Forum » Loža » Skuta in mladi sir
Skuta in mladi sir
techuser ::
Zanima me, ali je skuta prevedeno res curd cheese, ker kolikor sem jaz bral po spletu, naj bi bil cottage cheese. Namreč pred leti sem dobil izvide intolerance in so bile razlike pri skuti in mlademu siru.
Oni pravijo, da naj bi bilo takole:
Curd cheese - skuta
Cottage cheese - mladi sir
Ampak ne vem, če je ravno tako, ker mladi sir je tista trda varianta, skuta pa je mehka. Če se kdo spozna na te stvari pa morda tudi ve, kaj je glavna razlika med tema dvema, bom vesel, ker najbrž gre za kakšne kulture, ki jih dajo noter, da imam tako različne rezultate, pa je oboje iz kravjega mleka.
Oni pravijo, da naj bi bilo takole:
Curd cheese - skuta
Cottage cheese - mladi sir
Ampak ne vem, če je ravno tako, ker mladi sir je tista trda varianta, skuta pa je mehka. Če se kdo spozna na te stvari pa morda tudi ve, kaj je glavna razlika med tema dvema, bom vesel, ker najbrž gre za kakšne kulture, ki jih dajo noter, da imam tako različne rezultate, pa je oboje iz kravjega mleka.
- spremenil: techuser ()
Magic1 ::
Hudič je s temi mlečnimi izdelki. Povsod delajo kup stvari na različne načine in pojmenujejo po svoje. Zdaj bodo nekateri rekli, da je nekaj isto, vendar je le mogoče podobno.
Curd cheese (quark) je kao skuta, cheese curd pa je cottage cheese, da bo ja zmeda popolna
Curd cheese (quark) je kao skuta, cheese curd pa je cottage cheese, da bo ja zmeda popolna
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
techuser ::
Potem naj mi povejo kaj je mercatorjeva polnomastna skuta po njihovo. Ima pa nekje 10% maščob na 100 gramov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
Magic1 ::
Skuta nima načeloma dodanih nobenih kultur, le nekaj dodajo(kis, ali kaj drugega) da se tekočina loči. Mlademu siru pa zelo verjetno še kaj bolj živega dodano. Potem je odvisen še tip obdelave, saj ima mleko marsikaj živega v sebi. Različne temperature obdelave seveda to spremenijo.
Saj sem rekel, mlečni izdelki so čudo možnosti in na tebi je, da ugotoviš, kaj ti ne ustreza.
Saj sem rekel, mlečni izdelki so čudo možnosti in na tebi je, da ugotoviš, kaj ti ne ustreza.
Magic
techuser ::
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
Pasterizirano delno posneto mleko, mikrobiološka kultura, sirišče
Ravno kle imajo kulturo, pa ne vem ali je to po njihovo cottage cheese ali curd cheese. Seveda bi raje skuto brez kakšnih kultur.
Pasterizirano delno posneto mleko, mikrobiološka kultura, sirišče
Ravno kle imajo kulturo, pa ne vem ali je to po njihovo cottage cheese ali curd cheese. Seveda bi raje skuto brez kakšnih kultur.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
#000000 ::
Skuta nima načeloma dodanih nobenih kultur, le nekaj dodajo(kis, ali kaj drugega) da se tekočina loči. Mlademu siru pa zelo verjetno še kaj bolj živega dodano. Potem je odvisen še tip obdelave, saj ima mleko marsikaj živega v sebi. Različne temperature obdelave seveda to spremenijo.
Saj sem rekel, mlečni izdelki so čudo možnosti in na tebi je, da ugotoviš, kaj ti ne ustreza.
Sirarji uporabljajo neko sredstvo za sirjenje, ki je najpogosteje iz želodca mladih govedi, ali pa nek približek kemije, ampak največkrat je živalskega izvora.
LINK
Magic1 ::
Tako je, reče se mu rennet v Angleščini. Za domačo uporabo nekateri uporabljajo preprosto kis. Za sveže izdelke lahko uporabiš tudi rastlinski rennet, katerega veliko lažje dobiš(za starane sire ni dober, ker razvije močan okus čez čas).
