» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
50 / 364
»»

CaqKa ::

>>> Evo test 1x torrent z 14mi datotekami (upload do fulla)

spc jaz bi ti resno predlagal da testiranje p2p programov prepustiš komu drugemu, ki ve kako te stvari funkcionirajo.

nadalje bi še opozoril, da ni najbolj pametno povprečnemu triera userju priporočat datacenter...

mislim ja sej so boljši... samo ne za povprečnega userja, ki se bo ubadal s tem zakaj mu skin ne dela, pa na forumu se bo pojavilo x tem, ki bodo povpraševale o tej in oni stvari.

chucki ::

Men zdej torenti in DC++ delata tako kot morata! Vse kar sm naredu da sm foramtiru comp pa lepo nastavu TCP optimizer. :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

flisko ::

spc ,mislim si narediti gateway,a je celeron 400 dovolj,mam še eno mašino amd duron 900mhz.

TyKee ::

flisko: Kaj pa Ram? Hdd?

Ma v bistvu ni prevec pomembno kaksen je PC, ce ga bos uporabljal za Gateway.
Problem bo samo nastal, ko bos zmeraj hotel kaj vec namestit. Pa ti bo masina srotala 100 let.

Jaz mam 900 Celeron-a, z 384MB Rama ter 20GB HDDjom.
Prek tece.

Ce imas na voljo tistega durona 900, ti ga priporocam. Saj se hitro najde kaj, ko bos zelel namestit in bo rablo malenkost vec procesorja za lepse delovanje.

sem ugotovil da je 900 duron skurjen,tak da bom zdaj dal not durona 700 ,pa 128 rama pa 40gb disk

Spc ::

To ti je idealna mašina boljše ne rabiš za gateway.
:)

kronik ::

Za tale sistem zadostuje ze P133 z 64MB RAMa, diska sploh ne rabis. Mas pa vse not kar si srce pozeli :D

Cinderela ::

underklokaj procesor pa ventilator bek fukni...

Sonček 78 ::

Dela !!! 8-O
Na koncu se je izkazalo da je bil kriv router :D :D
Hvala tistim ki ste pomagali. Zdaj pa v lov na novi ruter - taki da bo delal po možnosti :\ ... ali pa se mogoče le da tega nastavit.

:))

aja ... router CNet 904 S
(če bi imel kdo podobne težave slučajno)

aha.
Jaz ti priporočam 3com ker imam sam vse 3com in zadeva res deluje.

Spc kaj pa misliš o Level One routeru ki ga ponuja triera ? Nikakor mi ni uspelo od njih izvedeti točno kateri model je ta v ponudbi ;( . Predvidevam pa, da če ga ponujajo kot provajder, da je stvar stestirana in bi naj delala tako kot mora.
Ali pa tudi ne ?!? :D

Tisti LevelONE router se rad obesi.
Vsi LevelONE routerji se obesijo žal.
En friend je pred kakim mesecem testiral LevelONE router pa se mu je takoj obesil ko je zagnal kakšen p2p program.

Da neboma več tukaj smetila me dodaj na msn: spc(at)gajba.net

takle sem predelu mojga thomsona,pa v ruter sem nametu neki kondenzatorjev ,pa zaenkrat dela super,se nič ne obeša.Tudi v ruterju sem dal hladilno rebro na cpu.Mam pa nek levi tp-link wireless ruter.:D

Super si naredil.
Samo tistega hladilnika levo na faradejevi kletki ne rabiš ker se nič ne segreva rajši ga kje drugje uporabi.
:))

ja pa se segreva,če ne ga nebi dal gor.

Cinderela ::

kupi si mozgane reje :\

Kdo,jaz?

Mozgane reje ?
Kaj bi to naj že bilo?

:\

Bug ::

ellow

Kaj, to imate TCM 420 modele, ki se vam pregrevajo?
Moj TCM 390 ni nix bolj topel kot je bil prej na G1... (torej nix nebom menjaval kot sem mogoce hotel...saj nekih bistvenih razlik med temi modeli ni :8) )

Kolega ma TCM 410... pa G2 paket pa tudi nima tezav s kakim pregrevanjem...

lp,
bug

Testiram zadevo pa me zanima koliko je največji size paketka, ki ga še spravite skozi modem.
Moj je trenutno 17997 byetov.

