Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

dejanslo ::
moral bi primerjat s kom, ki ima net prek ljubljanskega kabla..
There`s More Than One Way To Do It

Soprano ::
@Dr. Evil: to pa ne bo držalo. Kar malo preberi poste o drugih kabelskih ponudnikih v Sloveniji =)
Sama tehnologija ti prav nič ne zagotavlja.
Sama tehnologija ti prav nič ne zagotavlja.

Dr Evil ::
Ah nehi no.Če ponudnik zabaše linijo,pol pač ni kriva tehnologija zato.
Kabel ima pri spodobnem ponudniku bistveno bolši ping.Za nespodobne oziroma nesposobne ponudnike pa lahko za dsl enako trdiš.
Kabel ima pri spodobnem ponudniku bistveno bolši ping.Za nespodobne oziroma nesposobne ponudnike pa lahko za dsl enako trdiš.

> Če ponudnik zabaše linijo,pol pač ni kriva tehnologija zato.
To ti ravno govorim. Tehnologija nima zveze s kvaliteto storitve, kot si en post prej trdil ti =)
To ti ravno govorim. Tehnologija nima zveze s kvaliteto storitve, kot si en post prej trdil ti =)

tisti post prej je mel v mislih to, kar je napisal v tem postu kasneje, namreč, da ima "dober kabel" zaradi svoje nravi boljši ping od "dobrega dsl-a"

CaqKa ::
>>> >>>downloada pa ne potrebujemo toliko.
>>> kdo pa si ti da boš govoril koliko kdo potrebuje.
če gremo gledat povprečje je v splošnem pomojem bolje imet simetrične pakete, saj vsi pošiljamo kakor tudi sprejemomao.. seveda pa ne omejujem nobenega.. še več predlagal, sem da se začne posebej zaračunavat upload in posebej download. potem bi si lahko čisto vsak po svoje skreiral paket.
/edit:
>>> Caqka.Jaz hočem enako ceno kot jo ima konkurenca.Torej,nič nerealnega.
jaz pa hočem kvalitetno storitev. (in ne nizke cene, na račun 'mi pa imamo nižjo ceno (ker imamo več uporabnikov na eni centrali)')
>>> kdo pa si ti da boš govoril koliko kdo potrebuje.
če gremo gledat povprečje je v splošnem pomojem bolje imet simetrične pakete, saj vsi pošiljamo kakor tudi sprejemomao.. seveda pa ne omejujem nobenega.. še več predlagal, sem da se začne posebej zaračunavat upload in posebej download. potem bi si lahko čisto vsak po svoje skreiral paket.
/edit:
>>> Caqka.Jaz hočem enako ceno kot jo ima konkurenca.Torej,nič nerealnega.
jaz pa hočem kvalitetno storitev. (in ne nizke cene, na račun 'mi pa imamo nižjo ceno (ker imamo več uporabnikov na eni centrali)')
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()

flipflop ::
Aja, no to je drugo, sem te narobe razumel. Seveda tudi jaz hočem vsaj enako kvaliteto storitev kot je bila doslej. Simetrije se pa tudi jaz ne branim, je zelo dobrodošla. Recimo 2/2 paket bi bil čisto soliden za ceno sedanjega 2/384. Samo to verjetno ne bo.

TyKee ::
Meni bi bilo tudi super paket s hitrostmi naprimer 2Mbps / 1Mbps ali 1Mbps / 512kbps, 3Mbps / 1.5Mbps,...
Toliko kot imaš downloada, 50% toliko imaš tudi uploada.
Seveda simetrija je simetrija ..., ki pa mislim da je ne bomo dočakali.
Toliko kot imaš downloada, 50% toliko imaš tudi uploada.
Seveda simetrija je simetrija ..., ki pa mislim da je ne bomo dočakali.

MilanZ ::
Pozdravljeni,
mene pa zanima, kaj se bo pravzaprav sploh spremenilo?
Cenejse -> paketi ostanejo enaki
Cena se ne bo spremenila -> hitrejsi paketi
Drazje -> hitrejsi paketi
... pa se par kombinacij obstaja :>
Vsaka informacija je dobrodosla!
LP
mene pa zanima, kaj se bo pravzaprav sploh spremenilo?
Cenejse -> paketi ostanejo enaki
Cena se ne bo spremenila -> hitrejsi paketi
Drazje -> hitrejsi paketi
... pa se par kombinacij obstaja :>
Vsaka informacija je dobrodosla!
LP
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.
| _o)

chucki ::
Zej imam 6mbit/786kbit in kaj lahk pol pricakujem? 8mbit/1mbit............
Naj znizajo cene ali zvisajo upload druga ne rabim prav tako tudi vi.

AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Daj povej še za druge stvari ki tebi zadostujejo, da bomo drugi vedeli kaj lahko in kaj ne.

banzaj ::
Zdaj so pa očitno na T2 vzeli stvar končno v roke. Danes me je namreč poklical en njihov izvajalec in vprašal če sem doma, da bi mi prišli priključit T2. Na moje začudenje kako to, mi pojasni da je dobil nalog, kajti v oktobru sem oddal zahtevo za priklop, zdaj so se pa stvari na telekomu končno premaknile in bi mi zmontirali internet. In kaj je tu čudnega, porečete.
TO, DA SEM NJIHOV UPORABNIK OD 10 Novembra, DA IMAJO MOJIH REKLAMACIJ ŽE CEL ARHIV, ZAMENJALI SO MI ŽE ZA POL ŠAJTRGE OPREME, oni bi me pa sedaj končno priklopili. Seveda sem vprašal če se torej zaključuje testno obdobje in bodo zdaj štartali zares, ampak tip na oni strani nikakor ni mogel dojeto poante, da sem na T2 ju že 4 mesece.
Ja kaj čemo, eneih ne morejo, drugih nočejo mene bi pa priklopili kar večkrat. No saj ideja niti ni slaba.......
"jebešT il ne jebeš, život prolazi"
TO, DA SEM NJIHOV UPORABNIK OD 10 Novembra, DA IMAJO MOJIH REKLAMACIJ ŽE CEL ARHIV, ZAMENJALI SO MI ŽE ZA POL ŠAJTRGE OPREME, oni bi me pa sedaj končno priklopili. Seveda sem vprašal če se torej zaključuje testno obdobje in bodo zdaj štartali zares, ampak tip na oni strani nikakor ni mogel dojeto poante, da sem na T2 ju že 4 mesece.
Ja kaj čemo, eneih ne morejo, drugih nočejo mene bi pa priklopili kar večkrat. No saj ideja niti ni slaba.......
"jebešT il ne jebeš, život prolazi"

Aja sori flipklop ker rabis vlko pipco v svet da zadovoljis svojga tamalga flopya

Aha, po tvoje se pimpek povečuje s hitrostjo linije? Čudno da imaš potem ti parkrat hitrejšo od mene. Rezultati so že vidni?

CaqKa ::
tako kot chucki pa tudi očitno spc, pravim da smo povišanje dl hitrosti dosegli na nek nivo ki je za današnje razmere dokaj visok in sem mnenja da bi bilo pametno upload zvišat.
to da bi nekateri radi imeli še večji dl je zgleda pač samo par % uporabnikov.. očitno je tistih ki bi imeli večji ul dosti več.
to da bi nekateri radi imeli še večji dl je zgleda pač samo par % uporabnikov.. očitno je tistih ki bi imeli večji ul dosti več.

Spc ::
Jaz sem vedno bil za kvaliteto.
Rajše dam tudi malo več denarja za stabilnost in kvaliteto.
To se že vidi pri moji network robi ko mam same kvalitetne zadeve.

Serverska Mrežna: Intel Pro/1000 MT Server Adapter
Siwtch: 3COM SuperStack 3 Baseline Switch 2024
Lokalne mrežne: 3COM 3C905CX-TX-M
*Ta oprema vam servira minutne vremenske podatke iz moje vremenske postaje

So me switchi in mrežne planet, level-1 ipd. izučile, da če že kupuješ neko zadevo kupi kvalitetno in imel boš večen mir.
Rajše dam tudi malo več denarja za stabilnost in kvaliteto.
To se že vidi pri moji network robi ko mam same kvalitetne zadeve.

