» »

Preizkusne tablice

Preizkusne tablice

loveJDM ::

Pozdravljeni!

Avto,ki ni registriran bi rad pripeljal v Mb z Lj...kako naj to najceneje naredim?Avta nimam namena registrirat.Upam da lahko kdo da kak nasvet,nekdo ki je predkratim bil v taki situaciji...Je pa avto vozen,zato sem razmisljal o preizkusnih tablicah,ampak ne vem kako to poteka.

eric_cartman ::

Za preizkusne tablice se zglasiš nekje kjer opravljajo tehnične preglede in rečeš, da bi rad dobil preizkusne tablice. Veljavnost teh tablic je 3 dni, te so najcenejše. Mislim, da imaš potem še ene 10 dnevne, ki so temu primerno dražje.

Cena teh tablic, ki jih nato nalepiš na npr. vetrobransko steklo (zaradi gladke podlage) je tam cca. 42 EUR. Mislim, da nujno poleg rabiš tudi prometno, sicer ti preizkusnih tablic ne morejo izdat.

Poleg dobiš tudi papirje, ki dokazujejo da je tablica avtentična in koliko časa ti še velja. To imaš pri sebi v avtu. Če te ustavi policaj si varen.

In četudi se morda to zdi drago, se splača, ker je kazen neprimerljivo večja, če te dobijo z neregistriranim vozilom.

Zgodovina sprememb…

loveJDM ::

Cena je kr ok, zanima me ali mora avto bit zavarovan? Tehničnega verjetno rabi?

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

eric_cartman ::

Mislim, da mora bit tehnični še veljaven ja. Sicer pa zavarovanje je vključeno v tisto ceno zgoraj.

loveJDM ::

Ok, tehnični tak velja do julija, tako da to ne bo problem, kaj pa kako je to časovno? Kupim avto, grem z dokumenti na amzs in je to zrihtano takoj, dobim tablice in se lahko odpeljem? Ali je treba čakat na te tablice? Je pa 5dni minimalno, cena niti ni tako pomembna...

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

dice7 ::

verjetno traja nekaj dni, ker moras vloziti prosnjo/vlogo za izdajo tablic.

Prošnji za izdajo preizkusnih tablic je potrebno priložiti na vpogled:
vlogo na predpisanem obrazcu,
dokaz o izvoru in lastnini vozila,
odjavljeno prometno dovoljenje (za rabljeno vozilo),
polico zavarovanja avtomobilske odgovornosti,
osebni dokument za fizične osebe,
obvestilo AJPES-a o razvrstitvi po dejavnosti in žig za pravne osebe.

https://www.amzs.si/storitve/pregledi-i...

loveJDM ::

Dice točno to sem bral,zato sem vprašal kako dolgo traja...Upam da kdo ve,sej verjetno nisem edini ki bo uporabljal te tablice

Arctander ::

Preizkusne tablice dobiš takoj na licu mesta. Daš prometno in osebni dokument, podpišeš izjavo, da je avto tehnično brezhiben, plačaš ter dobiš tablici (v obliki nalepke) in potrdilo.

Cena za preizkusne tablice vključuje tudi zavarovanje.

Tehnični pregled ni nujno, da je veljaven. Vsaj pred 4 leti je bilo tako, ko sem ob poteku registracije avto odjavil, ker se je čez zimo rihtal. Ko sem ga spomladi moral peljati na homologacijo in tehnični, sem brez problema dobil preizkusne tablice, čeprav tehnični ni bil več veljaven.

iKst ::

Kot je napisal Arctander. Dobiš jih takoj, na licu mesta. Vključujejo zavarovanje.

