» »

Kako zapreti luknjo v steni

Kako zapreti luknjo v steni

cordoba ::

Pozdrav, v hiši smo dodali par radiatorjev, kjer smo zvrtali par lukenj. S čim bi bilo najboljše te luknje, ob ceveh radiatorja zafilati? Problem je, ker se veliko bolj sliši v klet, kjer je napeljana cev, tam pa se sprehajajo vsi. Trenutno sem zatlačil časopis, ampak se malo bojim, da se kaj ne vname. Je to varno?

Hvala za pomoč

Aston_11 ::

Vnelo se ne bo. Purpena/malta/lepilo za ploščice...

Pšenični ::

Dej malto, po možnosti na bazi cementa in umetne mase.

SaXsIm ::

Najlažje bo definitivno s purpenom šlo, pa potem samo pokitaš konec luknje z kitom za steno. Naj pa še ostali povejo, če pri purpenu obstaja kakšna nevarnost požara, čeprav radiatorji načeloma bolj topli od 60°c niso.
SaXsIm

Vesoljci ::

Imaš tudi purpen ki je narejen za visoke temperature pa zafilaš s tem da boš ziher.Lahko tudi kakšno hoby malto ki ji samo vodo dodaš zmešaš in poflikaš moraš pa vedt kok je velka luknja da ti ne bo sčasoma popokal ker nekatere so samo za par mm kakšne pa tudi do 2-3 cm velike luknje.
Lp

fikus_ ::

Okrog cevi ovij eno plast papirja, luknjo zafilaj z navadno purpeno in čez pokitaj z gipsom. Potem preveč papirja odrežeš.
Papir zato, ko se bo cev segrela, se bo vzdolžno širila in bo pokalo, če po purpena in gips direktno v stiku s cevjo.
Sveža purpena je zelo vnetljiva, stara pa niti ne, tako da nič bat.

Invictus ::

Vesoljci je izjavil:

Imaš tudi purpen ki je narejen za visoke temperature pa zafilaš s tem da boš ziher.Lahko tudi kakšno hoby malto ki ji samo vodo dodaš zmešaš in poflikaš moraš pa vedt kok je velka luknja da ti ne bo sčasoma popokal ker nekatere so samo za par mm kakšne pa tudi do 2-3 cm velike luknje.
Lp

Da ti malta ne popoka, lahko vržeš v malto steklena vlakna. Se zadnje čase to dela pri estrihih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ok, hvala za izcrpne odgovore...

Unknown_001 ::

Celuloza se vname šele pri okoli 350°C tako da se ne sekiraj glede tega. Voda v radiaytorjih ima v povprečju 60 stopinj. Nad 150 stopinj bi bila že orng nevarnost s pritiskom v ceveh. Preden bi ti zdosegel 200 stopinj bi ti verjetno na vseh spojih cevovod konkretno raz*ukalo.

Jaz bi ti svetoval da daš vmes en kos steklene volne- ena flika ki jo oviješ okoli cevi in zatlačiš v luknjo. Zvok bo dobro dušilo in hkrati zmanjšalo efekt toplotnega mostu če prav je verjetno zanemarljiv ampak vseeno. Za povrh se pa dobijo eni tako plastični robniki da se ne vidi lukne.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

krneki0001 ::

Kakšne visoke temperature neki? Če bo voda v radiatorjih 70 stopinj, bo pa veliko. Navaden purpen, nafilaš v luknje, kar ven prileze porežeš stran in luknje iz svoje strani zapolniš in poravnaš s steno z navadnim kitom.

Grejem na drva in lahko se zgodi, da je cev toplejsa od 70 stopinj...

krneki0001 ::

Od 100 stopinj ne bo toplejše, razne če zakuha, ampak potem boš imel druge probleme. Papir se vžge pa pri 218 stopinjah.

BorutO ::

Kupi purpeno, ki ne gori, na koncu pa skitaj luknjo in jo poštrihaj v barvi stene oz kako pač hočeš.

Jaz sem luknjo od centralne zadelal pred leti tako, da sem luknjo namazal z emulzijo, potem pa notri napopal purpeno, počakal, da se je posušilo, slab cm ravno od stene sem odrezal purpeno in luknjo skital ravno s steno. Radijatorji in sama cev ne morejo dati toliko temperature, da bi se purpena vnela, prej bo rjava postala in začela razpadati.

Če maš veliko luknjo premera vsaj 5cm, pa ti priporočam, da luknjo zamažeš z malto. To ti da odlično izolacijo. Na koncu, ko se malta posuši pa zamažeš s kitom ravno s steno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Luknja v fasadi

Oddelek: Loža
173594 (2876) ziga1990
»

purpena - kako odstranit

2217005 (16128) kumer
»

Zapolnitev nadsvetlob in škatel rolet

113505 (3196) Invictus
»

Montaža VESA nosilca

Oddelek: Zvok in slika
283733 (3250) Cervantes
»

S čim naj zaflikam manjšo luknjo v zidu?

245035 (4704) jype

Več podobnih tem