» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
28 / 364
»»

Radiant ::

No pr meni isto pred mesecem je zacelo vse delat za en k. No po enem tednu sem pisal na techcsupport od triere ker imam Arnes 2Mb paket pa smo prvo ugotovili da so bli moji pingi abismalni pa 50 % packetlossa ... no te so mi poslali serivserja ki mi je pusto tu testni modem in sem cel vikend mel stvar paralelno vezano pa je delal download za en kurc ... pa povezava je vsak dan 2x sesula se lepo kar tak ... in to konstantno.. No vcerej so me poklicali in mi rekli da zgleda z njihove strani vse ok .. no packetloss je naenkrat sicer mirakulozno pr navadnem pinganju zginu a P2P pa ostale stvari se vedno delajo za en K . No potem sem si dobu se visual route in delal razne speedtest in seveda pr vsakem speedtestu blo max 1.4 Mb in quality of service * sustainable speed* je 38 % as in wtf ... lepo povedano NET JE USELESS placujem 7 cukov za nekaj kaj ma povprecno pinge li so na nivoju analognega modema ce utiliziram samo tretino upstreama ki bi mi naj bil na voljo !!!

On tip mi je reku da je bil pr modemu nek SNR Db spike pred mesecem ki se mu je zdel cudn samo ker ocitno nisn edini ki ma ta blem so verjetno oni nekaj zablokali pa nobenemu nic rekli ker itaq vete da v Sloveniji se niso kapirali da so zadovlojni uporabniki vazni in ne tecno nujo !! No onega modema pa se tud ni prisu noben iskat !! Jaz jim ga nebom nesu .. sn tud to ze v tork hotu pa mi niso na KKSu na taboru niti vrat odprli pa sn cinglal ko budalo ... te pa ga naj pridejo samo pojn !;((

No ce bo kdo se kaj progruntal naj napise ... ko pride on serviser mu bom pokazal forum da bo malo magar prebral da nam te vsaj kak statemant dajo al neki tazga ... kurc gleda itaq vejo da nimamo nekih alternativ ...!! Ocitno vsi oversellajo bandwidth ! Ce mam torent v ozadju ko uploada 15 pa dovloada z 30 Kb ne morm niti mailov z pop3 servera na arnesu potegnt brez da vse spavziram ker pride do timeouta !! Like wtf!!!Aja pol pa so se tisti 60 % oacketlossi na

| 7 | 60 | 62.40.96.58 | at.de2.de.geant.net |
| 8 | 60 | 62.40.96.66 | de.se1.se.geant.net |

ce se lahko kdo tracie dela pa ma iste tezave probaj tracat

myspeed.visualware.com pa naipisite kje nate najvecji packetloss ker je cudni da je tudi ce nea torentov uporablam pr teh dveh packetloss najvecji pa seveda na gatewayu tu pr tireri .. pa mi se naj nekdo rece da sanjam ! Pr 38 KB upstreama pa mi nebo noben reku da je pr 10 KB zasicen ! BS

flipflop ::

Priporočam ti plačilo tistega jurja ali dveh na mesec več in imaš mir. Sem jaz tudi imel prek Arnesa, sranje popolno, slabi pingi, itd. Odkar sem pa direktno prek triere pa dela kot je treba. To ma nekaj Arnes zjebano, tiste cene so pa nižje samo na papirju ker v praksi maš dost slabšo povezavo.

dejanslo ::

jaz mam prek arnesa (a200) pa je stvar precej stabilna, pingi nizki, vsekakor kul. moti me le cena, ki je kljub tistemu jurju ali dveh manj še vedno draga. rezultati na tej visualware strani pa tudi štimajo
There`s More Than One Way To Do It

Spc ::

Nekaj se morate zavedat.
Tukaj ni ravno važen upload ali download ampak kolko konekcij na sekundo je odprtih.
Če je preveč konekcij na sekundo se modem sesuje ker ne sfolga več handlat .. zato pa torenti tako popapajo celi internet ..
:)

Ko sem jaz mel prek arnesa še torrenta ni blo, je pa bla kazaa. Tud če sm izklopu vse P2P je še vedno bil ping previsok za normalno igranje. Se je pa popravlo s prehodom na triero.

aha.
Potem pa je res problem v arnesovi povezavi.
8-O

*TV* ::

Lahko prosim prilepiš cel članek sem, ker verjetno nismo vsi registrirani na financah.