Tehničnega pregleda ne rabiš. Preizkusne tablice so namenjene ravno temu, da odjavljen avto pripelješ na tehnični pregled. Načeloma veljajo samo za določeno relacijo. To je sicer odvisno od referenta na okencu, nekateri so sitni, pa zahtevajo, da poveš relacijo, drugi ti pa stisnejo za celo Slovenijo.

loveJDM ::

Hvala vama

69charger ::

Meni so pred 14 dnevi rekli, da rabim veljavnega tehničnega da dobim preizkusne tablice, verjetno odvisno kam greš po tablice.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

iKst ::

(1) Potrdilo za preizkusno vožnjo in preizkusna tablica sta javni listini, ki dovoljujeta njenemu uporabniku začasno uporabo neregistriranega vozila na območju Republike Slovenije za čas, ki je potreben, da se vozilo registrira. Minister za notranje zadeve lahko pooblasti za izdajo preizkusnih tablic in potrdil za preizkusno vožnjo registracijske organizacije.


Nikjer ni omenjen tehnični pregled, kar je logično. Preizkusne tablice so namenjene ravno temu, da vozilo pripelješ na tehnični pregled.

Kje so ti pa rekli, da rabiš tehnični pregled?

jalovec09 ::

...tehnični ne rabiš.

SoulMan ::

Kako je zdaj s tem? Jutr grem gledat avto, mogoce ga kupim ampak zavarovanje bi uredil preko agenta. Lahko pripeljem avto domov, ce je pisan name in pa brez zavarovanja in takoj jutri dobim preizkusne tablice?

Mare2 ::

Če je vozilo odjavljeno, greš peš ali z drugim avtom na AMZS z dokumenti, dobiš preizkusne tablice.

Brez veze preizkusne tablice, kar registriraš ga, tam skleneš tudi zavarovalno polico.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

SoulMan ::

Za staro vozilo rabim se prekiniti zavarovanje, da lahko bonus prenesem. Tako, da ne vem, ce mi bo uspelo jutri zrihtati.

Mare2 ::

Lahko istočasno. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Bye ::

Kaksen pa je postopek zavarovanja, ce kupim avto in ga zelim zavarovati online (wiz)?
Z wiz-a so mi odgovorili, da je za zavarovanje potrebno vedeti podatke o vozilu. Torej postopek ni mogoc, saj ne vem, kateri avto bom kupil? Oziroma moram vzeti preizkusne tablice? Se pravi strosek 40+ evrov samo za nekaj ur...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bye ()

billy ::

Da obudim tole temo...

Iščem, iščem..pa ne najdem nikjer konkretnih cen.

Torej kupil bom rabljeno vozilo (TP veljaven), ampak ker še ne bom tako hitro uredil registracije, in ostalega (še imam namreč star avto za prodat ali prepisat), bi pač za ta vmesni čas imel preizkusne tablice.
Na AMZS vidim, da se izdajo za max 5 dni.

Ampak cene pa res nikjer na najdem, a ve kdo?
A se lahko potem spet izdajo tablice za naslednjih 5 dni, etc, in to ponavlja "dokler želim"?

Assass1n ::

Preizkušnja je če nimaš TP. Ti ga normalno registriraj, do takrat ko preteče tehnični in ti je to.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

tt1024 ::

To tudi mene zanima. Pripeljal bom avto iz nemčije s prevoznikom na kamionu. Potem moram na furs da mi odmerijo dmv, na amzs nikjer ne vidim koliko te tablice za 5 dni stanejo in ali se ta čas, ko so veljavne npr. z njimi brez težav voziš po SLO, ker piše kot da naj bi bilo to samo za preizkus oz. premik do teh. pregleda ipd.?
Ali lahko te tablice vzamem parkrat zapored za po 5 dni?

zobnik ::

billy: Mislim da so "40-50" za 5 dni. Najboljš da probaš vse v istem dnevu uredit, da starega prodaš isti dan kot novga vzameš...spustiš ceno in gre...sam sem 1.5 leta nazaj prodajal cliota 2004 za 300 evrov, 2 dni pa je šel. Sm pa tud s tistim govoril k so prišli gledat isti dan zakaj ne...kake izjave majo, avto 2x2cm flek od luščenje laka, in brez rje, prva barva, orginal....oh ni šans da grem še kdaj menjat avto, čeprav ta sedaj mi gre počas v 3PM, ampak nej crkne sred nelesa, asistenca pa bo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

billy ::

Ni mi sicer jasno, zakaj bi preizkusne tablice bile samo tiste brez TP, saj pa tak avto ne sme na cesto, če je to ravno point TP, ker kdo pa ne naredi TP pa je res v dreku avtu. Ker v tujini imajo neke začasna tablice, ki recimo v DE veljajo 30 dni in se lahko brez problema voziš po EU, v NL pa recimo 15 dni. Pri nas ni tega?

