» »

Izbira med gimnazijo in tehniško šolo

Izbira med gimnazijo in tehniško šolo

Miha9888 ::

Zdravo! Na ta forum pišem, saj je tu veliko IT delavcev in drugih, ki se ukvarjate z računalništvom in ste se nekje izšolali za to. Zanima me programiranje katerega sem ze malce izkusil, pa tudi druge zadeve povezane z računalništvom: serverji, antivirusni programi, v glavnem, vse vrste software in hardware. Begam med gimnazijo, po kateri bi se vpisal na informatiko, oziroma da uberem lažjo pot: na Srednjo šolo tehniskih strok šiška aka Litostroj. Na litostroju bi se šolal za računalniškega tehnika. Po šolanju in MED šolanjem na Litostroju bi lahko delal. To mi je eden glavnih razlogov zakaj se odlocam za litostroj: delo med in takoj po šolanju, brez nadaljnega šolanja na faksu. Sedaj me zanima kaj mislite vi, saj sem v dilemi. Za vse predloge in mnenja sem hvaležen!
  • spremenilo: Miha9888 ()

KraitPay ::

Sam bi se odločil za b varianto. Srednja šola + Litostroj.

Zdaj če je možnost gimnazija + Litostroj, toliko bolje, ampak pazi, ker po gimnaziji nisi 0. Zaposliti se verjetno ne boš mogel, medtem ko s tehniško šolo lahko.
Napisal si izkusil, ne pa kaj te veseli, kje se vidiš čez 10 let, kaj rad počneš ko ti ni do ničesar. Kaj bi lahko delal celi dan, pa še nebi imel dosti. Kakšen dodaten hobi?
Če hočeš biti uspešen moraš imeti dva hobija, z enim si služiš kruh, z drugim pa ne. Oboje delaš z lahkoto, veseljem. Ker imaš veselje se hitro učiš, ker se hitro učiš postaneš boljši, najboljši. Seveda to zahteva čas, ampak na to gledam jaz tako.

Poizkusi iz hobijev razbrati, kaj te veseli in se usmeri potem v tisti "poklic". Če te ne veseli nič, oz. sploh ne veš kaj bi počel, potem raje pojdi nekam delat za minimalca, kot pa v gimnazijo. Iti v gimnazijo zato, ker ne veš kaj vi rad, je igranje rulete. Tja se gre, če imaš dobro začrtano pot in imaš v glavi pošlihtan kaj želiš postati in ti je to samo ena ovira do cilja.
Veliko vidim potem "šolanih" mladih ljudi, ki pa nimajo službe. Ni vseeno ali si tehnik zdravstvene nege ali pa ekonomski tehnik. No če grem višje je še večji razcep med diplomirano sestro in diplomiranim ekonomistom. Ene se bolj rabi kot druge, drugi imajo večje plače kot prvi, drugih se ne zaposluje ker jih je na trgu kot listja in trave, kaj izbrati?
Izberi kar te veseli, s tem boš dosegel, da boš ovire premagoval brez težav in se boš hotel naučiti kaj novega.
Ne poslušaj ljudi, ki te silijo z gimnazijo, če ti ne sede, ali veš da ne boš zmogel. Veliko so tukaj krivi starši, ker otroku pač ne dajo možnosti, da se odloči zase, potem pa razočaranje na obeh straneh. Vse je odvisno od tega kaj te veseli, ni ga namreč slabšega občutka, kot hoditi v službo s trdim srcem, jezo in gledanjem na uro, kdaj bo konec službenega časa. Enako je z šolo.

eric_cartman ::

delo med in takoj po šolanju, brez nadaljnega šolanja na faksu.

Na žalost danes tudi če imaš faks ne pomeniš veliko.. Ampak če ga pa nimaš, pa ne pomeniš nič... Ne veliko je še vedno bolje kot 0 torej. Iz tega sledi --> obvezno na faks.

Četudi imaš ogromno za pokazat, boš v najboljšem primeru dobil tu pa tam kakšno projektno delo, ker bodo delodajalci za vsako bolj resno in redno delo zahtevali vsaj 6. stopnjo izobrazbe. Ne mislim strašit, ampak to je realnost..

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija ali srednja računalniška

Oddelek: Šola
296120 (5106) urosz
»

Srednja šola

Oddelek: Šola
263835 (2938) lebdim
»

Šolanje, stopnja II. -> srednja računalniška šola

Oddelek: Šola
123351 (2995) pickle_rick
»

Vegova - rač. tehnik (vs.) SŠTS Šiška - tehnik mehatronike (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7017885 (15653) lolko
»

knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!

Oddelek: Šola
362445 (2156) Ziga Dolhar

Več podobnih tem