Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

mjakop ::
TyKee lepo pripravljeno. Se tko lepo vidi kdo ima kakšne hitrosti za kakšno ceno. Se pa strinjam, da bi bilo fajn, če bi bili porti odprti.

teac ::
To bi res lahko imeli dva paketa, ja. Ko paket naročiš, so porti zaprti, za odpte pa pač se pol zmeniš. Samo se mi nekak zdi, da se to nebo zgodlo. mogoče se pa motim, vsaj upam da se.

TyKee ::
Napisano je bilo, da bo nova ponudba na voljo meseca marca, kar pomeni da bi moralo pred marcem bit vse znano. Posodobitev morebitnih starih paketov v kaj novejsega (visjega), pa bi morala biti postopoma urejena do 15. istega meseca.
Aja, pa za info: Z mojim prejsnjim postom sem zelel temo malo bumpat na povrsje :D da ne bomo pozabli na njo :P
Aja, pa za info: Z mojim prejsnjim postom sem zelel temo malo bumpat na povrsje :D da ne bomo pozabli na njo :P

dejanslo ::
morda pa računajo na to, da adsl2+ še en čas ne bo na voljo in bomo čakali do aprila.. :)
There`s More Than One Way To Do It

Soprano ::
@tykee: Meni je takrat serviser rekel "enkrat marca" in ne "prvega marca" 
Sem pa ga zdaj spet malo zagnjavil in pravi, da še nima podrobnih informacij o cenah in paketih. Je pa že 100%, da bodo vsi novi paketi na voljo na novi Eurodocsis 2.0 platformi, ki do zdaj še ni bila aktivna.
Če še kaj zvem, javim =)

Sem pa ga zdaj spet malo zagnjavil in pravi, da še nima podrobnih informacij o cenah in paketih. Je pa že 100%, da bodo vsi novi paketi na voljo na novi Eurodocsis 2.0 platformi, ki do zdaj še ni bila aktivna.
Če še kaj zvem, javim =)

Soprano: nene, nisem gledal tvojega sporocila, ampak tisto, ko je nekdo e-mailal na HELP Desk.... in ja nic se ni znano
(tudi jaz to vem
)
Japs, glede DocSIS 2.0 je pa mozno ja,... trenutno se laufa EuroDocSIS 1.1 oz. DocSIS 1.0.
Sem pa gledal za DocsSIS 2.0, da kao ponuja 3x vecje hitrosti upstreama napram EuroDocSIS 1.1.
To pomeni, da bomo vsi imeli 3x vecje uploade??:) To bi blo zanimivo :D (sanjaj sfijo f kukuruzi :D)
Se dobro, da imam Motorolo, ki podpira DocSIS 2.0
Anyway... downloada mamo priblizno dosti, nova oprema ponuja 3x vecje hotrosti upstreama... slisi se pa vseeno dobro :)

Japs, glede DocSIS 2.0 je pa mozno ja,... trenutno se laufa EuroDocSIS 1.1 oz. DocSIS 1.0.
Sem pa gledal za DocsSIS 2.0, da kao ponuja 3x vecje hitrosti upstreama napram EuroDocSIS 1.1.
To pomeni, da bomo vsi imeli 3x vecje uploade??:) To bi blo zanimivo :D (sanjaj sfijo f kukuruzi :D)
Se dobro, da imam Motorolo, ki podpira DocSIS 2.0

Anyway... downloada mamo priblizno dosti, nova oprema ponuja 3x vecje hotrosti upstreama... slisi se pa vseeno dobro :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()

terayon tj 110 podpira docsis 2.0? sem iskal, pa nisem nikjer zasledil podatka, le to da je "docsis compatible"

Spc ::
Torej to so certificirani modemi:
Cable Modem Vendors
Kolko gledam je nekaj vendorjev, ki izdejujejo Docsis 2.0 čipsete:
BroadCom
Texas Instruments
Conexiant
iMedia
Čipseti:
BroadCom:
BCM3348
BCM3349
BCM3350
Texas Instruments:
TI 4401
Conexiant:
Conexant CX24943
iMedia:
Imedia IM6030
Iščem pa neki enterprise class modem ampak žal nisem še nič našel .. mogoče pa kdo od vas pozna kakšen boljši modem od thomsona 420ke ker 420ka mi dela errorje.
Linksys-a pa zgleda v evropi ni.
Cable Modem Vendors
Kolko gledam je nekaj vendorjev, ki izdejujejo Docsis 2.0 čipsete:
BroadCom
Texas Instruments
Conexiant
iMedia
Čipseti:
BroadCom:
BCM3348
BCM3349
BCM3350
Texas Instruments:
TI 4401
Conexiant:
Conexant CX24943
iMedia:
Imedia IM6030
Iščem pa neki enterprise class modem ampak žal nisem še nič našel .. mogoče pa kdo od vas pozna kakšen boljši modem od thomsona 420ke ker 420ka mi dela errorje.
Linksys-a pa zgleda v evropi ni.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