Kakorkoli, ja..bi vse uredil v istem dnevu, če ne bi imel exotike od avta, da pa bi imel še oba naprej zavarovana preko istih bonitet pa ne vem..čeprav imam na starem le obvezno zav...

40-50 ni ravno bogatija, mi pa kupi mir, da lahko tudi z novim naredim kar nekaj km, starega pa recimo da vmes v miru prodam.

dripac ::

Machete ::

Eno so izvozne tablice, s katerimi dejansko voziž do 30 dni, odvisno od ZAVAROVANJA. To verjetno billy misli.
Preizkušnja ni enakovredna temu, čeprav je princip podoben in tudi s preizkušnjo imaš zavarovan avto.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S10+

billy ::

Hm, kje pa se dobi te izvozne tablice?

Iščem pač varianto, kako bi lahko vseeno nekaj dni vozil avto, da potem v miru lahko uredim vse pri starem...

Pac-Man ::

Lepo normalno registriraj do poteka TP & ko urediš papirje štartaj z nule (nov TP, celoletna registracija s prenešenim bonusom). Nekoriščen del dobiš vrnjen. Bo nekaj stroška s prijavo/odjavo, ampak manj kot ena preizkušnja.

P.S.

Pri zastopniku verjetno lahko skleneš tudi zavarovanje samo za mesec ali dva, na šalterju za cestno takso tudi ne bi smeli komplicirat. Malo vprašaj, imaš TP in nima smisla da preplačuješ preizkušnje.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

zobnik ::

Najboljš je da novi avto normalno reg. in ko prodaš starega preneseš bonifikacijo, ti poračunajo na zavarovalnici.
Te tablce za 5 dni je metanje dnarja stran.

;-) ::

tt1024 je izjavil:

To tudi mene zanima. Pripeljal bom avto iz nemčije s prevoznikom na kamionu. Potem moram na furs da mi odmerijo dmv, na amzs nikjer ne vidim koliko te tablice za 5 dni stanejo in ali se ta čas, ko so veljavne npr. z njimi brez težav voziš po SLO, ker piše kot da naj bi bilo to samo za preizkus oz. premik do teh. pregleda ipd.?
Ali lahko te tablice vzamem parkrat zapored za po 5 dni?

Lahko jih večkrat vzameš, škoda da nisi v nemčji vzel izvoznih ker bi se lahko vozil z njimi 1 mesec, tu pa bi te stale 50eur več če boš vzel 4 probe za pored.

Preiskusne stanejo cca 50eur.

zobnik je izjavil:

Najboljš je da novi avto normalno reg. in ko prodaš starega preneseš bonifikacijo, ti poračunajo na zavarovalnici.
Te tablce za 5 dni je metanje dnarja stran.

Uvoženega avta ne moreš normalno registrirat in če se želiš voziti rabiš ali izvozne iz države kjer si kupil ali če si ga pripeljal s transportom preiskusne tablice.

Najbolje pa je na nov avto ko imaš možnost registracije dati polni bonus in pri starem narediti doplačilo bonusa za dni, ki so ostali. Na starem avtu pri drugi polici zahtevaš 20% popusta več da se ti znesek malce izravna in to je to. Če delaš novega in starega pri istem zastopniku zaposlenem direktno pri zavarovalnici je velika vrjetnost, da boš imel kar isto ceno dalje kljub prenosu bonusa.

Machete je izjavil:

Eno so izvozne tablice, s katerimi dejansko voziž do 30 dni, odvisno od ZAVAROVANJA. To verjetno billy misli.
Preizkušnja ni enakovredna temu, čeprav je princip podoben in tudi s preizkušnjo imaš zavarovan avto.