Serverska Mrežna: Intel Pro/1000 MT Server Adapter
Siwtch: 3COM SuperStack 3 Baseline Switch 2024
Lokalne mrežne: 3COM 3C905CX-TX-M
*Ta oprema vam servira minutne vremenske podatke iz moje vremenske postaje

So me switchi in mrežne planet, level-1 ipd. izučile, da če že kupuješ neko zadevo kupi kvalitetno in imel boš večen mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

Moja je zadovoljna z mojim vlkim paketom tako da lahka tud znizam pa bo se vseen dost

Samo cena naj gre dol pa sm zadovoljen........recimo iz 11.200Sit na 9.200sit pa bo super!

Cinderela ::
To je se vseeno dosti predrago ce bo konkurenca mela 8/1 za 7800Sit.
Ce bi triera uploade zvisala bi mela odlicne pakete. Ceprav vseeno hocem videt pakete z do 10Mbit downloada za podobne cene kot drugje vec od tega pa me osebno sploh ne mika prevec.
Pred par mesci sem se mislo da bi blo kr vredo meti kaki 2M/2M paket za kakih 10k. Ampak po teh novih cenah in hitrostih na pohodu nemorem vec trdit tega
.
Trnutno je pac najbol mikav prav ta paket od volje in glede nato da ma volja te centrale vecinoma na obmocju Trierinega terena si vsekakor nesme privoscit dosti vecjih cen in pocasnejsih paketov.
Mislim vi pa tu o neki kvaliteti jamrate in da je brezveze zvisevat hitrot ter da bi placali tak kot je zaj reje. Heh zresnite se malo.
Sicer pa dokler vam se mamice, ateki, strici, tetke, babice in dedeki placajo verjamem da vam je se vseeno vec ali majn.
Ce bi triera uploade zvisala bi mela odlicne pakete. Ceprav vseeno hocem videt pakete z do 10Mbit downloada za podobne cene kot drugje vec od tega pa me osebno sploh ne mika prevec.
Pred par mesci sem se mislo da bi blo kr vredo meti kaki 2M/2M paket za kakih 10k. Ampak po teh novih cenah in hitrostih na pohodu nemorem vec trdit tega

Trnutno je pac najbol mikav prav ta paket od volje in glede nato da ma volja te centrale vecinoma na obmocju Trierinega terena si vsekakor nesme privoscit dosti vecjih cen in pocasnejsih paketov.
Mislim vi pa tu o neki kvaliteti jamrate in da je brezveze zvisevat hitrot ter da bi placali tak kot je zaj reje. Heh zresnite se malo.

Sicer pa dokler vam se mamice, ateki, strici, tetke, babice in dedeki placajo verjamem da vam je se vseeno vec ali majn.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cinderela ()

Jamramo o kvaliteti ja.
Za primerjavo si vzami switch-e.
planet in 3com
planet vam bo deloval z max 4MB/S in crkoval na vsaka 2 dni dočim 3com vam bo delal z 12.4MB/s in nebo nikoli freezno.
Tukaj se pozna kvaliteta katero si vsi želimo.
Seveda pa je razlika tudi v ceni ne samo v kvaliteti.
Za primerjavo si vzami switch-e.
planet in 3com
planet vam bo deloval z max 4MB/S in crkoval na vsaka 2 dni dočim 3com vam bo delal z 12.4MB/s in nebo nikoli freezno.
Tukaj se pozna kvaliteta katero si vsi želimo.
Seveda pa je razlika tudi v ceni ne samo v kvaliteti.

No moj level one router za 10k čist lepo drži na netu 4 računalnike brez kakih velikih težav, sploh ne vem da ga mam.

Mogoče so ti novi modeli vsaj stabilni če že druga ne. (so zgleda malo popravli)
Tisti prvi modeli .. takrat ko sem jaz kupoval to robo pa so bli izpod vsega.
Tisti prvi modeli .. takrat ko sem jaz kupoval to robo pa so bli izpod vsega.

Ja verjetno je tudi odvisno koliko jih obremenjuješ, ta moj je bolj za domačo rabo, ni ravno da bi ves čas bil polno obremenjen.

offtopic?
ostanimo pri temi.. torej vsesplošne želje bi lahko zbrali nekako takole:
- pocenitev se ne branimo
- dl nam kr odgovarja
- ul pa nikakor ne
- s kakovostjo storitev smo zadovoljni in želimo, da ostane takšna še vnaprej
..wau! topla voda!
ostanimo pri temi.. torej vsesplošne želje bi lahko zbrali nekako takole:
- pocenitev se ne branimo
- dl nam kr odgovarja
- ul pa nikakor ne
- s kakovostjo storitev smo zadovoljni in želimo, da ostane takšna še vnaprej
..wau! topla voda!