PING 213.161.8.1 (213.161.8.1) 17997(18025) bytes of data.
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=0 ttl=254 time=29.4 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=1 ttl=254 time=26.2 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=2 ttl=254 time=28.7 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=3 ttl=254 time=27.7 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=4 ttl=254 time=29.3 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=5 ttl=254 time=30.3 ms
18005 bytes from 213.161.8.1: icmp_seq=6 ttl=254 time=27.3 ms

Zadeva se neha ko pingam z paketkom 17998 byte-i.

Bug: Prijatelju se je modem vsake toliko časa obesil ko je imel 420ko v bolj zaprtem prostoru in zraven še namizno lučko, ki je gor svetila.
420ka je dosti manjša in ni tako zračna kot recimo 380ka in ima dosti hitrejši MIPS32 processor (200MHz) zato se tudi bolj segreva kot stari modeli.

Z tem ko damo gor hladilnik samo pomagamo k boljšemu delovanju slabše sigurno ne more bit.
To bi moral že proizvajalec naredit ampak žal njim gre samo za denar in ne kvaliteto samega proizvoda tako kot vsem te dni.

To je uradni hladilnik za BGA čipe:

21mm x 0.50" Round Pin BGA Heatsink

Še Video

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Enako pri meni ne gre z 17998 byte-i ali več. ...97 še spravi skozi. :)

BadB0y ::

Spc
Od cesa je ta snr odvisn??? Jaz mam namrec samo 30db.

Vanquish ::

snr = Signal-to-noise ratio @ Wikipedia

odvisn je od kvalitete signala oziroma razmerja med signalom in šumom.

Točno tako.
Večji SNR imaš boljša je kvaliteta signala in tudi delovanje modema.

Trenutno imam 40.7dB 8-O

Zanimivo je še to, da če pingam AMS-IX je lahko paketek večji od 40KB.

mogoče še ma to kake veze s starim DoS attackom ko, če si pingo z nad 50k paketkom, so se routejri obešali

Čisto možno.
Samo če pingaš z recimo 40k vsako sekundo ni to neko hudo breme.

res je da ni, sam ne spmnim se več v čem je bila težava - vem samo da je bil en paketek dovol, pa je router zleto.

Dr Evil ::

Ste imeli kakšne probleme z internetom danes?Lokacija rotovž.

Soprano ::

Nope, vse seje še vedno laufajo =)

Cokolesnik ::

Uporabniki Triere v Žalcu (Kabel TV d.o.o.), ali je normalno, da imamo pinge do svojih prehodov okoli 12-14 ms? Ko berem tele prispevke, ugotavljam pod 10 ms pri uporabnikih v Mariboru. :\ Torej?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

mjakop ::

Sicer nevem kakšne probleme imaš ti, ampak jaz imam povprečen ping pod 10 ms. Sem pa tudi pri Kabel TV Žalec.

C:\Documents and Settings\Matej>ping 213.161.21.1 -n 10

Pinging 213.161.21.1 with 32 bytes of data:

Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=13ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=8ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=7ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=15ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=9ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=9ms TTL=255
Reply from 213.161.21.1: bytes=32 time=14ms TTL=255

Ping statistics for 213.161.21.1:
Packets: Sent = 10, Received = 10, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 15ms, Average = 9ms

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mjakop ()

Dr Evil ::

Na mojem koncu,MB rotovž,so stalno izpadi.Ne vem kaj delajo pri trieri.Takšne probleme še nisem mel.

bastadu ::

Jaz tukaj tudi MB rotovž pa dela super in še nobenega ispada nisem doživel od priklopa na G2... Pingi tudi v povprečju pod 10ms... knock, knock, knock:P

CaqKa ::

triera support line: 080 1151

flipflop ::

Jaz tudi ~10, zaenkrat dela kewl.

