Forum » Pomoč in nasveti » Ali obstaja AC električni kabel oz.vtič V USB (pretvornik)
Ali obstaja AC električni kabel oz.vtič V USB (pretvornik)
WinXP ::
Zdravo,zanima me ali obstaja pretvornik (adapter) ki bi pretvoril AC električni kabel oz.vtič v USB (da bi lahko naprava delovala preko USB oziroma KOT USB in ne samo preko 220V vtičnice)
Iskal sem,pa ne najdem nikjer,pa še internet imam zelo počasen,ker je mobilni in dobesedno eno stran odpira "pol ure",ker laufa samo na ubogih 128 Kbit/s,mislim za znoret...
Ne vem če kaj trgovina Conrad od tega prodaja,če kdo kaj ve a to obstaja
naj prosim piše in prilima link,da vidim kako zgleda ta adapter in kakšna je cena.
Vnaprej hvala za pomoč !
Iskal sem,pa ne najdem nikjer,pa še internet imam zelo počasen,ker je mobilni in dobesedno eno stran odpira "pol ure",ker laufa samo na ubogih 128 Kbit/s,mislim za znoret...
naj prosim piše in prilima link,da vidim kako zgleda ta adapter in kakšna je cena.
Vnaprej hvala za pomoč !
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Ne,ne,rad bi 200V električni vtič spremenil v USB,v kolikor obstaja tak adapter?
Da v bistvu potem naprava "deluje kot USB" ne pa kot 220V.
mihec87 ::
Ne,ne,rad bi 200V električni vtič spremenil v USB,v kolikor obstaja tak adapter?
Torej na eni strani vtikač za v električno vtičnico(220v) na drugi strani pa usb konektor? Kaj naj bi ta kabel počel oz čemu bi naj koristil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Ne,recimo vzemimo primer: Ventilator,ki ga moram vklopiti v 220V vtičnico,če hočem da me hladi bi rad imel tako,da mi ga ni treba vklopiti v električno vtičnico ampak V USB režo računalnika recimo,pa da se PREKO NJE "NAPAJA". Je to možno? Ali obstaja tak adapter?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
oemdzi ::
Ja seveda je možno, jaz imam pralni stroj preko usb 2.0.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Bizkit45 ::
a veš da opisuješ adakter :)
drugače pa tole (AC USB OUTLET)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=us...
drugače pa tole (AC USB OUTLET)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=us...
hojnikb ::
ti rabiš potem inverter iz 5V v 220V
Mislim da boš kej takega težko našel za 5V usb. Pa še to; USB 2.0 je omejen na crika 2.5W. Upoštevaj še izgube pr konverzijah in dobiš mogoče uporabnih 2W ven.
Zakaj bi to počel is beyond me.
Mislim da boš kej takega težko našel za 5V usb. Pa še to; USB 2.0 je omejen na crika 2.5W. Upoštevaj še izgube pr konverzijah in dobiš mogoče uporabnih 2W ven.
Zakaj bi to počel is beyond me.
#brezpodpisa
mihec87 ::
Ne,recimo vzemimo primer: Ventilator,ki ga moram vklopiti v 220V vtičnico,če hočem da me hladi
bi rad imel tako,da mi ga ni treba vklopiti v električno vtičnico ampak V USB režo računalnika recimo. Je to možno? Ali obstaja tak adapter?
To kar ti želiš bi bil inverter iz 5V dc na 220V ac...Usb port ima premalo tokovno zmogljivost da bi lahko gnal tak ventilator prek takšnega inverterja..Za avto obstaja iz 12V na 220V..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Aaa,škoda... za avto vem,samo sem mislil da se da tudi preko USB tako... nič potem,hvala vseeno za pomoč. Pozdrav!
janezvalva ::
Zdravo,zanima me ali obstaja pretvornik (adapter) ki bi pretvoril AC električni kabel oz.vtič v USB (da bi lahko naprava delovala preko USB oziroma KOT USB in ne samo preko 220V vtičnice)
Vnaprej hvala za pomoč !
Ja seveda je možno, jaz imam pralni stroj preko usb 2.0.
matr sem skorej umrl od smehhahhahahaaha
nikjozo ::
Furbo ::
Ne,recimo vzemimo primer: Ventilator,ki ga moram vklopiti v 220V vtičnico,če hočem da me hladi bi rad imel tako,da mi ga ni treba vklopiti v električno vtičnico ampak V USB režo računalnika recimo,pa da se PREKO NJE "NAPAJA". Je to možno? Ali obstaja tak adapter?
Ne, obstaja pa ventilator tak. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
KraitPay ::
ventilator bi priključil na adapter, ki spremeni 5V DC na 230V AC. Tole sem se pa sedaj nasmejal.
Ne ne obstaja.
Ne ne obstaja.
Prav je da ste se nasmejali,še jaz sem se...pač mislil sem... danes je vse možno...
Pozdrav.
Pozdrav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajanje telefona v avtomobiluOddelek: Na cesti | 4124 (2183) | 2f4u |
» | Transformator 220V na 12V (enosmerni,10A)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13536 (5707) | krneki0001 |
» | Izdelava mini hladilnika.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7912 (7390) | krneki0001 |
» | V EU enotni polnilci mobilnih telefonov čedalje bliže (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 36824 (27607) | tonylee5566 |
» | USB priključki že v ziduOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 7246 (5759) | Azrael |