» »

Xp - Chkdsk in kup napak

Xp - Chkdsk in kup napak

Daniel ::

Lep pozdrav!

Problem: Po inštalaciji XP-jev na NTFS particijo se mi je na tej particiji redno zaganjal CHKDSK in popravljal Volume Bitmap Errorje (približno na vsaka dva boot-a). Po vsakem popravljanju napak pa se je sistem še enkrat zagnal. Na tujih forumih sem zasledil, da ko inštaliraš IE6 SP1 se CHKDSK ne zaganja več, zato sem to tudi storil in res, CHKDSK se ni več zaganjal(to je bilo par dni nazaj) Potem sem včeraj zvečer še enkrat ponovno zagnal računalnik preden ga ugasnem in je bilo še vse Ok, danes zjutraj pa so se xp-ji začeli nalagati in vse se je ustavilo pri Boot screenu. Lučka za procesor je svetila, ampak nič se ni zgodilo. Sledil je ponovni zagon, -> Last known good configuration, ne pomaga, še enkrat, tokrat v Varni način. Windowsi se zbootajo vendar takoj ob prijavi javijo napako o eni corrupt datoteki. Takoj sem shedulal chkdsk ob naslednjem zagonu s stikalom /f . Ponovni zagon, chkdsk se zažene, in takoj najde neke orphan segmente in ne vem kaj še vse, briše neke atribute, popravlja pa še bi se kaj našlo -> ponovni zagon, XP-ji se zbootajo brez problema.
Zakaj se pojavljajo te napake?
Zdi se mi, da se je sedaj ko se mi CHKDSK ne zaganja več nabralo cel kup napak in se je to zato zgodilo.
To niti ni bilo prvič, že parkrat se mi Winsi niso hoteli zbootati, le da takrat niti v varni zagon nisem mogel, ostal sem že brez sistemske particije (dvakrat), medtem ko je druga particija na istem disku delala naprej. Kot da naenkrat ne ve več ali je FAT ali NTFS. Takrat je pomagal le format sistemske particije in potem je stvar spet delala.
Sistem ni navit.
Disk je WD1200 JB, že preverjen z WD orodjem za preverjanje diskov v DOSU (brez napak).
ABIT Be6-2

Mogoče velja še omeniti da se mi to na starem disku 20GB ni dogajalo in da moja plošča ne podpira tako velikih diskov, tako da ali formatiram pri sosedu ali s Partition Magicom, ki prepozna celoten disk. Ko sem imel XP - je na drugi pariiciji ker sem imel dual boot je vedno preverjal tisto particijo.

Dovolj mi je že izgubljanja podatkov

Hvala za odgovore!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z diskom...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191174 (1067) dux
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706812 (5273) Mavrik
»

120 GB WD z bad sektorji

Oddelek: Strojna oprema
51012 (889) Daniel
»

Scandisk se ne zaganja več

Oddelek: Operacijski sistemi
12770 (655) R33D3M33R
»

Par problemov z XPji

Oddelek: Operacijski sistemi
342586 (1832) Mercier

Več podobnih tem