» »

Pelt 156W

Pelt 156W

NightHawk ::

Ce bi uporabil za vodno hlajenje pelt 156W ali ne bi bil to problem vodo nazaj ohladiti? Voda se segreje na visoke temperature in en majhen radiator jo bo ohladil?

OZZY ::

Za hlajenje tega pelta si raj nabav en orng radiator. V sloveniji ti ga po meri n1aredi ASH : njegov mejl :aleksander.kus@boter.net. Ma zelo dobro narejene in kvalitetene radiatorje. Pa tud cena ni pretirana. Predvsem je pomembno, da ti ga naredi po meri, tako kot ti rečeš.

NightHawk ::

kaj je zate ORNK RADIATOR?

OZZY ::

Zame je ornk radiator naprimer velikosti senfu dual radiatorja, ki ga tudi sam posedujem. Sicer pa je lahko dimenzije različne ampak velikost naj bi bila taka, da bi radiator lahko oddal okoli 160w toplote ali več. Zdej, če je radiator premajhen ti ne bo oddal dosti toplote in tvoj procesor se bo začel segrevat. Jest sm sicer uporabu en radiator iz avtomobila, za hlajenje 156w pelta, ki pa je zelo velik un zato nepraktičen (iz kerga avta je nimam pojma, ker mi ga je delavec na odpadu prinesu , ko sm mu reku, kaj hočem). Ga bom verjetno nadomestil z novim. Aleksander ti naredi zelo dobre radiatorje. Sam sm jih vidu in imajo zelo podoben sistem pretoka vode kot senfujevi (sm mu mojga senfuja posodu, da mi je nastavke za vodo priredu in je pol verjetno kopiral na novih radiatorjih to). Naredi ti pa kakršno velikost in dimenzijo potrebuješ.

NightHawk ::

in kok bi bla velikost u cm da bi lahk tok shladu?

OZZY ::

Npr. Senfu je velik 21x10x11 cm. Dimenzije pa se lahko pri radiatorju spremenijo, po tvoji želji tako da ti lahko radiator paše v ohišje (če maš big tower).

DrSergioDJ ::

moj radiator je 15*15*10 za 123 peltier. Dosti??
...

asPeteR ::

Veš kako je z raiatorji? S tem ja tako kot z ventilatorjem na procu, če me razumeš. Namreč, vse je odvisno najprej od zunanje temparature (logočno je nižja je bolje je). Nato pa je zelo odvisno še od tega:

-kakšen pretok imaš (l/min)
-kakšna so hladilna rebra
-če je še kakšen ventilator montiran na hladilnik(tud pomaga)

Torej prišli smo do zaključka da sama velikost ni ne-vem-kako bistvenega pomena (ekstremno majhni pa spet ne, no!). Torej je pomembno izmenjava temperature z okolico. Cim višja toplotna prevodnost sistema!! (čim manjši C/W)

OZZY ::

AsPeter: Maš prou glede pretoka vode in pa ventilatorja. Večji pretok je bolj je. Isto z ventilatorjem. Je pa tud tako, da je za 156w peltiljer in pa če maš še durona ali tb potreben kar lep (zajeten) radiator.

TESKAn ::

Sam pomni, da je najbolši ČIM večji radijator z ČIM večjim razmikom med rebri - 5 mm bi blo po moje lih prov. Zakaj? Tako ne rabiš hitrih ventilatorjev, kar pomeni manj hrupa in tudi sam zrak ne dela preveč šuma pri prehodu skozi rebra. Tako da bi ti jaz predlagal en 120*250*200 mm radiator z rebri velikimi 120*200 mm, pol daš pa gor še 4 120mm ventilatorje na 5V (dva potiskata zrak not, dva vlečata vn) in imaš zlo tiho enoto.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

DrSergioDJ ::

evo, moj radiator -> 15*15*10, razmik med rebri je ene 2-3mm, en 120*120mm vent zrak not potiska, dva 80*80mm vn vleceta, pretok bo velik ( pumpa bo enih 800l/uro al pa clo 1200l/uro ) :D
...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
46569090 (37159) lufy
»

Kako hladiti vodo?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
223402 (2772) TESKAn
»

vodno-hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
271785 (1358) tec
»

Pravilna pot??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121471 (1261) element
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151490 (1291) DrSergioDJ

Več podobnih tem