PaJo ::

Evo clanek:
UPC Telemach prevzema KRS Rotovž in Tabor

Prevzem obeh štajerskih kabelskih operaterjev bi bil vreden dobrih 13 milijonov evrov

Največji slovenski kabelski operater UPC Telemach se pogaja o nakupu operaterjev KRS Tabor in Rotovž. Vrednosti obeh operaterjev je 13, 5 milijona evrov (vrednost naročnika je 500 evrov), združevanje oziroma prevzem je potrdil le Milan Eržen, direktor KRS Tabor.
"Podrobnosti o morebitnih nakupih oziroma združevanjih ne moremo komentirati, ker naš lastnik, ameriški Liberty Global, kotira na borzi. Lahko pa povem, da uradno vabimo vse slovenske kabelske operaterje, naj se nam kapitalsko pridružijo," je dejal Vojko Rovere, direktor UPC Telemacha.

Tabor priznava, Rotovž ne zanika

Na vprašanje, ali se res kapitalsko povezujejo s Telemachom, je Milan Eržen, direktor KRS Tabor, dejal: "Res so pogajanja v začetni fazi. Vsem kabelskim operaterjem je jasno, da se bomo morali združevati. Niti cena niti pogoji še niso znani." Na enako vprašanje je Milan Perko, direktor KRS Rotovž, odgovoril, da se pogajajo o združevanju, a ne le z enim partnerjem. "Ne morem niti potrditi niti zanikati, ali se dogovarjamo tudi s Telemachom."

Geografskega monopola ni

Na očitke, da ima Telemach geografski monopol in da si uporabnik kabelskega interneta v Sloveniji ne more prosto izbirati kabelskega operaterja, je Vojko Rovere, direktor Telemacha, dejal: "Pred tednom smo bili v Bruslju pri Fabiu Colosantiju, generalnem direktorju generalnega direktorata evropske komisije za informacijsko družbo, ki nam je jasno povedal, da mora konkurenca obstajati na ravni infrastrukture (telekomi, kabelski operaterji, mobilni operaterji ...). Kar pomeni, da geografskih monopolov ni. Je le konkurenca pri storitvah, denimo, dostopu do interneta na različnih infrastrukturah, tudi kabelski."
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

chucki ::

OMG ce se triera zdruzi z Telesmehom pol veste kaj pomeni to ;((
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

CaqKa ::

to potem pomeni, da rotovž in tabor več nebota imela neta preko triere ampak preko telemacha?

nič ne piše o tem da bi se triera združla s telemachom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

TyKee ::

CaqKa: Triera spada pod KRS Rotovz.
Ze sam vpogled v TIS ti to pove.

Me pa res zanimajo dobre in slabe strani te zdruzitve.
In, ali bodo dobre stvari imeli zgolj uporabniki KRS Tabor in KRS Rotovz, ali tudi ostali.

hm, kaj pomeni to?

če primerjamo cene, nič slabega.. delovanje pa ne vem, če se bo kaj spremenilo, ali pač?

Telemach bi naj imel neke načrte za 12Mbit/s do drugega leta preko Docsis 3.0.

Volja pa bi naj ponujala VDSL2 po takih cenah:

1mbit/256kbit 3.990 SIT
4mbit/512kbit 6.190 SIT
8mbit/1mbit 7.790 SIT
20mbit/1mbit 12.990 SIT
(kopirano z mobisuxa)

Tako da bi bilo lepo če bi triera spet povišala hitrosti svojih paketov, če že drugi operaterji to počnejo.

Če bo Triera še zmeraj ostala Triera, in ne bodo rabli čakat direktiv iz UPCa oz. Telemacha (nevem točno ali misli Triero prevzet direkt UPC ali zgolj Telemach) za razne upgrade sistema, potem pomeni združitev zgolj dobre stvari.
Če bo denar vložen za nadgraditev sistema, kot ima to naprimer Telemach (DocSIS 3.0 podpira že polovica ali še večji del omrežja), pa čeprav še ne uporabljajo posodobitev. Če bo to, bo super.

Med drugim predvidevam, da bo pomenilo tudi še bolj konkurenčne cene ter seveda višje hitrosti (že zgoraj omenjeno).

Sam upam, da ne bodo opustili stabilnost omrežja ter se zagledali v hitrost. Meni namreč ni toliko pomembna hitrost kot stabilnost. Sicer dvomim da bi mi zadostoval kak 512/128 paket, ampak tam 2-4Mbps down pa tam 384-768 kbps up je to to. Trenutno sem na 2Mbps/384kbps, pa sem že večkrat reko da bom vzel 4Mbps/512kbps ampak se mi malce škoda zdi denarja.

