Forum » Pomoč in nasveti » Nedelujoča žična povezava
Nedelujoča žična povezava
Nocloud ::
Živjo! Zaradi slabega vremena v nedeljo mi je na računalniku kjer uporabljam povezavo preko kabla ta prenehala delovati. Wifi in TV programi delujejo normalno. Lučka na omrežni kartici ne sveti, kjer je priključen UTP kabel. Kako bi lahko preveril ali je kaj narobe z omrežno kartico oziroma v čem je težava? Sem bolj amater za te zadeve.
Hvala in lep dan!
Hvala in lep dan!
d4vid ::
Poglej v Device manager, ce je mrežna kartica vidna.
V device manager prides tako, da z desno klikneš na Računalnik in izbereš upravljaj/Manage in izbereš v desnem delu okna, ki se odpre, Upravitelj naprav/device manager.
Ali pa klikneš na ikono za omrežje in odpres sredisce za omrezje, tam desno zberes mislim da Upravljaj mrezne kartice. Poglej ce je prisotna.
Vendar ce je crknila ob slabem vremenu, potem bos mel najmanj dela da dodas mrezno v racunalnik.
PS: mozno da mas kako zascito kje, recimo jaz sem na dosti zvocnih opazil da ce spustim preveliko nap. V zvocno, ta crkne dokler ne resetiram BIOSa. Mozno da je pri mreznih podobno. Poskusi resetirat bios. Pa odklopi napajanje prej.
V device manager prides tako, da z desno klikneš na Računalnik in izbereš upravljaj/Manage in izbereš v desnem delu okna, ki se odpre, Upravitelj naprav/device manager.
Ali pa klikneš na ikono za omrežje in odpres sredisce za omrezje, tam desno zberes mislim da Upravljaj mrezne kartice. Poglej ce je prisotna.
Vendar ce je crknila ob slabem vremenu, potem bos mel najmanj dela da dodas mrezno v racunalnik.
PS: mozno da mas kako zascito kje, recimo jaz sem na dosti zvocnih opazil da ce spustim preveliko nap. V zvocno, ta crkne dokler ne resetiram BIOSa. Mozno da je pri mreznih podobno. Poskusi resetirat bios. Pa odklopi napajanje prej.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Mrežne kartice mi ne najde. Zdi se mi da mi najde le gonilnike. Ko odprem središče za odpravljanje težav mi napiše da windows ni zaznal gonilnikov za mrežno kartico.
Hvala
Lep dan.
Hvala
Lep dan.
Zelo možno ja. Zdaj sem kabel priklopil na prenosni računalnik in dela povezava.
Ko grem na upravitelj naprav in kliknem omrežne kartice---lastnosti---mi je ne najde.
Naročil bi novo vendar nevem kakšno da bo prava?
Hvala in lep dan!
Ko grem na upravitelj naprav in kliknem omrežne kartice---lastnosti---mi je ne najde.
Naročil bi novo vendar nevem kakšno da bo prava?
Hvala in lep dan!
PCIE X16 20....misliš to?
Imam že naročeno tako da hvala!
Sem klical prodajalca pri katerem sem kupil računalnik.
Lep pozdrav.
Imam že naročeno tako da hvala!
Sem klical prodajalca pri katerem sem kupil računalnik.
Lep pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nocloud ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nezaznavanje driverja (internet) - pomoč prosim!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (974) | TH321 |
» | Problem z wireless ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1937 (1584) | AlphaOne |
» | Internet prenosnik NUJNO!Oddelek: Pomoč in nasveti | 751 (647) | solatko |
» | dostop do interneta na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1012 (937) | amigo_no1 |
» | internet na windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1803 (1237) | Gionni |