» »

[python] Kater email service provider za avtomatsko poročanje o stanju programa

[python] Kater email service provider za avtomatsko poročanje o stanju programa

Vitamin-B ::

Živjo,

Danes sem probal uporabili gmail račun v python skripti, ki naj bi mi poslala mail, ko se mi program zruši + mail vsako uro, da zadeva dela (da vem ce je kaj narobe npr. če zmanjka elektrike ali pa se network prekine ipd.). gmail se izkaže za zelooo neprijetnega, ker sem porabil neskončno časa da sem se lahko v skripti logiral na SMPT server (na koncu mi je uspelo z AppPasswordom), nato pa se mi je po dveh poslanih mailih zaklenil account.

Kateri mail provider je user friendly (ter free) za take namene? Se pravi da se brez težav z geslom povežem na SMTP server ter preko njega pošiljam maile na max 2 mail naslova brez nekih neznanih hudih omejitev. Sem divzeten tudi za kako alternativno resitev.

Hvala in lp

BigWhale ::

Kaj pa je narobe s tvojim obstojecim ponudnikom internetnih storitev? Ce imas tam mail, je vsekakor najbolje, da uporabis racun, ki ga imas tam. Tako bos imel ti, kot tudi tvoj ISP, se najmanj problemov.

SeMiNeSanja ::

Ne vem, kaj je lahko user friendly na tem, da si po nepotrebnem zatrpavaš mailbox.
Greš na dopust za 14 dni, pa imaš 340 mailov samo iz tega naslova.

Ker ti gre ročno brisanje na jetra, si kmalu naštimaš, da te maile meče v junk folder, na koncu pa sploh ne veš več, kdaj zadeva dela ali ne dela.

Obveščaj samo ob težavah! Za vse ostalo, pa si lahko narediš kakšen spletni vmesnik, ki se vshake toliko refresha. Poleg tega, da boš videl, da stvar še vedno dela, si lahko gor naštimaš še kakšne statistike. Veliko bolj uporabno, manj nadležno, predvsem pa manj nevarno, da spregledaš tiste zares pomembne alarme v mailboxu.

amacar ::

Gmail nima problemov s pošiljanjem maila. Sem uporabljal tako v C# skripti kot v PHP skripti, deluje bp. Verjetno je potrebno vklopiti, da je dovoljeno prijavljanje iz manj varnih virov.

Vitamin-B ::

Hmm, moja izkusnja z gmailom je precej drugacna:
sem vklopil to dovoljenje in sem se vedno dobival response "Log with your web browser and try again" tudi ko sem testiral na istem sistemu, kot sem mail mail odprt, dodal sistem med svoje na mailu... Delovalo je sele, ko sem vklopil 2 stage verification in generiral app pass. Pol sem poslal en mail - ok. Nato sem spisal knjznico ter ko sem sprobal knjiznco - e.g. poslal drugi mail, je ta ta prispel z nekajminutnim delayem in obvestiom da je bil pregledan z avastom in da je varen (nevem zakaj taka rigoroznost za poslane 3 besede vsebine brez priponk ?!?). za tem vec prijava ni delala, sem pa dobil mail, da je racun zaklenjen, ker aktivnosti na njem niso usklajene z njihovimi smernicami

Definitivno nebi rad hostal ali imel odprtega inbound porta (razen tistega random za ssh). Kaka varna (v smislu vdiranja v streznik, ne pa nujno anoninosti logov) resitev, kjer samo uploada vnose na kak network log bi mi bila tudi zanimiva (sem ze nekaj iskal na to temo, ampak zaenkrat nisem nasel se nic konkretnga).

Zgodovina sprememb…

hendriks ::

www.mailgun.com
Prvih 10k mailov je free.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Funkcija mail() v PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
173296 (2920) 4kik4
»

SMTP promet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
18118475 (16526) NeMeTko
»

Vdor v gmail (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7420753 (19510) Joze_K
»

Gmail dodal sortiranje pošte po pomembnosti

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3512332 (10865) techfreak :)

Več podobnih tem