seminal ::
Kdaj bo zaj cenik, Al pa sam okviren cene paketov in podatke o njih naj sem napiše, kr sem že pošteno nestrpen

chucki ::
Se sreca sem menjal star modem,da imam zej docsis 2.0

AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

hm, ja očitno bo mojega potrebno zamenjati..
tega sem dobil, ko sem pač nabavil net (preko arnesa), v tistih časih pa nas je to stalo ~40k (ne spomnim se več). a je ta modem moj in si moram sam priskrbet novega, al je od arnesa/triere in mi bodo oni nabavli novega? Kje v mb pa sploh prodajajo kabelske modeme?
tega sem dobil, ko sem pač nabavil net (preko arnesa), v tistih časih pa nas je to stalo ~40k (ne spomnim se več). a je ta modem moj in si moram sam priskrbet novega, al je od arnesa/triere in mi bodo oni nabavli novega? Kje v mb pa sploh prodajajo kabelske modeme?

Thomson 390 je sigurno 2.0. Predvidevam, da tudi vsi novejši od 390. Za starejše pa ne vem..

Torej odvisno je kater modem imaš. Poglej na spodnjo stran modema, in poglej v google ali ti podpira DocSIS 2.0 ali ne.
Glede Tompsonov al kaj so... eni verjetno podpirajo eni ne. Odvisno od modela.
Dejanslo: Nov modem dobiš pri Trieri, za 1.000SIT (al 900SIT al kok). S tem da se zavežeš za dve leti. Ta star modem ti ostane, razn če ga prodaš na bolhi :P Ta modem je namreč tvoj.
seminal: nič še ni znano....
Glede Tompsonov al kaj so... eni verjetno podpirajo eni ne. Odvisno od modela.
Dejanslo: Nov modem dobiš pri Trieri, za 1.000SIT (al 900SIT al kok). S tem da se zavežeš za dve leti. Ta star modem ti ostane, razn če ga prodaš na bolhi :P Ta modem je namreč tvoj.
seminal: nič še ni znano....

Kami ::
Hm za Thomson DCM245 nena nič posebaj piše, domnevam, da samo podpira 1.0 in 1.1 ?
docsis compliant
This product was designed according to Data Over Cable Service Interface Specifications.
It will operate on any DOCSIS-compliant Hybrid Fiber Coax (HFC) cable system and offers
DOCSIS Baseline Privacy to promote secure internet transactions.

@Spc je objavu kateri cipseti podpirajo docsis 2.0.......poglej kateri chip ima tvoj modem.

MilanZ ::
Jaz sem zamenal modem iz Terayon modela nevem (taki crni, ful vredu delal) s Thomsonom tcm390. Zakaj? Zato ko bi naj Terayona unicla strela (sam sicer dvomim, pa dobro, strokovnjaki ze vejo). Enostavno sem se odjavil potem pa spet nazaj prijavil (obdržal ip pa vse, novi modem pa dobil za 1SIT al kolk je bla ze tej akcija). Edini pogoj je pa bil, da moram pri trieri ostati še vsaj dve leti
Tisti, ko mate Thomsona tcm390, ima tale cip not:
se pravi da je Docsis 2.0
Btw, je ze kaj novega v zvezi s porti... oni mail je bil poslan? A je ze mogoce kak odgovor tudi na to?

Tisti, ko mate Thomsona tcm390, ima tale cip not:
se pravi da je Docsis 2.0
Btw, je ze kaj novega v zvezi s porti... oni mail je bil poslan? A je ze mogoce kak odgovor tudi na to?
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.
| _o)
| _(/) So I installed Linux.

Thomson od 380 dalje imajo BroadCom BCM 3348
Torej je Docsis 2.0 compatible.

Torej je Docsis 2.0 compatible.
Zgodovina sprememb…

uh.. in kje dobiš modem, če se nočeš vezat? namreč meni se precej dopadejo te nove xdsl ponudbe in sem trenutno na kablu samo še zaradi tega, ker mi te xdsl tehnologije trenutno še niso na voljo, bodo pa vse v roku parih mesecev.. hm, torej, če bo omrežje delovalo na docsis 2.0, bo moj modem sploh deloval, če ni kompatibilen? al pač ne bo dosegal "zagotovljenih" hitrosti?