Kaj ce bi nekdo naredil (lahko tudi jaz) nekako skripto, v kateri bi vsak nekaj napisal kaj bi rad imel.
Kaksen paket? Mogoce kaj pricakuje od morebitnih posodobitev, s cem je zadovoljen, kaj ga moti pri sedajsnji ponudbi itd itd...
Mislim, da bi majstrom na Trieri olajsali delo pri pripravi paketov (vsaj jaz mislim tak).
Je kdo za to ?:)
Kaksen paket? Mogoce kaj pricakuje od morebitnih posodobitev, s cem je zadovoljen, kaj ga moti pri sedajsnji ponudbi itd itd...
Mislim, da bi majstrom na Trieri olajsali delo pri pripravi paketov (vsaj jaz mislim tak).
Je kdo za to ?:)

Pozabi.Dokler so na DOCSIS 1.0,ti enostavno ne morejo ponudit paketov večjih kot jih imajo.Ne pri dl in ne pri ul.Edino kar lahko ponudijo so nižje cene.
Seveda lahko ponudijo T2 konkurenčne pakete če so prešaltali na DOCSIS 3.0,ampak to ma malo kdo.
Seveda lahko ponudijo T2 konkurenčne pakete če so prešaltali na DOCSIS 3.0,ampak to ma malo kdo.

Kaksne pakete bi rad imel je ena stvar ki je brezveze da jo sploh kaj podrobneje pisemo.
8/2 recimo... oz zakaj ne kr 10/10 za 10k kot T2? Ah brezveze ker je neralisticno se zaenrkat pri kabelskem ponudniku, kateri se je v priteklosti le ravnal po Siolu.
Pac en paket 8/1 vsej mora bit da ostane triera se dalje zanimiva za isto ceno kot ga ma volja.si
Nekak tak si pa predstavlam da bi nova ponudba mogla zgledat napram preteklimi ponudbami. Je Cisto realisticna napram voljini ponudbi ter predvidevam da bo siol enako mel. Zdaj verjamem da nebo vecjih paketov kot 10Mbit kar tudi ni hudo. Vecjih uploadov pa tudi nebo dokler ADSL2+ zmore le samo 1Mbit up. Dvomim da mislijo kaj vec proti T2ju naret. Sicer je c preteklosti ze bilo receno da bi nej telemach mel vecje pakete kot 10Mbit tudi v prihodnje tak da tesko rect.
Ampak zaenkrat sem pa skoraj 100% da bodo se dalje pri uploadu skrtli dokler nebo optika vsepovsod.
No tako ponudbo si predstavljam ki je cisto realisticna. Da nebo kdo zdaj to za granted vzel seveda!
F200 Mesečno: 3.800,- tolarjev
Hitrost: do 1024 / 256 kbps
F300 Mesečno: 4.200,- tolarjev
Hitrost: do 2048 / 384 kbps
F400 Mesečno: 5.900,- tolarjev
Hitrost: do 4096 / 512 kbps
F500 Mesečno: 6.800,- tolarjev
Hitrost: do 6144 / 768 kbps
F600 Mesečno: 7.600, - tolarjev
Hitrost: do 8096 / 1024 kbps
F700 Mesečno: 9.900, - tolarjev
Hitrost: do 10240 / 1536 kbps
8/2 recimo... oz zakaj ne kr 10/10 za 10k kot T2? Ah brezveze ker je neralisticno se zaenrkat pri kabelskem ponudniku, kateri se je v priteklosti le ravnal po Siolu.
Pac en paket 8/1 vsej mora bit da ostane triera se dalje zanimiva za isto ceno kot ga ma volja.si
Nekak tak si pa predstavlam da bi nova ponudba mogla zgledat napram preteklimi ponudbami. Je Cisto realisticna napram voljini ponudbi ter predvidevam da bo siol enako mel. Zdaj verjamem da nebo vecjih paketov kot 10Mbit kar tudi ni hudo. Vecjih uploadov pa tudi nebo dokler ADSL2+ zmore le samo 1Mbit up. Dvomim da mislijo kaj vec proti T2ju naret. Sicer je c preteklosti ze bilo receno da bi nej telemach mel vecje pakete kot 10Mbit tudi v prihodnje tak da tesko rect.
Ampak zaenkrat sem pa skoraj 100% da bodo se dalje pri uploadu skrtli dokler nebo optika vsepovsod.
No tako ponudbo si predstavljam ki je cisto realisticna. Da nebo kdo zdaj to za granted vzel seveda!
F200 Mesečno: 3.800,- tolarjev
Hitrost: do 1024 / 256 kbps
F300 Mesečno: 4.200,- tolarjev
Hitrost: do 2048 / 384 kbps
F400 Mesečno: 5.900,- tolarjev
Hitrost: do 4096 / 512 kbps
F500 Mesečno: 6.800,- tolarjev
Hitrost: do 6144 / 768 kbps
F600 Mesečno: 7.600, - tolarjev
Hitrost: do 8096 / 1024 kbps
F700 Mesečno: 9.900, - tolarjev
Hitrost: do 10240 / 1536 kbps

