» »

Kateri SUP

Kateri SUP

          ::

Ker se naslednji mesec s punco odpravljava na morje, sva se odločila da probava SUPati. V ta namen želiva nabaviti eno napihlivo desko. Ker o tem veva zelo malo, bi prosil za kakšen predlog ali nasvet, na kaj sploh biti pozoren. Budget je tam okoli jurja, lahko več ali manj.

ToniT ::

Pozoren moraš biti na velikost SUP-a (vsaj 10,6" dolžine). Pomembno je, da je dvoslojni, ker se tako manj upogiba na vodi. Veslo naj bo zložljivo in nastavljivo po višini. Sam sem testiral kar nekaj SUP-ov in najbolj všeč za začetnika mi je bil Red Paddle Co 10,8" Ride, ki ni najbolj poceni (cena je okrog 1000EUR skupaj s torbo in tlačilko). Explorer 12,6" od iste firme mi je bil sicer bolj všeč, vendar je za občasno SUP-anje na dopustu predrag.
Skupaj s SUP-om naj bo tudi torba in tlačilka za napihovanje.
Drugače pa imaš tudi komplete za cca 500 do 600 EUR, ki so za občasno SUP-anje po moje čisto dovolj za začetek.

jusv ::

Če si začetnik ali če ne nameravaš supat velik je priporočljivo najeti sup.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

          ::

Kamor grem najem ni možen, ker stanujem ob vodi nameravam supati tudi sicer.

Ali lahko priporočate kakšno trgovino s tovrstno opremo?

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Mislim da ima zdaj Intersport neke popuste na supe. Sem videl reklamo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ToniT ::

www.bananaway.si, Hervis...

          ::

Ok, desko bom dobil. Kaj pa glede tehnike, ali obstajajo kakšni YT tutoriali, knjige ali filmi?

b4d ::

S supom je kot z biciklom, ne se zaletet pa kupit. Pojdi enkrat pred dopustom za tistih par eur nekam probat, pa da ti nekdo pokaze kako in kaj. Youtube ni primerljiv.

Za letos si ga potem najames, vmes probas par modelov pa naslednjo sezono kupis. Hitro se opeces z necem kar je potem preslabo ali pa neprimerno zate.
b4d.sablun.org

          ::

Probal sem lani in mi je bilo všeč, letos bi zato rad nabavil svojega in se zadeve lotil resneje.

b4d ::

Samo da ti je bilo vsec :D Uzivaj, pa pridi naslednje leto prodajat na S-T. Nestetokrat videno z bicikli, supi in se cem.
b4d.sablun.org

          ::

Hvala vsem za nasvete, na koncu sem vzel od Red Paddla model Sport in karbonsko veslo. Zadevo bi opisal z eno besedo: poezija. Dnevno delam po 15 do 20 km. Kakor je omenil ta zgornji se res zna zgoditi, da ga bom naslednje leto prodajal, kajti prav lahko me premami kakšen boljši model. Le še punco prepričam (ona ima avto), da si nabavi strešni pertlažnik.

SPEEEED ::

Jaz sem 3 leta nazaj spraševal prvič prav tu in se potem odločil za Red Paddle Co. 10'6 Ride model. Izredno zadovoljen! Vmes sem jih probal še nekaj v istem cenovnem rangu in se ne morejo primerjati. Letos sem testiral še nove modeli in so še izboljšani z neko novo tehnologijo in pa pumpa je dvojna, da hitreje napihneš.
Priporočam vsem, da kupijo dobro desko saj je razlika v vožnji ogromna, pozna se pa tudi v vzdržljivosti. SUP se ponavadi kupuje za 5-10 let.
Sicer pa pri Bananaway vam bodo znali svetovati pri izbiri. Mogoče pomaga tudi blog: https://www.bananaway.si/sup-deska-za-z...

Jaz zdaj že po Race varjanti gledam, mogoče clo na kakšno tekmo grem. Zdajšnjega bo pa žena dobila. :D

Cruz ::

Kajak > SUP
Vsaj meni.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Curly ::

Kakšna je danes situacija s SUPi? Za darilo bi kupil nekaj bolj osnovnega pa nisem prepričan, če ima to smisel. Gledam, da so nekateri dolgi le 300cm kakšnih 5-8cm ožji, koliko je to razlike s 320cm? Tlaki so manjši, zavedam se da verjetno ni ptimerljivo z boljšimi, amlak ali je to sploh uporabno/ vozljivo? Se bolj rekreativni supu v rangu 400€ veliko razlikujejo od npr. Red paddle, ki staneje 1k€+

Skrbi me da je investicija 400€ v nizkocenoven sup nesmiselna, 1000€ se mi zdi preveč, kakšn so vaša mnenja?

          ::

Poglej kakšna je navedena kilaža supa, ki ga kupuješ. Če boš nabavil sup z nosilnostjo 100kg, sam pa jih imaš 95 (ali več!!), potem bo sup precej nestabilen in preveč potopljen v vodi. Sam sem preveril kar nekaj modelov, nekateri le plešejo po vodi, boljši (daljši in z večjo nosilnostjo) pa lepo držjo smer. Je pa vse odvisno od tega, za kaj ga boš potreboval. Za šminkiranje po lokalni mlaki je vsak dober, če pa ga potrebuješ za resno rekreacijo (par ur dnevno), ti pa svetujem kakšnega Red Paddla ali pa vsaj Aqua Marino, ki so tudi dobri, le stanejo manj.

