» »

Katero linux distribucijo za prenosnik?

Katero linux distribucijo za prenosnik?

someboody99 ::

Pozdravljeni!
Iščem en linux (za moj dokaj star core 2 duo prenosnik, ki ga uporabljam glasbo; audacity, ardour, qtractor itd.), ki čimbolj preprost, je energijsko varčen oz. da baterija drži čimveč časa. In seveda, da je čimbolj stabilen. Zelo veliko časa sem na računalnikih uporabljal Ubuntu, a me je z vsako novo verzijo vedno bolj razočaral, zato bi rad na prenosnik namestil nekaj drugega.
Hvala za predloge/nasvete...

Ahim ::

Kaj te je pri Ubuntu razocaralo? Lazje bi bilo predlagati, ce bi bil bolj specificen glede svojih pricakovanj.

Ahim je izjavil:

Kaj te je pri Ubuntu razocaralo? Lazje bi bilo predlagati, ce bi bil bolj specificen glede svojih pricakovanj.

Razočaralo me je to, da mi kar precej baterije porabi, grafična kartica se ves čas zaganja in greje (to bi moral poskusiti kakšne gonilnike), zadnja verzija pa me je še posebej razočarala z nestabilnostjo....

shadeX ::

Nisi povedal, kaj je z windowsi narobe? Moj star C2D fura W7 kot raketa.

melvin ::

someboody99 je izjavil:

Ahim je izjavil:

Razočaralo me je to, da mi kar precej baterije porabi, grafična kartica se ves čas zaganja in greje (to bi moral poskusiti kakšne gonilnike), zadnja verzija pa me je še posebej razočarala z nestabilnostjo....

Radeon?

shadeX je izjavil:

Nisi povedal, kaj je z windowsi narobe? Moj star C2D fura W7 kot raketa.

Z Windowsi ni popolnoma nič narobe, na linuxu so pač na voljo nekateri programi, ki jih veliko uporabljam, zato potrebujem windows. Saj vem, da obstajajo virtualne mašine, ampak to ne pride v poštev.

gensi ::

Moj predlog gre za Mint Cinnamon (64-bit) - sicer je ravno danes izšla verzija Mint 18.

toplakd ::

Kul. Že več dni čekiram kdaj bo, danes sem pa pozabil preverit.

Ozric ::

Super hiter in multimedia friendly debianček, preveri http://sparkylinux.org/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2016 je tu z Docker Engine

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3416388 (12787) krneki0001
»

Izšel Ubuntu 15.04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi