» »

UBUNTU TEŽAVA Z NAMESTITVIJO trdi disk

UBUNTU TEŽAVA Z NAMESTITVIJO trdi disk

Patrek0 ::

Podravljeni! Imam težave z diski ali je potrebno samo kaj porihtat in sformatirat?
Ko zaženem ubuntu oz. ga bootam z usb-ja in ga hočem namestiti, ter ko priddem do izbire diska (tudi malo pozneje), se pojavi sporočilo: POSKUS PRIKLOPA DATOTEČNEGA SISTEMA VRSTE VFAT NA SCSI1 (0,0,0), 1.RAZDELEK (SDA) V /BOOT/EFI NI USPEL. Razdeljevanje lahko nadaljujete iz menija za razdeljevanje.

kaj naj zdaj naredim, če kliknem POJDI NAZAJ ne morem nič narest, če pa kliknem NADALJUJ se pa ena operacija oz. namestitev non stop ponavlja. Windowsi pa tut nekaj zajebavlejo vendar teh nočem imeti, ker sem že dolgo navajeni na linux pa na ubuntu, pa še poleg tega še je to vse brezplačno.
Prosim a pomoč..

lp

phantom ::

Ne vem, če je pametno nadaljevat, ker v to particijo se ti mora inštalirat bootloader. Če se ne, ne boš imel menija ob zagonu, kjer bi linux sploh lahko izbral ...

Si se slučajno prej kaj igračkal s to particijo? Mogoče je kakšna napaka v datotečnem sistemu.
~
~
:wq

phantom ::

Lahko sicer to particijo sformatiraš na novo (obvezno mora biti označena kot UEFI particija in imeti datotečni sistem FAT32, standardna velikost je 512 MB) in potem ti bo verjetno delovalo. Samo s tem boš izgubil vsebino te particije, med drugim bootloader od Windowsa. Windowsa še nisem inštaliral na sistem, ki se boota preko UEFI-ja, tako da natančnega postopka zagona Windowsa v tem primeru ne poznam, samo obstaja možnost, da Windowsa potem ne boš mogel več zagnati oz. bo potrebnega malo hekanja, da ga boš spet usposobil.
~
~
:wq


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boot particija

Oddelek: Operacijski sistemi
202299 (724) MrStein
»

Namestitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
182471 (2098) BorutK-73
»

Sprememba logične particije v primarno

Oddelek: Strojna oprema
202514 (2175) BlaY0
»

Particije - najboljša postavitev

Oddelek: Operacijski sistemi
121718 (1572) Pegaz
»

Noob wants to install Linux :)

Oddelek: Operacijski sistemi
211719 (1331) CCfly

Več podobnih tem