ToniT ::

Letos sem kupil še en SUP in sicer Aqua Marina napihljivi SUP Super Trip, 2+1.
Sam sem ga naročil iz Nemčije, za enako ceno, kot je na linku, vendar sem tam dobil še dve vesli in leash.
Na žalost je zdaj tam cena nad 1000 EUR, tako da je ponudba od Mimovrste dobra.
Ta SUP je prava stvar za dva in sem zelo zadovoljen z njim.
Manjši SUP-i so bolj okretni, vendar manj stabilni - moraš bolj "delati" :)

SPEEEED ::

Jaz ne morem prehvaliti Red Paddle supov, pa sem preizkusil že marsikakšnega. Res, da stane jurja, ampak je vrhunsko narejen in dvojna pumpa, ki je zraven tudi vsaj malo olajša napihovanje.
Po mojem mnenju se supa za 500€ ne splača kupiti. Prijatelj je kupil prvo aquamarina in se mu je popolnoma zvil in mu niso priznali garacnije, ker je bil kao na soncu - wtf!!? Potem je kupil enega boljšega, isto kitajskega sicer in ga mu je razneslo na morju. Na srečo je dobil denar nazaj. :D

Neon87 ::

Jaz sem se navdušil nad SUPanjem in bi ga kupil sedaj, ko so znižani (konec sezone). Na morju sem se vozil z Red Paddle.
Ali morda kdo tukaj prodaja kakšnega rabljenega Red Paddla?

Ima kdo SUP Amanzi slovenskega proizvajalca?
Drugače pa za katerega od teh bi se odločili:
-Aztron Mercury: 329€ (550€) 140kg 306L
https://www.hervis.si/store/Oprema/Opre...
-Aqua Marina Beast: 360€ (650€) 143kg 304l
https://www.hervis.si/store/Oprema/Opre...
Auqa Marina Fusion cca. 330€?

Nekaj znižarij je sedaj tudi na mimovrste.. prosim za kakšne izkušnje.

dronyx ::

Jaz imam več kot dve leti Aqua Marina fusion in sem z njim zadovoljen. Takrat je bil 500 € brez vesla, danes pa znižan stane manj kot 370 €. Po moje ni tako velika razlika v kvaliteti med takim in Red Paddle za 1k € kot je razlika v ceni. Sicer pa po moje je najbolje če imaš možnost pred nakupom testirat.

          ::

Imam tako Aquamarino, kakor Red Paddle. Razlika v kvaliteti je opazna: RP ima precej boljšo izdelavo, bolje je zlepljen, bolje ima nameščen ventil. Poleg tega se z leti ne zvija in bolje drži smer. Vprašanje je samo, ali priložnostni SUPar rabi in izkoristi vse te prednosti.

imagodei ::

Vsakomur svoje, I guess, jaz nekega navdušenja nad SUPanjem ne čutim... Se mi je zdelo od začetka malo smešno, zakaj bi nekdo veslal v stoje, če lahko v čolnu, oziroma zakaj bi surfal z veslom, če lahko brez... Ampak OK, zdaj sem se že navadil.

Ampak, da bi pa kupoval dilo za slabih 1000 €, da jo bom potem potreboval mogoče 14 dni v letu, pa še to samo par let, dokler navdušenje ne mine... Pa seveda, kako jo bom transportiral do morja, zadeva ima na strehi avtomobila pri 130 km/h že nek resen efekt... Noro.

Kot rečeno, vsakomur svoje. En čas so bili tudi Fidget spinnerji popularni. Prodajalcem se je smejalo.
- Hoc est qui sumus -

ToniT ::

imagodei je izjavil:



Ampak, da bi pa kupoval dilo za slabih 1000 €, da jo bom potem potreboval mogoče 14 dni v letu, pa še to samo par let, dokler navdušenje ne mine... Pa seveda, kako jo bom transportiral do morja, zadeva ima na strehi avtomobila pri 130 km/h že nek resen efekt... Noro.


Večina SUP-ov je napihljivih, tako da se med prevozom zložijo v nahrbtnik.

          ::

imagodei je izjavil:

Vsakomur svoje, I guess, jaz nekega navdušenja nad SUPanjem ne čutim... Se mi je zdelo od začetka malo smešno, zakaj bi nekdo veslal v stoje, če lahko v čolnu, oziroma zakaj bi surfal z veslom, če lahko brez...
... zakaj bi sploh surfal, če lahko na obali piješ pivo?

Meni SUP pomeni rekreacijo, ki mi v poletnih mesecih popolnoma nadomesti tek, saj živim ob vodi. Zakaj stoje? Zato da med veslanjem delajo tudi mišice na nogah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri sup kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
9119305 (368) alajlgja
»

Supanje?

Oddelek: Šport
91922 (1245) SPEEEED
»

Kopanje na jezeru ali šoderici ali reki - predlogi

Oddelek: Loža
419349 (7830) SkIDiver
»

SUP

Oddelek: Loža
72057 (1963) Mipe
»

RTS igre v Sloveniji

Oddelek: Igre
284659 (4154) fireice

Več podobnih tem