Forum » Pomoč in nasveti » Siol TV (problem)
Siol TV (problem)
AmaranthK ::
Pozdravljeni, imam problem s Siol TV. V ponedeljek se je pojavil problem z omejenim internetom, torej omrežje je našlo, vendar nismo mogli dostopati do spletnih strani, vsakič je pokazalo problem z DNS-jem. Nato sem vpisovala primarni in sekundarni DNS naslov, ki sem ga našla na spletni strani telekoma, vendar se situacija kljub temu ni rešila - od vpisovanja dalje kaže originalno ime modema (Oxygen itd.) in kljub nezavarovanemu internetu je sedaj potrebno na vseh napravah vpisovati varnostni ključ. Danes so napako odpravili, nekaj je bilo narobe pri povezovanju v centralo, vendar se našega modema niso dotikali. Torej, danes se zopet lahko povezujemo na internet, pod imenom originalnega modema in z varnostnim ključem, ki ga je treba vpisovati v vseh napravah. Zdaj se je pa pojavil problem s TV-jem, obstajata dve povezavi v hiši - ena je namenjena TV-ju, vendar zdaj ne delata ne zvok, ne slika, pri drugi povezavi (za TV) pa kaže spet napako za DNS. Zanima me, kako to stvar odpraviti, da se ne bomo doma stepli. :)
Grega_K ::
Glede na zapisano sklepam, da imaš ADSL2+ modem Gennet Oxygen, torej verjetno nimaš dveh povezav (optičnih kablov) temveč iz "zidu" dobiš ven en telefonski kabel, drži?
Najprej bi priporočal reset modema na tovarniške nastavitve.
Iz zapisanega pa nisem uspel razbrati v čem je težava, ki se ti zdaj pojavlja, drugačna od prvotne.
V kolikor imaš isto težavo kot prej: 080 1000.
Najprej bi priporočal reset modema na tovarniške nastavitve.
Iz zapisanega pa nisem uspel razbrati v čem je težava, ki se ti zdaj pojavlja, drugačna od prvotne.
V kolikor imaš isto težavo kot prej: 080 1000.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9310 (5420) | Bakunin |
» | Problem s Hoferjevim repitorjemOddelek: Omrežja in internet | 3864 (2712) | Go-ahead |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5974 (5664) | dreamtheater |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3391 (3125) | barbara2 |
» | Vista - "Local only" mrežna povezava?Oddelek: Operacijski sistemi | 2386 (1739) | r0Kk |