PS: Samo porte bi pa morali odpret. Oz. ponudit nekaj takega kot ima T-2. Torej privzeta nastavitev = porti zaprti (tako kot sedaj), potem pa več možnosti. To pomeni, da tisti ki niso baš računalničarji tak ne bodo vedeli zakaj se gre ter bodo ostali na zaprtih portih (privzeti način). Tisti ki pa bi radi kak Mail/DNS/WWW server laufali (naprimer backup ter testing varjante) pa bi si izbrali ustrezno opcijo odprtih portov. Saj tisti ki se v nekaj spoznamo tak imamo druge (napr. 100MBit) strežnike za WWW, Mail, DNS,... serverje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Ja jaz upam, da bo triera ostala "triera".
Z tem milsim, da bo ohranla vse linke v tujino kajti imamo zelo dobro in stabilno povezavo v tujino zahvaljajoč več linkov v tujino.
T-2 pa ima trenutno samo preko UTA.at .. torej če UTA pade dol ni tujine in posledično tudi večje pinge v določene lokacije.

Če bo vse glede linkov ostalo enako potem to potezo samo podpiram.

Dzonson ::

sem pa mislil da je Triera blagovna znamka KRS Rotovz

mjakop ::

Tole sem zasledil na enem forumu. Zdej me pa zanima, če ve kdo kaj več o tem.

nekdo je napisal:

Lepo pozdravljeni,
zanima me, če imate v bljižni prihodnosti namen dopolniti ponudbo, oziroma spremeniti obstoječe pakete kableskega dostopa, kar so storila že konkurenčna podetja, tu predvsem mislim na zvišanje upload hitrosti na vsaj 1Mbit/s.

Zanimam se predvsem za možne pakete 1Mbit/1Mbit ali 2Mbit/1Mbit.

Triera odgovarja:

Pozdravljeni,
nova, dodatna ponudba bo na voljo meseca marca. Vse spremembe bodo
objavljene na nasih spletnih straneh.

Lep pozdrav,
Triera Helpdesk

Weeeeee, go triera, go triera, go triera!!! :D

Kolega mi je pravil, da mu vlačijo optiko po bloku kjer živi.

Naj ostane skrivnost, kje in to. .)

Bo pa :P

mit3k ::

Zdaj pa hitro na plan z insajdrskimi informacijami kakšna bo nova ponudba :D

niČ ne bo prijatelj :) hehe

Saj bo kmalu marec, ne pustite se motit :D

Samo okvrino bi pa lahko kdo kaj izdal. A bo spet tko kot običajno(en paket višje)?

glede na voljine nove cenike, resnično upam, da ne, kr bodo pokopali sami sebe..

Res je, hitrost/cena bi morala biti primerljiva z ostalimi ponudniki...

Jaz vem ..
Samo povem pa neja.
:D

Daj povej, bomo tiho kot miške.:D

Dr Evil ::

Pocenli bodo za ne več kot 1500sit.

Predvidevam.

Da ponudijo za 5k 1024/256k,se ne bom pritoževal.

Spc :D :D 8-)

Soprano ::

Nova ponudba po današnjem zatrdilu enega od serviserjev še ni oblikovana. Prisega, da posledično novih informacij nima še nihče. Do sedaj mi je vsa leta dal točne podatke, tako da mu verjamem =)

Je pa potrdil, da bodo novi paketi "enkrat marca" in da bodo laufali na "novem sistemu", karkoli že to pomeni. Bom probal zvedet več, ni bilo dovolj časa danes.

seminal ::

A mi lahko en približen cenik napiše na ZS (ne bom objavil na forumu:če bom lahk moderator briše in me bana)
Zanimalo bi me predvsem za poslovni paket P:D

Kami ::

Kul, že čas da triera nekaj nardi, kr zaj je kr fejst draga :)

Komaj čakam na marec

kdaj je pa bila zadnja pohitritev na trieri?

Septembra se mi zdi.

ker se mi zdi da grejo tele pohitritve sedaj kot po tekočem traku.
naj se ustavijo malo. sej takih speedov pa tudi ne rabimo vsi.

Pa vzami paket Lite, kdo ti brani? Ma kake eni pišejo to verjet ne morš. Go to sleep CaqKa ker si že predolgo pokonc.

|O

če pa se mi ispji smilijo, ko morja stalno neke nove pakete delat.

>>> Kul, že čas da triera nekaj nardi, kr zaj je kr fejst draga.

ja tota triera nič ne naredi, zdaj pa še bodo šli pod telesmeh. ccc

/sarcasm off

Namesto da prodajajo pakete, bi ločeno prodajali upload in download... pa bi vsak dobil kaj bi htel...

