» »

Težava pri vžigu računalnik

Težava pri vžigu računalnik

EdHardy ::

Pozdravljeni,

imam težavo in sicer računalnik se ne prižge. Bil sem prepričan da je pokvarjen napajalnik, zato sem ga menjal z novim. Ampak še vedno ob pritisku na gumb se ne zgodi nič. Le za sekundo se zavrti ventilator od procesorja, in prižge se lučka na ohišju (da je prižgan), vendar se ne zažene. Ali gre za matično ? Tudi disk je nov.

Lp

kako delati ::

Če se ventilator samo zavrti in potem takoj ugasne je najverjetneje matična plošča. Lahko poskusiš clear cmos mostiček vendar dvomim da bo delovalo tako da poskusi najprej z drugo matično lahko pa je kriv tudi procesor.
Mojih 5 sekund 8-O .

shotalick ::

^^ Po vsej verjetnosti je res matična.

solatko ::

Izklopi napajanje na MB, vzemi ven baterijo in za 15 sekund naredi kratek stik na kontaktih ležišča baterije. Potem vstavi baterijo, priklopi napajalnik in zalaufaj. Po navadi gre potem vse o.k..
Zaradi nenadne ugasnitve mašine, se namreč zmeša bios-u in enostavno ne zalaufa.

Če to ne bo pomagalo, vzemi MB iz ohišja, daj na mizi na antistatično podlago (vrečko v kateri je bila MB), priklopi napajanje, obdrži en RAM, priklopi monitor in z izvijačem naredi stik na Power pinih na MB, če nimaš stikala za zagon na sami matični plošči. Če boš prišel v bios, je matična in CPU v redu, ravno tako je v redu RAM.
Če je zadeva še vedno v mrtvem stanju, je po vsej verjetnosti konec z matično. Če je zanič procesor, se ventilator ne premakne.
Potem lahko sprobaš kar na mizi, vse komponente, tako, da priklopiš še drugi ram, tretji,......, nato priklopiš tipkovnico in miško, ter sistemski disk. Računalnik mora prit v sistem.
Če na kakšni stopnji preizkusa zadeva ne deluje, izločiš komponento, zaradi katere ne štarta.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535359 (4295) svetetko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317286 (13409) G_mAn
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392812 (1887) PIK7
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
71256 (1074) Map
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
354866 (2994) Riff

Več podobnih tem