» »

Poskodovan lak na avtu

Poskodovan lak na avtu

harmony ::

Pozdrav.
Leto dni nazaj sem dal prefarbati havbo in sprednji odbijac.
Po letu dni je sedaj stanje sledece:




Reklamacije, katero mi je model, ki je lakiral ne zeli sprejeti, ces to je pac tako, ko se enkrat farba. Je to res temu tako?

Ni mi jasno, zakaj me na to ni prej opozoril, saj luknjic niti ni bilo toliko pred tem farbanjem. Bi pac enostavno sam te luknjice zapru s copicem in basta.

Tako je zgledalo pred farbanjem. Mislim, to sem takrat uspel pri njemu slikati, ce je se kaj po tej sliki delal razen lakiranja, pa ne vem.



Nocem ga obtozevati, ker ne zelim izpasti nepravicen, ampak sem zelo nezadovoljen, ker ce je to tako pol mi je blo res skoda sploh karkol dajat farbat.

Scorpia ::

Vcasih domaci majstori delajo tako, da sparajo in ne dajo temeljne barvo, pred barvanjem. Ali pa ce ze dodajo, ne pocakajo dolgo casa, da se posusi. V kolikor se to dvoje ne naredi, pride po dolocenem casu, da barva zacne odpadati.
////

#000000 ::

kok si plačal to extravaganco ?

Ganon ::

Je bil pri izbiri avtoličarja odločilni faktor cena? Izgleda že tako. Delo je opravil katastrofalno.

harmony ::

Ganon je izjavil:

Je bil pri izbiri avtoličarja odločilni faktor cena? Izgleda že tako. Delo je opravil katastrofalno.


Torej trdis, da bi lahko nekdo tole bolje opravil in da se po letu dni tole ne bi smelo zgoditi? Rabim vec informacij, kot "delo je opravil katastrofalno", namrec to mu kot argument ne morem povedati.

Meni kot laiku je tole tudi katastrofalno in ne morem verjeti, da se odbijac ne da zrihtati, saj je bil odbijac samo podrajsan in malo poskodovan od kamnov, ampak ne tako kot sedaj na teh slikah.

TOP ::

Tole je bilo delo opravljeno res katastrofalno,kar se vidi po slikah.Predvidevam,da je bil odbijač-branik samo prefarban in ni bil prej nanesen prajmer,ker če bi bil se nebi luščil,kar se lepo vidi.Prednja havba je pa katastrofa po enem letu se tole ne sme zgoditi,zelo slab avtoličar.Moj primer:Žlahtovc je imel razbito zadnjo havbo in jo dal popravit.Šlo je preko zavarovalnicekjer je pisalo da je treba zadnjo havbo menjat.Po enem letu se je začela zadnja havba luščit ko je sam temeljito pregledal je ugotovil,da ni dobil nove havbe ampak staro so popravili,šel je nazaj in so morali še enkrat popravit sedaj ma avto že 5 let od takrat in je uredu.Moje priporočilo pojdi nazaj in mu pokaži naj popravi.Pa tel majster ima tudi komoro za avtomobile.

fikus_ ::

Na prvi pogled zgleda, da so ti kamenčki/pesek odprli barvo, potem se pa nadaljuje luščenje. Možnih je več vzrokov. Slabo pripravljena podlaga, premalo/sploh ni bilo nahrapavljeno, pred barvanjem se je nabral kondenz, . . .
Težko je soditi po teh fotografijah. Težko ti bo kdo kar rekel, to je bilo narobe!

harmony ::

Tile zadnji odgovori so ze boljsi. Sedaj imam malo vec informacij s katerim lahko operiram pri pogovoru.

Sami ::

Tole je res hitro, nekvalitetno in poceni narejeno. Na svojem avtu sem ze 2x dal prebarvati odbijač na uradnem servisu, leta 2013 pa sem dobil novo sprednjo havbo, vse je brez pikice...narejeno kot je treba (uradni servis).

Vsekakor pojdi nazaj in zahtevaj popravilo na njegove stroške, lahko pelješ prej tudi k kakšnemu ličarju pogledat, da ti da oceno kako in kaj je bilo narobe narejeno.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Heisenberg ::

prosim za info koliko je stalo tole štrihanje?

harmony ::

Heisenberg je izjavil:

prosim za info koliko je stalo tole štrihanje?

250€ - havba, odbijac leva vrata spodnji del in pragovi

Sami ::

harmony je izjavil:

Heisenberg je izjavil:

prosim za info koliko je stalo tole štrihanje?

250€ - havba, odbijac leva vrata spodnji del in pragovi


Kako se držijo ostali deli, ki so bili pobarvani?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

šernk ::

moje mnenje: težko boš kaj dosegel, no morda s precej kreganja in živci.

Sem imel pred leti podoben primer ravno na havbi, pa se nisem šel niti kregat. zadeva je bila identična barva se je začela luščit po dobrem letu ali letu in pol. najprej sem mislil, da je kamenček pač poškodoval ostalo je pa potem naredil led in voda. čez 2 meseca pokne barva na mestu kjer sploh ni bilo vidnega udarca od kamenčka in tako je odletelo potem v roku leta dni na ene par mestih.

poškodbe so bile pa identične tvojim. razlog: slabo pripravljena površina pred barvanjem (sploh ni bilo zbrušeno, kot bi moralo bit). Sposoben avtoličar ti bo to najbrž povedal takoj, ko začne sedaj brusit na novo. od kar imam drugič pobarvano imam sedaj havbo 6 let, pa ima samo eno poškodbo od kamenčka v tem času, odstopa ne nič nikjer.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

harmony ::

Ne sej kregat se ne bom sel, skoda zivcev, pa tudi ce je prvic nesposoben urediti, dvomim, da bo drugic kaj bolje. Rajsi grem k drugemu, bolj zanesljivemu avtolicarju.

Vseeno pa mu ne bom dopustil, da mi govori, da je to pac normalno, ko se enkra farba.

@Sami
Ne kaj prevec dobro.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poškodbe od kamenčkov

Oddelek: Na cesti
153044 (2290) matobeli
»

Vztrajnik tipalo - Clio 2001

Oddelek: Na cesti
81903 (1727) Highlag
»

Apple Cinema Display na PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
5915 (805) Windhealer
»

Praske po pranju avtomobila

Oddelek: Na cesti
2414183 (13319) black ice
»

Cena barvanja avtomobila

Oddelek: Na cesti
3851882 (50398) lufthammer

Več podobnih tem