» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
51 / 364
»»

SasoS ::

Motiš se...v specifikacijah je 5-65MHz :D

Soprano ::

@SasoS: tako je. Frekvenca nima čisto nobene zveze z G2/G1, preverjeno. Moj modem je na 30 Mhz, kolegov pa na 50 Mhz. Oba imava G2 in sva narazen par ulic.

@Cokolesnik: če imaš odzivnost pod 20ms, je v mejah normale. Sicer ti itak noben ponudnik ne zagotavlja takšne ali drugačne odzivnosti, mi je pa serviser povedal, da se nekje do 20ms smatra kot normalna odzivnost. Zakaj pa lahko pride do razlik, pa težko rečem, oz. je možnih vzrokov preveč - od RWIN size naprej (večji RWIN size, višji ping, itd.).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Tilen ::

In pol ce si das minimalni rwin size mas najmAnjsi ping al kk? To mi ni cist jasno :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Irmscher ::

Kaj pravite na moje..

Dr Evil ::

Kje je link za ta test?

Spc ::

Irmscher ti pa si sigurno še na DOCSIS 1.0 kajti modulacijo imaš QAM16 za UpStream.
:)

Drugače pa si v mejah normale.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Sem na Lj Kablu ;) Obljubljajo 2.0 konec leta ŠELE.

seminal ::

Kaj pa jaz??
Je vse v mejah normale

CaqKa ::

kaj pa jaz,

kaj pa jaz

kaj pa jaz?

ja ti si tudi priden.

mislim brezveze da sploh gledate tole okno dokler vam net dela vredi.

flipflop ::

Ja tud jst ne razumem te gonje ki se zdaj tu zganja. Kaj se sekiraš kakšne so cifre, če ti vse dela tekoče...

ZeRo_X ::

hey!!!
Mam problem z internetom (maybe routerom), mam pa TRIERA kabelski internet. No težava je taka - mam router wl-520G in sem z mojim PC jem povezan žično doli pa mam še en računalnik (prenosnik) z katerim sem povezan brezžično. Internetno povezavo mam 1MB/s (na zgornjem PCju celi 1MB/s, na prenosniku pa niha med 54MB/s IN 24MB/s. No...na prenosniku mi ne gre odpirat nekaterih spletnih strani ali katerih map, podmap...itd...itd... na zgornjem PCju pa gre vse normalno (s tem da je na zgornjem PCju enkrat hitrejši internet kot na prenosniku). Zdaj pa me zanima kaj je tu problem če kdo mogoče ve al pa je meu enak problem. Res bi rad to čimprej porihtau tak da TNX tistemu ki mi bo pomagau :\
HELP!!!
Lp!

Če ti na prvem računalniku dela vse OK, potem problem 100% ni pri ponudniku. Verjetno boš moral nastavitve routerja dobro preverit =)

dejanslo ::

ali pa je prenosnik okužen s čimerkoli..
There`s More Than One Way To Do It

Kami ::

Jaj zaj so se pa jim DNS strežniki porušli al pa kaj delajo.

K sreči najdo enga drugega - 213.161.8.44

Tero ::

Zadnje pol ure triera hudo šteka. Zamivo je da ko probam pingat gateway pridejo lepo vsi paketki skozi, ko pa pingam recimo slo-tech.com pa je ker precejsni pocket loss;(
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Jap, kr dosti ven meče tudi.

Drugače piše na strani:

Obveščamo vas, da bodo v noči iz ponedeljka, 17. 4. 2006, na torek, 18. 4. 2006 med 01.00 in 06.00 uro zjutraj v omrežju potekala večja vzdrževalna dela. V navedenem času bo prihajalo do krajših motenj v delovanju internetnih storitev in servisov.

Obvestilo velja za vse uporabnike. Naprošamo vas, da svoje delo prilagodite obvestilu.

Zgleda so se dela zavlekla al kaj

Če gledam smokeping še kaže, da net ni delal med četrto in šesto uro zjutraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

bastadu ::

Sedaj se je očitno zadeva malce stabilizirala... Pri meni je bil daljši izpad nekje od 4:30 pa do 5:30 ure, sedaj okoli 11. ure pa občasne motnje (gateway nedosegljiv), tako kot so že povedali drugi...