ADSL, xDSL ni tako dober kot DOCSIS .. zadeva se pozna pri latencah (pingih).
Kar se tiče modemov .. ta modem, ki ga imam jaz od Nortel-a (Bay Networks) je izredno dober čeprav je star (DOCSIS 1.0).
Zadeva je stala okoli 300k sit takrat ko sem jaz to kupil .. res, da nisem dal 300k sit za ta modem ampak sem takrat dal 50k sit za modem dodatno pri trieri.
Tako kvalitetnih modemov več ne delajo .. žal
danes imamo samo to plastik fantastik robo v katerih je BCM3349 in softwareska mrežna kartica ter tunner v enem takem malem čipu [ BCM3416 ] .. in ravno iz tega razloga meni mrežna dela errorje .. ker sploh ni prave mrežne kartice gor zmontirane v samem modemu.
Če pogledate moj board modema:
-Hardwareska Mrežna kartica
-Tuner je taki kot se spodobi (made in japan)
-PCI 2.1 Compatible ! (čeprav ga še nisem sprobal)
To so bli pravi modemi .. a žal nobenega modema ni takšnega, ki bi podpiral DOCSIS 2.0.
Kar se tiče modemov .. ta modem, ki ga imam jaz od Nortel-a (Bay Networks) je izredno dober čeprav je star (DOCSIS 1.0).
Zadeva je stala okoli 300k sit takrat ko sem jaz to kupil .. res, da nisem dal 300k sit za ta modem ampak sem takrat dal 50k sit za modem dodatno pri trieri.
Tako kvalitetnih modemov več ne delajo .. žal

Če pogledate moj board modema:
-Hardwareska Mrežna kartica
-Tuner je taki kot se spodobi (made in japan)
-PCI 2.1 Compatible ! (čeprav ga še nisem sprobal)
To so bli pravi modemi .. a žal nobenega modema ni takšnega, ki bi podpiral DOCSIS 2.0.

Cinderela ::
SPC moram rect da si ti obseden z temi modemi. Kolko jih te ze mas? Ziher si vezan na triero za 10 let ze
Hitrosti elektricnega impulza je vedno ista ali na bakreni parici ali koaksialnem kablu. pppoe je le malo zakasni in T2 ne uporablja tega vec.
Drugace pa jaka razlika med 10 in 14 pingom
. Te pa mam res reje 8/1 od Volje ce si triera nemora privoscit kaj vec.

Hitrosti elektricnega impulza je vedno ista ali na bakreni parici ali koaksialnem kablu. pppoe je le malo zakasni in T2 ne uporablja tega vec.
Drugace pa jaka razlika med 10 in 14 pingom

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cinderela ()

Nimam jaz dosti modemom.
Mam samo tega starega in 420ko .. za prihodnjost ko pride Docsis 2.0 pa če nebo več backward compatible na 1.0.
Drugo pa je vse znanje in nič druga.

Mam samo tega starega in 420ko .. za prihodnjost ko pride Docsis 2.0 pa če nebo več backward compatible na 1.0.
Drugo pa je vse znanje in nič druga.

hja vem, ampak kot je že napisal ramzek, med 10 in 30ms ne bom občutil velike razlike. kvečjemu se bom lažje odvadil fpsjevk ;) seveda ima triera še druge prednosti (o tem smo že globokoumili), vendar bi jaz vseeno raje mel 4mbit kot pa 1mbit... kakorkoli pač, bode me v oči, da ma t-2 1/0,256 ceneje, kot jaz 0,768/0,128 in to preko arnesa in še stalno sem skeptičen glede nove ponudbe in se ne bi rad vezal za novi 2 leti..
question remains: kje v mb poceni do docsis 2.0 modema? spc morda maš ti kakšnega odveč? :P
hm ja, zdaj sem dobil še preblisk, da je triera tukaj ubrala napačno strategijo z ne-leechanjem informacij o novih paketih (razen, če bodo za en drek), saj že itak veliko zaostajajo za konkurenco
question remains: kje v mb poceni do docsis 2.0 modema? spc morda maš ti kakšnega odveč? :P
hm ja, zdaj sem dobil še preblisk, da je triera tukaj ubrala napačno strategijo z ne-leechanjem informacij o novih paketih (razen, če bodo za en drek), saj že itak veliko zaostajajo za konkurenco

Mam 420ko .. samo jo šparam .. če bo res treba prešaltat na Docsis 2.0.

