» »

Svercnje fotoaparata preko meje - letalo

Svercnje fotoaparata preko meje - letalo

johanblond ::

Sem trenutno v Bonnu, grem 24 tega meseca v Budimpesto z letalom, do takrat bom kupil fotoaparat (Minolta S 414, 399 €).

A lahko dobim davek nazaj glede na to da sploh ne grem v Slovenijo. Ceprav upam da po drugi strani pa zaradi tega ne bom imel tezav na slovenski meji:))

Ce lahko dobim davek nazaj
* kasen obrazec moram dobit (trgovina bo Saturn), da bom cimvec dobil (grem nazaj nazaj v Bonn tako da it v trgovino ne bo problem, ce bom tako dobil kaj novcev vec)

* kako stempljat in kje

PS: Pa odgovor naj b v stilu ... za telebane, pac se nisem tega pocel

Se to, seveda bom kupil polnilec pa baterije in Compact Flash kartico, a lahko prikljucim zraven in dam na isti racun ???

Se zahvaljujem za odgovor

PPS : Ce dobim davek nazaj bom prisparal vec kakor bom dal za letalsko karto (38 € povratna karta, ce koga slucjano zanima 8-)
  • premaknil: boštjan ()

boštjan ::

Ker je govora o šverc kommers in ne o kupovanju,selim v LOŽO

TylerDurden ::

Na schengenski meji ti morajo potrditi račun, da si stvar izvozil, nivažno na kateri meji, pač samo evidentno mora biti, da si ti stvar izvozil iz Nemčije. Nato greš s tem pildkom nazaj v trgovino in začneš kričat: ''Dejte mi dnar nazaj!!" v primernem jeziku, tako boš dobil nazaj celoten davek brez izgub na raznih provizijah. Na slovenski carini na poti nazaj pazi da ti fotoaparata ne najdejo, ker boš moral plačati kazen + mogoče carino + DDV. Ko pa boš enkrat v Sloveniji, pa od takrat naprej redno prijavljaj fotoaparat na carini, ko boš spet hodil v tujino.
Let\'s make some soap ...

wince ::

Fotoaparata na slo-... meji ni vec treba prijavljat ko te vprasa ce mas kaj za prijavit reces, da imas osebno prtljago in to je to....

LP

||_^_|| ::

V trgovini zahtevaš tax free formular ki ga izpolnejo s tvojimi podatki (sabo morš met potni list). Pol pa na meji to štemplaš, na tisti meji ko greš ven iz EU. In to je to. Keš loh dobiš al v trgovini, al na meji al pa v tax free poslovalnicah po SLO. Za fotoaparat nej te pa nikar ne skrbi, jst svojga digitalca čez mejo skos sabo nosm. Pač je rablen in si ga mel sabo, spada pod osebno prtljago.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

andrej ::

kot so ze prej povedali sploh ni problema. ti samo pri izhodu iz EU das zadevo stemplat. Ce nebos vedo kje, vprasaj na letaliscu. ti bodo vse povedali. potem pa nasim ne pokazi zadeve. potem pa lahko na vsakem tax free okencu dobis denar nazaj. sploh ni problema.

johanblond ::

Na kaksne papirje moram pazit, ker nekje sem prebral da vzamejo racun pri tax free, da imam vse papirje za morebitno garancijo (ostanem tukaj v Nemciji se 3 mesece in ce bo z aparatom kaj narobe lahko se tukaj uveljavljam garancijo).

Ce velja slucajno velja medanrodna garancija v Slo (za Canona naj bi) kasne papirje bi moral imeti, potrdilo o placilu DDV mogoce ???

A lahko k temu racunu prilozim se vse malenkosti (baterije, polnilec, CF kartico).

Lep pozdarv

wince ::

Lahko mas na enem racunu tudi vec stvari glavno, da prides cez minimalni znesek za pobrat davek. Za tax free lahko prilozis tudi vec racunov samo, da so stvari ble kupljene v isti trgovini (vsaj bilo je tako - Mediamarkt Graz...) pa verjetno isti dan...

LP pa prijetno svercanje :D

andrej ::

da, vse papirje si fotokopiraj. Najbolj pomemben je racun. Brez racuna ti vsaj pri canonu svetovna garancija pri nas NE velja!. mene to se zdaj ni izucilo in vedno "pozabim" fotokopirat racune. no, do zdaj nisem mel kaksnih reklamacij. se vsa sreca.

francek1 ::

Canon Slovenija ne prizna evro garancije(jih bo drugo leto izučilo)!

andrej ::

canon slovenija prizna svetovno garancijo.
1. to pise v novi stevilki e-fotografija.
2. je en tip, ki je hoto kupit moj ameriski G2 vse prevero in so rekli, da ce mas racun ti priznajo svetovno garancijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povračilo davka od nakupa na Hrvaškem

Oddelek: Loža
248887 (4589) 1309976
»

Kako je z vracilom davka na Hrvaskem ?

Oddelek: Loža
192492 (2125) ajamni2
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406816 (5589) Vice
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382095 (1385) antonija

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274532 (1784) flipflop

Več podobnih tem