» »

purpena - kako odstranit

purpena - kako odstranit

kumer ::

Dober dan

Imam problem, na rokah se mi je posušila purpena in sedaj je nikakor ne morem odstranit (sem jo prvič uporabljal).
Poizkusil sem z nitro, aceton, pralni prašek, vim, tkk čistilo (ki pa je samo za neposušeno peno), bencin...

Občutek na rokah je zelo neprijeten, suhe roke.

Poznate kakšen trik, sredstvo... oz moram čakat več dni, tednov... da se bo zadeva ščasoma odluščila?

Hvala

LP

toplakd ::

Lahko probaš še z WD-40. Spravi tudi marsikaj dol.

fraising ::

spraskaj dol, še najboljš. Če mi kdaj kaj pade na roko ali pa razmaže, zmerom gre dol še isti dan.

Tarzan ::

Če si ga dovolj spucal z acetonom, potem ne bo več dolgo ko bo tudi tanka plast, ki je še ostala gor šla stran. Jaz ponavadi odstranim s tekočim milom ali praškom za perilo, potem pa roke namažem s kako mastno kremo.

Drugače pa, če ti kaj kapne na roko, ne drkaj ampak pusti, da se posuši do konca, potem bo odpadel sam. Če boš pa še lepljivega pucal s sebe, boš naredil svinjerijo in ga boš imel še cel dan na koži. Pomaga dejansko samo mastna krema, potem se bo ostanek počasi olupil sam po sebi.

Furbo ::

Zato pa dobiš rokavice zraven purpena, sploh pa ne sme priti na kožo, ne vem kaj si počel.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

hvala za nasvete

problem je v tem da ga nisem takoj očistil z rok, mi je nekaj šlo po tleh, sem vzel krpo in brisal kot nor, pri tem pa seveda lepo zamazal roke:'(
ker nisem vedel kako je to "trdoživa" snov:(, nisem takoj odstranil iz rok ampak je še kako uro bilo na roki

bom danes še poizkusil z acetonom, nitro, WD40 ipd, imam pa sedaj roke namazane z kremo in počasi se zadeva lušči

LP

Phantomeye ::

če te kaj tolaži, smo mi v mojih mladih letih dve polni piksni vrgli na kres. Ker se ni zgodilo nič, sta šla dva kolega pogledat - in se odločila, da bosta scala na ogenj (ja, vem). Potem je pa eksplodiralo. To je bilo drgnjenja. Na rokah, obrazu ... in ja, tudi tam spodaj.

knap ::

neverjetno a resnično :D

harvey ::

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

fikus_ ::

Ko je purpena suha pomaga samo drgnjenje in s tem odstraniš tudi vrhnji sloj kože! Če boš kaj delal, se ti bo vrhnja plast purpene in kože obrabila v nekaj dneh, pa boš spet imel čiste roke.

Če ti purpen pade na tla, ga sploh ne pobiraš in ne drgneš, počakaš da se strdi in lepo pobereš. Ostanek gre pa lepo stran s kakim nožkom za čiščenje steklokeramičnih plošč/stekla/vinjet.

ToniT ::

Uporabi "šmir žajfo". Treba je sicer drgniti, ampak gre dol.

harvey je izjavil:

Obstaja čistilo.

imam tega a nič ne pomaga:
http://www.tkk.si/si/izdelki/izdelki-gl...

ker se je pena posušila na koži

Furbo je izjavil:

Če ti purpen pade na tla, ga sploh ne pobiraš in ne drgneš, počakaš da se strdi in lepo pobereš. Ostanek gre pa lepo stran s kakim nožkom za čiščenje steklokeramičnih plošč/stekla/vinjet.

sem pač amater :D, nisem razmišljal v tej smeri :(

v prihodnje se ta dogodek ne bo ponovil

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

Če ga boš veliko uporabljal ne kupuj tistega sranja v piksnah na slamico, ampak kupiš pištolo za purpen.
Meni je najboljši hiltijev purpen, ki skoraj nič ne ekspandira.

Compufreek ::

Žal se tudi zgodi da pride kdaj v kontakt z rokami, se mi je 2x zgodilo ... pač pustiš in po nekaj dneh - tednu nebo več :)

Aston_11 ::

Ko še ni suh, pomaga, da greš s tistim delom roke po finem prahu, ki je na tleh in nato odrgneš stran.

fikus_ ::

Turbo; v osnovi se da kupiti dve vrsti purpeno, visokoekspanzijsko, katera je za montažo oken vrat in podobnih stvari in nizkoekspanzijsko , katera je namenjena za lepljenje npr stiropora.
Čistilo za purpeno deluje, dokler le ta še ni suha!

Unknown_001 ::

Če je samo po roki, probaj s šmiržajfo ali pa z ne preveč grobim smirkovim papirjem vrhnjico kože odstranit.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zvitež ::

Lažje bo šlo dol kot tej gospe:
http://www.dailymail.co.uk/news/article...

profii ::

offtopic:

a ni purpen? in ne purpena?

listje123 ::

krneki0001 ::

purpen gre dol tako kot smola, z navadnim jedilnim oljem.

z veseljem sporočam, da je že 98% purpena zapustilo moje roke :)
malo sem delal okrog hiše, pa še 1 opral z nitro, pralni prašek, solea krema in ga več ni bilo :D

hvala za vaše nasvete, morda še komu drugemu prav pridejo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poliranja avtomobila

Oddelek: Na cesti
398508 (4500) Hatchback678
»

Zapolnitev nadsvetlob in škatel rolet

Oddelek: Loža
113640 (3331) Invictus