Triera bo pomojem predstavla pakete po siolu .. da bo še boljša ponudba.
Pri quake-u se zna tistih 30ms poznat .. jaz pa spilam quake-a dosti.
Plus tega triera podpira QoS t-2 pa ga ne.

Triera bo pomojem predstavla pakete po siolu .. da bo še boljša ponudba.

Pri quake-u se zna tistih 30ms poznat .. jaz pa spilam quake-a dosti.

Plus tega triera podpira QoS t-2 pa ga ne.
Zgodovina sprememb…

Jaz sem bil 9. po listi za internet.
To je bilo davnega leta in takrat če si hotel imeti internet je začetni znesek znašal 50k sit to so še bli čisti začetki KKSja .. sem bil eden izmed prvih kateri je imel internet doma preko KKSja .. takrat so pač bili modemo okoli 300k sit za providerje .. in 50k sit za userje.
To je bilo davnega leta in takrat če si hotel imeti internet je začetni znesek znašal 50k sit to so še bli čisti začetki KKSja .. sem bil eden izmed prvih kateri je imel internet doma preko KKSja .. takrat so pač bili modemo okoli 300k sit za providerje .. in 50k sit za userje.

CaqKa ::
dejanslo pa počaki toti mesec da triera poda ponudbo/cenik/whateva.
sej do takrat še neboš dobil opcije za dsl..
do takrat bo pa triera tudi povedala kako bo z modemi.
jaz tudi imam terayona in do zdaj je super špilal pa mi nekak niti ni na 'novejši' modem za it, ker nevem kak se bo obnesel. za za dve leti zavezat pa tudi ni kr tak..
sej do takrat še neboš dobil opcije za dsl..
do takrat bo pa triera tudi povedala kako bo z modemi.
jaz tudi imam terayona in do zdaj je super špilal pa mi nekak niti ni na 'novejši' modem za it, ker nevem kak se bo obnesel. za za dve leti zavezat pa tudi ni kr tak..

Buffy ::
MOTOROLA: SB5100E podpira Docsis 2.0. Tko da za tist, ki smo vzel preko Arnesa poleti 2004 in naprej imamo vredo modeme

CaqKa ::
ja se spomnim da so bli po 70ksit.. samo dokler so tezno na triero priključli, so bli modemi na akciji za 20k :)

psychoshorty ::
Ja, sami zacetki KKS -a ... to so bili casi. :) Tegale Terayoncka imam se sedaj doma, trenutno pa svoje delo dobro opravlja Thomson 420 -tka. In ja, sem v pricakovanju razkritja presenecenja Triere, tako kot vsi. :) Malce se potrpimo, tale mesec ni vec dolg. ;)

Nekdo je omenil, da ce bo nujno presaltat na bolsi modem, ali bo lahko uporabljal se tega starega z DocSIS 1.0/1.1.
Pomojem bos lahko obdrzal star modem - ni nujno da bos vzel novega.
Vendar problem bo nastal, ce bos hotel visje pakete. Mislim da ti paketi ki so zdaj na voljo, bodo ostali za DocSIS 1.1/1.0... triera bo pa pripravla verjetno poseben cenik, za pakete ki bodo za DocSIS 2.0.
Verjetno (predvidevam) pa da bodo, te stare pakete malce pocenili.
Novi pa dobili vec uploada in mogoce kak Mbps downloada vec?
PS: Jaz se spomnim, ko je bratranc kupo modem za 100.000SIT (ce me spomin ne vara)...
In ja.. 64/64kbps za celih 7.735 SIT... je pa blo ja ;) majka proti dialup-u :)
[update]: Opazil sem, da akcija 900SIT (dve mesecni narocnini zastojn) traja samo do 28. februarja 2006. Le ta datum meni še bolj pravi, da bomo nove pakete zagledali s 1.3.2006 :) Ali se pa motim, nikoli se ne ve?
Pomojem bos lahko obdrzal star modem - ni nujno da bos vzel novega.
Vendar problem bo nastal, ce bos hotel visje pakete. Mislim da ti paketi ki so zdaj na voljo, bodo ostali za DocSIS 1.1/1.0... triera bo pa pripravla verjetno poseben cenik, za pakete ki bodo za DocSIS 2.0.
Verjetno (predvidevam) pa da bodo, te stare pakete malce pocenili.
Novi pa dobili vec uploada in mogoce kak Mbps downloada vec?
PS: Jaz se spomnim, ko je bratranc kupo modem za 100.000SIT (ce me spomin ne vara)...
In ja.. 64/64kbps za celih 7.735 SIT... je pa blo ja ;) majka proti dialup-u :)
[update]: Opazil sem, da akcija 900SIT (dve mesecni narocnini zastojn) traja samo do 28. februarja 2006. Le ta datum meni še bolj pravi, da bomo nove pakete zagledali s 1.3.2006 :) Ali se pa motim, nikoli se ne ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TyKee ()

