» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
52 / 368
»»

CaqKa ::

hej pomiri se.
povpraševal si po mnenju, ki sem ga podal. folku je vseeno ali je vezava ali ne (zakaj drugače bi pri mobitelu nekateri bili zavezani do 2010?) samo da je čimceneje.
ne rečem da se nebi našlo koga ki bi modem po takšni poti kupoval. pa tudi takšen bi verjetno najprej pri ponudniku vprašal.
tam ga dobi za 16k brez vezave.
torej je tvoja top cena 16k (pri čemer spet ne rečem, da se nebi dalo najt nepoučenca ki bi dal tudi nad 16k za modem).
in greš lepo nižje vsakič.

in ne, nisem prodajalec, zato nevem kaj drezaš vame.
sicer pa ima slotech male oglase.

bastadu ::

Maribor Rotovž, pravkar izpad za cca. 15 min... Še kdo?

Longinus ::

tukaj tudi (rotovž)
Zdaj pa je že mal dovolj tega sranja >:D
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Kami ::

Maribor Tabor tudi (22:35 - 23:00)

Na triera.si sicer nena nič piše, da bi kaj delali al pa kaj.

Upam, da se nebo tak nadaljevalo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

Spc ::

Povezava je padla točno ob 22:42.
Napaka pa je bila ta, da od gateway-ev naprej ni bilo nič pingable.
No Connection above gateways.

:)

Tukaj pa imate še moj log:
Network Status

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

tudi na teznu...
mi ni blo nič jasno ko gledam da mam ping, pa neta ni.. pa grem na roko pingat pa vidim da samo gateway pinga.

mit3k ::

V zadnjem tednu sem mi je triera zasrala do konca. Vsako vecer nekaj zeza in to vsem kaj jih poznam iz hoč in so na trieri.

Kaj so res tak nesposobni da nemorejo v enem tednu rešit problema?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mit3k ()

Tilen ::

No morm rečt da je tudi mene danes 1x dol vrglo. (Rotovž)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

8-O

chucki ::

Js sm bil celo noc brez neta :(. Modem se ni hotu sam postavit ampak sem ga mogu resetirat. (Žalec)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

Buffy ::

Tule mam pa mal drgačne težave (Celje);(( Dans se mi kr naenkrat modem resetira in noče postavit nazaj(od 14:00pa do zdele) Ej sm mislu kva za vraga delajo. Prvo uro ms še mislu da kje kej kable vežejo kot zadnjič. Prejle mi je pa enostavno strgal. Ej sm jih že preklel pol pa začnem iz živčnosti mal po modemu stand by tipki tolčt. In kaj se zgodi. Modem gre v stand by-opa- to j že neki. Pol pa še enkrat prtisnem in wola na liniji:D Pa se mi čez 10 sek spet obesi. pa sm delu to kakšne 3 min. Zdej pa dost si rečem. Pa za zajebancijo zamenjam napajalnik. Hehe in kaj se je zgodilo. DELAAAAAAAAAAAA No modem je pa MOTOROLA SB5100E Tko da če še ma kdo takše težave nej to proba kar sm jst.

Aja pa mislte da bi blo dobr da pokličem serviserja pa da mi pod garancijo zamenjajo napajalnik????

dejanslo ::

ponoven izpad? hm, pa naj upravičijo svojo kvaliteto, zaradi katere smo jih tolko prehvalili in naj že rešijo probleme..
There`s More Than One Way To Do It

urbnzy ::

Js sem tudi iz Celja in mi je danes crknu net. Vendar je pozneje prišel nek serviser kr naenkrat (wtf?) in prišel pogledat na računalnik, če dela net. Rekel je, da so v Mariboru danes menjali neke frekvence in so upali, da ne bo prišlo do prekinjanj.

BGP Update.
Novi route imamo do UK-ja in sicer sedaj poteka preko tiscali-ja.
Prej: 65ms
Sedaj: 45-50ms

8-)

fl0w ::

meni pa sedaj dela super, odkar so imeli vzdrževalna dela 17.4. :))
Woop-woop! That's the sound of da police!

sidd ::

Dajte jim še malce časa... morjo se še naučit delat z opremo, sej vete kak to gre no >:D

Nikjer noben ne objavi zakaj adsl ze ne dela 1 dan nobenmu :D Ve kdo kaj o tem?

bastadu ::

MB Rotovž (ISP Arnes) ravnokar spet izpad za cca. 5 minut:\ Upam da se bo to kmalu nehalo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

sidd ::

1. maj se bliža :P

Kami ::

Kaj pa bo prvega maja?

