» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
65 / 363
»»

rumbek ::

evo ena frišna novica: KLIK

dejanslo ::

torej, če bodo to oni marca ponudili, bomo mi to aprila dobili?
There`s More Than One Way To Do It

AngelOfDeath ::

torej bo maja mogoče celo začelo delat >:D
edit: Slovnica

maribor113 ::

Zadeva deluje ... le širši javnosti ni na voljo :D

TyKee ::

Po mojem bo zadeva z marcem published :)

Torej do konec feb. treba da je novica na trierini spletni strani :)

CaqKa ::

upam da se tvoja steklena kugla ne moti... čeprav se ga je v zadnjih dveh mescih parkrat kar mimo biksnila :>
maribor113 ti pa če nisi pr služba od triere, prosim zadrže te zadeve za sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

CaqKa Hehe :) res je... pac nisem vedezevalec. Ocenjeval sem v bistvu na govoricah... ja zdaj bo, eh pol bo :D

Zdaj pa ce je prisla info iz nekega sajta, pa da bo TM ponudo, je skoraj nemogoce da triera ne bi :D

Soprano ::

Danes je bilo v Večeru, da bo marca telefonija =) Brezplačni klici pa bodo med Triero, UPC Telemachom, LJ kablom in Detelfonom.

@CaqKa ne vem kaj te črviči, izdal nisem nobenih poslovnih skrivnosti. Nisem pisal o datumih, cenah ali čemerkoli razen, da voip deluje

svoboda govora?!

luli ::

Sicer pa vsi, ki dajete kake informacije od Triere pred uradnim obvestilom, naj vas opozorim.
Na forumu sodelujejo Trierine RITI, ki vsako informacijo napihnejo in dajo naprej šefom.
Še informacija zadnjemu ovaduhu : že 3 leta ne delam več na Trieri, tako da prosto do svojega šefa in mu povej kaj si mislim o tebi!

maribo113 enostavno mi grejo na jetra taki ki podajajo nepriverjene informacije naprej ali pa ostali folk ki še tega nima malo preveč rajcajo..
pač če si betatester, bodi, samo bodi tiho.

če bi jaz mel kako firmo mi nebi bilo preveč fajn če bi nekdo začel govorit o nekih storitvah ki še jih niti sam nebi vedel ali bodo v taki obliki ali ne..

luli ::

Ne bi se rabil izdat! :))

a torej še ne veste, če bo v taki obliki kot zdaj načrtujete? :D

@CaqKa

1. Sicer imam voip vendar slednjega nimam preko triere (še ne). Se pravi nisem poskusni zajček... če bi bil, bi najverjetneje bil zavezan k molčanju

2. Kakšno informacijo? A dejstvo da voip deluje, le ni dosegljiv za naročit je nepreverjena informacija?!

3. Verjemi sem tiho!!!!

@luli

razumljivo, da se ljudje s tega področja potikajo tudi po takšnih forumih ne glede na podjetje pri katerem so zaposleni ... kajti kdor ne sledi svoji stroki (izobraževanje) ne more dobro opravljati svojega dela ...

maribor113 v temi z naslovom KKS Triera si napisal:
>>> Zadeva deluje ... le širši javnosti ni na voljo :D

iz tega sklepam da si očitno že sprobal trierino storitev ip telefonije.
sedaj praviš da nisi njen uporabnik in da zadeve nisi sprobal. dokaj očitno je da se ljudi zavedel z napačno informacijo. če druga ne si mene zavedel s tem da nekateri mariborčani pa že imajo na voljo trierino ip telefonijo.
"Sicer imam voip vendar slednjega nimam preko triere (še ne). Se pravi nisem poskusni zajček..."

o tem če tehnologija deluje ni noben spraševal. verjetno je pa vsem jasno da deluje, sicer jo nebi tržili.

luli.. izdal? če misliš da sem kakorkoli povezan s triero se krepko motiš.

Trdim le, da nisem uporabnik ali tester trierine voip, nič dalje... sem pa sedaj v dilemi kako ti situacijo obrazložiti brez kakšnih konkretnih podatkov ... bom rekel Forum pa naj bo to moj zadnji komentar ;)

Zgodovina sprememb…

http://www.telemach.si/index.php?PageID...

Pri TM torej znani ceniki in ostalo.
LJ-Kabel se ni objavil pravtako ne Triera.

... cakam ponudbo ...

Hardstyle ::

A ni TM=triera?

Drugač pa je T-2 še zmeraj najugodnejši. Govorim za baker.

