» »

Razlaga problema grafične kartice

Razlaga problema grafične kartice

JH84 ::

Zdravo,

v zanjih 4 mesecih sem imel 2 identična problema z grafičnimi karticami Nvidia, ki si jih ne znam razlagati, in sicer:

ko je inštaliran grafični gonilnik, se sistem ne boota in raćunalnik zmrzne pri WIN logotipu. Grafična kartica pa kljub temu oddaja signal in z varnostnim načinom lahko dostopam do namizja. Nadalje če v tem načinu odstranim gonilnike, se windowsi normalno zaženejo (seveda z nižjo resolucijo itd).

Če samo menjam grafično kartico (Nvidia od kolega), se windowsi pri nameščenih gonilnikih normalno naložijo (npr. da jih predhodno ne odstranim).

Torej problem je v grafični kartici in je strojne narave. Vendar vedno sem si predstavljal, da če je grafična kartica pokvarjena, potem tudi ne oddaja signala (torej ni nobene slike). Zakaj se težave pokažejo šele ko je nameščem gonilnik?

hojnikb ::

zato, ker gonilniki začnejo praskat po delih GPUja ki je defekten. Se mi je isto dogajalo z 280X; brez driverjov stvar dela BP, ko pa enkrat inštaliraš driverčke pa dobiš ven izdelek, direkt za diplomo na ALU :D
#brezpodpisa

Riff ::

probaj svojo grafično še pri kolegu če se bo sistem normalno postavil z tvojo ištalirano grafično, najbrž da je grafična, so pa laho problem tud gonilniki od nvidie,ker niso več kar so bili, saj pri moji GTX 468 če naložim najnovejše mam zamrzovanje ali pa črn zaslon,, če sm pa na forceware 364.72 nimamm pa nobenih problemov, razen redko se pojavim eror display driver stoped responding

s1m0n ::

Riff je izjavil:

saj pri moji GTX 468 če naložim najnovejše mam zamrzovanje ali pa črn zaslon,, če sm pa na forceware 364.72 nimamm pa nobenih problemov, razen redko se pojavim eror display driver stoped responding

To pa se zahvali nVidiji :) Jaz sem ostal na dveh 560Ti ker prav zaradi tega ne delujeta :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

solatko ::

Poglej na forumu nvidia kateri gonilniki delujejo in daj zadnjega od delujočih. Je problem, da za 300€+ kupljeno kartico, nekaj mesecev ne dobiš delujočega gonilnika.
Delo krepa človeka

ja res se je nvida poslabšala glede gonilnikov še posebno ko berem objave na forumu pri nzone od lastnikov novejših kartic, res škoda včas je bil Ati ( AMD ) precej slabši glede tega, je pa že cajt da se pobolšajo, če maš pa grafične ranga kar 2X 560Ti ali novejše pa da niso dobr izkoriščene pol je pa res sranje

Če bi pri mojih dveh 560Ti bil problem neizkoriščenost :-) Obe kartici sploh nista uporabni mimo 314.22. Zahvala gre nVidiji ali je to bilo storjeno namerno pa lahko samo ugibamo.

buttplugs ::

s1m0n je izjavil:

Riff je izjavil:

saj pri moji GTX 468 če naložim najnovejše mam zamrzovanje ali pa črn zaslon,, če sm pa na forceware 364.72 nimamm pa nobenih problemov, razen redko se pojavim eror display driver stoped responding

To pa se zahvali nVidiji :) Jaz sem ostal na dveh 560Ti ker prav zaradi tega ne delujeta :(

Okvarjen Vram, celotna 5xx serija ga ima v manjšem delu, najbolj seveda 560Ti. Uradno problem nikoli prepoznan. Je prišel nek fix aka undervolt, ki je pomagal, ni pa rešil problema.
Zgodnje verzije gonilnikov so obupne, na nekaterih testih grafa sicer zdrži, ingame so pa nenehni kreši.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: buttplugs ()

Nič ni narobe z Vramom, grafična dela tudi na ta zadnjem gonilniku v vseh testih (igre, Furmark).
Krešne pa na vsakih par minut na namizju (normalnih opravilih, 2D). Omenjenega problema referenčne kartice nimajo.

Rešitev je samo zadnji stabilni gonilnik (kar je pri mojih dveh 314.22) kjer dela vse 1A. Zaribali so ga v gonilniki, ki so sledili. Po forumih pravijo, da nekaj z varčevanjem, ki ga imajo novi gonilniki, kateri je prišel z 6xx serijo.

Zgodovina sprememb…

buttplugs ::

Ne ne ne, je kar okvarjen Vram na velikem delu teh okvarjenih graf. Ti imaš srečo in je samo gonilnik. Ne boš pa nikoli vedel, v kolikor ne boš testiral ali pa imel izkušenj iz prve roke s to okvaro.
Sprobani vsi gonilniki od izdaje kartice do danes. Preizkušeni vsi možni burn testi, navitje/odvitje v vseh možnih kombinacijah, preizkušeni vsi biosi.

No in kako boš tole testiral ? Če se le dogaja, ko grafična deluje v 2D načinu in ni obremenjena ?

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

http://www.programming4beginners.com/gp... maš za testirat vram na nvidiia grafah (in amd z manj k 3GB)
#brezpodpisa

r3dkv1c4 ::

Ni ravno vsakič za poklikat nvidia update....
....je treba prebrat kaj prinese posodobitev, včasih oz. največkrat, nič pametnega.
Meni vse grafe laufajo na starih gonilnikih....tistih najbolj optimalnih...kateri pa so to?
To je pa čisto odvisno od mašine do mašine.....greš in probavaš.
Noben ne blesti ravno z gonilniki, ne nvidia ne amd.
Pač to je že star problem strojne opreme......get over it.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

hojnikb je izjavil:

http://www.programming4beginners.com/gp... maš za testirat vram na nvidiia grafah (in amd z manj k 3GB)

no bom pa še jst tole probal čist iz firbca :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stabilnost gonilnikov grafične kartice Nvidia

Oddelek: Strojna oprema
212908 (2187) r3dkv1c4
»

Problemi z grafično in SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
263305 (2711) Rippy

Nvidia vs AMD,Gtx 470/570 vs 6970/50HD+Novice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
36384961 (79276) bluefish
»

"display driver AMD stopped responding an has ben succefully recovered"

Oddelek: Pomoč in nasveti
474209 (3832) Machiavelli
»

Prednaročila za Fermi, uradna predstavitev 26. marca?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
349364 (7982) Pšenični

Več podobnih tem