Dr Evil: Te lahko neke prasam?
Ti si uporabnik Triere? Meni se zdi, da nisi...
Če pa si že, pa ti nisem jaz kriv ce bediraš na DocSIS 1.0 sistemu, z starim modemom...
Ramzek: Lepa ponudba, mislim pa da ni nikakor možna. Ker za 10 cukof mislim da bi vsi grabli po F700 paketu.
Za to bo resnično treba počakati na Docsis 3.0. Plus tega, pa spet 100x prevelik Download, uploada pa nikjer :)
Ti si uporabnik Triere? Meni se zdi, da nisi...
Če pa si že, pa ti nisem jaz kriv ce bediraš na DocSIS 1.0 sistemu, z starim modemom...
Ramzek: Lepa ponudba, mislim pa da ni nikakor možna. Ker za 10 cukof mislim da bi vsi grabli po F700 paketu.
Za to bo resnično treba počakati na Docsis 3.0. Plus tega, pa spet 100x prevelik Download, uploada pa nikjer :)

Da DocSIS 1.0 ze 100 LET ni v primarni uporabi?
DocSIS 1.0 imajo samo tisti še, ko imajo tiste stare modeme, ko jim je popolnoma vseeno za hitrost ter boljse odzivne čase - torej, samo da jim deluje.
Zgleda si med njimi .)
EuroDocSIS 1.1, DocSIS 2.0 ti zgleda ni znan :)
Too bad.
DocSIS 1.0 imajo samo tisti še, ko imajo tiste stare modeme, ko jim je popolnoma vseeno za hitrost ter boljse odzivne čase - torej, samo da jim deluje.
Zgleda si med njimi .)
EuroDocSIS 1.1, DocSIS 2.0 ti zgleda ni znan :)
Too bad.

Ma dobro je.Nimajo le docsis 1.0,ampak celo 2.0
Samo še vseeno je dejstvo,da ti pri 2.0 ne morejo ponudit tega kar lahko vdsl.Komaj na 3.0 lahko.

Samo še vseeno je dejstvo,da ti pri 2.0 ne morejo ponudit tega kar lahko vdsl.Komaj na 3.0 lahko.
DOCSIS 3.0, which would likely require a silicon change at the modem and at the CMTS, could offer downstream bandwidth of 200 Mbps per channel, and 100 Mbps per channel upstream. Today, DOCSIS 2.0 delivers up to 40 Mbps down/30 Mbps up. The 3.0 version would give operators enough bandwidth to offer a wide range of IP-based, entertainment-quality media services.

Glede DocSIS 3.0 se pa strinjam. Lahko ti tudi na 2.0 ponudijo, vendar vedi da ne bo poceni saj potrebuješ CMTS zase.
to pa niti najmanj ni poceni.
Lahko bi malenkost dvignili uploade, pa spustili cene. Download je OK (no ja, ta vrstica je bila že nekajkrat obdelana).
Pa lp in brez zamer.

Lahko bi malenkost dvignili uploade, pa spustili cene. Download je OK (no ja, ta vrstica je bila že nekajkrat obdelana).
Pa lp in brez zamer.

