne bi omenjen monter ustrezen kabel lepo odvil (nameščeni so F konektorji) in pustil tako ločeno. Kaj je napravil - vzel je ščipalke in po kmečki logiki tudi zaključil svoje delo.
Človeku da misliti.
In še... Kritično sem in bom tudi v prihodnje mnenje/predloge/prednosti/slabosti opredelil tako sebi, sosedu kot marsikomu tukaj, pa naj gre za uporabo katerekoli tehnologije, kateregakoli ponudnika. Nisem gledal skozi prste Trieri, še manj T-2.
Zgodovina sprememb…
TyKee ::
... kmalu bo tudi pri Trieri objavljena ponudba za to IP Telefonijo oziroma MultiPlay.
(Tako bodo vse nejasnosti razjasnjene, ter boste lahko gledali kaj je bolj konkurencno in kam se splaca it za tistih 5 prisparanih centov na mesec)
Vse skupaj mi izgleda tako, da bo enako kot je bilo povedano za G2 - "s 6. Marcem". Tokrat pač bo "s 8. Januarjem".
Prvi priklopi pa verjetno s 1.2.2007, ali mogoce s 15.1.2007 - (upam v drugo moznost).
*** Zgornje besedilo je napisano (datumi) na podlagi lansiranja lanske ponudbe G2! Informacije niso preverjene!! *
(Tako bodo vse nejasnosti razjasnjene, ter boste lahko gledali kaj je bolj konkurencno in kam se splaca it za tistih 5 prisparanih centov na mesec)
Vse skupaj mi izgleda tako, da bo enako kot je bilo povedano za G2 - "s 6. Marcem". Tokrat pač bo "s 8. Januarjem".
Prvi priklopi pa verjetno s 1.2.2007, ali mogoce s 15.1.2007 - (upam v drugo moznost).
*** Zgornje besedilo je napisano (datumi) na podlagi lansiranja lanske ponudbe G2! Informacije niso preverjene!! *
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
AngelOfDeath ::
@Cokolesnik
Priključek bi dal v mirovanje in bi ti bilo prišparano tole ščipanje...
Priključek bi dal v mirovanje in bi ti bilo prišparano tole ščipanje...
edit: Slovnica
danielka84 ::
Ima kdo izkusnje z ARRIS modemi? So te zadeve OK, ali naj raje vzamem Thomson? Elektro turnsek ponuja arris za vezavo 24 mesecev....
ARRIS je dober modem.
Ima pa realtekov čipset za mrežni interface in Texas Instruments chipset za DOCSIS.
Glavni procesor teče pri 125MHz medtem ko ima thomson 250MHz procesor in boljši support za QoS.
Ima pa realtekov čipset za mrežni interface in Texas Instruments chipset za DOCSIS.
Glavni procesor teče pri 125MHz medtem ko ima thomson 250MHz procesor in boljši support za QoS.
wishmaster ::
..... če sploh pride telefonija v kratkem.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...
No, moja predvidevanja se niso uresnicla ("s 8. Januarjem" - tako kot za G2 Marca lani).
Vem da obstajajo Thomson modemi, ki imajo 2x TEL izhod.
Ne vem pa, ali bo nujno da bos moral menjat tudi modem ali ne.
Po mojem ja, vendar se lahko krepko motim tako da pocakajmo :D
Vem da obstajajo Thomson modemi, ki imajo 2x TEL izhod.
Ne vem pa, ali bo nujno da bos moral menjat tudi modem ali ne.
Po mojem ja, vendar se lahko krepko motim tako da pocakajmo :D
danielka84 ::
Ce sem js prav gledal ene pdfje od arrisa, bi naj modem vzpostavil 2 povezavi na razlicnih frekvencah, po eni bi naj sla telefonija, po drugi net... torej prekinjanje-free. nisem pa cisto ziher (pozne ure branja in zaspanost.. ). Je pa vprasanje ce bodo izbrali to resitev, ker je pomoje treba nabavit kaksno novo teminalsko opremo.
Jaz pa si nebom nabavil novega modema če ne bo potrebe.
Jaz si bom verjetno skonfiguriral kakšen softwareski VoIP strežnik preko katerega si bom še kakšne interne številke naredill.
Upajmo, da bo to možno.
Jaz si bom verjetno skonfiguriral kakšen softwareski VoIP strežnik preko katerega si bom še kakšne interne številke naredill.
Upajmo, da bo to možno.
Hmm.