Če se prav spomnim, je nekdo omenil, da bodo z novim standardom DOCSIS 2 tudi višje frekvence. Jaz imam še vedno enake frekvence, kot prej in me zanima, ali to morda pomeni, da imam slabši ping kot nek drug uporabnik v istem mestu (konkretno uporabnik MJAKOP). Opazil sem tudi veliko odstopanje pri rubriki Modulation v statistiki modema sodeč po primerjavi z uporabnikom SPC.

Za ponazoritev prilagam svojo trenutno statistiko modema.

Mjakop: pokaži še ti svojo diagnostiko modema (http://192.168.100.1)

Zgodovina sprememb…

Ravnokar sem opazil, da ni signala za TV, Radio tukaj na taboru.

Opazil pa sem še to:
Obveščamo vas, da bodo v noči iz ponedeljka, 17. 4. 2006, na torek, 18. 4. 2006 med 01.00 in 06.00 uro zjutraj v omrežju potekala večja vzdrževalna dela. V navedenem času bo prihajalo do krajših motenj v delovanju internetnih storitev in servisov.

Obvestilo velja za vse uporabnike. Naprošamo vas, da svoje delo prilagodite obvestilu.

:|

Še moja slikica:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Cokolesnik mislim, da si še vedno na DOCSIS 1.0 kajti frekvenca je na 450MHz / 50MHz kar je standard za DOCSIS 1.0.

Yossarian ::

Še lahko malo pokomentirate mojo sliko?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

zerox ::

Cokolesnik mislim, da si še vedno na DOCSIS 1.0 kajti frekvenca je na 450MHz / 50MHz kar je standard za DOCSIS 1.0.

Lahko se pa tudi motiš...ker lahko cable provider določi kanal oz centralno frekvenco na kateri modem komunicira s cmtsom (v docsis specifikacijah je kar velik razpon frekvenc, na katerih lahko teče promet IIRC) ... lahko se pa tudi motim jaz8-)

Glede na to, da sem jaz pri istem operaterju kot cokolešnik, ne bi smel bit razlike v frekvenci. Moja je namreč 570.000 Mhz. Še slikca moje strani modema:

cokolešnik: tebi sem pa še dodatne stvari poslal na email

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mjakop ()

zerox ::

A sta soseda :). Poznam primer iz manjšega mesta, kjer sta uporabnika narazen cca 1km zračne razdalje in sta modema delovala na drugačnih frekvencah in tudi modulacij nista imela enakih. Najbolje pa je povprašati lokalnega operaterja, tam bi skoraj morali vedeti:\

Nisva soseda, sva pa dobre 3km(zračne) narazen oziroma malo več po cesti. Sicer pa tudi gatewaya nimava enakega. Tko, da je verjetno res fora pri operaterju glede frekvence in ostalega....očitno nimamo vsi uporabniki enega operaterja(v mojem primeru Kabel Tv) enakih nastavitev.

SasoS ::

1 operater lahko uporablja več kanalov. To je nasploh zaželjeno kadar so kanali polni :)

Yossarian ::

Naj nekdo pogleda mojo slikico (spc...) in mi pove, kaj imam dobro in kaj slabo. Jaz se sploh ne spoznam kaj na to.

P.S. Kako si prilepim slikico direkt v ta post?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Kje je logika, da ima mjakop manjši ping do Mojega prehoda, kot je moj ping prav tako do mojega prehoda?! Zbral sem podatke iz analize mjakop-a in svoje podatke (pinge) in vse skupaj bom poslal na Triero, ker želim to več kot razčistiti. Vse skupaj sem začel raziskovati zato, ker se tukaj "pohvalijo" z cca 10 ms pinga, jaz pa imam 13 ms, da o (sveži) dilemi glede frekvence niti ne govorimo.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: PaJo ()

Kolko je meni znano mora biti vsaj 50MHz upstream frekvenca ker drugače Docsis 2.0 ne deluje pravilno.
Seveda pa sem napisal, da samo mislim torej se tudi lahko motim.
««
50 / 364
»»