Ja sej zato mislim da je bol verjetno da nebo vec kot 1Mbit uploada sploh. Samo ce tak gledas je po tej logiki tudi 8/1 prevlki paket za Treira omrezje in prepoceni kakot tudi 6mbit. Potemtakem ce gledas nerabis te sploh dobenih povisanj pricakovat. Btw a je sploh potrjeno da bo kaj glede na to da se mislijo prodat telemachu kateri je tudi sam reko da bo mel 14Mbit pakete in visje kasneje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cinderela ()

V Večeru je bil v sredo članek, kjer je pisalo, da se o morebitnem sodelovanju pogovarjajo tako z UPC, kot s Telekomom in še nekaterimi drugimi. Skratka, nič naj ne bi bilo fiksno in gre samo za pogovore, ki lahko privedejo do kakšnih združitev, lahko pa tudi ne.

pumaxx ::
Dejstvo je da DocSIS 2 ponuja bistveno višje hitrosti kot jih trenutno ponujajo, ampak primerno več stane. Stalno sem živel v prepričanju da je coax (tudi poklicno to vem) bistveno boljši od bakrene parice potem pa pride en VDSL pa ga prehiti po levi. (ali pa je operater zaspal na lovorikah). O TV ni dvoma da bo kraljeval na kablu, dokler ne pride optika. ( imam 4 Dbox-e ki kraljujejo vsak po svoje) Lahko pa bi ponudili tudi VoIp o katerem se je že enkrat govorilo.

MilanZ ::
Glede na to, da se spreminja ponudba, bi bilo mogoce dobrodoslo tudi kaj spremeniti glede politike zaprtih portov, nizjih od 1024.
Recimo, da bi se uvedla podobna politika kot je pri T-2, da so porti po defaultu zaprti, ampak na zahtevo pa ti jih normalno odprejo.
To bi recimo mene bolj razveselilo, kot povecan download ali upload, ki pa se ju ne branim.
@Ramzek:
iz tvojih ust v bozja usesa oz. iz tvojega posta do glavnih pri Trieri
Recimo, da bi se uvedla podobna politika kot je pri T-2, da so porti po defaultu zaprti, ampak na zahtevo pa ti jih normalno odprejo.
To bi recimo mene bolj razveselilo, kot povecan download ali upload, ki pa se ju ne branim.

@Ramzek:
iz tvojih ust v bozja usesa oz. iz tvojega posta do glavnih pri Trieri

| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _o)

No mislim meni je cist tak. Jaz mam tukaj na razpolago Siol,Voljo,Triero pa se mogoce kaj Amis?
Trenutno ta ponudba od Volje 8/1 najbolsa in najcenejsa. Predvidevam da bo siol mel enako priblizno in ce triera nemisli dati tudi enake ali celo bolse pac grem na Voljo.
Sicer pa ce res pogledas cene katere je triera v priteklosti glede na konkurenco mela je blo tak kot sem ze zgoraj napisal, pac par sto tolarov ceneje. Ce si pa zaj tega nemorejo privoscit bojo tudi cutli pri narocnikih krepko. Tudi kolegi so rekli da jih predvsem 4 in 8 paketi od volje zanimajo.
Trunitni Docsis 1.1 ma 10Mbit prenosa na kanal ne? Tak da 10Mbit sploh ni mozno trenutno te.
Ze 2x 6Mbit zapolni to totalka. Koliko kanalov pa majo na razpolago da ne zafilajo tega?
Trenutno ta ponudba od Volje 8/1 najbolsa in najcenejsa. Predvidevam da bo siol mel enako priblizno in ce triera nemisli dati tudi enake ali celo bolse pac grem na Voljo.
Sicer pa ce res pogledas cene katere je triera v priteklosti glede na konkurenco mela je blo tak kot sem ze zgoraj napisal, pac par sto tolarov ceneje. Ce si pa zaj tega nemorejo privoscit bojo tudi cutli pri narocnikih krepko. Tudi kolegi so rekli da jih predvsem 4 in 8 paketi od volje zanimajo.
Trunitni Docsis 1.1 ma 10Mbit prenosa na kanal ne? Tak da 10Mbit sploh ni mozno trenutno te.
Ze 2x 6Mbit zapolni to totalka. Koliko kanalov pa majo na razpolago da ne zafilajo tega?