Zgodovina sprememb…

Hm ja mene pa zanima, če se bo dalo obesit več telefonov na eno številko brez kake dodatne opreme? Pa če se da za to izkoristit obstoječo inštalacijo po hiši (nimam pojma, kako je narejena)? Namreč, imamo 5 telefonov marsikje po hiši in ne bi blo fajn, če bi bilo potrebno vlečt kabl do vsakega (ali kupovati centralo).. O teh stvareh mam bolj malo pojma, tak da je vsaka razlaga dobrodošla ;)

Pa tam na TM strani je napisana priključnina.. To pomeni, da bo jo triera tudi imela, ali se zna zgodit, da je ne bo?

Osebno pricakujem iste cene tudi s strani Triere, saj sta na nek nacin zdruzena operaterja.

Glede prikljucnine, pricakujem kot pravim isto ceno, vendar z vezavo je itaq 0SIT :) kar pa ni neki problem, ker vem da bo zadeva spilala ... tak da 12 mescof se zavezes pa roka :D upam samo da ne bo 24:D

Sicer pa pocakajmo se malo ;)

dejanslo: za to pa pocakaj malo, ti bom lahko povedal takoj ko bom dobil ip telefonijo :D

če pogledaš tehnično ip telefonija ne teče preko bakrene parice... v triera primeru bo prišla preko kabla do tvojega modema, dalje po želji do routerja in dalje na telefon...
tehnična vprašanja ki se porajajo so sledeča... če moj modem ne podpira voip.. ali bom dobil (zastonj) modem ki to podpira, bo možnost kupit telefon ki ga enostavno priključim na prosto utp mesto? bo telefon imel centralo in brezžične slušalke..
vsa taka vprašanja kolkor sem jaz zasledil še pri trieri uradno (povdarjam, uradno) niso bila povedana. zadevo je pač treba tehnično premislit, da uporabnikom narediš čimmanj stroškov zaradi tehničnih ovir , glede na obstoječe omrežje ki ga imajo.

meni bi recimo bila idealna postaja ki bi jo vklopil v router in bi imela več brezžičnih slušalk...
še hujša varianta bi bile slušalke, ki bi delale preko wifija in bi vsak user imel svojo telefonsko.
najbol huda ideja bi bila postaja z blutut modulom in bi za uho imel ves čas blutut slušalko.
ampak to so moje želje, kaj bo pa prišlo od triere pa bomo vidli.
pač jaz in moji scifi pogledi :>

@CaqKa: glede na to, kar piše na www.upc.si strani sklepam, da bo Trierina telefonija kar se tvojih želja tiče transparentna. Torej, obnašala se bo enako kot Telekomov PSTN, s to razliko, da boš verjetno lahko imel tudi VoIP telefon. Če boš hotel domačo centralo, si jo boš lahko kupil. Če boš hotel wireless/BT/karkoli, si boš tudi kupil =) Tako vsaj jaz razumem celo zadevo - torej, enako kot pri Telekomu, samo ceneje.

@dejanslo: v tvojem primeru bo po moje zvonilo vseh pet telefonov, ker interna telefonska inštalacija ohranja identično funkcionalnost.

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

pumaxx ::

Tehnično ni nič videti , kako je stvar izvedena. Bilo bi zanimivo videti. Bolj pa me zanima če je stvar bolj stabilna kot DSL-varianta in z tem primerna za poslovno uporabo. Sam bom v začetku laufal obe varijanti ker za firmo si ne morem privoščit izpada.

Spc ::

Jaz pa si bom verjetno postavil interni VoIP server kateri bo route-al VoIP traffic do končnih ip telefonov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Cosmo ::

A so še tudi koga drugega na Rotovžu prestavili na DOCSIS 1.0 ?;((
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

@Cosmo: mene niso. Preveri na podpori..

danielka84 ::

Mene pa zanima ce docsis 1.0 podpira hitrosti 12/2 in 8/1?

Pa se to, nevem kaj bi blo narobe, pingi so ok, ampak browsanje po webu mi pocasi najda zivce kajti odzivnost je porazna, na trenutke dela hitro, po velki vecini pa cakam tud do 5 sec da se stran odpre. Ko jo zacne nalagat, je v trenutku.
Prenosi iz file.siol.net so na mestu.