Nimaš. Pri preiskusnih tablicah imaš zavarovano odgovornost do tretjih oseb- AO, nikakor pa ne moreš imeti zavarovanega avtomobila-ni možnosti, ni podlage.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

;-) ::

billy je izjavil:

Ni mi sicer jasno, zakaj bi preizkusne tablice bile samo tiste brez TP, saj pa tak avto ne sme na cesto, če je to ravno point TP, ker kdo pa ne naredi TP pa je res v dreku avtu. Ker v tujini imajo neke začasna tablice, ki recimo v DE veljajo 30 dni in se lahko brez problema voziš po EU, v NL pa recimo 15 dni. Pri nas ni tega?

Kakorkoli, ja..bi vse uredil v istem dnevu, če ne bi imel exotike od avta, da pa bi imel še oba naprej zavarovana preko istih bonitet pa ne vem..čeprav imam na starem le obvezno zav...

40-50 ni ravno bogatija, mi pa kupi mir, da lahko tudi z novim naredim kar nekaj km, starega pa recimo da vmes v miru prodam.


V prvem odstavku govoriš o dveh različnih zadevah, za tujino govoriš o izvoznih tablicah, pri nas je podobno z njimi. Za Slovenijo pa govoriš o preiskusnih tablicah.

Preiskusne tablice niso samo za avtomobile brez TP.

Preiskusne tablice so namenjene vozilom, ki:
-čakajo na tehnični pregled, so na preiskusu, čakajo kakšno posamično odobritev predelave,
-vozila ki so odjavljena in so samo na poti na prodajo ali preiskus vožnje
-so za vozila, ki so na poti na kraj za izdajo pravih tablic itd.

Zraven poiskusnih tablic, tudi podpišeš izjavo, da zagotavljaš, da je avto tehnično brezhiben. V kolikor se zgodi prometna nesreča in se ugotovi, da je avto v nepopolnem in nebrezhibnem stanju je ZV do trejih oseb za materialne stroške omejena mislim da na 12.000 eur.

billy ::

Super, končno konkretni odgovori :)

hvala

Kakšne tablice pa potem imajo razni dilerji in avtohiše, ki jih lepo prenašajo iz avta na avto, ko recimo prideš na ogled?

;-) ::

Trde preiskusne tablice, stanejo jih cca. 150€ mesecno zavarovanje odgovornosti velja pri njih za vse avte za katere izpolni dokument preden jih natakne gor. Ampak jih ne dobis kar tako kot fizicna oseba, samo kot prodajalec vozil.

Alex8 ::

Machete je izjavil:

Eno so izvozne tablice, s katerimi dejansko voziž do 30 dni, odvisno od ZAVAROVANJA. To verjetno billy misli.
Preizkušnja ni enakovredna temu, čeprav je princip podoben in tudi s preizkušnjo imaš zavarovan avto.


Ali mi lahko poveste, koliko bom moral plačati za izvozne registrske tablice? Kje lahko izveste? Prej sem živel v Sloveniji, zdaj pa želim od prijatelja kupiti avto in ga pripeljati v Španijo.
Prav razumem, da lahko dobim testne registrske tablice, nato pa lahko avto pošljem z avtoprevoznikom v Španijo?
Hvala!

billy ::

Avtoprevoznikom? V tem primeru ne potrebuješ tablic, na kamionu se lahko vozi avto "v kakršnem koli stanju" :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preizkusne tablice

Oddelek: Na cesti
6481 (214) SweetD
»

Tehnični pregled in zavarovanje.

Oddelek: Na cesti
162132 (1581) Mare2
»

Uvoz vozila iz tujine

Oddelek: Na cesti
255764 (3253) gegoran
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

Oddelek: Na cesti
4528096 (7813) smacker
»

Tehnični pregled odjavlenega avtomobila

Oddelek: Na cesti
144397 (4072) koyotee

Več podobnih tem