Magic
techuser ::
Sprobal sem mercatorjev Cottage Cheese od nemškega proizvajalca. Če primerjam vse skute, ki sem jih jedel, je to res perfektnega okusa. Malo dražja ampak vredna vsakega eura. Prodajajo jo v 200 gramski embalaži. Drugače pa je to najbrž enaka skuta kot na tej strani: https://www.bayernland.de/sortiment/bas... Meni se je zdela sladkega okusa namesto kislega kot so ponavadi vse skute.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
Magic1 ::
To verjetno sploh ni več "skuta". Pustih skut, kot so pri nas, v tujini načeloma sploh ne prodajajo(verjetno ravno iz tega razloga, da ni preveč okusna, oziroma je pusta 100 na uro). Tudi v Lidlu imajo kup različnih "skut", ki so pasirane in imajo dodano smetano, ali kaj drugega, da je kot namaz in tako veliko boljša zadeva od navadne puste skute.
Magic
Filip8 ::
sam jem skute že 3 leta skoraj vsak dan, probal sem vse puste skute.. najslabša je hoferjeva, potem so si merkatorjeva, tuševa in šparova dokaj podoobne, nepasirane, veliki delci, ampak pojem. hands down pa lidl zmaga. tako kot je magic1 napisal, pasirane kremaste, okusne, pa še ta ponudba skyr je tudi super.
TheBlueOne ::
Se mi zdi, da vsem mladim sirom, ki niso kompaktni v sloveniji recemo skuta.
Zame je skuta precejeno kislo mleko. Pri sirih se dodaja sirisce, ki je vcasih bilo ali iz kokosjega zelodca ali pa telecjega, danes menda vecinoma iz neke alge. Ampak lahko se vedno naletis na sir, kjer je sirisce zivalskega izvora oz nevegeterjanski sir. :)
Mleko se skisa, ce dodas kis ali pa kulturo za kisanje.
Iz skute lahko pravtako delas sir, ce jo stisnes, se pa ne topi in je primeren za pecenje. V Indiji, kjer je znan ze tisocletja, mu pravijo Panir.
V Avstriji, ki je kulnaricno dosti podobna Sloveniji je skuta topfen.
Zame je skuta precejeno kislo mleko. Pri sirih se dodaja sirisce, ki je vcasih bilo ali iz kokosjega zelodca ali pa telecjega, danes menda vecinoma iz neke alge. Ampak lahko se vedno naletis na sir, kjer je sirisce zivalskega izvora oz nevegeterjanski sir. :)
Mleko se skisa, ce dodas kis ali pa kulturo za kisanje.
Iz skute lahko pravtako delas sir, ce jo stisnes, se pa ne topi in je primeren za pecenje. V Indiji, kjer je znan ze tisocletja, mu pravijo Panir.
V Avstriji, ki je kulnaricno dosti podobna Sloveniji je skuta topfen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
iso2000 ::
Kaj pa albuminsko ali sirarsko skuto kaj jeste? Jaz od kar sem se spoznal z njo, navadne sploh ne povoham več. Najbolj všeč mi je od Bohinjske mlekarne. Zadnje čase jem tudi Fitness skuto (je bolj podobna albuminski po okusu, ima pa precej višji odstotek beljakovin) od mlekarne Krepko. Me pa pri tej slednji moti, da včasih pride trda in gumijasta. Jo potem spasiram s paličnim mešalnikom in dodam kakšno žlico vode ali mleka.
techuser ::
Jaz sem zelo zadovoljen z mercatorjevim novim Cottage Cheese. Sem prav tako sprobal od Sparove, Tuševe do Hoferjeve skute. Zrnasta, meni osebno sladkega okusa, ima pa 13 gramov proteinov in 4 grame maščob. Država porekla Nemčija. Odlična zadeva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
techuser ::
Hvala, bom še albuminsko sprobal. Vsi jo hvalijo, dvakrat segreta, naj bi imela najbolj kakovostne beljakovine. Priporočaš kakšno posebno znamko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techuser ()
Steinkauz ::
Jst ponavadi vzamem to ma mi jih je več ok.
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
Je pa bolj sladka. Enim to ni všeč.
https://trgovina.mercator.si/market/izd...
Je pa bolj sladka. Enim to ni všeč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Športna prehranaOddelek: Šport | 908 (724) | FTad |
» | Skuta namesto proteinovOddelek: Šport | 9625 (8681) | Looooooka |
» | Pridobitev na Mišični masi (Gainer)Oddelek: Loža | 4789 (3963) | flbroker |
» | Proteinska hranaOddelek: Loža | 14699 (13953) | kukanja |
» | Ali lahko imam skuto na letalu v ročni prtljagi (cabin baggage)?Oddelek: Loža | 4465 (3635) | MatejMatej |