Forum » Na cesti » Napajanje telefona v avtomobilu
Napajanje telefona v avtomobilu
menjalnik ::
Avtomobilski usb polnilec 5V/1A v avtu(12V) mi noče polnit telefona, ko priklopim se nič ne zgodi, enak originalni polnilec doma(iste karakteristike polnilca) mi deluje normalnoV čem je težava? Napajanje v avtu potrebujem le zaradi navigacije(gps) nič drugega in le ta porabi veliko energije.
Razmišljal sem o nakupu dodatne zunanje baterije pa me skrbi ravno to, da mi ne bo hotela polnit telefona. Uporabljam pa vedno isti usb kabel doma in v avtu. Kaka ideja?
Telefon je Samsung z 3,7V... 1800mAh baterijo
Razmišljal sem o nakupu dodatne zunanje baterije pa me skrbi ravno to, da mi ne bo hotela polnit telefona. Uporabljam pa vedno isti usb kabel doma in v avtu. Kaka ideja?
Telefon je Samsung z 3,7V... 1800mAh baterijo
hojnikb ::
mogoče tisti usb polnilec ne upošteva ravno 5V usb specsa ali pa hoče telefon signal za polnjenje...
#brezpodpisa
SkIDiver ::
enak originalni polnilec doma(iste karakteristike polnilca) mi deluje normalno
To ni enak polnilec. 12V in 220V polnilca nista enaka, zato je vprašanje kakšen output daje 12V polnilec. Si preveril, da daje ven 5V in zadostno amperažo? Pred tem pa preveri, da 12V vtičnica sploh deluje! Nekatera vozila imajo otroško zaščito za 12V vtičnice Če blokiraš pomik zadnjih oken (če so električna) ti lahko odklopi 12V vtičnico v kabini.
Mavrik ::
Očitna razlaga je da ti je crknil avtopolnilec, kar pri poceni sranju, ki ga dobiš v trgovinah, sploh ni redko. Kupi drugega, po možnosti takega ko zna dajati 2A izhoda.
The truth is rarely pure and never simple.
MTB ::
Naloži kakšno aplikacijo za spremljanje toka polnjenja in preveri, jaz uporabljam galaxy charging current lite. Imel sem podoben problem in sem ugotovil, da je problem v kablu. Kar pri tebi očitno ni.
Testiral na drugem telefonu in normalno polni!
Bosta tale dva v redu zame:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.e-misija.si/prenosniki/napaj...
hojnikb ::
Očitna razlaga je da ti je crknil avtopolnilec, kar pri poceni sranju, ki ga dobiš v trgovinah, sploh ni redko. Kupi drugega, po možnosti takega ko zna dajati 2A izhoda.
očitno že ne tako očitna, če mu na drugih mobilcih dela
@op
vzami enega izmed tistih in testiraj. V najslabšem primeru pač vrneš.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Alamar ::
Testiral na drugem telefonu in normalno polni!Jao, kako nategujejo s cenami. Ti chargerji so na ebayu od 2 EUR naprej, s poštnino vred iz Kitajske.
Mah čez vikend grem na pot in nujno potrebujem to, ker pri polni osvetlitvi in gpsu se mi bo telefon spraznil že na polovici potiJutri grem v trgovino pa poročam
blackbfm ::
Jao, kako nategujejo s cenami.;(( Ti chargerji so na ebayu od 2 EUR naprej, s poštnino vred iz Kitajske.
Kot prvo iz kitajske traja najmanj 2 tedna da pride, kot drugo neveš kaj dobiš, sploh ko začneš gledat res najbolj cenene stvari.. dobiš, vidiš da ni vredno niti tistega evra in vržeš v smeti..
Arctander ::
Ne vem, kako je pri Samsungu, ampak mene je enako hecalo pri BlackBerryju. Sem nesel polnilec nazaj v trgovino, kjer sem z doplačilom menjal za močnejšega, a še vedno ni delalo. Nato sem na netu našel, da BB zahteva sklenjena data kontakta, sicer ga ne polni. Tako da sem vzel v roke olfa nož in šel v akcijo ... ko sem sklenil data žički, je normalno polnil.
Alamar ::
Jaz sem jih kupil kar nekaj po 2-4 EUR zase in kolege in vsi delajo brez problema. Res je včasih loterija, a loterija je tudi pri teh dveh zgoraj omenjenih za 5x ceno, ker so takisto cheap kitajski. Res pa je tudi, da lahko tega neseš nazaj v trgovino in tam zgubljaš čas in živce, da ti ga zamenjajo. Sam za ta denar raje kupim iz Kitajske in vržem v smeti, če slučajno crkne. No, če se mudi z nakupom, potem seveda ni izbire... Chargerji priznanih znamk so pa tudi na ebayu zelo dragi.Jao, kako nategujejo s cenami.;(( Ti chargerji so na ebayu od 2 EUR naprej, s poštnino vred iz Kitajske.
Kot prvo iz kitajske traja najmanj 2 tedna da pride, kot drugo neveš kaj dobiš, sploh ko začneš gledat res najbolj cenene stvari.. dobiš, vidiš da ni vredno niti tistega evra in vržeš v smeti..
Prejle testiral 2A in 3A polnilec in prasec noče filat! Odprl sem tale 1A polnilec in sklenil data žički(srednji dve) in noče noče noče.... ni mi jasno čisto nič. Še prek ugasnjenega računalnika ga lahko filam normalno
Nejcos ::
Podoben problem imam jaz na Nexus 4 , če je baterija pod 50% noče polnit, celo sesuje se batery app. Tako da v avtu sploh ne morem polnit. Probal sm ene 5 razičnih polnilcev, do 2A, od kitajcev do slo, ki so tud od kitajcev :)
Probal na različnih avtomobilih isti problem. N 220 pa usb računalnikih pa normalno dela, pa si vedi kaj je :)
Probal na različnih avtomobilih isti problem. N 220 pa usb računalnikih pa normalno dela, pa si vedi kaj je :)
No meni ne glede na % baterije ne polni telefona. Sem probal s tremi različnimi Samsungi v zadnji uri pa se vsi polnijo brez enega samega problema. Mater sem jezen! ravno mojega noče tudi ugasnjenega ne
matobeli ::
Kupi kakšen majhen 12v v 220v, ene 15W bi moglo bit dost in uporabljaj hišnega. Ni najlepša rešitev ampak bo vsaj delala.
Včasih so to mel poceni v kakšnem hofru, leclercu, pa tud na netu bi mogl kaj bi
Včasih so to mel poceni v kakšnem hofru, leclercu, pa tud na netu bi mogl kaj bi
2f4u ::
A je tole rešeno? Zakaj?
Men je v do sedaj delalo; NX5, sedaj po update pa ne dela več... v čem je fora?
Men je v do sedaj delalo; NX5, sedaj po update pa ne dela več... v čem je fora?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 79832 (8702) | Karen |
» | polnenje telefona brez polnilcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4616 (3731) | louser |
» | Polnjenje 16850 battery packaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4449 (3683) | jest10 |
» | 5V 2A micro USB napajalecOddelek: Kaj kupiti | 1864 (1467) | rastko22 |
» | Polnjenje pametnega telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 5491 (4748) | IL_DIAVOLO |