Meni pa vsake pol ure zalaga konekcije do gatewaya (213.161.8.1) ko recimo igram quake-a.
Ping se dvigne do 6000 ms in nato spet normalno deluje.
A še komu nagaja to ?
Meni pa vsake pol ure zalaga konekcije do gatewaya (213.161.8.1) ko recimo igram quake-a.
Ping se dvigne do 6000 ms in nato spet normalno deluje.
A še komu nagaja to ?
mit3k ::
Meni zadnje pol leta ne gre več normalno igrat counter strike sourca, ker mi na čase zalaga cela linija.
V igri to zgleda kot, da bi mi freeznilo vse skupaj za nekaj sekund. Seveda se ravno v tistem trenutku
najde nekdo, ki me potem z lahkoto pospravi.
V igri to zgleda kot, da bi mi freeznilo vse skupaj za nekaj sekund. Seveda se ravno v tistem trenutku
najde nekdo, ki me potem z lahkoto pospravi.
Tilen ::
mit3k, hehe, se je tudi meni dogajalo. Zdaj imajo moje stevilke ze vrjetno kr v imeniku... Dela pa vse super!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
mit3k same here.
Zalaga za 7 - 10 sekund vsakih 30 minut nekje...
Paketloss je v tem primeru 100% samo nevem ali samo UDP ali celotna zadeva.
Na katerem gateway-u si mit3k?
Zalaga za 7 - 10 sekund vsakih 30 minut nekje...
Paketloss je v tem primeru 100% samo nevem ali samo UDP ali celotna zadeva.
Na katerem gateway-u si mit3k?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Tilen ::
Spc, to se je takrat meni dogajalo ko sma testirala s SmokePing ;)
Pac kr naenkrat te odklopi. Drug graf je pokazal da upload pade na 0 in pac odpingas. Zadevo so pol uredili.
Pac kr naenkrat te odklopi. Drug graf je pokazal da upload pade na 0 in pac odpingas. Zadevo so pol uredili.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
mit3k ::
Spc, moj gateway je 86.58.18.1 če si to mislil?
Tilen, kak si pa ti sploh opisal svoj problem ko si jih poklical, ker ko sem jih
jaz klical so mi zatrdili, da je z mojo linijo vse ok.
Tilen, kak si pa ti sploh opisal svoj problem ko si jih poklical, ker ko sem jih
jaz klical so mi zatrdili, da je z mojo linijo vse ok.
Z Tvojo linijo je vse ok ja.
Samo gateway-i nagajajo in zalagajo do 15 sekund..
Bom jaz še naredil par testov, da ugotovim ali samo UDP paketke dropa oz. ali je spet finta z SEND-om.
Samo gateway-i nagajajo in zalagajo do 15 sekund..
Bom jaz še naredil par testov, da ugotovim ali samo UDP paketke dropa oz. ali je spet finta z SEND-om.
Buffy ::
jst sm mel pred tremi tedni ping do gatewaya preko 1500ms trajal je pa približn 1 tedn...zdej je pa spet vredu...
dejanslo ::
meni se je tudi to dogajalo v začetkih G2.. sej, če pogledate par strani nazaj, boste našli to našo jamranje. ko se jamranje konča, je blo tud problemov konec :) vsaj za mene.. sedaj pa so pingi v tujino precej višji, kot so bli (+30-50ms) v začetkih G2, teh "zmrzovanj" pa več ni..
ps: sem na arnesu, tako da je to s tujino verjetno stvar arnesa..
pps: sicer ne vem, zakaj sem takrat na začetku imel nižje pinge kot na G1
ps: sem na arnesu, tako da je to s tujino verjetno stvar arnesa..
pps: sicer ne vem, zakaj sem takrat na začetku imel nižje pinge kot na G1
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
Pinge si imel nižje zaradi tega, ker ni bilo gor dosti ljudi.
Jaz sem imel oz. testiral eden izmed prvih G2 pa sem imel 4-6ms do gatewayja .. ker ni bil EuroDOCSIS 2.0 čisto nič preobremenjen.
Sedaj imam nekje 10 - 20ms (brez QoS-a) z QoS-om pa 5-8ms
Jaz sem imel oz. testiral eden izmed prvih G2 pa sem imel 4-6ms do gatewayja .. ker ni bil EuroDOCSIS 2.0 čisto nič preobremenjen.
