» »

Backup in restore v praksi

Backup in restore v praksi

Malcolm_Y ::

Pozdravljeni, že nekaj časa na zunanji, sicer odklopljen trdi disk, veselo delam backup-e z enim free orodjem (sistemski C disk in podatkovni D disk), in danes sem poskusil, kaj se zgodi, ko izberem restore. In ta hudir mi pove, da "system volumes cannot be restored to the original location on a live system". Torej, če bi mi virus kriptiral podatke, kako naj restoram C disk?



V bistvu bi torej rabil program, ki bi mi sistemski disk C in podatkovni disk D znal "incremental" kopirati vsake toliko in eventualno tudi restorati oba diska. Ali mogoče narobe razumem smisel teh programov za backup?

BorutK-73 ::

"live" pomeni da ne moreš restorat na aktivni disk na katerem trenutno teče OS.
Restore se dela z boot cd-jem ali usb ključkom. Pa backup-at moraš tudi boot particije (tiste 500MB)
Imaš pa nek čudni program za backup. Moj predlog sta Acronis in Todo backup, slednji je v celoti free, za acronis pa uporabnik tukaj na s-t tala free kode in je super program.

Zgodovina sprememb…

Malcolm_Y ::

Hvala ti - ja, če dam not recovery cd, ki sem ga naredil s tem orodjem in grem po navodilih, potem je pa ok. Bare metal recovery iz nule in tudi v praksi ga je izvedlo b.p., 350 GB na podatkovnem in 60 GB na SSD. Ampak to bi morali bolj opozoriti, da rabiš recovery cd, sprva sem mislil, da so backupi dovolj.

Tako da sem pomirjen - že par mesecev veselo backupiram podatke, zdaj pa sem pogruntal, da slepo zaupam in sploh ne vem, če jih bo obnovilo tako kot pričakujem, če bi že prišlo do česa. No, in v prvem preizkusu se je backup in recovery odrezal dobro.

Drugač pa je moj program za backup čisto ok, tudi v službi ga imamo, za domačo uporabo pa je free, zato sem si tega izbral.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poln C disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
273641 (2915) Invictus
»

Pomoč pri Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
204871 (4447) BorutK-73
»

Backup podatkov in ne sistema

Oddelek: Programska oprema
273617 (2712) axee
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356559 (6016) T_F_7
»

Slika windowsov XP?

Oddelek: Operacijski sistemi
51501 (1260) imagodei

Več podobnih tem