» »

nakup tiskalnika

nakup tiskalnika

misso ::

Tiskalnik bom uporabljal 2x tedensko predvsem za tiskanje besedil, zdaj me pa zanima ali se splača plačat 40tisočakov ali pa kupiš tiskalnik za 20k. Pa kako je s kartušami a če predolgo stojijo ali se lahko zasušijo. Vsaki predlogi dobrodošli.
HP ali Canon ali mogoče kaj drugega.
Hvala!

Nikita H ::

predvsem si poglej cene kartuš oziroma kupi tisti tiskalnik, za katerga dobiš (sicer neorginalne) kartuše za dva jurja oziroma se jih da napolnit.
Zgodi se ti lahko, da se ti splača vsakič ko se ti spraznejo kartuše nov tiskalnik kupt, ker je cena ista.

misso ::

ja saj razumem razmerje cen pa to. Kako pa je s kartušam a kakšne dlje zdržijo( tko da če 14 dni ne uporabljaš printerja vse zasuši in potem ni za nikamor)

Sid Izprijeni ::

Definitivno HP po mojih izkušnjah. Sam imam Epsona, vendar je ta nesreča, da se menjajo samo kartuše in ne cele glave kot pri HP, kar pomeni, da se mogoče z refillom ni za špilat, ker ti zna neoriginalna kemija kaj šobe zasvinjat. V glavnem tvegaš. HP je tudi hitrejši in tišji (vsaj tisti primerljiv z mojim Epsonom). Je pa Epson bil takrat za svoj denar malo kvalitetnejši po kvaliteti tiska, sploh pri slikah. Kolikor sem imel opravka s Canoni, pa so (bili) obupno počasni.

Se pravi, če večinoma printaš tekst in bi želel predvsem hiter in lep izpis, kupi HP. In to bolj pri 40k SIT. Boš imel precej manj težav z njim. Pa še ker se menjavajo cele glave, ti ne bo treba originalnih tolikokrat kupit ampak samo neoriginalne in precej cenejše refille. Zasušilo pa mislim da se ti ne bo nič. Kvečjemu kako čiščenje glav boš moral zagnati vsake toliko časa.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

iso2000 ::

Če ti zadostuje ČB izpis morda premisli o nakupu poceni laserskega tiskalnika.

misso ::

no fino zdaj pa še ena dilema / laser in zdaj rabljeni al nov. Ne vem kakšni so pa rabljeni HP 5P ali pa HP 6L. Kaj pa glede novih Brother??? al kaj drugega

Nikita H ::

hm laser ima sicer drago kartušo samo neprimerno dalj časa zdrži, tako da je laser za tiskanje ubistvu v končni fazi cenejš, sam se ti pomoje ne splača, še posebi če boš tiskal 2 krat na teden.

iso2000 ::

Hja, odvisno je koliko tiskaš tistikrat, ko pač tiskaš. Če veliko, potem se sigurno splača laser - je cenejši. Kar se tiče pa tiskalnikov samih, imajo pa v reviji Monitor vsak mesec kakšnega na testu. Se mi zdi, da bo naslednja številka imela zraven na cd-ju precej starih Monitorjev - morda se splača kupit pa pogledat za nazaj.

AIRMAN ::

Samo nekaj glede cen kartuš: večina folka misli, da ima HP najdražje kartuše. Splača se mal skupaj zbrat podatke glede volumna in zmogljuvosti kartuš in potem zračunat ceno na ml črnila oz. še bolje ceno na stran (€/page :)). Črna kartuša od mojega hp920 stane okrog 8 jurjev pa lahko z njo natisnem okrog 450 listov (preverjeno), medtem ko za Cannona (nevem točno ker model, sem samo informativno gledal podatke na netu) pa stane okrog 2,5 do 3,5 jurje, ampak (menda) izpljune nekaj nad 150 listov. Svetujem ti, da te podatke dobiš od proizvajalcev ali še bolje iz testa iz kakšne revije, ki so bolj verodostojni. Če te skrbi izsušitev glave, raje vzemi tak printer, ki ima karušo z glavo. Epson je nima. Hm, laser. Današnji brizgalniki so se že kar približali laser kvaliteti, tud črnila so kar obstojna (pigmentna), pa še rakotvorna niso >:D Pa doskrat pride prav kaj v barvah sprintat, kakšno seminarsko ipd., kar s poceni čb laserjem ne boš mogel. Srečno :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697141927 (723) easyrider3
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422165 (14439) Spock83
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7220147 (17096) mat xxl
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385260 (4160) KoKi
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433777 (3201) TheJack

Več podobnih tem