» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
27 / 364
»»

Blue3D ::

Imate kako pametno idejo ?
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

flipflop ::

Najbrž imaš nastavljeno omejitev uploada na 10.

Kot vidiš mi skače upload gor dol.

Sem nekaj že nastavljal pod options - extendet samo ne pomaga.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blue3D ()

Spc ::

a imaš mogoče Thomsona 420ko ?
Namreč meni se je točno to dogajalo ko sem menal modem iz mojega starega na novega .. vsake toliko časa je zalagalo (čeprav sem imel vse izklopljeno) in delal je vsako minuto 100 errorjev.
:)

Modem je bele barve pa z zeleno tipko za vklop papirov ne najdem več.
zakaj mi pol speedmeter.nl pokaze 35 kbyt/s ?
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Kami ::

Ti maš RCA DCM305R pol :)

Drugače pa ti testi so en bullshit, probaj en fajl like 5mb vlki uploadat na en FTP, najboljše kr trierin pa tisto bo pol realna hitrost.

Bakunin ::

datoteka

program Wget/win32

ukazna vrstica (start | run | "cmd") :

wget -Y off -O NUL: --passive-ftp ftp://ftp.triera.net/debian/indices/md5sums.gz

Na Triero mi snema konstantno 30,5 kbyt/s
Na emuli in ABC mi pa skače od 10-25 kbyt/s

Bakunin:
Kaj je s to datoteko ?
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blue3D ()

a vas treba za rokice vodit ali kaj?

datoteka se nahaja na FTP strezniku, ki se hkrati nahaja na Trierinem omrezju (torej je "blizu" kar se omrezja tice) in ce si Trierin uporabnik bos dobil kar verodostojne podatke (bolse kot pa ce poganjas testerje, ki se nahajajo nekje v PM/tujina).

pri wget
-O NUL:
pomeni da prenesene datoteke ne shranjuje na trdi disk. Tako se resis se enega moznega "bottlenecka".

Njega pa je zanimal upload in ne download :P

pa naj da httpd na svoj racunalnik in od nekoga iz triere proba prenos.

Ali pa kaksen LiveLinux...

Hair_Y ::

Blue3D - tudi sam že kar kak mesec ali dva opažam podobno.
Upload v muli al torentu neprestano skače, oz. nikoli ne doseže
določenih vrednosti.
Če pa pošljem npr. preko messengerja nekomu kakšno
datoteko, pa je upload konstanten s polno hitrostjo.
Tudi download s FTP-ja je dober, torej polna hitrost
brez nihanj...

Hair_Y
Zdravo !
Meni tudi dela upload na Triero s polno hitrostjo,
v muli pa ABC skače povprečje pa je 10 kbyt/s.
Moti pa me zato, ker sem menjal paket iz počasnejšega na hitrejšega,
pa opažam da je upload enak ! v povprečju !
A ni to nateg ?
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

Tilen ::

Ce ti dela s triero OK potem ni to noben nateg. Ce ti leechas od taksnih ki ne uploadajo veliko in nasprotno, ti ne more it hitro.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dzonson ::

Blue3D, ti si pravi Joker. merit hitrost z torrenti in podobnimi "snemalnimi" omrezji je genialna ideja, s pomocjo katere bos vedno dobil realne rezultate tvoje povezave!

LOL

PS: Upam, da si dojel sporocilo ;)

Če ti tak praviš pol bo že držalo.
Grem še v Msn testirat.
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

chucki ::

Mam js isti problem da mi upload skace kot zmesan v torentih iz 40 na 80 prek msn al pa ftp pa 90k.....tako da pomoje nas neki omejujejo!

dejanslo ::

mislim, da smo ta problem obdelovali na eni izmed prejšnjih strani..? ali pač? vem, da sem se jaz pritoževal nad mojim ul, ki tudi ne dosega maximuma oziroma bolje rečeno v p2p programih dobesedno zamre. Pa če mam kak downstream ali ne.
There`s More Than One Way To Do It

Pa z MSN tudi ne testirat ker to je kr nekaj.

Pošilja čisto počasi pa ni važno kako povezavo maš.

Žal pa ne poznam kaj preveč kaki protokol uporablja MSN za pošiljanje fajlov.

Vglavnem najboljše upload na kaki strežnik ap pa postaviš ftp server pa si nekdo od tebe povleče kaj

NE razumete kaj govorimo.......pred casom je ftp,torent,msn vse delal super! Zdaj pa prek torentov skace upload in to za 50%......neki morjo blokirat druga ni.