Misliš to:

[20.04.2006] - Spremembe naročniških paketov

Obveščamo vas, da bodo vse spremembe naročniških paketov, sklenjene v mesecu aprilu, zaradi praznikov aktivirane 3. maja 2006.

Prosimo za razumevanje.
?

Rekec ::

meni so pa na novi paket priklopli točno prvega maja, ob 5h zjutraj je že bil vključen novi paket 8/1 mb, hitrosti pa so dobr- download na dc++ gre ob 970kb/s do tudi preko 1mb/s.
Skratka dobra zadeva :D :D :D :D

Longinus ::

ah zdaj pa je že dovolj tega sranja vsak teden izpadi kaj jim te je če že plačujem naročnino lahko saj zahtevam stabilno povezavo če pa niso sposobni mi tega zagotovoit pa naj zmanjšajo naročnino .;((
Vidim da se je hudo poslabšala triera
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Dr Evil ::

Sem mel enake probleme.Linija je bila pokvarjena.Pokliči jih in jim povej za to.Meni so v roku štirih dni net porihtali.Zdaj dela brez problema.

Soprano ::

MB/Rotovž, pri meni dela brez problema..

Dr Evil ::

Good 4 you>:D

@Dr. Evil: s tem sem samo hotel povedat, da je očitno napaka pri Longinusu in ne pri vseh =)

Bo pa verjetno res prej odpravljena, če jim javi..

Neki joka namest da bi poklicu njih pa vprasu kaj je narobe, ker eni nimamo nobenih problemov :D . Probaj it na siol pa bos pol vidu nestabilno linijo.

AngelOfDeath ::

Tako končno sem na digitalni televiziji

Symbol rate je 6875 + QAM 64
frekvenc je 14

standard je DVB-C
edit: Slovnica

Sade ::

res hude ugotovitve o digitalni tv , eni smo ze vec kot 2 leti, sam ni 14 frekvenc, ampak bi jih mogl bit 16 , odvisn sicer odkod si, lahka da ti manjka kira frekvenca ( mogoce kak rai paket) sam dvomim da vam manjkata kr 2 preisc se enkrat frekvencno obmocje!

Lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

Kaj če bi jih kar napisal :)

kvaliteta nekaterih je obupno boga :/

težk bi ti jih napisu , ker so povsod razlicne( lahk edin ce si iz celja al pa okolice; drgac pa poklic svojga lokalnega operaterja, da ti jih pove) razn servisni nosilc je povsod na 434 Mhz, , drgac pa kakovost je pr vseh odlicna oz. taka kot pac pride od source-a al je to satelit al pa prek optike ... na trieri oz. v ljubljani na lj kablu pac poslejo not tak signal kot ga dobijo... ne morjo 0, eni so pac tok skrti recimo tut nasa nacionalka pa majo na satelitu na eni frekvenci stisanih cca 15 programov z slabo resolucijo , pol je pa kakovost slaba, tuki ne morjo cist 0 nardit...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

nekateri programi so super drugih pa ne moreš gledat ker je signal preslab :(

Zgodovina sprememb…

pumaxx ::

Kako preslab signal? Daj malo razloži to. In pa kateri sprejemnik imaš?

BigHugo ::

AngelOfDeath: Kako misliš, da je signal preslab. Sam imam digitalni sprejemnik, pa je signal močan okrog 70%, brez problema pa dela tudi z 50% (Kaon sprejemnik).

A lahko poveš, v katerem sistemu kabelske si.
LP BigHugo

luli ::

Ja res se dogaja, da je ponekod signal slab! Prvi pojav so kocke v sliki, če pa nivo še malo pade ti določenih nosilcev preprosto ne najde! Večkrat je krivda na uporabnikih samih npr. slabi spliterji, nepriključena masa, vplivi okolja, kvaliteta kabla,...

Jaz imam na Kaonu komplet vse programe super. Signal je 70%, optimalno pa naj bi bilo med 60-70%.

Pri digitalni TV imaš super sliko ali pa slike sploh nimaš. Slabe slike ne more biti, razen, če pride slaba že iz satelita (torej od izvora). Jaz sem imel lani ob priklopu na par programih občasno kocke (slika je bila kljub temu super) in mi je monter takrat znižal signal. Od takrat dela v nulo =)

Slabo sliko (sneženje, ipd) lahko imaš samo pri analognem prenosu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Kocke so namesto slike zvok pa je zatikajoč...

sistem mislim da je rotovž :)

pumaxx ::

Sprejemnik? To se je dogajalo oz se dogaja z nekaterimi DBOX 1 od nokie.

