» »

Problem z tv ob ugašanju stikala

Problem z tv ob ugašanju stikala

Laki_ laik ::

Ker je naslov mogoče malce čuden bom pojasnil za kaj se gre.Namreč stvar je sledeča.Ko se prižge ali ugasne bilo kero stikalo ki je vezano na isto varovalko kot vtikač za računalnik in televizor se v zvočmiku od računalnika sliši pok in zvok ki je značilen za priklop ali izklop naprave(usb in podobne).Na televizorju pa slika za kako sekundo do 2 zamrzne in ni glasa,nato pa je vse naprej normalno.To se dogaja vedno ob vseh prižigih in ugašanjih luči in pa kuhinjske nape.Prosil bi za nasvet kaj mi je storiti oziroma če je že kdo naletel na kaj podobnega kako je to reševal?
Vsak nasvet dobrodošel.
Lp

mirator ::

Težko je takole na daljavo nekaj pametnega svetovati.
Ampak glede na vse kar je zapisano bi rekel, da je tokokrog ,na katerega imaš priključen računalnik preobremenjen. Pomeben je presek in dolžina kabla. Po mojem imaš kabel preseka 1.5 mm2, kar je za razvetljavo dovolj ni pa dovolj za vtičnice oz. porabnike večjih moči, kot je n.pr. bojler. To je samo en primer so pa še tudi ostale možnosti.

robba22 ::

Sam imam podoben problem, ko se ugasne ali prižge kako stikalo, se na TV-ju pojavijo vodoravne črte. Sumim na slabo napeljavo, lahko pa je tudi kaj drugega.

mirator ::

TV bi moral biti na svojem tokokrogu, kljub majhni obremenitvi. Vsak vklop oz. izklop stikala v napeljavi povzroči nek prehodni pojav, ki ga računalniki in TV pač zaznajo kot motnjo.
Lahko pa je seveda tudi kakšen drug vzok.

Laki_ laik ::

Hvala za odgovore.Vem da je težko na daljavo bit pameten ampak sem mislil če je kdo slučajno imel tak problem pa da ga je rešil.Najbrž bi res lahko bila napeljava.Bom mogel vprašat kakega elketričara.Hvala še enkrat za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9129492 (2665) mirator
»

Vezava vtičnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6721327 (7837) tony1
»

Težave z glavnimi varovalkami zaradi preobremenitve

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
328685 (7707) anzy4
»

Faza in nula iz ločenih kablov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
409104 (7509) BorutK-73
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7443212 (37343) smile-

Več podobnih tem