Soprano ::

@chucki: če bi kaj omejevali, verjetno tudi ftp ne bi letel. Sicer pa lahko to preveriš zelo enostavno: zamenjaš porte naprimer v eMule iz defaultnih na neke random in bi potem takem moralo delat hitreje, če bi kdo kaj omejeval =)

Meni dela ftp, msn in vse ostalo tako kot mora. Pri muli pa mam upload itak omejen z netlimiterom.

zerox ::

Ni se mi dalo brat cele teme...
chucki imaš mogoče arnes preko triere?

Ja zadnje čase torrenti letijo obupno počasi (max 200KB/s ...ponavadi 160KB/s), ko sem imel 2mbit paket je šlo 230KB/s.

Sedaj imam pa arnes a500 paket, ki naj bi bil 4mbite downstream... my ass, deluje max. 3mbite (peak 370KB/s), pa če testiram ob 3h ponoči, 10h zjutraj, 15h popoldne.

SNR imam dober, ko testiram download je upstream čisto nezaseden, testiral sem pa s torrenti, http in ftp (slo strežniki like arnes, uni-mb, triera..).

Znanec s trierinim paketom f400 or sth, dosega pa hitrosti 4mbite za šalo & speedtest pravi tudi 5.xMb/s prav tako ima tudi čez dan konstanten upload (torrent).

In kaj pravijo na trieri na moje pritožbe?...standardno .. kriv je zaseden upstream, speedtesti so orientacijski ...blabla...sedaj čakam na mail, ker bodo začeli krivdo valiti na arnes:).

Aja glede uploada....upload torrentov mi čez dan skače...okrog 23h se umiri in dela do 8h tudi konstantno na ~64KB/s & če pošiljam kakšne datoteke kolegom(triera, siol, uni-mb) čez dan (dcc, ftp), je upload takšen kot mora biti.

Nimam arnes imam preko triere. Aja pa se preko dc++ mi upload dela max 2k/s pa tud ce odprem 10 slotov bo vsak vleku po 2k/s. Dejstvo je da upload dela tako kot mora venda skace v p2p.........

daj PC direkt na catv modem pa probaj s kaksnim livelinux cdjem, ce je se vedno slab prenos.

? PC direkt na modem ?

kaj misliš z onim CDjem ?
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

mit3k ::

Naj se mi prosim nekdo javi ki ima arnesovo povezavo prek triere.

Problem je sledeč: zadnjih nekaj dni nemorem več igrat cs:s ker mi ping v trenutko skoči na 500ms, čudno se mi zdi zato ker če pingam kero slo stran je average ping 16ms... torej samo v igri imam take pinge >:D

bastadu ::

Jaz imam Arnes preko Triere, pa teh problemov nisem opazil... Je pa res da je včeraj čez dan bilo tako, kot da bi nekajkrat za par trenutkov tujina dol padla, na SLO strani se je dalo normalnio pridet...

Sade ::

Imam triero ( Ne arnes), in je ul skoz konstanten pr muli in torentih tko da triera ziher ne omejuje 0!

CaqKa ::

trenutno so na teznu neke težave ker so eni ojačevalniki šli.. se kar nekaj packet loosa pojavla na cajte.. če pač slučajno kdo tole misli.

Sem videl nove odgovore, pa sem najprej pomislil da je kakšna pohitritev na obzorju...

pumaxx ::

Za to pa mislim da nisi v pravi temi, v tem trenutku.

Sem videl nove odgovore, pa sem najprej pomislil da je kakšna pohitritev na obzorju...

jaz tudi.. namreč kot verjetno veste, je na lj-kablu 1/256 skoraj POL CENEJE! Mon dieu!1 Naj gre u k* ta triera.. dela kar stabilno (ima sicer svoje dneve) in hitro, vendar bogvari, da bi cene bile konkurenčne..

Jaz grem pogledat cenike konkurence 1 kat na leto in sem potem 1 mesec slabe volje. Vidim pa da je res 1/2 cene, kot na trieri. Upam samo da se bo t-2 z prihodom ADSL2+ "poštimala" potem pa bomo preskočli.

Soprano ::

Sem šel malo pogledat cenike in razen T2 (za katerega berem, da so še težave) ter Masicoma pri Ljubljanskem kablu nima nihče od večjih oz. bolj znanih ponudnikov nižjih cen.

Sicer se ne bi branil nižjih cen, ampak tako dramatizirat pa tudi ni treba, ker sem pred preverjanjem ostalih cenikov mislil, da so cene na splošno šle dol 50% in da sem to spregledal =)

jaz sem gledal cenike prek arnesa, ker ti naročniki plačujemo le uporabo omrežja.. sicer, hm, neuradno sem zvedel, da se bližajo pocenitve, kr bojda, kdo je imel možnost, je že presedlal na t-2

cena != kvaliteta

TAko je! Raj dam 1000 ali 2000sit vec pa nimam problemov,ce pa so jih pa hitro resijo.

cena != kvaliteta
Točno tako.
Jaz bi tudi lahko kupil planet switch za manjšo ceno ampak nebom ker mi nebo delovalo tako kot je treba .. zato rajši kupim 3com pa dam par jurjov več.
Kaj se tiče pa signala pa zgleda, da so šli ojačevalniki tudi tukaj na taboru (pri dvorani tabor) kajti te dni imam do 120ms do gateway-a (vse izključeno).

>>> Jaz grem pogledat cenike konkurence 1 kat na leto in sem potem 1 mesec slabe volje. Vidim pa da je res 1/2 cene, kot na trieri. Upam samo da se bo t-2 z prihodom ADSL2+ "poštimala" potem pa bomo preskočli.

pokaži linke (beri: ne nekaj na pamet...)

Cosmo ::

Klik.
Meni se zdi Arnes preko Triere dokaj drag, če upoštemo da oni ne plačajo niti tolarja za moj promet.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Ne moreš primerjat Arnesa s komercialnim dostopom. Sam sem imel Arnes preko triere, pa sem šel raje direktno na triero, ker je preko arnesa bil živ obup, visoki pingi, prekinjalo kar naprej,... Preko triere sem imel pa najnižje pinge na serverjih, redke prekinitve,... Sicer majo svoje trenutke ko kdaj ne dela ampak ni tako hudo da se bi ne dalo zdržat. Čeprav kakšna pohitritev v tem letu tudi ne bi škodila.

pa ne mi teh arneosih cen natrosit no.. to itak država 'subvencionira'
regularne cene glej.
nimajo vsi ispji možnost ponudit arnes. že recimo pri enem izmed ta večji se zatakne... siolu.

Se oproščam če sem vas zavedel, gledal sem cenik arnesa.

triera: Mesečno: 6.100,- tolarjev
Hitrost: do 1024 / 256 kbps

lj kabel:1024/256 3.600,00 sit

btw tudi sinfonika je cenejša med komercijalnimi ponudniki od triere
Pa ne mi sedaj vsi v glavo vbijat da imajo tam vsi zato zanič dostop. Glede prestopov pa mislim da, so k T-2 prestopili samo zanesenjaki, večin ostalih nas še bo počakala kakšen mesec ali dva da se euforija poleže in stvari stabilizirajo, ker moj "zastonj" ARNES paket je postal predrag v primerjavi z komercijalnimi ponudniki. Moram pa še povedat da sem na KRS od vsega začetka (6 ali 7 let)

Evo kateri ispji peerajo z triero:
AS3154 - AS3353

Dr Evil ::

A je komu včeraj zvečer na lokaciji maribor rotovž,bila povezava prekinjena?

Svaka čast trieri.

Do nizozemske 31ms
8-O

PING www.leaseweb.nl (83.149.80.111) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.leaseweb.nl (83.149.80.111): icmp_seq=0 ttl=57 time=32.2 ms
64 bytes from www.leaseweb.nl (83.149.80.111): icmp_seq=1 ttl=57 time=31.1 ms
64 bytes from www.leaseweb.nl (83.149.80.111): icmp_seq=2 ttl=57 time=33.2 ms
64 bytes from www.leaseweb.nl (83.149.80.111): icmp_seq=3 ttl=57 time=32.6 ms
64 bytes from www.leaseweb.nl (83.149.80.111): icmp_seq=4 ttl=57 time=30.5 ms

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

NoBody- ::

Res morjo nekaj blokirat, ker pred 1mescom mi je upload na torrentih delal 42-45 konstantno. Zdaj sem srečen če pride do 20!! Res je da majo zelo nizke pinge itd. sam neki morjo blokirat ker pred časom delalo normalno!!

Kar se tiče arnes preko triere al kak je! Lahko rečem samo sranje od sranja. Imel 4mb paket od arnesa bi delal nikamor, pa sem priklopil direkt na triero in dela kot mora. Sam kot rečeno upload pri torrentih neki jebe in ziher morjo neki blokirat!!

Lp

Torent je največji drek za mene.
Ga vklopiš pa praktično nimaš več interneta .. vse popapa.
:|

TyKee ::

Torrenti delajo cisto normalno.

Ce so le "leecherji" za ta file, potem dosega maximum.
Seveda, če pa "leecherjev" ni, potem pa itaq nima kam za uploadat, tako da ne more dosegat MAX-a :>

Lp

NoBody- ::

Ma seveda so leecherji in to preko 50 jih je in sem jaz edini sejalec in mi ne presega torrent preko 20kb/s

lp
««
27 / 364
»»