Vanquish ::

zadeva še niti približno ni stabilizirana - nekaj snemam dol pa mam konstantno nihanje od 0 do 4MB/s na dedicated liniji

zadeva še niti približno ni stabilizirana - nekaj snemam dol pa mam konstantno nihanje od 0 do 4MB/s na dedicated liniji
V mislih sem imel 'pinganje' do gateway strežnika, kako je s hitrostjo prenosov pa nisem sploh gledal... Namreč sedaj že skoraj uro pinga bp, prej je pa na vsake 5 minut najmanj enkrat padla linija za kratek čas...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

K sreči najdo enga drugega - 213.161.8.44

hehe.
Kako si te moj dns strežnik našel? :))
Torej imam bolj zanesljivega kot triera. :P

Glede dnsjev nisem imel problemov ker imam svojega lokalnega, ki ste ga že našli internet pa je padel točno ob 4:23 in se vrnil ob 6:21
Network Status
Smokeping

Čeprav so rekli, da bodo delali od 1. zjutraj se je zadeva zgleda zavlekla. :)
No trenutno dela vse idealno tako, da je vse vredu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Aja pozabil sem omeniti, da je moj ISP Arnes, preko triera omrežja...

Cinderela ::

btw. jaz se na vasem mestu nebi z pingom prevec ukvarjal ker to je cisto realitvna stvar. Mam sam na eni masini ping 15 na drugi ping 7.
Oz ista masina vse isti hardware tak da to kaj tukaj podajate tak lepo je lari fari...

Maxwell ::

Mi lahko prosim kdo pove, kje lahko vidim skrite Omrežne povezave. Ko sem formaitral en računalnik, sem naredil povezavo Triera interneta s pomočjo mojega modema (z njegovim IP naslovom seveda), ko pa si je on priklopil svoj modem, mu je že narejeno povezavo skrilo in naredilo novo omrežno povezavo. Zdaj sta pa narejeni dve povezavi na isti iP naslov - ena aktivna in ena neaktvina (skrita). Kako si lahko zbriše to neaktivno?

chucki ::

Evo pr nas do zdalje ni blo neta.......Se pravi od 00.00 pa do zdaj...;(
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Hehe Spc, TERROR mi ga je povedal :)

PS zgleda še neta ni blo med okoli 9.30 in 10.40

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

mit3k ::

Še je kdo tu, ki ima probleme z triero zadnjih nekaj dni?

Na kratko: net ne dela zvečer med 18-22 uro, to pa zgleda tako, da so non stop neki izpadi, čeprav lučke na modemu normalno utripajo.

Sem klical tja pa so rekli, da bojo uredili samo je blo danes spet isto...

Meni dela internet od včeraj po 6:21 in nimam nobenih težav.
:))

Dr Evil ::

Ti tak nikoli nimaš težvav,

ker si na ADSL:D

ADSL?
Če mam triero.
:\

@mit3k: lahko bi napisal v katerem sistemu in kateri ponudnik (npr. Rotovž/Triera), boš prej dobil uporaben odgovor =)

frudi ::

KRS Selnica-Ruše... skoraj nonstop problemi že teden dni. najprej mi sestra sporoči, da je v torek ali sredo povsem nehal dela net. po dveh dneh teženja na podporo je spet začel delat v petek. čez praznike je bilo ok (nedelja, ponedeljek sem bil doma in je net razen enega polurnega izpada delal brez problemov), od torka zjutraj naprej pa je spet mrk. ampak tokrat so zgleda problemi z DNS serverji, ker ping deluje, irc in edonkey omrežje je dosegljivo in tudi na google se da prit če vpišem IP naslov :). tudi na router in modem doma se lahko povežem in z nastavitvami ni nič narobe. sem probal pingat trierine DNS serverje (213.161.0.10 in 0.20) in se odzivajo...
poleg tega sta mi dva kolega povedala, da jima že od prejšnjega torka ne dela net sploh.

sestra klicarila na tehnično podporo, pa so odzivni glih tolko kot siolovci; ko jih celo uspeš dobit, začnejo z 'izštekajte kable' in 'resetirajte router'... :\
zdaj se jih pa še jaz trudim dobit... za zdaj neuspešno.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

mit3k ::