AngelOfDeath: skor ziher neki ni ok s tvojo notranjo napeljavo,jst sem mel pred 2 letoma problem na eni frekvenci so ble kocke obcasno pa zvok se je zatiku , signal je bil skoz konstanten, sam je pa sum padu itd, in je bil zunanji izvor motenj, in je od zamenjave kablov po stanovanju tezava delovala naprej brezhibno...

Soprano : BTW a je teb ta Kaon dober, jst sem ga mel na probi pa mi njegov epg pa se par stvari sploh ni vsecm, mam se prejsnjega XSAT in mi je velik boljs , edin problem je da se neki ne mara s tem EPG-jem , ki ga vpisujejo nasi, tuje ( ARD, ZDf, itd prikazuje brez tezav), na teh pa kaze zgolj timing , vsebina pa naslov sta pa blank verjetn zarad sumnikov...., ceprav ima jezik slovenscino itd....

>>> Slabe slike ne more biti, razen, če pride slaba že iz satelita (torej od izvora).

načeloma, kar sem tudi že sam videl na digitalni sat in tudi na dvb-c, se pri slabem prenosu vidijo pokvarjeni macrobloki. slika se začne tudi zatikati. tako da to da slabe slike pri digitalni tv ne more biti je malo na trhlih tleh, lahko je vendar ni kot že zgoraj omenjeno sneženja oziroma šuma.. oziroma ta šum pri digitalni sliki naredi pač druge finte. dekoder iz dobljenega signala med katerim je tudi šum dekodira analogni signal, ki pa je potem večinoma v neki zeleni barvi in v 16x16 ali pa 32x32 (ali večjih) blokih.
pri tem ko pa imamo recimo wmv stream ali pa real strim direkt iz interneta.. tam pa zaradi bufferja slika in zvok zmanjka in zgleda kot da bi pritisnil na pauzo da se buffer spet zafila..

no pro rešitve pa nimajo možnosti bufferja, ker laufajo v sprotnem času (real-time) pa še z bandwithom so omejene.

V bloku živim :)

Saj podnevi še ponavadi gre nekako zvečer pa popolnoma odpovejo nekateri programi...

@Sade: Kaon je kar se mene tiče zadovoljiv STB. Nič posebnega, služi namenu. Jaz čakam na boljšo robo (s HDD, ipd.), ki pa naj bi bila na voljo poleti =)

@AngelofDeath: javi na servis, da ti preverijo. To se ti ne bi smelo dogajat..

Soprano: baje , da jih je blo enih par s hdd-jem sam so jih takoj pobral, sam kot recen jst bi raj mel kaj druga ko tega Kaona, men je on prejsn XSAT ko ga mam zdej much better...

@Sade sem še malo poskeniral in našel še italjanske kanale:

symbol rate: 6111
Frequency: 602 MHz QUAM 64

itak pa teh ne gledam

@Soprano nisem kupil kartice pri Trieri in mi zato ne popravijo...

A je mel(oz. ma) kdo težave z netom v centru Celja v tejle uro oz. kakšno urco pred tem postom. Namreč ma prjatu teža se mu noče modem pravit na omežje pa ma tut adapter vroč pa me zanima če je linija al adapter:\

Aja pa zanima me če je ker uporabnik kablskega neta doma v Vojniku(operater Turnšek)?

Hvala!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buffy ()

Cokolesnik ::

Uporabnik kabelskega interneta, v tej temi pa uporabniki Triere, kako si zagotavljate uporabo telefonije?

Ali imate poleg kab. interneta še analogni stacionarni telefon (Telekom), IP telefonijo (jaz denimo uporabljam Voljino), mobilni telefon, morda celo kar Sykpe ali podobne brezplačne rešitve...? Triera je sicer telefonijo obljubila za konec tega leta.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Tilen ::

Mi imamo stacionarni telefon (telekom), kabeljski prikkljucek (Triera) ter par mobilnih aparatov :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Stacionarni(Telekom), pa mobiteli(Mobitel)

bergers ::

Jaz imam sve pri volji pa dela kot urca
Bergi

mi še imamo stacionarnega pri telekomu... bo pa triera slejkoprej dala še iptelefonijo ven. zdaj ko so številke prenosne, bo to ful kul :)
sicer pa imam simobil.
««
52 / 368
»»