Forum » Pomoč in nasveti » Naročilnica - pomoč
Naročilnica - pomoč
Csharp ::
Potrebujem pomoč pri izpolnjevanju naročilnice. Sem le programer in se na te stvari ne spoznam najbolje. Torej, naročilnico sem izdelal v wordu po naslednjem vzorcu:
Gre za potrebe spletnega gostovanja. Uporabniški račun je vezan name, e-račun pa mora ponudnik izstaviti na drugi naslov. Kaj moram vpisati kam - kam gredo moji podatki, kam podatki o ponudniku gostovanja in kam podatki za izstavitev e-računa? Če lahko kdo izpolni za primer, bi bil zelo hvaležen. Zanima me tudi, ali lahko izpolnjeno naročilnico skeniram in pošljem po e-pošti ali mora biti poslana po navadni?
Gre za potrebe spletnega gostovanja. Uporabniški račun je vezan name, e-račun pa mora ponudnik izstaviti na drugi naslov. Kaj moram vpisati kam - kam gredo moji podatki, kam podatki o ponudniku gostovanja in kam podatki za izstavitev e-računa? Če lahko kdo izpolni za primer, bi bil zelo hvaležen. Zanima me tudi, ali lahko izpolnjeno naročilnico skeniram in pošljem po e-pošti ali mora biti poslana po navadni?
sandmat ::
Tole ne gre skupaj.
na kateri drugi naslov mora izstaviti e-račun? naročilnico bo izpolnil tisti, na katerega bo e-račun tudi naslovljen. Konec koncev bo on vedel kakšna je številka računa.
Naročilnico lahko tudi poskeniraš, če se naročnik strinja. Ampak še enkrat - ni smiselno, da ti izdaš naročilnico, če nisi naročnik. če delaš za nekoga (sklepam, da je to pravna oseba, ki se financira iz države - javni sektor), naj on izda naročilnico.
na kateri drugi naslov mora izstaviti e-račun? naročilnico bo izpolnil tisti, na katerega bo e-račun tudi naslovljen. Konec koncev bo on vedel kakšna je številka računa.
Naročilnico lahko tudi poskeniraš, če se naročnik strinja. Ampak še enkrat - ni smiselno, da ti izdaš naročilnico, če nisi naročnik. če delaš za nekoga (sklepam, da je to pravna oseba, ki se financira iz države - javni sektor), naj on izda naročilnico.
Gre za občinske zadeve - oni plačajo. Ko pa sem ustvaril uporabniški račun, sem moral dati podatke fizične osebe (ime, priimek in kontakt osebe). Torej, uporabniški račun za gostovanje je vezan name, e-račun pa bo poravnala občina in zato se mora glasiti na naslov občine.
sandmat ::
občina naj izda naročilnico. Ti je ne moreš izdati v njihovem imenu. Njihovemu računovodstvu povej kdo je dobavitelj/ponudnik in naj izdajo naročilnico v znesku računa. Ko ponudnik dobi naročilnico, izda e-račun, ki ga občina plača. Ti ne moreš nič, razen, če bi ti kupil nase in nato izdal e-račun občini. Ampak tudi v tem primeru naročilnico izda občina.
...:TOMI:... ::
Da se ti pogovori z narocnikom, vidim, da imas probleme, ni prva tema odprta na ta racun...
Na obcini tocno vedo kaj in kako, tako, da to ne bi smelo biti problematicno.
Na obcini tocno vedo kaj in kako, tako, da to ne bi smelo biti problematicno.
Tomi
Kje pa dobim številko naročilnice?
Kaj vpišem pod naročnika - svoje podatke (ker sem jaz registriral račun) ali podatke, kamor naj bo elektronski račun izstavljen?
Kaj vpišem pod naročnika - svoje podatke (ker sem jaz registriral račun) ali podatke, kamor naj bo elektronski račun izstavljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Csharp ()
Matevz96 ::
NAROČILNICO izda NAROČNIK (tisti ki bo prejel račun). Tisti, ki bo izdal račun (ti) lahko kvečjemu izda DOBAVNICO.
#hooldthedoor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaplet pri gostovanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1150 (774) | ToniT |
» | Kam k okulistu? (s koncesijo)Oddelek: Loža | 6355 (2001) | Beki89 |
» | e-Računi nove zahteveOddelek: Programiranje | 3075 (2667) | smarkic |
» | Kako izbrisati račun na mimovrste.com?Oddelek: Pomoč in nasveti | 19099 (17817) | St235 |
» | Nakup na narocilnicoOddelek: Kaj kupiti | 4731 (4015) | Zheegec |