» »

Preizkusne tablice

Preizkusne tablice

SweetD ::

Pozdravljeni,

našla sem temo iz 2016, a mi ne pomaga dosti. Stvar je sledeča - prodala bom svoj avtomobil, ki mu čez tri dni poteče tehnični, zavarovanje, registracija. Za avtomobil že imam kupca, zato vse te birokracije ne bom več urejala. Težava je v tem, da bo kupec prišel po avto šele en teden po poteku tehničnega, registracije, zavarovanja in ga bo moral prepeljati iz Celja v Mb. Ali lahko to stori s preizkusnimi tablicami? Po netu berem različne informacije, med drugim tudi to, da mora biti vozilo zavarovano in mora imeti opravljen tehnični pregled, da ti sploh izdajo preizkusne tablice. Moj avto nič od tega več ne bo imel. Ali kdo ve, kakšna bi bila trenutna rešitev? Najlepša hvala za odgovore.

modelno1 ::

Narediš tehičnega, ostalo pa neprej ureja kupec ...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

SweetD ::

Avto je že precej v letih. Do zdaj je vsak tehnični šel skozi, a vseeno me malo skrbi, kaj pa če tokrat kaj ne bo ok. Kupec se zaveda starosti avta in ga je pripravljen tudi porihtati, a vseeno. Potem se stvari zapletejo...
Nekje sem prebrala:
Potrdilo za preizkusno vožnjo in preizkusne tablice se izda največ za pet dni:
- za nova, predelana in popravljena vozila, s katerimi se na javnih cestah opravlja vožnja za preizkus ali prikaz njihovih lastnosti,
- za vozila, ki so na poti od podjetja, v katerem so bila izdelana, do podjetja, v katerem bodo dokončana, ali do skladišča trgovinskega podjetja,
- za vozila, ki so na poti na tehnični ali strokovni pregled oziroma na sejem zaradi prodaje,
- za vozila, ki so na poti od kraja prevzema do kraja registracije,
- za vozila, ki so na poti iz kraja, v katerem so bile registrske tablice oddane, odvzete, uničene ali pogrešane, do kraja, v katerem bodo zanje izdane nove registrske tablice.

romex ::

5 dnevne preizkusne tablice bodo dovolj, da avto odpelje in potem odpravi morebitne nepravilnosti ter naredi tehnični pregled.

karafeka ::

Da dobiš preizkusne tablice, ne rabi avto imet tehničnega. Saj to je tudi poanta preizkusnih tablic. Zavarovanje (za tistih par dni) pa plačaš skupaj s tablicami.
In zakaj se moraš ti, kot prodajalec, ubadat s tem? Kako bo kupec spravil neregistriran avto k seb, je njegova stvar.

MIHAc27 ::

Jaz sem prodal avto z razstavljenim motorjem v MB (iz Ljubljane). Kupec se je zmenil z prevoznikom, pa je avto naložil in odpeljal.

Če najdeš nekoga, ki to naredi mimogrede, mogoče celo manj pride, kot preiskusne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

SweetD ::

Hvala vsem za predloge. So mi tudi na AMZS danes razložili, da so preizkusne tablice brez tehničnega ok, le da moraš podpisati neko izjavo, da garantiraš, da je tehnično izpraven. Bomo uredili.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preizkusne tablice

Oddelek: Na cesti
3339150 (8456) billy
»

Tehnični pregled in zavarovanje.

Oddelek: Na cesti
163592 (3041) Mare2
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

Oddelek: Na cesti
4530881 (10598) smacker
»

Tehnični pregled odjavlenega avtomobila

Oddelek: Na cesti
146224 (5899) koyotee
»

Registracija

Oddelek: Na cesti
91874 (1611) simone

Več podobnih tem