Zgodovina sprememb…

Cosmo: Po cem sklepas da si na DocSIS 1.0?
Ce si imel G2, te ne morejo na docsis 1.0 dat, ker ne podpira teh hitrosti!

danielka84: DocSIS ne podpira teh hitrosti. Za te hitrosti je potrebno imeti EuroDocSIS 2.0 (G2).
Za pocasno odpiranje bo verjetno kriv PC.

mogoce zanima koga .... http://www.cablemodem.com

Tykee: po frekvenci in modulaciji. Paket z mojo hitrostjo je tudi na G1, tako da tu ni problema.
Pozanimal sem se pri supportu in je zadeva le začasna, saj se odpravljajo določene motnje na liniji.

Cosmo: Aja, sem bil preprican da mas bolj hujsi paket, kaksni 12M ali 8M. Verjetno imas torej 4M ali 1.5M ne?

Kaj si imel na G2 probleme z linijo? Crkovanje interneta? Dolpadanje modema? Ker pac DocSIS 1.0 je dost bolj stabilen... sem imel probleme pri 1.5Mbps liniji z EuroDocSIS 1.1, pa ko so me dali nazaj na 1.0 je bilo super :)

Tykee: Ja, imam 4/512. Že od uvedbe paketov G2 imam na vsake toliko (vsak mesec, dva) kak dan ali dva probleme s packet loss-om, ki doseže tudi 80% in več. In enako hitro, kot nastane, tudi preneha. Takrat se modem po resetu ne prijavi več. Problem so odpravljali že ene 5x, pa je še vedno isto. Upam, da zdaj končno porihtajo.

Sem imel iste tezave pri EuroDocSIS 1.1... no, potem so zadevo seveda zrihtali :)

ne_kdo ::

kaj www.speedtest.si ne dela?

lp

pumaxx ::

Klik Čakamo še na Triero.

chucki ::

AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Bo kej povecanje hitrosti? Mogoce nizje ali visje cene? :\

Upam, da ne bo pri Trieri zamaknjeno vse za 1 mesec :D Te jih tepem :D Upam da bo ju3. Datumov ne bom napovedoval vec ker zgleda letos ni moje leto :)

Tako je. Tepst jih je treba,da se kej premakne. :D

@TyKee dokler ne računaš za svoje vedeževanje je tak ok :D

kronik ::

Buffy ::

jah zlo lepo...sam sm pričako resničen tripleplay paket(tri v enem...)...aja pa še pokritost IP telefonije n ipreveč velika...v Celju nimamo in nevem kdaj bo ;(( Me niso nč kej razveselil:| škoda...

HeHe....Žalec pa je. Celje je bol novo pri Trieri zato dobite kasnej. >:D

T(he) Boss ::

Sicer jih imam namen jutri klicat, samo me ze sedaj zanima: 1. Ce vzames net + telefonijo je vezave 24 ali 36 mesecev? 2.Kako je z priklopom ISDN aparatov?:\

majke.. tezno še ne podpira iptelefonije.

Umiram od smeha :D

14 let so ze lapali okol telefonije pa tu in tam pa reklame pa ono pa sem pa tja...

pol pa se ne morejo zmenit pa v vseh CATVjih ponudit :D lol! brez komentarja...

Cakam selnico da se zmiga.

ta boljše bo ko bo kater ktv začel po svoje...

Rotovž med drugim že ima >:D Ostali pa bodo verjetno sledili v kratkem/kasneje. Očitno pa so eni operaterji hitrejši in drugi počasnejši pri uvajanju novih storitev, ker tudi G2 niso imeli vsi lokalni operaterji hkrati.

Se mi pa ob tem poraja vprašanje, če ni Triera šele zdaj ponudila telefonije, ker so čakali na "počasnejše" sisteme iz skupine? Če je to vzrok, bi bilo verjetno boljše, da bi takoj ponudili telefonijo v večjih sistemih, ostali pa naj storitve ponudijo, ko bodo pripravljeni. Ne pa da vse stoji in čaka zaradi nekoga, ki ni dovolj hiter pri pripravi lokalnega omrežja. In tudi dejstvo je, da nek mali kabelski sistem bogu iza leđa s 1000 naročniki dolgoročno ne bo mogel sledit tempu večjih iz skupine.

Kak insajder, ki lahko potrdi oz. zavrže mojo teorijo? =)

a to kje piše, kateri sistemi že imajo, pa sem spregledal, ali ste klicali?

zdaj sem na arnesu pa bi preklopil na triero. ta enoletna vezava od prestopa na G2 mi poteče mislim da maja. to zna bit kak problem? pa kako bo sedaj ob priključitvi na telefonijo s tem thomsonom? ostane meni, right? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

>>> a to kje piše, kateri sistemi že imajo, pa sem spregledal, ali ste klicali?

tukaj preglej ikonice http://www.triera.si/kontakti.php
««
65 / 363
»»