Sedaj imam nekje 10 - 20ms (brez QoS-a) z QoS-om pa 5-8ms
@Spc: če bi bil preobremenjen Eurodocsis 2.0 ali pa gateway, ti noben QoS na tvoji strani ne bi pomagal =)
Drugače pa je moj gateway 213.161.3.1 in imam pinge povprečno 8ms, pa tudi UDP mi ne prekinja. Mogoče je tvoj gateway problem?
Drugače pa je moj gateway 213.161.3.1 in imam pinge povprečno 8ms, pa tudi UDP mi ne prekinja. Mogoče je tvoj gateway problem?
Zgodovina sprememb…
Kaj se meni samo zdi? Ali so ze res dosadni z temi reklamami za MultiPlay, nikjer pa nobene ponudbe?
Pricakoval sem, tako kot sem napisal - s 8. Januarjem, pa je splavalo po vodi.
Dobivam občutek, da nekako pred marcem ne bo nič iz tega. Upam da se motim.
No, september, oktober, november, december, januar - 5 mesecev (mogoce celo 6 - februar), pa vsi samo, ja kmalu bo, ja kmalu bo :) A dejansko pa ni nic.
IPTelefonijo so testirali ze mnogo pred septembrom, pa je še zmeraj tema.party :)
Se bom moral gledat kar nekaj racunov od Telekoma ko bom preko NET-a placeval poloznice...
Pricakoval sem, tako kot sem napisal - s 8. Januarjem, pa je splavalo po vodi.
Dobivam občutek, da nekako pred marcem ne bo nič iz tega. Upam da se motim.
No, september, oktober, november, december, januar - 5 mesecev (mogoce celo 6 - februar), pa vsi samo, ja kmalu bo, ja kmalu bo :) A dejansko pa ni nic.
IPTelefonijo so testirali ze mnogo pred septembrom, pa je še zmeraj tema.party :)
Se bom moral gledat kar nekaj racunov od Telekoma ko bom preko NET-a placeval poloznice...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()
markk1 ::
evo ena informacija
storitev digitalne telefonije bo ponujena vsem naročnikom predvidoma do konca januarja 2007.
upam da se bodo res tega drzali :D
lp jure
storitev digitalne telefonije bo ponujena vsem naročnikom predvidoma do konca januarja 2007.
upam da se bodo res tega drzali :D
lp jure
ne_kdo ::
nic kaj zanimiva stran. seznam kablskih operaterjev. :)
na maile pa se kr ne odgovarjajo ne
kks-slivnic@siol.net mislim da bi moral bit mail kks-slivnica@siol.net :)
na maile pa se kr ne odgovarjajo ne
kks-slivnic@siol.net mislim da bi moral bit mail kks-slivnica@siol.net :)
storitev digitalne telefonije bo ponujena vsem naročnikom predvidoma do konca januarja 2007
sedaj pa tega resnično ne verjamem več. razen če grejo na ta trik, da objavijo ponudbo par dni pred koncem mesca, tako da je manjši naval za omogočanje storitev prvi mesec in majo več časa za odziv za drug mesec :)
tisti, ki boste vzeli to, boste obdržali številko, ali ne? je potrebna kakšna dodatna birokracija za obdržanje in kako dolgo se to vleče? je obdržanje treba doplačat? je treba najprej odjavit pri telekomu in jim sporočit, da boš številko uporabil pri drugemu ponudniku, ali samo odjaviš, ali se to zmenita ponudnika med sabo?
sedaj pa tega resnično ne verjamem več. razen če grejo na ta trik, da objavijo ponudbo par dni pred koncem mesca, tako da je manjši naval za omogočanje storitev prvi mesec in majo več časa za odziv za drug mesec :)
tisti, ki boste vzeli to, boste obdržali številko, ali ne? je potrebna kakšna dodatna birokracija za obdržanje in kako dolgo se to vleče? je obdržanje treba doplačat? je treba najprej odjavit pri telekomu in jim sporočit, da boš številko uporabil pri drugemu ponudniku, ali samo odjaviš, ali se to zmenita ponudnika med sabo?
Ne bom poveličeval svojega trenutnega ponudnika, ampak posledice čakanja oz. nečakanja na obljube v stilu "odločitev je preprosta" občutim kje drugje kot večina ljudi, v denarnici.
Nekdanji ponudnik kabelske TV je s 1.1.2007 ceno dvignil iz 2.400 na 3.300 SIT - torej slabih ŠTIRIDESET odstotkov PODRAŽITVE ! Brez novih storitev, brez obrazložitve. Vsi njegovi uporabniki pa za nameček še prepuščeni dejstvu, da Telekomova telefonija postaja iz dneva v dan dražja in pravzaprav najdražja storitev telefonije v Sloveniji.