Ta moj modem gre 10/10Mbit kar je zelo solidno.
Ampak ker je interface med modemom in serverjem 10Mbit Half duplex pomeni to za mene 5MbitUp /5Mbit Down pri enaki obremenitvi up/down.
Še pa nisem probal kaj se zgodi če dam zadevo na 10Mbit full duplex .. tako, da bo to sedaj en tak test, ki ga bom naredil.
Ampak ker je interface med modemom in serverjem 10Mbit Half duplex pomeni to za mene 5MbitUp /5Mbit Down pri enaki obremenitvi up/down.
Še pa nisem probal kaj se zgodi če dam zadevo na 10Mbit full duplex .. tako, da bo to sedaj en tak test, ki ga bom naredil.

Rekec ::
Zdravo!
Mene pa zanima če lahko kdo "neuradno" pove približno za koliko se bodo pohitrili trierini paketi, in/ali se bodo dodali novi paketi ali znižale cene.
p.s.: vem da vas je tu na forumu kr nekaj iz triere, tak da lahko malo neuradno namignete (in si naredite reklamo)
Mene pa zanima če lahko kdo "neuradno" pove približno za koliko se bodo pohitrili trierini paketi, in/ali se bodo dodali novi paketi ali znižale cene.
p.s.: vem da vas je tu na forumu kr nekaj iz triere, tak da lahko malo neuradno namignete (in si naredite reklamo)

Ja in ne razumem zakaj nebi povedli ce veste

6 dni še samo .. pa bojo novi ceniki na internetu.
"Treba biti strpni in počakat da se vse slečejo" - Škrat bolfenk.
Sej bo .. samo malo bolj potrpežljivi morate bit.
Sem probal ta moj star modem v full duplex pa ne deluje najboljše tako, da ga bom moral laufat pri 10/Half.
"Treba biti strpni in počakat da se vse slečejo" - Škrat bolfenk.
Sej bo .. samo malo bolj potrpežljivi morate bit.
Sem probal ta moj star modem v full duplex pa ne deluje najboljše tako, da ga bom moral laufat pri 10/Half.

naj nam " nakažejo" čimprej, ker se že odločam za t-2, zdaj plačujem 8.200 sit za 2048/384 in če nebom dobo vsaj 8 mbitov za 8jurijev grem takoj k t-2, kjer dobim 10 mbitov za 10 čukov.
Tokrat se bo mogla Triera fejst potrudit...
Tokrat se bo mogla Triera fejst potrudit...

pumaxx ::
Ker kot veste gremo na DocSIS 2.0 ki lahko dosega podobne hitrosti kot VDSL nas bodo verjetno zelo presenetili in dali konkorenčno ponudbo proti T2-ju.

Cinderela ::
Moram rect da malo oz fejst dvomim v to. Drugace pa a nima volja svojih central na vecinjih delih Trierinega terena? Tam so zelo niske cene kar me zelo mika in bom tudi verjetno sel
Triera pa dvomim da bo kaj vec kot Siol dala.

Triera pa dvomim da bo kaj vec kot Siol dala.

Vanquish ::
glede na to, da triera tako kot ostali nudi adsl storitve, a ste sigurni da novi paketi nebodo samo adsl2? Glede na to, da vsi štartajo z marcem?

pa mislite da bo sposobna triera nudit hitrosti 8mbit do 20 mbit po ceni cca 10 ksit za 10 mbitov al pa 8ksit za 8 mbitov.
Dajte no insajderji malo se razpričajte
Dajte no insajderji malo se razpričajte

Pomojem ja.
Triera ima:
AMS-IX (Global Switch): 1Gbit/s Full Duplex [1000 -SX]
Telekom Austria: 155Mbit/s Full Duplex
DTAG: 155Mbit/s Full Duplex
Za Telekom austria in DTAG nisem čisto prepričan .. ampak do ams-ix.net pa ziher majo 1000-SX.
Triera ima:
AMS-IX (Global Switch): 1Gbit/s Full Duplex [1000 -SX]
Telekom Austria: 155Mbit/s Full Duplex
DTAG: 155Mbit/s Full Duplex
Za Telekom austria in DTAG nisem čisto prepričan .. ampak do ams-ix.net pa ziher majo 1000-SX.

@Spc: Triera je že lani imela 2,5 Gbit/s povezavo do Dunaja, verjetno imajo zdaj že 2x toliko =)