» »

v bazenu

v bazenu

anika87 ::

Živjo,
zanima me ali imate tudi vi podobne izkušnje. Imamo namreč bazen, montažni, 4,5 m premera, vodo imamo kar toplo, zvečer ga pokrivamo, razen tiste dneve, ko ga žge, ker potem je voda pretopla in nam ni za kopat...
V vodi pa imamo vsako leto neke mini bibe, neke črne živalce, velike 1 mm, črne barve, po sredini pa so malo bele. To kar lebdi v vodi in potem ko priplava na kožo takoj piči, ampak potem tudi takoj neha, niti ne boli več, niti ne srbi. Samo ko pride v stik s kožo piči za sekundico in to je to.
Kako se rešite tega?
Če pobiramo z mrežico jih je potem občutno manj, ampak naslednji dan ali čez nekaj dni jih je spet vse več. Kako se znebite tega in kaj sploh so te žvalce? :-/

SaXsIm ::

Bolj zakloriraj vodo. V tapravih bazenih se vsake toliko naredi "šok kloriranje," ko se vrednost prostega klora dvigne na najmanj 1.5 mg/L.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SaXsIm ()

;-) ::

Kak mas ph

Miha 333 ::

Namesto bazena in uporabe kemikalij raje naredi plavalni ribnik, v katerem z biološkim filtrom in naselitvijo rastlin in rib ustvariš samouravnalni ekosistem brez uporabe kemikalij ter z minimalnim vzdrževanjem, kjer ribe požrejo vse žuželke in bibe, voda pa je tako čista, da jo lahko piješ. Pa sploh se ne hecam, ker imamo to doma in je super. V bazen pa moraš sipati "tone" kemikalij, če želiš, da je uporaben.

Magic1 ::

Kakšne tone kemikalij... Po potrebi izravnavaš pH in dodajaš klor, da se nič ne zaredi. Če si občutljiv, ne dodajaš klora pred uporabo in ga ne bo nič v vodi, saj hitro izhlapi.
Magic

dj_uro ::

Tega "sranja" gre v bazen kar nekaj, tako da se strinjam z Miha 333...
vw-klub.si

msjr ::

Preden se bomo šli ekologijo pa so Quadro tabs oz. Multitab od Planet Pool (uravnavajo ph, klorirajo, pobijajo alge, alles automatisch) in boja (oz. račka) za tabletke hitra in učinkovita rešitev. Izogibaj se raznim aktivnim kisikom, ki so sicer kao ekološki, ampak je v končni fazi še vedno treba klorirat.

Meanwhile, priporočam tudi skimmer ki kar dobro polovi razne plavajoče delce (in živale), ga je pa treba kar dobro nastavit, da lepo plava, meni je šele letos nekako uspelo najti optimalno postavitev. Na mojem intexu (z ozkim robom) sem ga končno uspel pritrdit tako, da sem na notranjo stran prilepil malo "šmirgl" papirja, pa fajn privil tiste plastične vijake. Drži kot pribito.

Plavalni ribnik pa potem, ko bom velik in imel denar da si bom skopal taprav bazen, oz. če bo eurojackpot tudi hiša ob morju ne bi bila slaba.

boja ima luknjice s katerimi doziraš količino učinkovin

boja ima luknjice s katerimi doziraš količino učinkovin

Zgodovina sprememb…

• spremenil: msjr ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13044000 (9248) robertko
»