Tero ::
Moje mnenje je tudi to da bi rad da ze koncno odblokirajo te porte. In pa vecjega uploda se tudi nebi brano

Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Kami ::
Dobra da si nas spomno na to.
TERROR pridem na irca pa boma en text sestavla pa poslala mail, da zdaj ko sprmeinjajo ponudbo bi lahko naredli nekak tak kot T-2 ja
TERROR pridem na irca pa boma en text sestavla pa poslala mail, da zdaj ko sprmeinjajo ponudbo bi lahko naredli nekak tak kot T-2 ja

A ni triera vedno pakete mesec prej testno zvisevala predno je ponudbo pokazala?
Tokrat nic reportov glede tega tak da ni sploh ziher da bo kaj.
Tokrat nic reportov glede tega tak da ni sploh ziher da bo kaj.

Ramzek, kaj če bi prebral par postov nazaj? So uradno nekomu odgovorili, da bo nova ponudba meseca marca =)

Ponovno objavljam posodobljeno primerjavo paketov med ponudniki širokopasovnega dostopa do interneta.
Primerjava temelji na ponujeni hitrosti ter koliko SIT treba odštet za ta paket.
V primerjavi so zajeti naslednji ponudniki: AMIS (Medinet), KKS Kamnik, Masicom, S5.NET (Perftech), Sinfonika, SiOL, Softnet, T-2, Telemach, TRIERA in Volja.
Datoteka je narejena v programu Excel, dobite pa jo tukaj: http://users.triera.net/tykee/InternetP...
Datoteko bom ponovno spremenil čez nekaj časa, oz. ko bom pri katerem ponudniku opazil spremembe.
Upam, da bomo meseca Marca spreminjali vrstico 18, posledično pa tudi 42 >) upam tudi, da bomo spreminjali na bolje, brez težav pa lahko dodamo tudi kakšen nov stolpec med sedanje W in AB :)? Upajmo :)
Pozivam pa vse, ki delajo na Trieri, ter imajo kakršno koli besedo zraven oblikovanja novih paketov, ter berejo ta post, da naj dajo pobudo za odpravo zaprtih portov, zahtevnejšim uporabnikom (opicja). Politika pri T-2 mi je všeč (tako kot tudi nekaj ostalim tu).
Enostavno privzeto naj bo še zmeraj ZAPRTI PORT (opcija 1), kot drugo opcijo pa, da so PORTI ODPRTI. Lahko je tudi vmesna opcija (3), ki odpre le nekatere porte.
Opcija 1 je privzeto nastavljena pri vsakem novem naročniku (seveda se tudi sedanjim naročnikom dodeli opcija 1)
Opcija 2 in 3 pa se lahko izbere na zahtevo uporabnika.
Lep pozdrav,
TyKee
Primerjava temelji na ponujeni hitrosti ter koliko SIT treba odštet za ta paket.
V primerjavi so zajeti naslednji ponudniki: AMIS (Medinet), KKS Kamnik, Masicom, S5.NET (Perftech), Sinfonika, SiOL, Softnet, T-2, Telemach, TRIERA in Volja.
Datoteka je narejena v programu Excel, dobite pa jo tukaj: http://users.triera.net/tykee/InternetP...
Datoteko bom ponovno spremenil čez nekaj časa, oz. ko bom pri katerem ponudniku opazil spremembe.
Upam, da bomo meseca Marca spreminjali vrstico 18, posledično pa tudi 42 >) upam tudi, da bomo spreminjali na bolje, brez težav pa lahko dodamo tudi kakšen nov stolpec med sedanje W in AB :)? Upajmo :)
Pozivam pa vse, ki delajo na Trieri, ter imajo kakršno koli besedo zraven oblikovanja novih paketov, ter berejo ta post, da naj dajo pobudo za odpravo zaprtih portov, zahtevnejšim uporabnikom (opicja). Politika pri T-2 mi je všeč (tako kot tudi nekaj ostalim tu).
Enostavno privzeto naj bo še zmeraj ZAPRTI PORT (opcija 1), kot drugo opcijo pa, da so PORTI ODPRTI. Lahko je tudi vmesna opcija (3), ki odpre le nekatere porte.
Opcija 1 je privzeto nastavljena pri vsakem novem naročniku (seveda se tudi sedanjim naročnikom dodeli opcija 1)
Opcija 2 in 3 pa se lahko izbere na zahtevo uporabnika.
Lep pozdrav,
TyKee