Obstoječi ponudnik pa mi je po drugi strani zaradi uvedbe evra cene znižal.
In še... Spletna stran Povezan.si, s čimer se promovirajo kabelski operaterji po Sloveniji, uporabniku ne daje nikakršne, res nikakršne finančne orientacije, zakaj bi pa on uporabljal internet, televizijo ali telefonijo v primerjavi s konkurenco. Celo tako daleč so šli, da si upajo navajati "Sprejemljivost cene v naših ponudbah vas bo prepričala", pri čemer ni nobene konkretne informacije, niti ni mogoče s klikom obiskati željenega operaterja - njegove spletne strani. Pravzaprav, če se spet vrnem na nekdanjega ponudnika kabelske TV, bi to pomenilo še večje razočaranje.
Še enkrat, odločitev je preprosta.
Nekdanji ponudnik kabelske TV je s 1.1.2007 ceno dvignil iz 2.400 na 3.300 SIT - torej slabih ŠTIRIDESET odstotkov PODRAŽITVE ! Brez novih storitev, brez obrazložitve. Vsi njegovi uporabniki pa za nameček še prepuščeni dejstvu, da Telekomova telefonija postaja iz dneva v dan dražja in pravzaprav najdražja storitev telefonije v Sloveniji.
Obstoječi ponudnik pa mi je po drugi strani zaradi uvedbe evra cene znižal.
In še... Spletna stran Povezan.si, s čimer se promovirajo kabelski operaterji po Sloveniji, uporabniku ne daje nikakršne, res nikakršne finančne orientacije, zakaj bi pa on uporabljal internet, televizijo ali telefonijo v primerjavi s konkurenco. Celo tako daleč so šli, da si upajo navajati "Sprejemljivost cene v naših ponudbah vas bo prepričala", pri čemer ni nobene konkretne informacije, niti ni mogoče s klikom obiskati željenega operaterja - njegove spletne strani. Pravzaprav, če se spet vrnem na nekdanjega ponudnika kabelske TV, bi to pomenilo še večje razočaranje.
Še enkrat, odločitev je preprosta.
Zgodovina sprememb…
salesky ::
Evo za vse tiste ki pravite da na netu ni celotnega cenika od Telemacha
Cenik Telemach - PDF
Je pa to pod Pomoč uporabnikom -> Dokumenti -> Ceniki
Cenik Telemach - PDF
Je pa to pod Pomoč uporabnikom -> Dokumenti -> Ceniki
bog ne daj, da nas čaka to :) pol bo odločitev res preprosta..
Uradni odgovor na 40% odsotno povišanje naročnine za kabelsko TV:
Po napovedi iz prejšnje številke Panorame vam tokrat pošiljamo več informacij o napovedani uskladitvi mesečne naročnine z naraščajočimi stroški, ki izhajajo predvsem iz naslova povečanja stroškov plačevanja programskih pravic, ki se za mnoge (predvsem najbolj popularne tuje) TV programe, vključene v analogno programsko shemo, s 1. januarjem 2007 povišajo v skladu z veljavnimi dolgoletnimi pogodbami za dobavo teh programov. Nekoliko se bodo povečali tudi ostali stroški iz naslova kabelske distribucije TV in radijskih programov, predvsem to velja za podnaslavljanje, plačevanje avtorskih in sorodnih pravic, stroške električne energije, ipd. Ker ob prehodu v nov valutni sistem v Republiki Sloveniji ne želimo vzbujati občutka, da do spremembe cene prihaja zaradi prehoda na novo valuto EUR, na tem mestu še posebej poudarjamo, da bodo vse cene naših ostalih storitev (internet, digitalna televizija, ipd.) ostale nespremenjene in natančno preračunane v skladu z zakonodajo po centralnem paritetnem tečaju 1 EUR = 239,640 SIT, podobne uskladitve pa smo iz enakih razlogov tudi v preteklosti izvajali ob začetku novega leta. Nova mesečna naročnina bo v prihodnjem letu znašala €11,50 (2.755,86 SIT) brez DDV oziroma €13,80 (3.307,03 SIT) z DDV. Upamo, da boste to uskladitev mesečne naročnine sprejeli z razumevanjem.
