Forum » Loža » barva za zaščito lesa zunaj
barva za zaščito lesa zunaj

gruntfürmich ::
kako to mislite da so vse današnje barve na vodni osnovi???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zvezdica27 ::
hu... barve za kovino gotovo niso vse na vodni osnovi, za les pa mislim da je tako. Tudi laki za parket in druge notranje reči so zdaj vsi akrilni in za en kurac, ampak tako pač je. Stare poly ali nitro po moje lahko še kje v BiH ali Srbiji kupiš.
Jaz osebno za kovino zadnje čase kupujem Hammerite ali kaj je (Top-dom ima, nemška firma, ful huda antikorozijska zaščita v temeljni barvi, to lahko res potrdim, da je to od hudiča dobra zadeva) - čez pa potem ni več tako važno kaj, pri lesenih pa ne vem zakaj vedno Belinko.
zz
grunt: zadnih 10 let so po moje res vse lesene barve in premazi na vodni osnovi. Poly in nitro po moje v Eu sploh ne moreš več kupiti - tko kot smo včasih termometre na živo srebro iz BiH vozili... tam se še po moje da kaj dobiti, da zdrži 50 let.
Jaz imam še malo parketa z Yu lakom iz 1980, trd ko kamen in rumen, amopak brez razpokice. Bogve kaj je tam not, kake fenolne ali epoxy smole...
zz
Jaz osebno za kovino zadnje čase kupujem Hammerite ali kaj je (Top-dom ima, nemška firma, ful huda antikorozijska zaščita v temeljni barvi, to lahko res potrdim, da je to od hudiča dobra zadeva) - čez pa potem ni več tako važno kaj, pri lesenih pa ne vem zakaj vedno Belinko.
zz
grunt: zadnih 10 let so po moje res vse lesene barve in premazi na vodni osnovi. Poly in nitro po moje v Eu sploh ne moreš več kupiti - tko kot smo včasih termometre na živo srebro iz BiH vozili... tam se še po moje da kaj dobiti, da zdrži 50 let.
Jaz imam še malo parketa z Yu lakom iz 1980, trd ko kamen in rumen, amopak brez razpokice. Bogve kaj je tam not, kake fenolne ali epoxy smole...
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

gregor ::
https://www.helios-deco.com/sl/izdelki/...
Tessarol Emajl se reklamira kot:
Če prav razumem, ta ni na vodni osnovi?
Akril Emajl je na vodni osnovi.
LP
Tessarol Emajl se reklamira kot:
Za kakovostno dekoracijo in zaščito kovinskih in tudi lesenih površin kot so okna, vrata, okovje, lesene obloge, ograje, konstrukcije, preprosto pohištvo v notranjih prostorih in na prostem.
Če prav razumem, ta ni na vodni osnovi?
Akril Emajl je na vodni osnovi.
LP

gruntfürmich ::
potem pa so morda samo še 'profi' zadeve dvokomponentne (epoxi, poliuretani)...?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

fikus_ ::
Gregor, na tvojem linku za tesarol emajl je tudi varnostni list.
Piše, da vsebuje neke alkohole (mogoče kakšen kemik razloži), verjetno, da se hitreje posuši.
Piše, da vsebuje neke alkohole (mogoče kakšen kemik razloži), verjetno, da se hitreje posuši.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

gregor ::
Je tudi link do tehnične dokumentacije.
Sestava: alkidno vezivo, topilo, pigment.
To verjetno ni na vodni osnovi.
Sestava: alkidno vezivo, topilo, pigment.
To verjetno ni na vodni osnovi.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lakiranje ali oljenje?Oddelek: Loža | 1504 (831) | Vice |
» | (Res) vodoodporen lak za les (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15075 (8252) | FoxKnox |
» | Se spozna kdo na barve za lesOddelek: Loža | 3121 (2604) | Invictus |
» | zaščita lesenega vikendaOddelek: Loža | 2779 (2165) | chort |
» | Kako zaščititi brunarico/lopoOddelek: Loža | 10165 (9414) | gruntfürmich |