Spadam pod tabor sem pa iz hoč... zgleda da nisem edini s tem problemom, smo pa že 4je ;(

Tilen ::

Brez problemov, KRS Rotovž.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jaz sem tudi iz Hoč in pod KRS Tabor in dela DELTA P paket super.MOgoče pa imate fizični uporaniki takšne težave, kr jaz ko imam pravni paket sploh ni problemov:D

TyKee ::

Za KRS Selnica - Ruse... so neke tezave :)

Meni naprimer po vzdrzevalnih delih ni delal net do 19h. Vmese je sicer ~11h in ~14h za kake 3/4 ure.

Danes pa zaenkrat se vse OK :) Pa tudi pred tem je blo skoz vse OK.
Razen meseca Januarja ko je 2x sfalilo CATV signala.

@frudi: jaz bi na tvojem mestu najprej računalnik dal direktno na modem, mimo routerja. Ker DNS serverje vsi uporabljamo iste, in če ostalim delajo...

frudi ::

Soprano, če bi bil doma, bi to prvo sprobal... tako pa nimam kaj druga kot remote po routerju šarit ali pa kvečjemu da se rdc-jam na svoj računalnik doma.
mogoče bom pa probal sestri razložit, kako preklopit en računalnik iz routerja direktno na modem...

še kdo tukaj na 213.161.13.1 gatewayu? ali smo vsi dol popadali? :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ssam ::

@Seminal: Jaz mam tut poslovni paket Delta P pa isto zajebava. Bomo vidli kak bo dans zvečer...

KRS Tabor / Hoče

frudi: Kot sem povedal zgoraj, sem imel probleme samo vceraj med 4h zjutraj (vzdrzevalna dela) ter 19h zvecer.

Sicer pa me tako ali tako ni bilo doma, tako da nisem nic obcutil :D

ssam
daj pošlji mi po zs s katere ulice si. Mogoče te poznam.Jaz sem 100m oddaljen od šole.
Dalje pa na zs:D

Longinus ::

Mene pa že mal moti ccc prejšnja dva dni delalo nestabilno danes pa je hitrost taka kot da bi imel 56k modem 8-O pri 4mb paketu katastrofa drugače rečeno :D
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

dejanslo ::

na arnesu pa dela vse kul.
There`s More Than One Way To Do It

Maxwell ::

Še enkrat:

Mi lahko prosim kdo pove, kje lahko vidim skrite Omrežne povezave. Ko sem formaitral en računalnik, sem naredil povezavo Triera interneta s pomočjo mojega modema (z njegovim IP naslovom seveda), ko pa si je on priklopil svoj modem, mu je že narejeno povezavo skrilo in naredilo novo omrežno povezavo. Zdaj sta pa narejeni dve povezavi na isti iP naslov - ena aktivna in ena neaktvina (skrita). Kako si lahko zbriše to neaktivno?

Najhitreje tako:

Run -> Start -> regedit

Potem poišči vse problematične IPje in jih ročno pobriši iz registra. Restartaj mašino in znova vpiši IPje na pravi povezavi =)

Dvomim v to, da vas bo ta moj post zanimal.
Torej, sem tudi mnenja da ga ne bi rabil objavit.

Ampak vseeno. Zdaj sem opazil, da mi traceroute gre cez 213.161.13.1 gateway.
Prej mi je zmeraj sel cez 213.161.11.1. :)

pa 29ms do AMS-IX.NET :] hoho :)

kok lahko dobim za modem thomson 390? :)

1 sit.
(glede na to da nove devajo za 1 sit)

Sej si pametn model.

Dej mi jih pol zrihti 100 kom.

ok. sem se zmotil cena je 300 sit
je pa bla mislim da pol leta nazaj 1 sit.

>>> >>> kok lahko dobim za modem thomson 390? :)
>>> Dej mi jih pol zrihti 100 kom.

ti kupuješ al prodajaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Akcijski priključitveni paket je za enkratno plačilo 300,- tolarjev (€1,25) na voljo naročnikom, ki pogodbeno razmerje sklenejo za 24 mesecev.

Oboje.

No, boš zrihtal brez vezave za 300sit?
««
51 / 364
»»