če pa se mi ispji smilijo, ko morja stalno neke nove pakete delat.

Meni se smili 8,2k dat za 2mbit.Hočem 1m/256 za max 5k,raje 4k.

Sej men je tud brezveze download zviševat nekam v višave. Bi bilo boljše, da malo dvignejo upload. Vsaj meni bi to bolj koristilo(prenos podatkov na strežnik in ne p2p).

Čeprav, pohitritev se ne bom branil(četudi samo download).

Ojoj, kaj pa eni izjavljajo ... najbolje da kar zalaufate star naprašen 56k modem.

CaqKa: Kako leto nazaj si bil glavni, pa najbolj glasen ker ti je downloadalo nekih 5KB/s manj (pri 1Mbps), zdaj pa tu meces take izjave.

Zgodovina sprememb…

Sej ne rečem, da je hiter download slab. Za navadnega uporabnika itak zadostuje okol 1-2mbit(vsaj meni, edino upload mi šepa).

TyKee preplah da mi prepočasi dela linija, sem delal zaradi tebe, ker si ti povedal, da pa more moja linija že boljše delat. in še danes kakor tudi takrat sem bil za to da paketi postanejo sinhroni namesto asinhroni.
1,5mbit/128 je pač kriza.. zdaj na 4/0.5 se ne pritožujem, upload je (sedaj) fini, downloada pa ne potrebujemo toliko.

zgražam se samo nad dejstvom da je pred letom, vsakemu še en mega bil dovolj, danes pa bi vsi radi imeli 10/10. zakaj? zato ker je hype.. isto kot bi vsi imeli msn8.. pa noben ne ve podat kakega konkretnega razloga zakaj bi ga imel.
jaz sem pa že takrat trieri povedal, da z 128 kbits uploada, mi pošiljanje slike mojemu fotografu nič ne pomaga, ker bi na upload slik čakal in čakal in čakal.

dr evil: meni se pa smili dat 130k za registracijo avta. hočem za 100k pa še kasko zraven.
samo pač ne gre tak. ko se eden od trgovcev spomni, da bodo znižali cene, mu drugi ne morejo v naslednji minuti sledit. potrebujejo svoj čas da cene znižajo.
hočem povedat da ne vrat na nos delat panike, ker nekdo ni posodobil svoje ponudbe, sploh če so pretekle izkušnje z njim dobre, kar pa z triero vsekakor so.

[edit: mah, ne da se mi ukvarjat z nekaterimi...]

Zgodovina sprememb…

skoraj pol leta pa menda ne..

>>>downloada pa ne potrebujemo toliko.

kdo pa si ti da boš govoril koliko kdo potrebuje. Dejstvo je da majo drugi ponudniki trenutno hitrejše in cenejše pakete in če jih ne bo izboljšala tudi triera (kar jih hvalabogu - ali konkurenci) bo, bodo pač zgubili nekaj uporabnikov. Ne vem kaj se sploh oglašate s takimi komentarji nekateri, očitno še niste pogruntali da lahko vzamete tudi počasnejši paket če vam hitrejši ne paše. Sej pa lahko greš na triero in rečeš naj ti znižajo hitrost, verjetno te bodo zelo veseli.

@Caqka: drži. Do sedaj je Triera imela vedno dobro ponudbo in dobro storitev. Verjamem, da bo tako tudi naprej.

Je pa logično, da morajo novi ponudniki v ekstreme, sicer verjetno ne bi pridobili niti 1000 uporabnikov =)

Osebno dam raje jurja več za par kbit manj, samo da dela dobro in da so nizki pingi.

Caqka.Jaz hočem enako ceno kot jo ima konkurenca.Torej,nič nerealnega.

@Dr.Evil: se strinjam samo pod pogojem, da ostane kvaliteta storitve enaka, kot je zdaj. V nasprotnem primeru pa niti pod razno.

Imam možnost uporabljat tako Siolov ADSL, kot Trierin kabel. Staneta približno enako, pingi do tujine pa različni kot dan in noč, v korist Triere seveda.

Danes sem ravno igral malo quake-a.
Imel sem 28ms do nemškega serverja (triera) medtem ko je prijatelj na siolu imel 85ms.
Povejte mi kje je tukaj logika?
Jaz imam do amerike 118ms ne pa do nemčije .. to samo potrjuje, da je triera izredno dobra in ima 100x bolj stabilen ter boljši ping.
:))

To je razlika v tehnologiji in ne v kvaliteti.
««
28 / 364
»»