Po napovedi iz prejšnje številke Panorame vam tokrat pošiljamo več informacij o napovedani uskladitvi mesečne naročnine z naraščajočimi stroški, ki izhajajo predvsem iz naslova povečanja stroškov plačevanja programskih pravic, ki se za mnoge (predvsem najbolj popularne tuje) TV programe, vključene v analogno programsko shemo, s 1. januarjem 2007 povišajo v skladu z veljavnimi dolgoletnimi pogodbami za dobavo teh programov. Nekoliko se bodo povečali tudi ostali stroški iz naslova kabelske distribucije TV in radijskih programov, predvsem to velja za podnaslavljanje, plačevanje avtorskih in sorodnih pravic, stroške električne energije, ipd. Ker ob prehodu v nov valutni sistem v Republiki Sloveniji ne želimo vzbujati občutka, da do spremembe cene prihaja zaradi prehoda na novo valuto EUR, na tem mestu še posebej poudarjamo, da bodo vse cene naših ostalih storitev (internet, digitalna televizija, ipd.) ostale nespremenjene in natančno preračunane v skladu z zakonodajo po centralnem paritetnem tečaju 1 EUR = 239,640 SIT, podobne uskladitve pa smo iz enakih razlogov tudi v preteklosti izvajali ob začetku novega leta. Nova mesečna naročnina bo v prihodnjem letu znašala €11,50 (2.755,86 SIT) brez DDV oziroma €13,80 (3.307,03 SIT) z DDV. Upamo, da boste to uskladitev mesečne naročnine sprejeli z razumevanjem.
Zgodovina sprememb…
Čokolešnik: V Mariboru je povišanje naročnine zaradi avtorskih pravic okoli 10% in ne 40%, kot navajaš.
Če pa je imel tvoj lokalni operater prej tako nizko ceno, pa itak ni čudno, da vam ni omrežja porihtal kot se spodobi, ker verjetno ni imel od kod
Če pa je imel tvoj lokalni operater prej tako nizko ceno, pa itak ni čudno, da vam ni omrežja porihtal kot se spodobi, ker verjetno ni imel od kod
GregiB ::
Soprano... operater v sav. dolini je dvignil ceno za 37%
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Da ne bo ugibanja: naročnino je za slabih 40 odstotkov povišal Kabel TV Žalec, če kdo še ni bral prejšnjih prispevkov, da bi to opazil. Njihovo povišanje oz. razloge za povišanje sem navedel včeraj tukaj. Ob tem bi dodal še to, da sam nisem imel nikoli težav s sliko ali stabilnostjo internetne povezave, torej sklepam (vsaj po svojih izkušnjah), da imajo dobro omrežje, je pa res, da če so meli nizko naročnino v primerjavi z ostalimi, da to še ni izgovor, da se storitve ali karkoli v zvezi s ponudbo njihovih storitev praktično niso prilagodile in trenutno niso primerljive s konkurenco T-2, zdaj pa sploh ne zaradi povišanja.
Kako vsi skupaj obljubljajo telefonijo že za včeraj, predvčerajšnjim in za poletje 2006, niti ne bom več razglabljal. Na tem mestu bi celo upal reči, da bo iz trenutnih dejstev cena minute za Telekom nekje nad 4 tolarji oz. okoli 4,5 tolarja, torej spet okoli 50 odstotkov več kot konkurenca.
Kako vsi skupaj obljubljajo telefonijo že za včeraj, predvčerajšnjim in za poletje 2006, niti ne bom več razglabljal. Na tem mestu bi celo upal reči, da bo iz trenutnih dejstev cena minute za Telekom nekje nad 4 tolarji oz. okoli 4,5 tolarja, torej spet okoli 50 odstotkov več kot konkurenca.
Zgodovina sprememb…
NoBody- ::
Pri trieri sem registriral domeno, sedaj pa me zanima, če keri ve kje se nahaja njihov spletni vmesnik za spremembo DNS strežnikov.
Lep pozdrav
p.s. Sicer sem poslal to vprašanje na triero, vendar še ni odgovora, jaz pa bi zadevo nujno rabil
Lep pozdrav
p.s. Sicer sem poslal to vprašanje na triero, vendar še ni odgovora, jaz pa bi zadevo nujno rabil
@Čokolešnik: pa dejansko rabiš stacionarno telefonijo? Jaz je ne, oz. bi jo samo za klice v tujino. Tudi doma se (znotraj Slovenije) vedno pogovarjam preko Simobila, cena je več kot ugodna. Isto opažam tudi pri večini kolegov, ki so že zdavnaj odpovedali telefonski priključek. Seveda je vse skupaj stvar osebnih preferenc, ampak kot že rečeno je VoIP kar se mene tiče še najmanj pomembna storitev.